Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Malesef

Oysa evdeki buzağı hiç öküz olmaz. Evdeki kuzu, koyun olmaz. Onlar hic büyümez ki gözümüzde biz, annelerin

En büyüğü liseye gidiyor cocuklarimin. Inan ki hala gözümde çocuk. Büyümüyorlar.

Umarim konu sahibinin azda olsa vicdanı olur. Unutma sen cocuklarina sahip cikmazsan elin adami hic cikmaz. Umarim okursun bunu

evet yaşı çok genç ama annelik hissinin yaşla alakası olmadığını düşünüyorum. içten gelen birşey.
belki de konu sahibinin karakteri anne olmaya uygun değil.
daha okula yeni başlamış küçücük çocuğu bırakmak, okulunun ilk günü yanında olmayacak kadar mesafeli olmak başka türlü açıklanamaz.
çocuklar için çok üzgünüm.
en temel güven duyguları tatmin olamıyor, en özel sevgiyi hissedemiyorlar.

Pardon benim gibi kadınlar derken? Siz çocuklara yapışık,bağımlı standart mükemmel bir anne olabilirsiniz kimseye annelik doğuştan full paket yüklenmiyor..Çockların babalarında kalmaları neden bu kadar kötü anlamış değilim. Bu kadar güvenmiyorsanız eşinize evlenmeyin kardeşim.Gidin aşılama yaptırın öyle çocuk sahibi olun. Ben bu KK'yı anlamıyorum ya.Kadın sadece sevhgilisi var diye linç yiyor resmen neden evlenmiş boşanmış çocukları var diye? Geir kalan hayatını rahibe gibi geçirmek zorunda mı? Yani kadın çocuk yapınca bitiyor mu hayatı?

Size biraz ''benim gibi'' olma tavsiyesi vereyim de hayatı çocuk doğurup tamamen ona atfetmekten ibaret sanmayın.Çocuğunuza bu kadar bağımlı olursanız yarın bir gün siz üzülürsünüz. Sizin gibi aman ben yavruma saçımı süpürge ederim mentalitesinde olmayan insanları da ''bu kafada olan kadınlar '' diyerek aşağılamayın.Hepimizin hayatta amacı , beklentileri farklı . Annelik için çıldırmıyor olmak anormal değil. Her anne çocukları için çıldırır saçmalığını da bırakın.Burda ne insanlar var doğurduktan sonra pişman olan, biraz geniş bakın hayata. Daha da ne derseniz cevap vermicem.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bence konu haddini aştı, sistematik bir biçimde konu sahibi linçleniyor.

Konu sahibi gitti canım geç kaldın. Sevgilisi olduğu için linçleniyor derken gerçekten inanarak mı söyledin bunu? Çocukları babalarına bırakması değil çocuklarla telefonda haftada bir konuşması, görmeye ise nerdeyse hiç gitmemesi sorun ve bunlar için linçlendi. Saptırmayın konuyu

ayrıca dünyaya kendi istek ve iradesiyle kendine muhtaç bir canlı getiren insan yetişkin olana kadar onun maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamakla mükelleftir. Kendine muhtaç bir canlı dünyaya getirip herkes annelik için çıldırmıyor, herkesin hayat amacı, beklentileri farklıdır demeye kimsenin hakkı yok

Son düzenleme:
Hanimefendi, cocuklar sadece babalarinda kalmiyor. Adam cocuk okula baslayacak sana ihtiyaci var diye cagiriyor, konu sahibi ona bile gitmiyor. Sapla samani karistiriyorsunuz. Bosaninca cocuklarini unutan erkeklerden ne farki var bu konu sahibinin?

Kaldi ki tabi ki cocugun sorumlulugu esittir. Anne de baba da ilgilenmek, ebeveynlik yapmak zorundadir. Ama burada kucuk cocuklar soz konusu ve bu cocuklarin anneye olan ihtiyaci babaya olan ihtiyactan fazladir. Yaptim ama pismanim, banane bakmicam deme luksunuz yok. Cocuk sahibi olmanin geri donusu yok, uzgunum. Ona gore karar verip cocuk sahibi olsun insanlar. Anneyseniz bunu tecrube etmis olmaniz lazim. Bi yeri aciyinca anne diye aglar, anneye kosar cocuk. Ebeveynlerin sorumluluklari degil cocuklarin ihtiyaclari sozkonusu burada.

