Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Genç olması anne olmasını değiştirmiyor bana göre.
Anneysen evladınla olmak zorundasın, bakmak zorundasın.
bu adam yarın öbür gün çocuklarına sen sahip çıkmadın ben mi çıkacağım demez mi ?

Diyecek birşey kalmamış bana Mune.

Evlenirse tam olarak yaşayacakları bunlar.

Bile bile evlenip, ileride çocukların üzerine atmasında suçu. Ne yapıyorsa yapsın.
Yazdığı ayrıntılar, verdiği cevaplardan yaşanacakları kestirmek zor değil, her şeyden önce çocukların velayetini vermesi vs her şeyi bir kenara bırakalım kadın yapı olarak tuttuğunu koparan biri değil pasif biri.

7 yıllık kötü evliliğin ve belki aile desteği olmamasının verdiği bir boşlukla boşanır boşanmaz biriyle flört etmeye başlamış olabilir, ona da bir yorumum olamaz özel hayattır beni ilgilendirmez ama yaşınız ne kadar genç olursa olsun eğer anneyseniz hayal dünyasından çıkıp ayaklarınızın yere basması gerekiyor.

Evlendiğimde anne olduğumda 17 yaşında değildim belki fakat büyük de değildim, 23 yaşındaydım kızımı kucağıma aldığımda, günümüz imkanlarına bakarsak da o dönemler oldukça da cahildim aslında ama çocuğunuz olunca olgunlaşmanız gerekiyor, kadın olmayı unutun demek değil bu, kadın olun ama aynı zamanda anne olarak da çocuğunuz için gerekirse panter olun.

Burada kimsenin rol yapmasına gerek yok, hiç kimse bir çocuğu annesi ya da babası kadar düşünemez, tabii anne baba o duygulara hayiz insanlarsa, evlendiğiniz kişi çocuklarınıza bakacak kadar müşfik olabilir belki ama anneleri babaları kadar çok düşünmek zorunda değil, kimse de kendi evladı varken başkasının çocuğuna öncelik sağlamaz.

Hele de bizim topraklarımızda bizim gerçeklerimiz söz konusuysa, evleneceği kadının çocuklarını kendi çocuğu gibi sahiplenip büyütecek erkek sayısı 1 elin parmaklarını geçmez.

Benim çevremde boşanmış ve çocuklu çok arkadaşım var, 1 tanesinin evlendiği adam gerçekten arkadaşımın çocuklarını çok benimsedi, diğer boşanmış arkadaşım çocuklarımı düşünüyorum o yüzden bir daha evlenmem ancak flört ederim dedi, ki çocukları küçük de değil, biri 20'li yaşlarda diğeri lise çağında, yine de başka bir adamı çocuklarımla aynı ortama sokmam dedi, o onun kararıdır, bir başka arkadaşım evlendi çocuk sahibi oldu, ilk evliliğinden olan çocuklarıyla bağı koptu gitti çünkü yeni eşi evdeki tek söz sahibi, önce kendi çocuğunu düşünüyor adam, kim suçlayabilir ki? Arkadaşım bu şartı baştan kabul etti.

Velhasıl sizin evlatlarınıza en iyi şartları ya da elinizden gelenin en iyisini sizden başkası sağlayamaz, kimsenin böyle bir yükümlülüğü de yok.

Şey ne oluyor peki çocuk yapıp bakmamak mesela?
Çocuk hakkına girmek oluyor o konuda nedir olay?

Evet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.
Sizde haklısınız.
Çocuğu yaparken iyi, bakmaya gelince mi hayal alemi?
Neredeyse 30 yaşına geleceğim, bir tarafıma güvenemediğim için yapmadım. Çünkü gerçek dünyanın farkındayım.
Çocuk dünyaya gelmek istemiyor, sen getiriyorsun. Doğurduysan bakacaksın, nokta. Aması, bahanesi olmaz bu işin. Olursa da evet, o çocuklar senden soğur, sadece adın anne olur, seni anneden saymaz ve sevmezler.
Anneliğin de bu kadar dramatize edilmesine uyuz oluyorum. Her kadın anne olamaz bu bir. Doğursa da olamaz. O zaman diyeceksin ki doğurdum ama annelik vasıfları taşımıyorum. Bana baktı büyüttü, yemedi yedirdi duygusallığı da saçma bu da iki. Çünkü olması gereken o! Hayvanlar bile yapıyor o kadarını zaten. Doğanın kanunu böyle. Diyorsan ki ben doğururum ama gerisi konusunda emin değilim. O zaman doğurmayacaksın bu da üç. Anneler bebeğe karşı sorumludur, bebekler annelerine değil bu da dört.

Seni anliyoruz hepimjz. Hepimize git gor demek çok kolay ama dediğin gibi işten çikarirlarsa sebin için de sorun olur. Şu an gidemesen bile her tatilinde gerekirse hafta sonlari gidip kendjni gostermeye çaliş. Babasinin sana şiddetinj şu an algilayamiyor ama buyuyunce anliycak. Bari o zamana kadar sevgini hissetsinler. Yeniden evlenmek en doğal hakkin. Belki yeni kurdugun hayatta daha guzel ailen seni seven çocuklarin olur. Ama ikinci kez duvara toslamamak için iyi araşdir. Ama taniyorum diyorshn InsaAllah hayirlidir. Yani guvendiyin biriyle evlenme konusunda pişmanlik duyma. Yaşin çok az hayatini kur

Şey ne oluyor peki çocuk yapıp bakmamak mesela?
Çocuk hakkına girmek oluyor o konuda nedir olay?
Allah kelamını eksik etmemiş, hadis kullanmış ama kul hakkına gelince , eeer yaşamak benim de hakkım diyecek bir üye daha. Bu çocuklara yemin ederim ki yazık.

