Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Yani kusura bakmayında başta konuda işten dolayı göremiyorum babası gel ilgilen diyor ama izin alamıyorum bla bla peşine millet bir şeyler diyince yok babası göstermiyor vs oldu. Adam gel ilgilen diyor çocuk okula başlayacak ihtiyacı var farkında ki çağırıyor. Hem daha bir yıl olmuş yaş 24 neyin hemen evliliği pardon? Senin çocukları düşündüğün yok. Düşünsen bir yıl içinde evlilik kararı almazdın yoğurdu üfleyerek yemen gerekirken maşallah sevgili bulunmuş evlilik kararı alınmış ama sanki çocuklar size yük gibi geliyor. Millete cahil şu bu diyorsun ya evet çocuklarını düşünsen sen şu an çalışıp düzen kurmak için kendini yırtardın. Ama sen 24 yaşında koca derdine düşmüşsün. Senin şu an buraya evlenicem ama çocuklarımıda yanıma alıcam neler yapmam gerek diye sorman gerekirdi. Ha evet bunu desen o adam evlilikten vazgeçer

Evlen diyen yoruma, bu yorum benim için yeterli, diğerlerini okumayacağım demeniz de çok komik.

Madem öyle acmasaydiniz konu. Zaten evleneceksiniz belli ki.

Sizde şehir değiştirip, çocukların yanına gidecek, onlar için çaba gösterecek bir hal yok.

İleride çocukları suçlu çıkarmayın bari. Zor geldi ben de kendi hayatımı kurmayi tercih ettim deyin.

Yahu devlet hak hukuk var
Calismayan kadina koca nafaka öder
Cocuklar kucuk yasta anneye verilir ve onlara da nafaka verilir.

Neyse gercekten sinirlerim bozuldu okurken. Bilmesek neyse de biliyoruz yani
birden konuyu oyle bir cevirdi ki sanki hakim “aynen sen de calismiyosun zaten o yuzden cocuklari babaya verdim sen hic konusma” demis gibi oldu. halbuki oncesinde kendisi zaten kabullenmis. ama simdi iki kisi neden oyle yaptin dedi diye yazik gunah 7 yasindaki cocugu bile zaten beni sevmiyor diye bahane etmeye basladi.

ankaraya gitsem kadin basima napicam ,
Siz istiyorsunuz ki her şey kolay olsun ama öyle bir dünya yok. Millet kadın başına ne yapıyorsa siz de onu yapmalısınız. Ama koca fikri daha baskın gelmiş siz de. Başınızda bir erkek olmalı illa ki. Suç sizde değil, sizi yetiştirenlerde. Hoş yetiştiremeden evlendirmişler zaten. Siz de sayelerinde ne çocuk olabilmişsiniz ne de anne.

Keşke büyümemiş insanlar hiç evlenmeseler.. hele ki çocuk hiç yapmasalar.. Çocuklarınıza çok üzüldüm.. Allah bahtlarını açık etsin.. inşallah babalarıyla mutlu huzurlu hayatları olur

İlk mesajınızın devamını okumamışım siz bir daha mı evleneceksiniz daha 24 yaşında olduğunuz halde? Çocuklarınızı babaya bırakmışsınız bir daha evlenip çocuk yapma hayalleri kuruyorsunuz, önce doğurduklarınıza sahip çıkın sonra tekrar evliliği düşünürsünüz

ben simdi konuyu cok icsellestirmis olacagim da, yok tabi ki cocuklar suclu olacak.

mesela annem demis ki “ben onu gormeye gitmediysem o gelseydi, babasinin yaninda daha mutluydu demek ki gelmedi” el insaf yani 6 yasindaydim nasil gideyim? ama yok anne kutsal ya anayi seviyorsan gideceksin yurumeye yeni baslasan da.

ben kapidan kovsam bacadan gelmeliydi falan demis. benim bu kadar soguk durmamin sebebi kendisi demis. neymis o beni tatile goturunce ben babamla gittigimiz otel daha guzeldi demisim. cocugum lan ben derim tabi yani aklima ne gelirse soylerim. 40 yasinda kadin 5 yasinda cocugun lafina alinip omru boyunca gorusmedi dusun. yani oyle her anne kutsal degil, her anne cocuklarini cok dusunmuyor, her annenin onceligi cocuklari degil. bunu kabullenen anneye agzimi acmam. ama bu karakterini bastirmak icin cocugu one suren anneye ne desem bos geliyor.

Çocukları babaya bıraktığınızda ihanet etmedinizde evlenip çocuğunuz olunca mı ihanet edeceksiniz? Çocuklarınızın tek üzüleceği şey, onların yanında olmayıp onlardan esirgediğiniz ilgiyi şefkati yeni çocuğunuza göstermeniz olacaktır.

Evliyken bile kızınızın sizi sevmediğini söylüyorsunuz, demek ki sizde onlara yeterli sevgi göstermemişsiniz. Yoksa küçücük çocuk annesini niye sevmesin. Babaya düşkün olabilir ama anneyi sevmemezlik yapmaz normal şartlarda. Bunun sebebini kendinizde arayın.

