- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.764
- 263
Genç olması anne olmasını değiştirmiyor bana göre.Çünkü daha çok genç.
Sevgili konu sahibi bir çok arkadaş söylemiş gerekenleri zaten ben şuna değineceğim ekstra bir kere yanlış meslekten eş adayı seçmişsin. Sık sık tayin olacaksın. Senin düzenin olmazken çocukları buna alıştırman zor olacak. Askerlik stresli bir meslek bence asker eşlerinden tavsiyeler alabilirsin. Çocukların olmasa kiminle evlendiğin sorun değil.
Yazdığı ayrıntılar, verdiği cevaplardan yaşanacakları kestirmek zor değil, her şeyden önce çocukların velayetini vermesi vs her şeyi bir kenara bırakalım kadın yapı olarak tuttuğunu koparan biri değil pasif biri.Diyecek birşey kalmamış bana Mune.
Evlenirse tam olarak yaşayacakları bunlar.
Bile bile evlenip, ileride çocukların üzerine atmasında suçu. Ne yapıyorsa yapsın.
Şey ne oluyor peki çocuk yapıp bakmamak mesela?Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Hayaller aleminde yaşıyorsunuz.
Büyük lokma yiyinde büyük konuşmayın.
Büyük lokma boğazınızda kalır.
Kınamayın kınadığınızla sınanırsınız. Hadisi Şerif.
Varsa bir fikrin ver , yoksa aşağılama kınama yargılama.
Çocuğu yaparken iyi, bakmaya gelince mi hayal alemi?Evet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.
Sizde haklısınız.
Seni anliyoruz hepimjz. Hepimize git gor demek çok kolay ama dediğin gibi işten çikarirlarsa sebin için de sorun olur. Şu an gidemesen bile her tatilinde gerekirse hafta sonlari gidip kendjni gostermeye çaliş. Babasinin sana şiddetinj şu an algilayamiyor ama buyuyunce anliycak. Bari o zamana kadar sevgini hissetsinler. Yeniden evlenmek en doğal hakkin. Belki yeni kurdugun hayatta daha guzel ailen seni seven çocuklarin olur. Ama ikinci kez duvara toslamamak için iyi araşdir. Ama taniyorum diyorshn InsaAllah hayirlidir. Yani guvendiyin biriyle evlenme konusunda pişmanlik duyma. Yaşin çok az hayatini kur24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Allah kelamını eksik etmemiş, hadis kullanmış ama kul hakkına gelince , eeer yaşamak benim de hakkım diyecek bir üye daha. Bu çocuklara yemin ederim ki yazık.Şey ne oluyor peki çocuk yapıp bakmamak mesela?
Çocuk hakkına girmek oluyor o konuda nedir olay?
7 yaşındaki çocuk ne anlar ya hu nefretten falan? Ayrıldıklarında okula bile gitmiyormuş. Zamanla soğudu demek ki.Kendi çocuğuna sahip çıkmayan birinin çocuğuna kimse sahip çıkmaz.
Ne kadar kolay yahu. E benle konuşmak istemedi. Hee tamam o zaman düşman olun , cephe alın. Hatta ve hatta hiç yokmuş gibi davranın o çocuklara.
Grileri kuşanmışsınız kuşana kuşana.Bizde ne kadar ekmek o kadar köfte
Siz bu tarz yorumlardan anlıyorsunuz.
Ama durun beni konu sahibesi ile karıştırmayın.
Güçlüyüm kılıcımı kuşanıp geliyorum
Konunun en sinir bozan kısmı o zaten.Hayir bir de buradan aldigi birkac gazla kendini neredeyse cefakar, mukemmel, yilin annesi ilan edecek.Oysa gercek gun gibi ortada.
Sizin akrabanın erkek versiyonu da benim akrabam:)7 yaşındaki çocuk ne anlar ya hu nefretten falan? Ayrıldıklarında okula bile gitmiyormuş. Zamanla soğudu demek ki.
Çocuklar hep böyledir, görmediklerini unuturlar. Her gün anneleriyle geçen günlerini anıp, anılarıyla falan mı yetinecekler?
Bir kere çocuklarını bırakan hep bırakabilir. İkinci evliliğinde ola ki sorun oldu, yine boşandı. O zaman o çocukları da mı bırakacak? E mağdur sayısı artıyor böyle?
Bizim bir akraba vardı, üç evlilik yaptı. Üçünden de boşandı. Toplam beş çocuğu var, hepsini de postaladı babalarına. Hiçbirine bakmadı. Alın yılın annesi, hadi buna da bahane bulun. Ama zorunda kalmış, yazıııkk diye acındırın.
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Hayaller aleminde yaşıyorsunuz.
Büyük lokma yiyinde büyük konuşmayın.
Büyük lokma boğazınızda kalır.
Kınamayın kınadığınızla sınanırsınız. Hadisi Şerif.
Varsa bir fikrin ver , yoksa aşağılama kınama yargılama.
Sevgilisi "tatillerde gelirler" diyerek çizmiş zaten sınırı. Yanına almak istese boşar kesin.
Cocuklar tatillerde gelir demis adam...
Çok iyiymiş bu yuzden adam...
Sadece evlen diyenler yorum yazsinmis
Haftada bir cocuklarini arıyormuş
Kucuk yaşta cocuk anneye verilir anneye!!!
Cocuklarimi istiyorum diye konu acacakken kalkip evlenmek istiyorum diye konu açana da
Koyun can derdinde kasap et derdinde denir
Daha da devam edecek bizimki. Çok vurdumduymaz insanlar ya.Sizin akrabanın erkek versiyonu da benim akrabam:)
Bildiğimiz resmî nikahlı 4 evliliği oldu, birlikte yaşadığı kadınları saymıyorum, yine bildiğimiz 5 çocuğu var, bilmediklerimiz de vardır, adam hepsine doğup 1 yaşına gelene kadar babalık yaptı diyebiliriz sonrası yok, çocuklar babayı hiç görmüyor, ileride babaları ben sizin babanızım bana evlatlık yapacaksınız derse de o çocuklar babalarına ağzına geleni sayarsa yerden göğe haklılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?