• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

bu lafından dolayı sanırım.sözleriniz ne kadar...

bu ebis denen üye kim bilmem benim adım sibel. nasıl bir ruh haliniz var anlamadım ki ne kadar kıskanç kadın varsa dolmuş buraya çalışamayan, koca parası yemekten utanmayanlar burada bana edep ahlak dersi vermeye kalkıyor.

sen zaten akıllı sağlam bir kadın olsan koca eline bakmazdın.
Evet bu.

size göre normal olabilir ama kendisi değil de akrabasının baktığı kızlara kalmış bir erkek bana güvenilir gelmiyor bu dışarıdaki kızların öyle-böyle olduğunu düşünüp de kendini çok üstün görmekle alakalıdır böyle zihniyette bir erkek de kadına değer vermez bu yüzden şüphelerim var bazı üyeler yaşı normal demiş benim yaşıyla bi derdim yok ki ama kendi sevgilisini kendi bulamıyorsa teyzelerine baktırıyorsa ya da onların bulduğu kıza evleneceğim kız sensin diyorsa burada bi gariplik yokmu??

Bence cok dogru düsünüyosun. Aynen katiliyorum.

İnsanlar nerede tanışacaklar? Öğrenci olsa okulda tanışır. Çalışıyorsa iş yerinde. İş yerinde tanıyabileceği insanlar bazen hiç olmaz bazen de çok sınırlıdır. Yeni yetme ergenler gibi kafelerde, ya da gecelik ilişki arayanlar gibi barlarda mı tanışacak insanlar? Yolda durdurup tanışmak isteyen biriyle tanışır mısınız? Face.'ten "bu kadar güzel olmak yasaklanmalı" diye size mesaj atan biriyle mi tanışmalı? Ha bir de süper güvenli arkadaşlık siteleri var di mi, oradan müsait bir aday mı bulmalı?Herkes köşeyi dönerken hayatının aşkıyla çarpışıp tanışmak ister ama bu Türk filmi senaryosudur.:KK4:

Biri aracı olup tanıştırıyor işte. 10 sene flört etsen çıkabilecek problemlerde daha az risk taşıyor görücü usulü. Görücü usulünde temel durumlarda yalan söz konusu olmaz. Bekar olduğundan, evlenme taraftarı olduğundan, işinden gücünden eminsinizdir bu da bir artıdır. Olayı uzatıp flört etme şansınız da vardır, daha iyi tanıma açısından.

Bu arada kardeşiniz de birkaç sene içinde damat adayının yaş grubuna girecek.Korkarım onun için de böyle şeyle söyleyip psikolojisini altüst edebilirsiniz. Sanki erken yaşta evlenenler muhteşem kişiliklermiş, harika evlilikleri varmış gibi. Herkesin bir yaşam tarzı var, kaderi var.:KK51:

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?
Belki bu zamana dek maddi manevi ailevi sıkıntılarına destek olmuştur

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

senin kardeşinde çok küçük değil canım çok iyiydise neden bu yaşa kadar evlenmemiş yanlış anlamayın kardesinize lafım yok ama bu işler nasip kısmet

vallaha benim dayimda 30 yaşında görücü usulü evlendi ama yengem anneanneme teşekkür eder çok hayırlı bir evlad yetistirmissin anne diye. o benim canim kıymetlim eşten öte der, bize. dayım isine gelir gider kizlarla işi olmazdi sonunda da çok mukemmel bir evlilik yapti gorucu usulu olmasına ragmen

benim adamın yaşıyla bi alakam yok konuyu nereye çekmişsiniz adam olan ailesinin lafıyla kız bakmaz diyorum ben isterse 40 yaşında olsun. bugün ailesinin lafıyla evlenen yarın evlenince aileci olmazmı?

yani kendi görüp beğenmemiş kardeşimiz teyzesi beğenmiş bi görüş demiş bu adamdan şüphelenmekte haksız mıyım?
Yalnız aynı şey kardeşiniz içinde geçerli oda görücü usulü evlenmeye sıcak bakıyor adam da aynı şekilde. Evli olanların hepsi sokakta şurda burda tanışmıyor. Bu şekilde tanışıp evlenen mutlu insanlarda var. Gereksiz ve aşırı tepki gösteriyorsunuz. Kardeşiniz kocaman 27 yaşında bir yetişkin, bırakın tanışsınlar evlenir yada evlenmez bu kararı ona bırakın. Birde demişsiniz ya madem iyiydi bu yaşa kadar neden evlenmemiş , yanlış anlamayın ama kardeşinizin yaşıda küçük değilki aynı şeyi kardeşiniz için söyleseler zorunuza gitmez miydi? Bu işler kısmet işi, geç evlenmek, boşanmış olmak illede bi kusuru var demek değildir. Daha adamı hiç görmeden tanımadan hüküm vermeyin bu karar kardeşinize ait çünkü umarım baskı kurmazsınız kızada..

bana anlamsız geliyor elbette bir tanışma süreci olur ama ortada da ciddi bir baskı var benim kardeşim daha kendi beğendiği kızla konuşamayan bir adamla evlenecek öylemi?

bugün kız beğenen teyze yarın oturdukları eve gittikleri yere falan karışmazmı?

