• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

Bu nasıl bir önyargıdır... Siz ya kardeşinizi kıskanıyorsunuz ya da ondan ayrılacaksınız diye evlenmesini istemiyorsunuz. Bu tavrın başka açıklaması yok. Günümüzde 30lu yaşlar bir erkeğin olağan evlenme yaşıdır. Evde kalmış, çürük elma değil yani adam. Bırakın kardeşinizi etkilemeyi de kendi tanısın ve ona göre karar versin.
vallahi aynen katılıyorum. Konu sahibi evlimi acaba. bi kıskançlık seziyorum.

Neden bu kadar agresif yaklaştınız ki anlamadım. Resmen kızın kısmeti ile oynuyorsunuz. 32 yaş bir erkek için çok geç kalınmış evde kalmış yaşı değil. E kız kardeşinizde evlenmemiş bu yaşa kadar baksanıza..
Bu işler kısmet işi ve nelerin vesile olacağı belli olmaz bu kadar önyargılı olup kardeşinizi de doldurmayın zamana bırakın olacağı var ise olur zaten..

dünden biri konuyu okuyorum tek dikkatimi çeken şey sizin kardeşinizi kıskınma ihtimalinizin olduğu..bilmiyorum evli misiniz ama nedense kıskançlık seziyorum.

benim kardeşim 27 yaşında eşi de aynı yaşta.biri mühendis diğeri doktor ve ikisi de güzel insanlar ancak görücü usulü evlendiler.bir arkadaşları aracı olmuş tanıştırmış ve kısmetlerinde varmış ki bu yaz düğünlerini yaptık.yani görücü usulü evlenmek demek evde kalmış ya da vasıfsız olmak,çirkin olmak,kötü olmak v.. şeyler değildir.

tepkiniz gerçekten çok anormal bırakında kardeşiniz kendisi karar versin bu kadar müdahale gereksiz.

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?
Bir kere gelen kadına söylediklerin çok yersiz ve çok gereksiz. Ayrıca biraz arabesk. İyi erkek neden bulunamasın ki herkes mi kötü? Doğru insanların eşleşmesi diye bir gerçek vardır. Kötü insanlar iki cinsten de vardır.

32 yaş hiç geç bir yaş değil bu devirde evlenmek için. Bir de üniversite okuduysa, askerlik, işini kurması falan kesin 30 u geçiyor artık.

Meslek, eşraf, maddi durum gibi kriterler uygunsa görüşebilir bence. Sonuç olarak görüşmeden bilemez hiçbir zaman ne olduğunu.

endişelerini anlıyorum ancak bu kadar olumsuz olma. Ben ve eşim görücü usulü tanıştırıldık. Her ikimizinde daha önce sevgilileri olmuştu ancak kısmet değilmiş bir şekilde biz birbirimizin karşısına çıktık. Eşim de ben de görücü usulüne çok karşıydık sırf analarımızın babalarımızın gül hatırlarını yıkmamak için görüştük ve şu an 12 yıldır evliyim ve çok mutluyum. Kız kardeşin yetişkin bir kız. Kendi kararını vermeli. Sen ne karar veririse versin onun kararının arkasında destek olmalısın bence. Görücü usulünde aracı olma işi de gerçekten zordur aslına bakarsan. Genç iki insanın hayatlarını etkileyecek bir karar sonuçta ... O yüzden aracı teyze tabi ki çocuk için iyi demeli. Allah 'ın bir serserisi deseydi görüşmelerine izin verilrmiydi. Aynı şekilde senin kız kardeşini de karşı tarafa övüyodur ki bu güzel bir şey. Demek ki şerefli düzgün bir aile kızısınız ki kapınızı evlenmek için çalan var. Aksi takdirde çıkıp sokağa ben evlenmek istiyorum diye davulda çalsanız gerçekten evlenmek isteyen kimse dönüp bakmazdı bile.
biraz relax...

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

Vu yaşa kadar adamın ewlenmemiş olması kötü olması anlamına gelmez... Dengi birini bulamamış olabilir, kimseden hoşlanmamış olabilir herşey olabilir yaniii.... o yüzden iyi aile kızı arıyordur şimdi kendine burda art niyet yok bence....

Haaa buluşmada da ewleneceğim kız sesin demesinde de bi art niyet aramadım.. Adam belliki hoşlanmş ve zaten ewlenmek için tanşmış dolayısıyla kafa karştrıcı bi durum yok bana göre...

kardeşinizde olumlu gördüyse 2 ay iyice tanıyıp sonrasıdna remiyete dökülebilir... Hayırlısı olsun...

başka bi konuda konu sahibinin bazı msjlarına denk geldim o anda anladım neden bu kadar tepkili olduğunu..erkeklerle ilgili endişeleri var sarınım ve aşırı güvensezilğe sahip.ama her evlilik boşanmayla sonuçlanmaz her erkek yalancı ve kötü değildir.lütfen kendi endişelerini kardeşine yaşatma,elbette temkinli ol ama böyle değil.

merak ettim
siz evli misiniz?
bu arada bende görücü usülü evlendim
eşim ailesiyle benim aramdaki dengeyi kurabilen bir insandır çok şükür
nice severeke evlenen var bu sitede eşleri yine de anneci aileci...

