• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

Bu nasıl bir önyargıdır... Siz ya kardeşinizi kıskanıyorsunuz ya da ondan ayrılacaksınız diye evlenmesini istemiyorsunuz. Bu tavrın başka açıklaması yok. Günümüzde 30lu yaşlar bir erkeğin olağan evlenme yaşıdır. Evde kalmış, çürük elma değil yani adam. Bırakın kardeşinizi etkilemeyi de kendi tanısın ve ona göre karar versin.

benim adamın yaşıyla bi alakam yok konuyu nereye çekmişsiniz adam olan ailesinin lafıyla kız bakmaz diyorum ben isterse 40 yaşında olsun. bugün ailesinin lafıyla evlenen yarın evlenince aileci olmazmı?

yani kendi görüp beğenmemiş kardeşimiz teyzesi beğenmiş bi görüş demiş bu adamdan şüphelenmekte haksız mıyım?

Adı üstünde Görücu muhabbeti.. biri gelir adama bi kız var der çok iyi. kıza gidilir bi erkek var çok iyi vs vs.yani garip olan birsey yok Görücu usulünu siz ne sanıyorsunuz. Sanki Görücu usulü böyle değil de başka bişeymis gibi garip diye başlık atmışsiniz.

Görücu usulü evlenmekle aileye karısını ezdirmenin de bi alakası yok.

benim adamın yaşıyla bi alakam yok konuyu nereye çekmişsiniz adam olan ailesinin lafıyla kız bakmaz diyorum ben isterse 40 yaşında olsun. bugün ailesinin lafıyla evlenen yarın evlenince aileci olmazmı?

yani kendi görüp beğenmemiş kardeşimiz teyzesi beğenmiş bi görüş demiş bu adamdan şüphelenmekte haksız mıyım?
Haksızsınız,teyzesi görüp beğenmiş olabilir oda yeğenine söyler böyle böyle bir tanıdığım var istersen bir görüşün diye sonuçta kardeşiniz ve karşınızdaki adam ha diyince evlenmiyecekler sonuçta bir görüşme süreleri olacaktır,arkadaşlar arasında bile birbirine yakıştırılan çiftler oluyor onlardan birbirlerinden etkileniyorsa görüşmeye devam ediyorlar.

Haksizsiniz. Gunumuzde gorucu usulu denilen sey eski anlamina uygun gerceklesmiyor. Nasil ki birileriyle tanismamiza arkadaslarimiz, arkadas ortami, okul vs aracilik ediyorsa gorucu usulunde de bir teyze, yenge vs aracilik ediyor.
He ben de karsiyim, karsi derken suna karsiyim. Gorucu usulu olunca aileler ilk bastan isin icinde oluyor ve evlilik cok hizlandiriliyor. En fazla 3 - 4 gorusmede soz, nisan, evlilik gibi kararlar alinmasi bekleniyor. Ben sadece bunu kendime uygun bulmuyorum. Yoksa gorucu usulu evlenenlerin evliliklerinin uzun surdugu soyleniyor. Bunun sebebi de ailenin o evlilik uzerinde daha bir hukum sahibi olmasi olabilir, bunu bilemem.
Ben o sekilde evlenmedim ama evlenenlere ve evlenmek isteyenlere de saygim sonsuz. Siz de oyle yapin bence. Insanlar guvendikleri kisilerin araci olmasini, onlara uygun birini tavsiye etmelerini isteyebilirler.

Haksızsınız,teyzesi görüp beğenmiş olabilir oda yeğenine söyler böyle böyle bir tanıdığım var istersen bir görüşün diye sonuçta kardeşiniz ve karşınızdaki adam ha diyince evlenmiyecekler sonuçta bir görüşme süreleri olacaktır,arkadaşlar arasında bile birbirine yakıştırılan çiftler oluyor onlardan birbirlerinden etkileniyorsa görüşmeye devam ediyorlar.

