• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

sanırım bir yanlış anlama var ben çocuk niye sevgilisini kendi bulamıyor diyorum ama beni asıl kuşkulandıran kadının diğer kızlar şöyle böyle demesi çünkü böyle kızlara b.k atan tiplerin oğulları pek sağlam papuç çıkmıyor ben böyle gördüm yoksa isterse 40 yaşında olsun ama aile lafıyla kız bakacaksa evlenince bu kız neler çekecek diye düşünüyorum.

bu konuda farklı düşünüyoruz diyelim herkes kendi bulsa görücü usulü olmazdı. size aracı olan kadının da devir kötü demesi normal herkes tanıdık bildik güvenilir iyi bi ailenin kızını almak ister kadın da yaptığı şeyin garip karşılanmaması için açıklama yapar doğal olarak. Yakın tarihte arkadaşım evlendi 33 yaşında biriyle kendi 27 yaşına eşi çok iyi maşallah illa bi sorun mu olacak bu vakte kadar kısmet olmamış ayrıca kardeşinizin kısmetiyse onun için ayrılmış diye düşünmeli:D

sizin derdiniz çocuk diil görücü bu durumda etkilemeyin kardeşinizin belki de doğru kişidir. kardeşiniz de evlenmediğine göre kötğ biri mi herkes evleninceye kadar bekardır o zaman herkes kötü mü mantığınız çok garip.

evlenmek alakası yok eğer ailesinin dayattığı kızı kabul ediyorsa yarın kardeşimi de ailesine karşı ezdirir koruyamaz ezik pasif birisidir ben böyle görüyorum.

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

sizi anlıyorum.söz konusu kız kardeş olunca bazen kaynanadan daha kaynana olabiliyoruz(en azından ben de öyleyim).insan kendi başına gelebilecek mutsuzluğu daha kolay kabulleniyor ama kardeşim söz konusu olunca ihtimali bile insanı çileden çıkarmaya yetiyor. size tavsiyem kardeşinizle açıkça konuşun, bütün kuşkularınızı ve korkularınızı onunla paylaşıp dikkatli olmasını isteyin ve ONUN KARARINA GÜVENİN. sonuçta o da yetişkin bir insan ve kendi hayatını belirlemek onun hakkı.emin olun onu korumaya çalışmak yerine kuşkularınızı paylaşıp yine de ona güvendiğinizi hissettirdiğinizde duyduğu sorumluluk duygusuyla daha doğru kararlar alacaktır.

evlenmek alakası yok eğer ailesinin dayattığı kızı kabul ediyorsa yarın kardeşimi de ailesine karşı ezdirir koruyamaz ezik pasif birisidir ben böyle görüyorum.

Ben ne dediginizi gayet anladim. Madem boyle dusunuyorsunuz, konu basliginiz kardesimi gorucu usulunden nasil vazgecirebilirim olmali. Ben de 27 yasindayim, 1 yil sonra iyice caresizlesince gorucuye evet demeyi dusunuyorum :) Konusun kardesinizle, o da muhtemelen kendini caresiz gordugu icin kabul etmistir.

Yalniz yukarda yazdiginiz sekilde ifade etmeyin dusuncelerinizi. Bu fikrinize gore, kardesiniz de ben de kimsenin istemedigi, bakmadigi curuk elmalariz; sevgili bulamayip gorucu usulune dusmus caresiz zavallilariz.

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

bana pek karışık gelmedi..
herşey açık..

• Beğen
Reactions: 2k1
kızlarla erkekler aynı değil hem yıl olmuş 2014 halen evde kalma derdi mi kalmış ama erkekler bize göre daha serbestler mesela bir kız düşünün her gün evde oturuyor onun bulma ihtimaliyle çalışan bir erkeğinki aynı olamaz evlenmek değil benim meselem yani aa evlenmemiş demek ki dandik adam değil derdim bir erkek hem de pek iyi pek efendi bir erkek neden ailesinin bulduğu kıza kalsın ki?

ailesi falancanın kızı var snin için ona bakmaya gidiyorum sende kabul edeceksin mi demiş! Nasıl bir dayatma yapmışlar merak ettim..Belki kendisi istemiştir dışarda cok kız görmüştür kafasına yatmamıştır belki bu konularda şanssızdır
kadının oğlu için kardeşinizi istemesi size garip gelmiş olabilir ama görücü usulünün tarzı budur size tersse kabul etmezsiniz olur biter..Bence bırakın kardeşiniz karar versin adamın nasıl biri oldugunu kısmetini engellemeyin

bana anlamsız geliyor elbette bir tanışma süreci olur ama ortada da ciddi bir baskı var benim kardeşim daha kendi beğendiği kızla konuşamayan bir adamla evlenecek öylemi?

bugün kız beğenen teyze yarın oturdukları eve gittikleri yere falan karışmazmı?

istediği kadar görüşsünler ben de biliyorum yarın evlenmeyecekler ama tutun ki olumlu oldu bu sefer ortalık karışacak ben öyle görüyorum.