Neden bu kadar şüpheci yaklaştınız anlamadım bir de ailesinin sözüne bakan biriymiş sorun çıkabilir filan diyorsunuz en baştan nereden biliyorsunuz bu kanıya varıyorsunuz bırakın kardeşiniz tanısın hemen evlenmeyecekler ya anlaşırlarsa olur yani şimdiden böyle kötü düşünmek yersiz. O zaman evlenmeyen kızlarda var o yaşa kadar aman kimbilir nesi vardır da evlenmemiştir diyenlere de kızmıyor muyuz çevremizde. Belki çıktı birileriyle olmadı anlaşamadı iyi insan olmak farklı şey, bir ilişki yürütebilmek farklı şey uyuşmamışlar demek ki. Çok azarlamışsınız ilk günden. Zamana bırakın kardeşinizde küçük değil hani kendi kararını kendi verir en iyi şekilde bir süre sonra siz de tanışırsınız bu ön yargı neden? siz evli misiniz peki?

herşey olağan seyrinde, daha önce size yada kardeşinize hiç görücü gelmedimi? Önce aracı yada aile gelir , çocuğu över, sonra kızla çocuk tanışır olcaksa olur..Hem adam olan kendi bulur ne çirkin bir tabir, illaki 32 yaşına kadar müzmin bekarı oynamamıştır, flörtleri olmuştur ,onlarla olmayıncada görücü usulünüde denemek istemiştir..

Ben de eşimle bir tanıdık vasıtası ile tanıştım o zaman 33 yaşındaydı. Bana da çok iyi dediler ve öyle de çıktı çok şükür. E ben de kötümüydüm de 30 a kadar evlenmedim.
Bence yanlış düşünüyorsunuz evlenmekte geç kalan insanlar neden iyi olamasın? Herşey kader kısmet ..çok tanıdığım var evli olmayıp da çok iyi olan. Hatta bir arkadaşım dünya iyisi ama 37yaşında bekar..
Buna kardeşin görüşüp karar versin yaş bir kıstas değildir..

bir örnek te benden :D

38 yaşında çok yakışıklı (dizi teklifi alacak kadar),pilot ve hiç evlenmemiş bir abim var

bu yaşa kadar kimseyle dikiş tutturamadı çok duygusal sevdiğine bağlı ilgili bir adam olmasına rağmen

en son görücü usulu biriyle tanıştı bütün hazırlıklar tamam yazbaşında evleniyorlar inşallah

evleneceği kız 37 yaşında hiç evlenmemiş amerikada doktorasını tamamlamak üzere olan bir akedemisyen

şimdi biz bu iki insana çok düzgün olsa kapılırlardı görücü usulune ihtayaçları kalmazdı mı diyelim

bazı şeyler olmayınca olmuyo malesef

ben bu konuda garip olarak bir sizi gördüm. ne demek 32 yaşına kadar evlenmemişse kötüdür. bence eve gelen kadında size gıcık olduğundan fazla uzatmadan kalkıp gitmiştir.
bana sanki siz kardeşininzin evlenmesini istemiyorsunuz gibi geldi. her lafın altında bişey aramışsınız.

Önyargılı olmamak gerekir bu durumda. Herkez bir şansı hak eder...

Yinede tedbiri elden bırakmamak lazım, düşündüklerinizi bir gözlemlemeli kardeşiniz damat adayında.. Hem bu sadece bu durum için geçerli değil, karşısına kim çıkarsa çıksın bu soruları insan durup düşünmeli..

Evlilik bu, ciddiyet işi...

bu türk kadınındaki eşine sogusuz güvenme hali yokmuu şu forumda yazanlarıda okuyorsunuz hemen hepsi kocama güvenirdim diyor sizin gibi ama sonuç malum ben sözümün arkasındayım hiçbir erkek yanına yaklaşan bir güzel bir kıza hayır demez fırsat gelmiş kaçırırmı?

ben kardeşimi korumakla mükellefim onun zarar görmesini istemem erkek milletine asla güven olmaz. teyzesi gelip övüyorsa daha da kıllanırım. kimse yoğurdum ekşi demez.
Allah korkusu olan adam gibi adam yanına dünya güzeli inse de bakmaz sizin eşiniz yanına gelen kadınlara (manken ve güzel)kayıtsız kalmıyordur belki ama bunu 3 milyar erkeğe empoze etmek saçmalığın daniskası..hala kafanızın dikine gitmekte ısrar etmeniz ilginç..bu durumda 20 yıllık evli olsanız bile göreceğiniz her güzel hatun size ormanda karşılaşılmış ayı tehlikesi izlenimi verecek..

ben bu konuda garip olarak bir sizi gördüm. ne demek 32 yaşına kadar evlenmemişse kötüdür. bence eve gelen kadında size gıcık olduğundan fazla uzatmadan kalkıp gitmiştir.
bana sanki siz kardeşininzin evlenmesini istemiyorsunuz gibi geldi. her lafın altında bişey aramışsınız.
o teyze aklı varsa aileye yeğenini sokmaz zaten,baldız 32 yaşında görücü usülü evlenen erkeklere tepki olarak dünyaya gelmiş.