Cocuklari babaya bile birakmasini anlarim ama biraktiktan sonra baska sehre gidip kanunun ona izin verdigi gunlerde bile cocuklarini gorme sansini tepen bir insani anlayamam. Kimse burada kadin cocuklari babaya birakti diye linclemiyor. Bi tekrar okuyun isterseniz konuyu.

Son düzenleme:
Normalde konu sahibiyle empati yaparim ama bu konu sahibine anlayiş gosteremedim ne yazıkki.

Bugun okullar acildi. Konu "kizim okula baslayacak ben esimden bosandım onları yanima almaya gucum yok ama kizimin okuldaki ilk gununde yaninda olamamak beni cok uzuyor o da annesi yanindaki cocuklari gorunce uzulur mu" minvalinde bir konu olsaydı konu sahibini anlardım ne yapsin demekki durumu yok cok uzuluyor uzak kalmaktan derdim.

Fakat konu sevgilimle evlenecegiz cocuk yapacagim hadi bana destek verin ciliz cikan vicdanimin sesini susturup evleneyim konusu. Bu yuzden konu sahibine hak veremeyeceğim.

Geir kalan hayatını rahibe gibi geçirmek zorunda mı? Yani kadın çocuk yapınca bitiyor mu hayatı?
Kimse konu sahibine “çocuklarını yanı başına al ömrünün sonuna kadar rahibe gibi geçin evlenme” diye bir tavsiyede bulunmadı.
“Hayatın bitti çoluğunla çocuğunla kal” diye de bir sey demedi.

Konu sahibinin evlatlarıyla söyledikleri cümleler oldukça çelişiyor e burdaki kadınlarda saf değil öbür mesajınızda baska bir sey söylerken su an baska bir sey söylüyorsunuz diyorlar.

Daha yeni bosanmışsınız işinizi gücünüzü elinize alın çocuklarınızla vakit geçirin çocukları yanınıza alın ama sizin ilk amacınız bu değil diyorlar.

Adam çağırıyor gel vakit geçir diye konu sahibi binbir çeşit bahaneleri diziyor ama sevgilisinin ailesiyle tanışacak vakti bol.

Sapla saman yine ayrılamıyor
Kimse çocuğun için delirmek zorunda değil zaten
Herkesin sevgilisi olabilir evlenebilir o da problem değil de

bir insan dünyaya getirdiği bir canlının sorumluluğunu almak zorunda
Kedi sahiplensek de aynı şey neden e sahiplenmişiz tabi ki bakacağız

sen ya ankara muğla arası 12 saat pof çocuğum beni sevmiyor zaten ay
Dersen burada herkes çıldırır

zira o çocuğun hayatı etkilenecek ileride herkese karşı güvensiz olacak değersiz hissedecek belki bunlar yanlış seçim yapmasını sağlayacak

çocuğu için delirmek ayrı bir olay ama en ufak sorumluluk duygusu bile yoksa kendilerini kısırlaştırsınlar
Sorumluluk duygusu olmayan insan hayatında zaten başarılı olamaz

en azından görev bilinciyle yapsın
Velayetin baba da olması sevgilisi olması sorun değil

Sorun şu hayatı oturmamış daha kendi seçtiklerinin sorumluluğunu almaktan aciz birisinin kendi keyfine hayat yaşaması

hayır evlenmek de pek keyif getirmiyor ama hala cahilliği devam ediyor hani 17 yaşından gıdım ilerleyememiş

Yarın bir gün çocuklarım bana baksın ister ama hadi canım var mı öyle dünya?

İyi de kadın zaten görmeye gidiyor, çok sık gidemiyorum dedi, okulun ilk günü yanında olmadı diye niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz? Yani aynı şehirde dur hayat kur diye tutturmuşsunuz.Hiç böyle bir şey denediniz mi hayatınızda acaba? kalacak yer yok, iş yok , ankara başkent çok da ucuz değil.KAdın ailesinin yanına gitmiş, barınmasını sağlamış işe girmiş . Çocuklarını yanına almak istemeyebilir ya? bunu kabullenmek neden bu kadar zor? Ha keşke yapmasaydı o çocukları o konuda katılıyorum ama çoğu babadan çok az şey beklenip anneliğe bu kadar kusursuz bir rol biçmeniz çok baskıcı ve ikiyüzlü , anlatmaya çalıştığım şey bu. Ben de bu kafada bir kadınım.

Ayrıyeten kendini anlatmak , seçtiği yaşam biçimini bile savunmak yerine kaçan konu sahibini de daha fazla savunmak istemiyorum.

