- 18 Eylül 2020
- 841
- 3.032
- 33
- 36
Evlenip güçlenme ifadesini okudukça gülesim geliyor elimde değil
Zaten ülkece kadınlarımızın en güçlü tarafı evlilik ya.Gül gül bitiremezsin Helvacım, öyle komik bir cümle.
Elin Avrupalısı kendine güvenir, bizimkiler de evleneceği adama. İlk kocadan ne hayır gördün de ikinciden ne bekliyorsun derler adama. Ya gazeteler, haberler hep cinsimize yönelik kıyımla dolu. Erkekler nasıl da güç veriyor bize, gözlerim yaşardı valla. Ulan adamların tek derdi ümüğüne çökmek zaten, gelmiş bir de güç diyor. Kafayı sıyıracağım.
Evlenip güçlen ifadesi başka bir üyenin ama konu sahibi de ayakta durmak için evlenmek zorundadır görüyor kendini.Erkek olmadan güçlenilmiyor çünkü.
"Daha gencecik kadınım. Çalışayım, bir yandan okuyayım, iyi kötü bir meslek sahibi olup maddi manevi daha güçlü, daha rahat olayım. Belki kpss'de şansımı denerim, daha da rahat olurum" falan demek yok.
Evlenmek daha kolay. Niye yorsun ki kendini?
Hem çocukları yanında olursa kim alır(!) konu sahibini? Kocasız kalır maazallah.
Evet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Hayaller aleminde yaşıyorsunuz.
Büyük lokma yiyinde büyük konuşmayın.
Büyük lokma boğazınızda kalır.
Kınamayın kınadığınızla sınanırsınız. Hadisi Şerif.
Varsa bir fikrin ver , yoksa aşağılama kınama yargılama.
Tahin Helva sizin mesajınızı alıntıladım ama lafım tüm yorumculara, konu sahibesi üyeliğini iptal edip gitti o yüzden sinirlenip polemiğe girmenin hiç kimseye bir faydası yok :)))Evlenip güçlenmek mi?
Elin adamı konu sahibinin çocukları için ne kadar çabalayabilir?
Konu sahibi evlenip, isi bırakacak muhtemelen.
Yaşça büyük eşinin sözünden de çıkamayacak.
Şimdi arasının kötü olduğu çocuklar, annelerinin kendilerini bırakmasının şokunu aşamadan yabancı bir adamla muhattap olacaklar. Ve anneye daha çok tepki göstecekler.
Yok evlencek de güçlü olacakmış, yapmayın yani.
Olacak olanlar bunlar.
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Evlenip güçlen ifadesi başka bir üyenin ama konu sahibi de ayakta durmak için evlenmek zorundadır görüyor kendini.
Evlenecekmiş güçlenecekmişte çocukları yanına alacakmış.
Buradaki yorumları hadsiz bulmuş ama insan şu durumdaki birine öneri verirken biraz gerçekçi olur.
Sizin galiba evlendeki amacı anlama yetiniz yok yalnız ve onu seven biri var. E yardımı dokunacaksa neden evlenmesin siz beraberce süpermen arıyorsunuzEvet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.
Sizde haklısınız.
Sizde galiba evliliği kurtarış erkeğide ilah görenlerdensiniz hmm peki ama o seven adam sınır çizmiş bundan haberiniz var mı boşa tatillerde gelir demiyor. Hadi bir velayetlerini alıcam desin bak evleniyor mu? Ha pardon konu sahibi zaten istemez çocukları ayak bağı olur kocişiyle evliliklerineSizin galiba evlendeki amacı anlama yetiniz yok yalnız ve onu seven biri var. E yardımı dokunacaksa neden evlenmesin siz beraberce süpermen arıyorsunuz
Üsluptan, hadden bahseden insanın yorumuna bakın.Sizin galiba evlendeki amacı anlama yetiniz yok yalnız ve onu seven biri var. E yardımı dokunacaksa neden evlenmesin siz beraberce süpermen arıyorsunuz
Diyecek birşey kalmamış bana Mune.Tahin Helva sizin mesajınızı alıntıladım ama lafım tüm yorumculara, konu sahibesi üyeliğini iptal edip gitti o yüzden sinirlenip polemiğe girmenin hiç kimseye bir faydası yok :)))
Her ne kadar yaşı genç arkadaşımız aramızdan ayrılsa da evlenip çocukları yanına almak, evleneceği kişiden çocuk yapmamak düşüncesinde oluşu yine tecrübesizliğinden.
Bir kere evleneceği adam velayet için herhangi bir çaba göstermez, diyelim ki çabaladı en büyüğü 6 yaşında olan 2 küçük çocuğu henüz 1 yıldır tanıdığım bir adamla aynı evde tutamam şahsen, 24 yaşında bu kadar tecrübesiz, henüz hiçbir hayat bilgisi olmayan bir kadın düşünemez belki ama benim aklıma her türlü şey gelir, bugün öz babası tarafından bile taciz edilen çocuklar varken, sadece 1 yıldır tanıdığınız adama çocuklarınızla ilgili güvenemezsiniz, 1 yılda kimseyi tanımayamazsınız.
Başka çocuk yapmayacağım diyor, hayal dünyasında ne yazık ki, başka çocuk yapmamak evleneceğiniz kişiye de haksızlık, adam çocuk isteyecek baba olmak hakkı.
Adam kendi çocuğu olunca çocuğumuz küçük, diğer çocuklarını bebekle görmeye gidemezsin, eski eşin de çocukları getirmek için buraya gelemez der mi der, el kadar çocukları bir şehirden diğerine kim getirip götürecek, otobüse kendileri mi binecek? Yolda izde yalnız mı bırakılacaklar, yani neresinden baksanız evlenince çocuklar 2. plana atılır, kadınsanız siz isteseniz de istemeseniz de maddi manevi her şeyiniz bir erkeğin 2 dudağı arasındaysa bu böyledir, sanılıyorsa ki bu kız evlenince çalışmaya devam edecek, o da hayal.
Bizde ne kadar ekmek o kadar köfteÜsluptan, hadden bahseden insanın yorumuna bakın.
İki yorumda belli etmişsiniz kendinizi.
Uzatmaya gerek yok daha fazla.
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Tamam ben bu konuda zaten katıldım.Güzel bacım ben o essekten cok fena dustum. Hayaller alemi degil bu. Insan isterse başarır. Kolay degildi tek maaşla 5 nufusa bakmak. Hala degil.
Hele pandemi belimi büktü. Çoğu zaman yemek yetmediginde ben yedim dedim. Kizim olayin farkında gelir kendi payindan biraz bana verir.
Hayat cok acimasiz. Evet. Ama bu acılar bizi biz yapiyor.
Sadece cocuklardan vazgecilmesi... Evlenmek derdine düşülmesi...
Adama tatillerde gelirler diyen adama iyi denmesi...
Yoooo bu olamaz.
Evet belki ben guclu bir kadinim bilmiyorum. Ama bende etten kemiktenim. Cocuklarim olmadan nefes alamam.
Hayir bir de buradan aldigi birkac gazla kendini neredeyse cefakar, mukemmel, yilin annesi ilan edecek.Evlen diyen yoruma, bu yorum benim için yeterli, diğerlerini okumayacağım demeniz de çok komik.
Madem öyle acmasaydiniz konu. Zaten evleneceksiniz belli ki.
Sizde şehir değiştirip, çocukların yanına gidecek, onlar için çaba gösterecek bir hal yok.
İleride çocukları suçlu çıkarmayın bari. Zor geldi ben de kendi hayatımı kurmayi tercih ettim deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?