- 16 Nisan 2021
- 1.843
- 1.973
- 83
- 27
Yorumunuza ve atılan dislikelara bakınca “acaba farkında olmadan fransızca mı yazdım?” diye düşündüm çünkü anlamamak için kullandığım dili bilmemek gerekiyor. 30 sayfalık konunun tamamını okumadım hanfendinin ilk açıklamasına bakarak yorum yaptım. Çok küçük yaşta evlenen birinden mantıklı kararlar beklemiyorum açıkçası. “Çocuklarını unut oohhh eğlen keyfine bak” da demiyorum. Ama kusura bakmayın da hayatının baharında olan birinden yalnızca annelik beklenmemeli. Bu koşulda evlense de evlenmese de çocukların pedagojik desteğe ihtiyacı var. Bunu sağladıktan sonra ister evlensin ister evlenmesin kendi kararı diyorum sadece.bir degil iki tane cocuk yapmayi bilen bir zahmet bakmayi da bilsin. bilmiyorsa da cikip adam gibi ben annelik yapmayacagim desin. yok kizim beni sevmezdi yok babalari gostermez diye bahane uydurmasin. kendi hayati zor gecti diye cocuklarin hayatini zindan etmesine gerek yok. cocuk yapmayi bilen anne olmayi da bilecek, bilmiyorsa da ona gore davranacak. kendini sucsuz gostermeye calismanin bir mantigi yok. dunyanin iyisi konu sahibi degil.
Nişanlınız kim ki gelebilirler diyor ya tabiki gelicek çocuklarınız o onun kararı mıBen yanlis anlatmis olabilirim cunku yazdiklarinizi okuyunca sasirdim biraz . Ben nisanlim tatillerde gelebilir dedi derken bunu kesinlikle overek anlatmadim. Cocuklarin velayeti babasinda oldugundan ve normaldede bana vermiyo sadece tatillerde alabiliyorum . O yuzden gelebilirler dedi . Onu aydinlattiysam kizimin beni sevmemesine gelince huy geregi sanirsam . Bosanmadan once bu kadar soduk digildi bana karsi ama babasimi yalan soyluyo yoksa gercekten oylemi bilmiyorum telefonla aradigim zaman ben konusmak istemyorun diyomus . Akliniza baska bisey gelmesin lutfen yavrularima asla sesimi dahi yukseltmedim allahima bin sukur
Siz bence vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz, size burada alışmışlar çocuklar boşver sen evlenmene bak desek direk yapıcak gibisin. Burada kimse bunu demez, ben çocuğum olmadan 1 gün bile durmam, eğer ayrılacak olsam çocuğum olmadan asla.Cok guzel bi yorum yapmissiniz . Herkes aslinda bi nebze anneligimi sorgulamaya calisiyo . Ama kullandiginiz cumleler o kadar hoski ayrica haklisinizda . Annelik neyse babalikta o . Benm yanmda olsalarda babalarini arayacaklar . Tabiki daha sık gorusmem gerekir onuda babalarinin kanina girmeye ugrasicam . Ellerine bir telefon verene kadar bu durumu idare etmek zorundayiz galiba . Ayrica yine haklisiniz hem onlarin duzenini bozmus olcam hemde koca ankarada tek basima kimsem yok ve cocuklarimi goremicem
30 sayfalik konunun sadece ilk mesajdaki yazilanlara bakilarak degerlendirilmesinin saglikli olacagini mi dusunuyorsunuz? fransizca yazabiliyorsaniz eger yazin tabi, cevabi fransizca da veririm. ama rica ederim yazilanlari okuyup sonra buradaki uyelere tas atmaya calisin.Yorumunuza ve atılan dislikelara bakınca “acaba farkında olmadan fransızca mı yazdım?” diye düşündüm çünkü anlamamak için kullandığım dili bilmemek gerekiyor. 30 sayfalık konunun tamamını okumadım hanfendinin ilk açıklamasına bakarak yorum yaptım. Çok küçük yaşta evlenen birinden mantıklı kararlar beklemiyorum açıkçası. “Çocuklarını unut oohhh eğlen keyfine bak” da demiyorum. Ama kusura bakmayın da hayatının baharında olan birinden yalnızca annelik beklenmemeli. Bu koşulda evlense de evlenmese de çocukların pedagojik desteğe ihtiyacı var. Bunu sağladıktan sonra ister evlensin ister evlenmesin kendi kararı diyorum sadece.
En haklı sizsiniz yürekten inandım30 sayfalik konunun sadece ilk mesajdaki yazilanlara bakilarak degerlendirilmesinin saglikli olacagini mi dusunuyorsunuz? fransizca yazabiliyorsaniz eger yazin tabi, cevabi fransizca da veririm. ama rica ederim yazilanlari okuyup sonra buradaki uyelere tas atmaya calisin.
cocuklarinin pedagojik durumunu onemseyen bir anne eski esi cocuk okula baslayacak seni yaninda istiyor dedigi halde gitmez mi? daha fazla cevap yazmayi dusunmuyorum cunku biz 30 sayfayi okuduk, yorumlarimiz ona gore sekillendi. zahmet olmazsa okuyun yoksa da durduk yerde insanlarin yorumlarini hedef alir sekilde yazmayin.
