• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

kızlar belkide kendi yaşadığı şeyleri kardeşi de yaşayacak diye korkuyo olamaz mı?bende ilk kıskınçlık olabileceğini düşündüm ki belki hala da olabilir ancak farkında olmadan kardeşini koruma altına almış olabilir.bu davranışının doğru olduğunu göstermez tabii ki orası ayrı.

kızlar belkide kendi yaşadığı şeyleri kardeşi de yaşayacak diye korkuyo olamaz mı?bende ilk kıskınçlık olabileceğini düşündüm ki belki hala da olabilir ancak farkında olmadan kardeşini koruma altına almış olabilir.bu davranışının doğru olduğunu göstermez tabii ki orası ayrı.
koruma altına alacak diye evliliğine mani olmamalı yalnız istemeden aşırı zarar verme söz konusu..27 yaşında koca kadın ablasının şüpheleri yüzünden evlenmemeli mi

koruma altına alacak diye evliliğine mani olmamalı yalnız istemeden aşırı zarar verme söz konusu..27 yaşında koca kadın ablasının şüpheleri yüzünden evlenmemeli mi

o konuda hem fikiriz zaten ona bişey demiyorum.sadece kardeşine neden engel olmak istediğiyli ilgili fikrimi belirttim.yoksa msjına katılıyorum.

ben 25 yaşındayım nişanlım 32 ve nişanlım gerçekten çok dürüst anlayışlı guvenilir benide çok seviyor
yani bu yaşa kadar evlenmemiş olması kotü bri olduğunu mu gösteriyor ne kadar yanlış bir düşünce
insanın elinde olmayan sebeplerden dolayı evlenememiştir
tanımadan önyargılı olmayın lütfn

Annemin amcasinin 3 tane kizi var. En buyugu evlendi cocuk dogunca bosanip babasinin evine dondu. Bir kucugune gelen goruculeri kacirdi, islerini surekli bozdu. Neyse ki kizin amcasi duzgun biriyle isi oldu bittiye getirip evlendirebildiler ve cok mutlu. Bir kucugune de goruculer gelmeye baslayinca ayni seyi ona da yapti, yalniz gosterdigi bahanelere inanamazsiniz (bu acidan konu sahibine benzettim). Hatta yine birileri ablayi safdisi edip biriyle nisanladilar, o zaman da 40 yasindaydi. Nisanlandiktan sonra bir hali olayini sorun edip iki tarafa da surekli konusup nisani attirdi. Kiz suan 42 yasinda. Cok guzel oldugu icin hala gorucusu var ama ablasinin onu birakmaya niyeti yok. Anladigim kadariyla bu abla ve konu sahibi kaderine ortak biri olsun istiyor, yoksa kardeslerini falan dusundugunden degil.

Ben bu konudaki derdi anlamadım? Sorun 32 yaşında biri bu yaşına kadar evlenmediyse kesin kötüdür demek mi? O halde senin 27 yaşında evlenmemiş kız kardeşin için ne fark var düşüncen oysa?

Konu sahibi kardesini kiskaniyormu bilmem ama psikolojisi bozuk oldugu kesin.
bence kıskanmıyor olabilir ama dediğiniz gibi psikolojisi bozuk ben mutlu değilsem kimse olmasın tarzında briri olduğu kesin.
benimde böyle bir tanıdığım var kendisi evli ve evi falan yok. kardeşine iyi birileri talip oldu evi arabası var. babası da kabul etti gelsinler tanışlaım diye evde hazırlıklar yapıldı akşama gelecekler ama akşama bir iki saat kala baba vazgeçti birden neden olduğunu bilmiyoruz ama tahmin etmesi zor değildi haberi aldığından beri surat sirke satan abla hrşeyi çok belli ediyordu zaten. kız şimdi 35 yaşında hala bekar kimbilir bizim duymadığımız ne kısmetlere mani oldu.

demem o ki keşke herkes kendi kararını kendşi verebilse. insan anlayamıyor kim iyi niyetli kim değil. ablamdır bi bildiği vardır diye mesafeli olacak önyargılı olacak bu arkadaş şimdi.