Haksizsiniz. Gunumuzde gorucu usulu denilen sey eski anlamina uygun gerceklesmiyor. Nasil ki birileriyle tanismamiza arkadaslarimiz, arkadas ortami, okul vs aracilik ediyorsa gorucu usulunde de bir teyze, yenge vs aracilik ediyor.
He ben de karsiyim, karsi derken suna karsiyim. Gorucu usulu olunca aileler ilk bastan isin icinde oluyor ve evlilik cok hizlandiriliyor. En fazla 3 - 4 gorusmede soz, nisan, evlilik gibi kararlar alinmasi bekleniyor. Ben sadece bunu kendime uygun bulmuyorum. Yoksa gorucu usulu evlenenlerin evliliklerinin uzun surdugu soyleniyor. Bunun sebebi de ailenin o evlilik uzerinde daha bir hukum sahibi olmasi olabilir, bunu bilemem.
Ben o sekilde evlenmedim ama evlenenlere ve evlenmek isteyenlere de saygim sonsuz. Siz de oyle yapin bence. Insanlar guvendikleri kisilerin araci olmasini, onlara uygun birini tavsiye etmelerini isteyebilirler.

bana anlamsız geliyor elbette bir tanışma süreci olur ama ortada da ciddi bir baskı var benim kardeşim daha kendi beğendiği kızla konuşamayan bir adamla evlenecek öylemi?

bugün kız beğenen teyze yarın oturdukları eve gittikleri yere falan karışmazmı?

istediği kadar görüşsünler ben de biliyorum yarın evlenmeyecekler ama tutun ki olumlu oldu bu sefer ortalık karışacak ben öyle görüyorum.

bana anlamsız geliyor elbette bir tanışma süreci olur ama ortada da ciddi bir baskı var benim kardeşim daha kendi beğendiği kızla konuşamayan bir adamla evlenecek öylemi?

istediği kadar görüşsünler ben de biliyorum yarın evlenmeyecekler ama tutun ki olumlu oldu bu sefer ortalık karışacak ben öyle görüyorum.
Neden karışsın,bu dediğiniz olaylar flört ederek evlenenler olmuyor mu zannediyorsunuz onlarda bile oluyor,kardeşiniz 27 yaşında genç bir kadın bir kaç görüşmeden sonra anlar zaten nasıl birisi olduğunu.

bende böyle düşünüyorum kardeşine bir arkadaş ortamında denk gelse şöyle iyi bir adam var böyle iyi yakışıklı huyu güzel gl bir tanıştıralımla görücü usulünün arasında hiç bir fark yok bence
hatta görücü usulü ile evlenenlerin diğer türlü evliliklerden daha uzun sürmesinin sebebide mantıkın devreye girip örneğin cimriyse, ailesine çok fazla bağlıysa hemen görüp ayrılmaları ama aşık olunca görmezden gelivermeler evlenince değişir düşünceleri, biz beraber aşacağız bunları deyip biraz olumsuzu gözden kaçırma var
çok görücü usulü evlenme taraftarı değilim ama insanlar bu şekilde tanışıyorlar zaten dışardada görücü usülündede

İyiler bırakılmaz gibi genellemeler yanlış erkek 35 te de bekar kalsa evde kalmış yaftası yapışmaz hem istediği gibi çıkmamış belki evlenmeyi uzun müddet istemedi kim bilir kader...

Erkeklerde kız 30 a yaklaşınca güzel de olsa şüpheyle bakabiliyorlar ama yanlış....

Kendi begendigi kizla konusamayan adam, yakistirmasi cok cirkin bence. Sizin pek toplum gerceklerinden haberiniz yok. Milyonlarca erkek ve kadin var gorucu usulu evlenen... burada da vardir. Kendi kararlarini veremiyorlar mi acaba? Ya da bir kere gorustuler diye aileler evlenme karari mi aldiracaklar zorla? Devam etme karari, kardesinizde ve o beyefendide olacak.
Cok yanlis dusunuyorsunuz. Sizin mudahaleniz cok gereksiz ve yanlis anlasilabilirsiniz.