Sen çok olumsuz düşünüyorsun. Çevrende örnekleri var da ondan mı bu kadar kuşkucusun. Bizi de bir akraba tanıştırdı. İkimizinde yaş 30 olunca evlilik için çıktık yola. 4. senemizi dolduruyoruz. Anlaşamadığımız konular vardır ama, bugüne kadar sesimizi dışarıdan duyan olmamıştır.:nazar: Hiç kimse ne giydiğime, ne gittiğime, ne de evime karışabilir. Tepkimi hemen veririm. Yaşım küçük değil belki ondandır. Senin kardeşin de küçük değil. Kendi kararlarını kendi verebilir. Ortada somut bir şey yokken acabalarla kardeşinin kafasını karıştırma. Adamı iyice araştırın kötü bir özelliği varsa mutlaka birisi sizi uyarır.
Kardeşin evlenmek istiyorsa, kısmetine mani olma.

Şimdi şahsen ben görücü usulüne çok sıcak bakmıyorum. Bana görücü gelmek isteyen insanlarla tanışmadım bile gerekçelerim ise sizinkilere yakındı. Ama kardeşim o insanla tanışmaya gittiyse o adamı eleştirmem bir yerde kardeşimi eleştirmek olur. İnsanlar sizin kardeşiniz için 27 yaşına gelmiş birini bulamamış dese şık mı? Kesin bir sıkıntı var demek mantıklı mı? Erkek için 32 neyse kadın için de 27 o. Kardeşinizde bir sıkıntı mı var da bu zamana kadar evlenemedi? Nasip kısmet bu işler.
Bu arada ben görücü usulüne bu kadar antipatik yaklaşırken benim kardeşim görücü usulü diyebileceğimiz bir şekilde evlendi. Bir iki esprisini yaptık ama sizin kadar yüklenmedim. Kocaman insanlar kendi akılları mantıkları var.

kızlarla erkekler aynı değil hem yıl olmuş 2014 halen evde kalma derdi mi kalmış ama erkekler bize göre daha serbestler mesela bir kız düşünün her gün evde oturuyor onun bulma ihtimaliyle çalışan bir erkeğinki aynı olamaz evlenmek değil benim meselem yani aa evlenmemiş demek ki dandik adam değil derdim bir erkek hem de pek iyi pek efendi bir erkek neden ailesinin bulduğu kıza kalsın ki?
belkide pek efendi pek iyi olduğu için ailesinin uygun bulduğu kızla evlenmek ister.
erkekler bizim gibi inceci olmuyor her zaman genelde görselliğe falan da bakabiliyorlar.
ama ailesinden büyüklerin daha detaylı incelemesi onun için yeterlidir.
şimdi ailesi bulunca pısırık oluyor ailesi çok burnunu sokacak oluyor.
peki ya sizin yaptığınızz nedir.kardeşinizin işine fazla karışmıyor musunuz.
şimdi diyelim bu kişiden sizin dedikleriniz için vazgeçti sonra sizin uygun bulduğunuzla evlendi ve çok mutsuz o zaman bunun vicdan azabına nasıl katlanacaksınız.

Ben hepsini gectim...Daha ilk oturup konuştuğu kiza "evleneceğim kisi sensin" demesi cok çok tuhaf ...

Hiç tanımadığı bir insan için ben bu kadınla evleneceğim dedim ve evlendim diyen duydum. Hatta bir kız arkadaşım daha ergenlikte bir çocuğa aşık olmuş ve ben bununla evleneceğim demiş evliler şimdi. Bu adamın kızla görüşme amacı belli, kızı beğendiyse niyetini söylemiştir işte.

Karşınızda 18 yaşında toy bir kız yok ki, kardeşiniz de olsa 27 yaşına gelmiş olgun bir insan, kendi adına kararlar verebilir, mutlu ya da mutsuz olacaksa da bu kendi seçimleriyle olur zaten.
Neden olayın bu kadaaar içindesiniz anlamadım.
Kız kardeşiniz size gelip sen ne dersen onu yapayım mı dedi?
Sanmam.
Dese o buluşmaya gitmezdi zaten.
Kısacası kızı görücüsüyle bırakın, az takip mesafesi. :KK53:

32 yasina kadar cok iyimiste durmus durmus baskasi tarafindan onerilen hic gormedigi bi kizla ilk gorusmede evlenecegim sensin diye pat karar vermesi etraftakilere kaninin isinmadigindan dolayi bekar kaldigini yalanlar net :D evde kalmiş o artik kim olursa meselesi benim dayimin ogluda oyle ananeme siz kimi bulursaniz evlencem modunda .d kacarak uzaklassin

bu lafından dolayı sanırım.sözleriniz ne kadar...

bu ebis denen üye kim bilmem benim adım sibel. nasıl bir ruh haliniz var anlamadım ki ne kadar kıskanç kadın varsa dolmuş buraya çalışamayan, koca parası yemekten utanmayanlar burada bana edep ahlak dersi vermeye kalkıyor.

sen zaten akıllı sağlam bir kadın olsan koca eline bakmazdın.

Back