istediği kadar görüşsünler ben de biliyorum yarın evlenmeyecekler ama tutun ki olumlu oldu bu sefer ortalık karışacak ben öyle görüyorum.
Karışmasada ben karıştırırım, diyosunuz yani... şu mesajdan sonra sizin kardeşinizi kıskandığınızı düşünmeye başladım, hiç tanımıyorsunuz ama demediğiniz kalmadı adam hakkında. Kardeşiniz görüşmeyi kabul etmiş, tanıdıkça kararını verecektir ama böyle bir ablası varken kardeşinizin işi zor..

durumda bi anormallik göremedim.bi abla neden bu kadar olumsuz düşünür onu anlamadım..evleneceğim kız sensin diyebilir bence sorun yok.beğenmiştir o açıdan demiştir.siz sanki evlenmesini istemez gibisiniz

Karışmasada ben karıştırırım, diyosunuz yani... şu mesajdan sonra sizin kardeşinizi kıskandığınızı düşünmeye başladım, hiç tanımıyorsunuz ama demediğiniz kalmadı adam hakkında. Kardeşiniz görüşmeyi kabul etmiş, tanıdıkça kararını verecektir ama böyle bir ablası varken kardeşinizin işi zor..
konu sahibinin kardeşi angelina jolie sanırım..onu bile bir gideri kalmadı ya neyse...konu sahibi olduğu sürece o kardeş yandı zira bal gibi kardeşini kıskanıyor hatta çatlıyor..adamı sokmadığı delik kalmamış..bende görücü usulü evlendim kocam 33 yaşında ben 27 bugüne kadar sevgilisi olmamış mı olmuş ee benimde oldu şimdi biz salak mıyız yani..kötü müyüz neyiz anlamadım..çok şükür çokta mutluyuz..

Düşüncelerinizde haklılık payı olabilir ama tutumunuz çok yanlış. Neyseki karşısınızda sizin gibi biri yokmuş olay büyümeden "ablası neyse kardeşi de aynı olur, bu devirde iyi kadın kapanın elinde kalıyor, neyse biz kalkalım," lafını duymak zorunda kalmamışsınız. Kendiniz için istediğiniz gibi konuşabilirsiniz de, ne diye iki defa tanımadığınız birini kötülüyorsunuz? Size önem verip misafiriniz olmuşlar. Tanırsınız, bir hatasını görür belirtirsiniz kardeşinize o tamamen sonraki olay. Oluşan önyargıyı güle güle kullanın.

eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini, iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çok mu iyi dedim

konu sahibinin kardeşi angelina jolie sanırım..onu bile bir gideri kalmadı ya neyse...konu sahibi olduğu sürece o kardeş yandı zira bal gibi kardeşini kıskanıyor hatta çatlıyor..adamı sokmadığı delik kalmamış..bende görücü usulü evlendim kocam 33 yaşında ben 27 bugüne kadar sevgilisi olmamış mı olmuş ee benimde oldu şimdi biz salak mıyız yani..kötü müyüz neyiz anlamadım..çok şükür çokta mutluyuz..

Sanırım damat adayının kendi eşinden daha üstün özellikleri var bu yüzden kıskançlığı...

merhaba,

:KK57: :KK57: Bence sizin anlatımınız ve düsünceleriniz bir garip.
Adamı övse kabahat kötülese zaten bastan kaybedicek.
E ne duymak istiyorsunuz? Demek ki övülen cok iyi olan kisinin isi rast gitmemis ki görücü usulüne basvurmus.
Bu devirde kadın erkek ayırımı yapmak sacma. Menfaatin ve ikiyüzlülügün cirit attıgı bi zamandayız. Evlenilecek insanı bulmak kadın icin de erkek icin de cok zor maalesef. Özellikle iyi niyetli insanlar icin.

Sanırım damat adayının kendi eşinden daha üstün özellikleri var bu yüzden kıskançlığı...
yok görücü usulüne sıcak bakanları gerizekalı sıfatına koymuş üstün bilgileri ile :KK67:...bak ben ve eşim 3 er üniversite bitirdik mesleklerimizde var ama görücü usulü evlendik..beni ailesinede ezdirmiyor ailesinde ezecek karakterde yok zaten hepsi adam gibi adam..bence sorun kardeşinde ya da damat adayında değil sorun başlı başına sende konu sahibi..birde utanmadan ikna etmeye çalışıyomuş..kardeşinde akıl yok mu senin aklınla haraket edecek..o zaman sorun yine damat adayında değil..sorun başlı başına sizde..yıl olmuş 2014 insanların evlenme tercihleri yargılanıyor..adamla evlenmeden aynı eve girip yatıp kalkıp evlensen adın medeni olur ama..tövbe estağfurullah..:KK57::KK57::KK57:

bu lafından dolayı sanırım.sözleriniz ne kadar...

bu ebis denen üye kim bilmem benim adım sibel. nasıl bir ruh haliniz var anlamadım ki ne kadar kıskanç kadın varsa dolmuş buraya çalışamayan, koca parası yemekten utanmayanlar burada bana edep ahlak dersi vermeye kalkıyor.

sen zaten akıllı sağlam bir kadın olsan koca eline bakmazdın.
çikolatakız geldi aklıma birden ev kadınlarına ettiği hakaretler malum..o mu yoksa bu üye..

Back