Bunu kardesinize soyleyin o zaman, gorucu usulu fikrinden toptan vazgecsin. Bu yasa kadar bir fare tutamamis kediyle evlenmeni istemiyorum kardesim diyin :)

Siz adama degil, gorucu usulune karsisiniz aslinda. Prensipte bu kadar karsiysaniz yapacaginiz tek sey kaliyor, daha iyisini tutup getireceksiniz :)

görücüye tümden karsıysanız onlar gelmeden once dusuncelerinizi paylassaydınız daha ttutarlı olurdunuz...
belki kardesiniz de kabul etmezdi boylece.

fakat bu kisinin sahsina dair elestirileriniz varsa konuyu gorucuye gitmeye baglayıp ordan vurmaya calısmak pek samimi gelmiyor...

ilaveten kardesinize hemen evlenecegim kız sensin falan demesi (ilk defa kadın gormus gibi hissettirdi)
veya ailesinin sizin belirttiginiz gibi diger kadınları kotulemesi hos seyler degil...

sırf bu nedenler oturu kardesinizi hemen kapılmaması temkinli olması icin uyarın.
gerisi onun kararı zaten.

ayrıca gorucu size gelmemis dolayısıyla sizin bu konudaki dusunceleriniz degil kardesinizin gorucu usulu icin dusunceleri belirleyici olur.

Aslinda begenip begenmeme meselesi degil bu is bence..onlari birbirine uygun bulmus araci kisi..bu isler boyle..yukarda bi arkadas cok guzel aciklamis zaten..siz icinizi rahat tutun hayirlisi olsun..kardesinizde kucuk degil zaten olmiycak bi adama evet demez..ici isindiysa karar ona aittir.su konudan rahatsiz oldum bende 31 yasindayim bekarim kotu biri
oldugum icin evlenemedim diye bisey
yok.benimde kendi buldugum yada gorucu
usulu tanistiklarim oldu.ama bu isler yasa
basa hicbiseye bakmiyor iste..evlenicegim birini bulamamam pisiruk yada kotu biri oldugum anlamina gelmiyorr..kismet
olmayinca olmuyor..belkide o adam dunyanin
en iyi aile babasi olucak..birakin kardesiniz
iyice bi tanisin tabi eger gorusmek istiyorsa...

size göre normal olabilir ama kendisi değil de akrabasının baktığı kızlara kalmış bir erkek bana güvenilir gelmiyor bu dışarıdaki kızların öyle-böyle olduğunu düşünüp de kendini çok üstün görmekle alakalıdır böyle zihniyette bir erkek de kadına değer vermez bu yüzden şüphelerim var bazı üyeler yaşı normal demiş benim yaşıyla bi derdim yok ki ama kendi sevgilisini kendi bulamıyorsa teyzelerine baktırıyorsa ya da onların bulduğu kıza evleneceğim kız sensin diyorsa burada bi gariplik yokmu??

size göre normal olabilir ama kendisi değil de akrabasının baktığı kızlara kalmış bir erkek bana güvenilir gelmiyor bu dışarıdaki kızların öyle-böyle olduğunu düşünüp de kendini çok üstün görmekle alakalıdır böyle zihniyette bir erkek de kadına değer vermez bu yüzden şüphelerim var bazı üyeler yaşı normal demiş benim yaşıyla bi derdim yok ki ama kendi sevgilisini kendi bulamıyorsa teyzelerine baktırıyorsa ya da onların bulduğu kıza evleneceğim kız sensin diyorsa burada bi gariplik yokmu??
canım görücülüğün olayı bu zaten,görücü kabul etmeyin o zaman?

benim elimde değil ki ben dedim kardeşime kendi kabul etti şimdi onu ikna etmeye çalışıyorum ama onun da kafası karışık.

Back