Daha 1 yıl olmuş boşanalı, siz evlenme yoluna girmişsiniz bile. Şu anda düşünmeniz gereken çocuklarınız olmalıyken hemde.

Çocukları bıraktığınız yetmemiş birde başka ile gitmişsiniz. Yüzyüze görüşmüyorsunuz çünkü işe gidiyorsunuz!, telefonda haftada bir. Eee niye görüşmek istesin çocuklar?

Sizi tek tebrik edeceğim şey, çocukları babasına bırakmanız, bu çok yerinde bir karar olmuş.

Dört çocukla 7 yildir yalniz yaşıyorum.
Cocuklarim icin 6 yil süren davamda birinden vazgecmedim. Hepsine bakarim dedim

Bugun benimle evlenmek isteyen adam dort evladimi kabul edecek o kadar.

Onlar yoksa ben kimseyi mutlu edemem derim.

Konuda bencillikten başka bir şey göremedim.

Ama konu sahibinin çocukları alma gibi bir derdi yok. Baksanıza görmeye bile gitmiyor

Muğladan ankaraya gitmek 12 saatte uçak denen bir şey var babalarına diyin uçak parasını versin
Eğer elektrik su derdiniz yoksa ayda bir kezmiş ya izin vakti erkenden bakıp uçak bileti alın

otobüs biletleriyle aynı fiyatta
Çok saçma bir konu
Ben sadece evlilikle ayakta kalabileceğini düşünen bir kadın görüyorum sadece

7 yaşındaki çocuğun ağzına bakıp ay beni sevmiyor
Sonra millet bir şey diyince ay babası kin öfkeyle her şeyi yapabilir

abi korunun ya al çocuk yapmışsınız daha bakamıyorsunuz bile
Ne anlamı var

siz evlenin ya vallahi yeni kocişle mutlu mesut yaşarsınız bir kaç çocuk da ondan yaparsınız

Kimse kimseden izin almak zorunda değil ama uslüp yanlış.
Yanlışı yanlışla düzeltemeyiz.
Zaten erken evlilik evlilik hayatındaki sorunlar olgunlaşmamış düşünce yapısı var.
Çocukları alacak kadar güçlü değil ruhen o gücü kendinde görememiş.
Şimdi neden yapmış o zaman çocuk diye lütfen alçalmayalım.
Sonunun ne olacağını bilse yapmazdı.
Hata yapmış ve maddi anlamda yetersiz ve de yalnız.
Nafaka da bir çocuğu büyütmeye ayrıca ev geçindirmeye yetmiyor ekonomiden haberimiz var mı ?
Yangına körükle gidip lafları cımbızla ayıklamayın.
Burası iyice cahiliye devrindeki taşlama törenine döndü.
Bizde dedik evlenebilirsin ama çocukları yanına al bir an önce maddi manevi güçlen okul veya iş ne varsa yap al çocukları.
Konu sahibi şuanda çocukları yanına alacak manevi gücü yok yok yok.
Manevi güç maddiyatıda yanında getirir. Manen güçlü olabilseydi bu yükü omuzlarına alır çocuklarıda alır az öz yetinebilirdi.
Ama yapamadı.
Bu saatten sonra evlenip güçlenir hemen çocukları yanına alması lazım ve onlarla şuanda iletişimi güçlendirmesi lazım.

+1
Hanımefendinin aklını kurcalayan tek şey, yeni sevgilisiyle evlense ilk evliliğindeki gibi mutsuz olur mu meselesi. Eğer emin olsa bir dakika durmaz zaten, çat diye evlenir. Müge Anlı tartışılan bir program yapıyor, halini tavrını tartışabiliriz. Ama bir sözü çok haklı, kimisi cinsiyetçi bulabilir. Ama ülkemizde pratikte işler öyle gitmiyor işte. Diyor ki çocuklu kadının özel hayatı birincil öncelikte olmaz, önce çocuğun gelecek. Boşandıysan ilk arayacağın şey koca değil, çocuklarını nasıl daha iyi yetiştirebileceğin olmalı. Neler duyuyoruz, okuyoruz yani. Kız evladı varmış sanırım ki fark etmez tabi ki, çocukların hayatına yabancı bir adam sokarken iyi düşünmeli. Ki şu an çocuklarını bile doğru dürüst göremiyor. Bu soruna yoğunlaşamadan, eş arayışına başlamış bile.
17 yaşında evlenmiş cahil vs. demişler. Tamam da 7 yaşındaki çocuğu ondan da cahil. Çocuk yapmayı biliyorsan bakmayı da bileceksin. Her çocuk iyi bir anneyi hak eder. Yok cahildim, yok yeni kocaya vardım, yok kendi hayatımı yaşamak istiyorum vs. bahane değil. Ölmediysen bahanen yok.
29 yaşındayım, hiç evlenmedim. Konu sahibinden 5 yaş büyüğüm, hızına yetişemiyorum valla. 24 yaşındayken bile hayatın böyle bir şey olduğunu düşünmüyordum. Çok mu kolay geliyor nedir? Beslenme çantasını hazırlayan bir annesi yok o çocuğun, bu bile travma ya. Nasıl kolay geliyor millete bu? İki çocuk var ya, iki tane çocuk. Çanta değil onlar, iki canlı. Sen dünyaya getirmişsin. Hayal ediyorum da çocuğum olduğunu... Böyle bir durumda olsam, iki parçam kayıp gibi hissederdim. Hiç bir şeyiniz çalındı mı bilmiyorum, berbat hissettirir. Onun bin beteri gibi hissederdim galiba.
24 yaş hiç de ufak bir yaş değil. Cehalet de bahane değil. Ne yaparsanız yapın, bir daha çocuk doğurmayın bence. Olan onlara oluyor.