Hanımefendinin "kadın yalnız olamaz mı konusunda" aşırı feminist, ev hanımlarını kötüleyen, eşsizlik iyidir sen bilmezsin, yok çocuksa sperm bankasından da yapılır, koca parası yemeye devam edin, 3. sayfalarda kocalar nasış eşlerini öldürüyor görüyoruz sözleri var erkekler konusunda baya vermş veriştirmiş ev hanımlarını koca parası yiyen işe yaramazlar olarak nitelendirmiş, kendisini kariyer sahibi işe yarayan biri olarak nitelendirmiş ki bu insan kocasından boşanmak üzere o zaman sorarlar madme en baştan evlilik hakkında böyle düşüncelerini vardı neden evlendiniz? anlaşamadığım için ayrılıyorum demişsiniz ama sürseydi öye gidecekti demek ki erkeksizlik iyidir sözünüzde çürüyor o konudaki. O yüzden bu konusna hiç şaşırmadım nasıl ki o konuda insanlara kendi düşüncelerinin doğru olduğunu, erkeklerin hep döven hakaret eden olduğunu vurguluyorsa kardeşine de onu yapmış her nedense sanki kardeşi mutlu olsa üzülecek içten içe nasıl mutlu olur diye eşleriyle mutlu olanları güzel yuvası olanları direkt görmezden gelmiş hanımefendi.

bu türk kadınındaki eşine sogusuz güvenme hali yokmuu şu forumda yazanlarıda okuyorsunuz hemen hepsi kocama güvenirdim diyor sizin gibi ama sonuç malum ben sözümün arkasındayım hiçbir erkek yanına yaklaşan bir güzel bir kıza hayır demez fırsat gelmiş kaçırırmı?

ben kardeşimi korumakla mükellefim onun zarar görmesini istemem erkek milletine asla güven olmaz. teyzesi gelip övüyorsa daha da kıllanırım. kimse yoğurdum ekşi demez.

Ayy gerçekten garipsiniz başka konuşa ki aratanlar görür çok aşırı feministliğiniz var ne ev hanımlarının koca parası yemesini bırakmışsınız ne eşsiz hayat güzeldir sen bilmezsim laflarını o zaman nedne evlendin madem evlilik kötü, erkekler kötü boşanmaya kalkınca mı erkekler kötü oldu ki aldatmamış etmemiş anlaşamadığım için ayrılıyoruz demişsiniz. Ben kocama güveniyorum var mı ötesi her erkek bir değildir hanımefendi öyle aman evlenmeyeyim nasıl olsa aldatır döver diye yuva kurmayalım mı. Anne babanız evlenmeseydi siz de hayatta olmazdınız hele ki diğer başkasının konusunda evliliği çocuğa bağlamışsınız ya yazık benim çocuğum yok hiç olmayabilir ama evliliğim 7 senedir mükemmel eşimle her an beraberiz kimseye bakmaz bana da baktırtmaz bir an bile sevgisi azalmadı kötü kocalar var diye hepsi mi öyle. Fırsat kaçırır mı diyordunuz o karakterle ilgili. Siz resmen kardeşinizi kıskanıyorsunuz şu hastalıklı düşüncelerinizi kardeşinize de empoze edip aklını karıştırmayın onun da yuva kurmaya bir aileye ihtiyacı var. Genellemeyin artık düşüncelerinizi. Psikolojik sorunlarınız var belli. Feministlik suç değil ama başka insanlara karışmadığınız sürece siz hiç evlenmeyin bize ne!

Hanımefendinin "kadın yalnız olamaz mı konusunda" aşırı feminist, ev hanımlarını kötüleyen, eşsizlik iyidir sen bilmezsin, yok çocuksa sperm bankasından da yapılır, koca parası yemeye devam edin, 3. sayfalarda kocalar nasış eşlerini öldürüyor görüyoruz sözleri var erkekler konusunda baya vermş veriştirmiş ev hanımlarını koca parası yiyen işe yaramazlar olarak nitelendirmiş, kendisini kariyer sahibi işe yarayan biri olarak nitelendirmiş ki bu insan kocasından boşanmak üzere o zaman sorarlar madme en baştan evlilik hakkında böyle düşüncelerini vardı neden evlendiniz? anlaşamadığım için ayrılıyorum demişsiniz ama sürseydi öye gidecekti demek ki erkeksizlik iyidir sözünüzde çürüyor o konudaki. O yüzden bu konusna hiç şaşırmadım nasıl ki o konuda insanlara kendi düşüncelerinin doğru olduğunu, erkeklerin hep döven hakaret eden olduğunu vurguluyorsa kardeşine de onu yapmış her nedense sanki kardeşi mutlu olsa üzülecek içten içe nasıl mutlu olur diye eşleriyle mutlu olanları güzel yuvası olanları direkt görmezden gelmiş hanımefendi.
bu zihniyet bende yoksa kimsede olmasın zihniyeti işte..

Back