Telefonla aramak da çok pahalı sanırım haftada bir
Ya da birinci sınıfa başlayan çocuğuna yanına gidemese de hediye yollamak mesela
Bunlar çok zor

çocuklarıyla aynı şehirde hayat kurmak zorunda değil haklısınız
Evet pahalı şehir haklısınız
Çocuğuna nafaka verecek o zaman öyle çünkü oluyor genelde

haftada bir arıyormuş mesela gidemiyorsan görüntülü ararsın...
Böyle bir insansan konu açma direkt tüm iletişimi kes kendi hayatına bak milleti de arada bırakma

yalnız çocuğun ruh sağlığının bozulmasından direkt kendisi sorumludur
buradaki baba zaten ilgileniyor anne de ilgilenmeli

gelemiyorsa arar hissettirir

Evet deneyen var bacım. Hatta bizzat kanlı canli yaşayan var. Genelleme yapmayın. Ve hayattan kopmadim merak etmeyin. Biliyorum ki çocuklarimin dördü ömrümün sonuna dek benimle değil. Ben onlarin annesiyim. Bu hayata gelmeyi onlar seçmedi. O yüzden bu tasin altina elimi seve seve soktum.

Ve bencede kendini savunmaktan aciz birinin avukatligi size bize düşmez. Biz yazdigi kadarini bilir ona göre yazariz.

Şu dünya ya bir cocuk getirmek omur boyu sorumluluktur. babasiyla anlasamadik hadi siz babanizda kalin ben yeniden evlenip cocuk doguracagim olmaz. madem baba kotuydu aldatiyordu o cocuklari dogurmayacakti. hadi ilkinde bilemedi 2. yi dogurmayacakti hadi onda da cahildi hala evlenip cocuk dogurmaktan bahsediyor konu sahibi. daha 2 tane dogurdugunun sorumlulugunu alamamış.

Su anki uzman sevgilisi evlendiğinde dovse 3. cocugu babasina birakip bosanip 3. evliligi mi yapacak?

Ogretmene !!şikayet de yapılmış.Cvp beklemiyorum ki zaten ben biliyorum doğrusunu.

ancak bu kadar saçmalanabilirdi. herkes anne olmamalı zaten bu hayatta. anne oldum ama sıkıldım hadi eyvallah diyemezsiniz. tüplerinizi bağlatın çocuk sahibi olmayın. doğurdu pişman oldu eee onun doğurduğuna kim bakacak ? sanki zorla doğur doğur doğur sen ilerde pişman olsanda biz bakarız diye vekalet vermiş kimse. hayret birşey

Ogretmene !!şikayet de yapılmış.Cvp beklemiyorum ki zaten ben biliyorum doğrusunu.
Evet saçımı da çekecek misiniz? Bu yüzden sığ bakmayın diyorum zira hayatta her zaman tek bir doğru yoktur. Herşeyi üzerinize alınmanızda şahane gerçekten.Aynı şeyleri savunmuyor olsak da medenice tartışabiliriz değil mi? Herkesin sizin gibi düşünmenizi istemek aymazlık değil mi?

Bu ne hadsizlik ya? Siz kimsiniz ki benim anne olup olmaycağıma karar veriyorsunuz? Kuduruyorsunuz yani düşüncenize katılınmayınca. Kadın bakmak istemiyor kardeşim bitti. Hayattaki tek kutsal başarınız çocuk yapmak mı , bu yüzden mi aksini söyleyenlere saldırıyorsunuz anlamıyorum ki. Ben kimseye hakaret etmeden görüşümü savundum aynı terbiyeyi ne kadar mümkün olmasa da sizden de beklerim.

Baygınlık geçiricem mesajlarını okurken ya. Bir insan bu kadar mı anlamaz? Bacım niye anlamamak için bu kadar direniyorsun yahu? Doğurduysan bakmak, ilgilenmek zorundasın. Bakmıycam diyosan doğurma diyoruz. Ay neyini anlamıyosun çıldırttın beni. Çocuk sana muhtaç bir canlı. ya doğurma ya bak bu kadar basit.

iyi çocukların babası ben de bakmak istemiyorum desin, anası zaten bakmıyor. el kadar sabileri çocuk esirgemeye versinler.

Doğurduğumuz canlıya bakmakla mükellefiz. Mükemmel anne olmakla alakası yok. Kutsal başarı değil kendi rızamız ile çocuk dünyaya getirdiysek belli bir noktaya gelinceye kadar öncelik çocuğa ait çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…