Ne demek yahu 'hayatının baharında olan birinden sadece annelik beklenmez' Bi çocuk dünyaya getirmeyi biliyorsan ona sahip çıkmayı ve anneliği hakkıyla yerine getirmeyi de bilmelisin. Sonrasında tabii ki hayatını da yaşayabilir. Ama önceliği her zaman çocuk olmalı. Benim kızım ilk okula başlicak ben de yanında olmak yerine başka yerde aşk filmi çekicem. Baba ne kadar iyi olsa da özellikle kız çocugu için annenin yerini dolduramaz. Ben böyle bir şeyi kabul edemiyorum. Evlat bu. Ne anaya, ne babaya, ne kocaya benzer.Yorumunuza ve atılan dislikelara bakınca “acaba farkında olmadan fransızca mı yazdım?” diye düşündüm çünkü anlamamak için kullandığım dili bilmemek gerekiyor. 30 sayfalık konunun tamamını okumadım hanfendinin ilk açıklamasına bakarak yorum yaptım. Çok küçük yaşta evlenen birinden mantıklı kararlar beklemiyorum açıkçası. “Çocuklarını unut oohhh eğlen keyfine bak” da demiyorum. Ama kusura bakmayın da hayatının baharında olan birinden yalnızca annelik beklenmemeli. Bu koşulda evlense de evlenmese de çocukların pedagojik desteğe ihtiyacı var. Bunu sağladıktan sonra ister evlensin ister evlenmesin kendi kararı diyorum sadece.
Hepimizin isteyerek ya da doğuştan gelen, hayatın getirdiği bir şekilde sahip olduğu sıfatları var. Evlat olmak üstünde seçim yapamadığımız bir sıfat mesela.Yorumunuza ve atılan dislikelara bakınca “acaba farkında olmadan fransızca mı yazdım?” diye düşündüm çünkü anlamamak için kullandığım dili bilmemek gerekiyor. 30 sayfalık konunun tamamını okumadım hanfendinin ilk açıklamasına bakarak yorum yaptım. Çok küçük yaşta evlenen birinden mantıklı kararlar beklemiyorum açıkçası. “Çocuklarını unut oohhh eğlen keyfine bak” da demiyorum. Ama kusura bakmayın da hayatının baharında olan birinden yalnızca annelik beklenmemeli. Bu koşulda evlense de evlenmese de çocukların pedagojik desteğe ihtiyacı var. Bunu sağladıktan sonra ister evlensin ister evlenmesin kendi kararı diyorum sadece.
Sen zaten butun yorumları kendın kapatmışsın .Ne dıyebılırızkı sana .Boyle yaparsam boyle bu olursa boyle diye ???Nasıl bır yorum yapalım ?24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
yapabilecegin baska bir sey varsa onu yap tabi. inanmayip ne yapacaksin? hakliyim cunku.En haklı sizsiniz yürekten inandım
Üslubunuz için teşekkür ederim. Yaşımı doğru yazdığımı sanıyordum ama bir yanlışlık olmuş sanırım 23 yaşındayım. Ben “boşver çocukları yoluna bak” demedim. Ama yorumların çoğu hanfendiye tavsiye vermek yerine kınayıp, linç etme üzerineydi. Ben de ona istinaden bir kadından yalnızca annelik beklenmesine sinirlendim.Hepimizin isteyerek ya da doğuştan gelen, hayatın getirdiği bir şekilde sahip olduğu sıfatları var. Evlat olmak üstünde seçim yapamadığımız bir sıfat mesela.
Hadi zorla evlendirildi mecburen eş oldu diyelim.
Ama annelik, olması gerektiği gibi düşünerek, olayın ciddiyetinin farkında olarak aldığın bir karar sonuncunda olmasa bile bir kere birisinin annesi olduğunda artık bencil olamazsın. Evet SADECE annelik beklenmemeli herkesin tek bir ömrü var. Ama ÖNCELİKLE annelik beklenmeli. Üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeye harcayacağın enerjiyi, gönül işine harcayamazsın. Senden uzakta sana ihtiyacı olan, yokluğunun acısını yaşayan bir çocuğun varken maddi manevi enerjini öncelikle kendine harcayamazsın.
Yaşınızı yanlış yazmadıysanız 20 görünüyor. 20 yaşında bekar ve henüz sevgilisi olan bir öğrenciydim ve sizle benzer şeyler söyleyebilirdim. Çocuğunu sokağa mı atmış sanki, babasına bırakmasında ne var, erkekler boşanınca çocukları düşünmeden evlilik yapıyorlar ve bu toplumda böyle yanlış karşılanmıyor kadın neden yapmasın gibi laflar edebilirdim. Ama 31 yaşında ve 3 yıldır bir çocuk yetiştirmeye çalışan halim ancak bu cümlelerime güler artık. Kısacası o iş öyle olmuyor.
Çocuğun yapılmasındaki katkı 23 kromozom anne 23 kromozom baba olabilir. Ama işin psikolojik tarafına bakınca bu oran kesinlikle yarı yarıya değil. 80 yaşındaki babam bile ameliyattan sonra annesini sayıklamışken kimse bahanelerin arkasına sığınmamalı...
Muhakkakyapabilecegin baska bir sey varsa onu yap tabi. inanmayip ne yapacaksin? hakliyim cunku.
durumunu duzeltip cocuklari yanina almak yerine evlenme derdinde misin ?24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?