Konu sahibi de aynısını yapacak.
Ben sizi aradım benimle konuşmadınız, beni sevmiyordunuz diyecek.

Bu yaşlardaki çocuklar için kapıdan kovsa bacadan girmeye çalışmayı gereken anne babadır.

Kendi sorumsuzluklarının, rahatına düşkünlüğünün faturasını küçücük çocuklara çıkarıp onlarda daha onarılmaz yaralar açan anne babalara diyecek birşey bende bulamıyorum. Ama sadece kendilerinin kandirabilirler başka kimseyi değil.

biz sizinle ayni konuyu mu okuyoruz?

konu sahibinin sevgilisi cocuklar tatillerde gelebilirler demis. bu adamla evlendikten sonra manen guclenip cocuklari yanina almasi sizce imkan dahilinde mi?

burayi cahiliye devrine ceviren ben degilim, bence okudugunu bir suzgecten geciremeyip her seye guzelleme yapanlar. biz mantikli olani soyluyoruz. evlenirse cocuklari yanina alma sansi yok. sirf maddi manevi guclenecegim diye evlenirse cocuklarindan vazgececek. bunu gormek zor degil.

Hiçbir anne kutsal değildir, en iyi şekilde annelik yapan da kutsal ve mükemmel olamaz, kutsallık biraz bizim uydurduğumuz bir şey, annede insandır hatalar yapar ama önemli olan hataları çabuk fark edip telafi etmek için çabalamak.

Çocuk çocuktur ağzından seni sevmiyorum bile çıkabilir, hele kız çocuğuysanız babaya biraz daha yakın olabilirsiniz zira genelde kız çocukları babaya aşıktır kahramanlarıdır.

Ayrıca şunu da belirteyim, söylemekten hiç bıkmayacağım biz çocukları dünyaya getirirken onlara seçme şansı vermiyoruz, istiyoruz doğuruyoruz o zaman onlar için çabalaması gerekenler biziz, evliliğimiz berbat mı gidiyor düzelsin diye çocuk yapmayacağız, berbat bir evliliğin içine sokmayacağız çocukları.

Evlenmek kadar boşanmak da hak, hiçbir kadın kötü giden evliliği sürdürmemeli, bunu çocuklar için dahi yapmamalı, ki çocuklar için anne babanın boşanması, her gün kavga içinde yaşamalarından çok daha iyi ama ne anne ne baba boşanmanın diyetini çocuklara ödetmemeli.

Bizim kültürde maalesef hep olan çocuğa oluyor, ya bir taraf çocukları alıyor göstermiyor veya herkes çocuktan vazgeçiyor.

Sonuç, çocuklarda ömür boyu kapanmayan anne baba yarası ve bitmeyen öfke.

Son düzenleme:
Ama konu sahibinin çocukları alma gibi bir derdi yok. Baksanıza görmeye bile gitmiyor
Benim annem gibi o çocuklar hiçbir zaman sizi affetmeyecek haberiniz olsun munenin dediği gibi babalar kolay affedilir. Çocuklar büyüyünce yanina gideceksiniz zira o zaman kafanıza denk edecek ama onlar sizi görmek istemeyecek sonra vicdan yapacaksınız duygu sorurusuyle beraber diyeceksiniz ki onlara sizi yanıma alamadim babanız izin vermedi korktum ,Onlarda diyecekki madem boşanma gücünü kendinde buldun bizi yanına alacak gücün yok muydu anne . Siz diyeceksiniz ki bakacak kimsem yoktu evlendim onlar da diyecekki çalışıyordum isteseydin bizi yanına alıp bakardın anne bunu yapan aslanlar gibi bir çok kadın var bize bahane sunma diyecekler bizzat yaşadım çocukların yerine koyabiliyorum dehşet rahatlıkla kendimi ondan yaziyorum
İlerde bunları yaşayınca kafanıza vurmayacaksaniz cabalamayin ha vuracaksiniz evlatlarıniz için cabalayin .Bir kadın isterse her şeyi yapar.

Ya özür dileyerek soruyorum ama neden konularda sürekli yorumculara yargı dağıtmaya çalışıp üslup çok kötü vs gibi yorumlar yapıyosun? Sürekli yorumcularla bir münakaşa halin var

Ayrıca evlenirse çocukları almayacağı çok bariz. Yeni kocası izin vermiycek. Lütfen bu kadar pollyanna olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…