Kendi çocuğuna sahip çıkmayan birinin çocuğuna kimse sahip çıkmaz.
Ne kadar kolay yahu. E benle konuşmak istemedi. Hee tamam o zaman düşman olun , cephe alın. Hatta ve hatta hiç yokmuş gibi davranın o çocuklara.

Şimdi yine bana kızılacak ama evet birileri hiç çocuk yapmamalı
17 yaşında korunmayı bilmiyor olabilir ki aslında bilmesi gerekiyor bu ülkece eksikliğimiz bizim
Okullarda verilmesi gereken eğitim okulda verilmiyorsa bile ailenin vermesi gereken eğitim bu

küçük olmasa bile her anlamds durumu olmayan insanlar yapmasın bu dediğim hep maddi algılanıyor ama
Manevi kısım da önemli mesela mutlu evlilik,mesela çocuğa hazır hissetmek,mesela ebeveyn olacak kişilerin belli seviyede olması akıl olgunlu açısından,sabır,çocuğuna çok iyi eğitim verecek bilinç lazım,çocuğunun kendi istediği gibi olmama ihtimali olduğunu da kabullenmesi lazım

ve en önemlisi anne özellikle anne diyorum çünkü kadınlar mağdur kalıyor çalışmasa bile en azından ayrılma durumunda güveneceği bir şeyleri olması lazım

yoksa saçma evlilik sürmeye devam ediyor
Sürmese bile velayet için konuşmuyorum en azından onu ben doğurdum ve elimden geleni yapmalıyım bilinci olmalı

7 yaşındaki çocuk ne anlar ya hu nefretten falan? Ayrıldıklarında okula bile gitmiyormuş. Zamanla soğudu demek ki.
Çocuklar hep böyledir, görmediklerini unuturlar. Her gün anneleriyle geçen günlerini anıp, anılarıyla falan mı yetinecekler?
Bir kere çocuklarını bırakan hep bırakabilir. İkinci evliliğinde ola ki sorun oldu, yine boşandı. O zaman o çocukları da mı bırakacak? E mağdur sayısı artıyor böyle?
Bizim bir akraba vardı, üç evlilik yaptı. Üçünden de boşandı. Toplam beş çocuğu var, hepsini de postaladı babalarına. Hiçbirine bakmadı. Alın yılın annesi, hadi buna da bahane bulun. Ama zorunda kalmış, yazıııkk diye acındırın.

Hayir bir de buradan aldigi birkac gazla kendini neredeyse cefakar, mukemmel, yilin annesi ilan edecek. Oysa gercek gun gibi ortada.
Konunun en sinir bozan kısmı o zaten.

Birde yedi yaşındaki çocuğun kendisini oldum olası sevmediğini iddia edip, suçlu çıkarmaya çalışmak var.

Bu çocuk neden böyle demek yok, çünkü her anne çocuğunu sever masalı.

Sizin akrabanın erkek versiyonu da benim akrabam:)
Bildiğimiz resmî nikahlı 4 evliliği oldu, birlikte yaşadığı kadınları saymıyorum, yine bildiğimiz 5 çocuğu var, bilmediklerimiz de vardır, adam hepsine doğup 1 yaşına gelene kadar babalık yaptı diyebiliriz sonrası yok, çocuklar babayı hiç görmüyor, ileride babaları ben sizin babanızım bana evlatlık yapacaksınız derse de o çocuklar babalarına ağzına geleni sayarsa yerden göğe haklılar.

demek boşanmasa da kocası ölse çalışamayacağı için çocuklarını sokağa atacaktı ?
ne güzel kafa sizdeki, bize verin de biz de böyle vurdumduymaz olalım.

haftada bir mi arıyormuş ? yuh!
aynı evde yaşadığım anamla her gün telefonlaşırdık yahu çünkü ana-kızız.
bu arkadaş çocuk ne demek, anne-çocuk ilişkisi nediir bilmeden çocuk sahibi olmuş.
belli ki boşanmadan önce de anne ilgisi ve sevgisi sunamamış ki çocuklar da bu kadar çabuk vazgeçmiş.
annesi/babası tarafından sevildiğini bilen hiçbir çocuk onlara sırtını dönmez çünkü.

Bu konuda senin içini biz rahatlatamayız ancak yeni eş adayınız rahatlatabilir ona açık ve net aklında ne varsa sor
Bir de eski eşinin evlenmen konusundaki düşüncesi nedir? siz evlenince birden çocukları sana yollamasın al biraz da sen bak diyerek yollarsa yeni eşin ne yapar bu tarz sorunları çözebilecek yapıdamısın bunlar önemli

Daha da devam edecek bizimki. Çok vurdumduymaz insanlar ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…