Dayım buna örnek üniversite askerlik is birikim yApayım derken 33 ü buldu yasi hala bekar ....bi kaç kendi görüştüğü oldu ama uyusmadilar şimdi annemle anneeannem biz kiz bakıyoruz ki biz bakmadan bize geliyor kizlar anneleriyle yada başka biriyle aracı olarak oğlan iyi başkasına gitmesin diye:D ....Ama kendi hala istemiyor çünkü erken evlenen çoğu arkadaşı boşandı ve sorunlarına birebir şahit oldu....dahada seçici oldu yani bence sizin teşhisiniz yanlis...zaten erkekler bi zahmet 30 dan önce evlenmesin ancak olgunlasiyorlar....kardeşiniz hakkında da hayırlısı olsun

ya anlamiyorum bu mantigi..bu kadar iyiyse bu saate kadar neden kimseyi bulamamis..cok bilindik bir laf ama...bazen sacma oluyor...kismet olmamistir..olamaz mi? illa altinda birsey mi aramak gerekir??? buarada yas buyudukce insanin kriterleride cogaliyor bu yuzden karar veremiyor insan...bu yuzden olamaz mi? kaldiki belki kardesinle o begfendi arasindada birsey olmayabilir soyledigim sebeplerden dolayi...evde kalan kiz der ya bizim toplum..bunlar hep kotu kiz olduklari icin mi evlenememis oluyorlar??? kader kismet nedir bilir misiniz?

sizin dediginiz de olabilir o ayri, ama hemen altinda kotu seyler ararsaniz bu is hic olmaz.

sözlülük nişanlılık süreci bunun için var...kardeşiniz beğendiyse tanımaya çalışabilir....bu soruların cevabını da kendi bulmuş olur:KK14:..

halen yaşa takılanlar olmuş konuyu gözünüzle okuyun lüften benim derdim yaş baş değil adam olan teyzesinin eline bakmaz diyorum kendi bulur sevdiğini erkekler bize göre daha serbest değillermi sonuçta?

Tamamen kısmet bu işler. Tanıdıklarım akrabalardan henuz bekar erkekler var mesela. İlerde eşleri yaşadı derim hep. Ama hala bekarlar. Kısmet işte.

Eşimle severek evlendim. Birinin aracılığı ilede olmadı. O 35 yaşındaydı okadar görücüde gitmişler olmamış. Ama dünya iyisi. Artık aile biziz der hep. Başkasını karıştırmaz. Ailesine saygısıda sonsuz. İşi desen devlet garantili. Evde var. Ee neden almamışlarda beni buldu. Kısmet işte kısmet :))

Hani iyi olsa başkası alırdı hemen dediğiniz için yazıyorum bunuları. Siz değerlerindirin eksisini artısını ona göre karar verirn. Öyle iyi olsaydı alırlardı diyip kesip atmayın bence. Hayırlısı neyse o olsun.

halen yaşa takılanlar olmuş konuyu gözünüzle okuyun lüften benim derdim yaş baş değil adam olan teyzesinin eline bakmaz diyorum kendi bulur sevdiğini erkekler bize göre daha serbest değillermi sonuçta?
hayir canim..daha serbest olan erkekler var daha serbest olmayanlar var...ne kizlar biliyorumki bazi erkeklere 40 basar serbestlik konusunda...

teyzesinin eline bakmak derken? gorende teyzesinin parasini yiyor sanacak...ne var bunda anlamiyorum...gorucu usulu banada hitap etmedi zamaninda..ama garipsemiyorumda...bu konularda beceriksiz olamaz mi??? her konuda iyi olmak zorunda mi bu kisi??? belkide teyzesinin eline bakiyor dediginiz kisi mukemmel bir es olacak, nerden biliyorsunuz?

bence sen kafanda kurmussun, illa okuz altinda buzaga arayacaksin...baska birsey gelmiyor aklima.

gerekirse öküz altında buzağı da ararım kardeşim o benim biri gelip hatta gelemeyip kızı almak isterse buyurmu diyelim benim cevabım basit bu kadar iyi bir erkekse başka kızlar neden ilgi göstermemiş? ilgi gösteren erkeğe anında atlar erkekler bilmiyormuyuz sanki?

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?
Ne kadar ön yargıyla ne kadar olumsuz bakıyorsun.Bu tip konularda baştan konuşmamak fikir yürütmmek gerekir.İyiyse kızlar neden farketmedi ne demek.İyiler evlendi de kötüler mi kaldı.Senin kardeşin içinde aynı şey geçerli o zaman.Kısmet nasip işi bu.Allah ne zaman nasip ederse o zaman evlenir.Ve şu zamanda çocuğun yaşı da evlenmek için çok geç değil.

İnsanlar hayatta türlü türlü mücadelelerle uğraşıyor evliliği erteliyor.Kimi tahsil yapıyor,kimi kariyer yapıyor.Kimi aileye bakıyor,kimi ruhen evliliğe hazır değildir.Kısmet bir de.Bir insan kendi bulamamışsa,ya da o kadar girişken değilse,teyzesinden yardım alıyorsa bu konuda,nerde bunda kötülük.Bence yorum yapma,kardeşine bırak.O gözlemlesin.

Back