Tesekkur ederimBekleme.
Eş adayı gerçekten sakin ılımlı olumlu biriyse kesinlikle evlenmeni öneririm.Eninde sonunda biriyle evleneceksin bugün veya yarın.Şunu da söyleyim eş adayı iki çocuğu kabul etmek zorunda değil ama erdemli bir insansa sana yardımcı olabilir.Ki zaten çocuklar babasından imiş tatillerde yanına alırsın.
Ben işime geldiği gibi yorum yapmıyorum siz işinize geldiği gibi anlattınız. Yazsam diğer mesajlarınıza da cevap yazardım ama yazmamıştım ama yazayım:Cocuklarimi sokaga atmadim babasindalar okumadiniz heralde . Ben ne kadar annesiysem o da okadar babasi once o on yarginizi kirin . Ve sevgili konusuna gelince ozamanlarki psikolojik travmalarimda bir arkadasim olarak yanimdaydi . Sevgi zaten zamanla olusan bisey . Ben yinede cocuklarimin sevgisiyle hic hir sevgiyi kiyaslamiyorum . İsinize geldigi gbi yorum yapmayin lutfen.
24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Çünkü daha çok genç.Herkes yine muhteşem şeyler yazmış.
Benim evladım beni sevmese ( öyle düşünsem) derdim yeni bir eş bulmak olmazdı.
Bismillah daha yeni ayağınızın üzerinde durmaya başlamışsınız , evlatlarınıza kavuşmaya çalışmak yerine nedir bu koşa koşa evlenmek merakı.
O çocuklar şimdi nasıl bir boşlukta büyüyor haberiniz var mı ?
Valla bu kadar büyük konuşuyorum alırım evladımı yanıma benimle taş yiyecekse yesin. Ben bu bazı annelerin rahatlığını anlayamıyorum.
Ben de kesinlikle suna katilmiyorum . Anne var anne var gibu bi dusunceye . Bana gore her anne evladina duskundur . Her annenin evladi icin cani yanar . Yavrum derken bile insanin ici titriyo . O yuzden bilmeden yargilamayin lutfen . Ben cocuklarimi cok seviyorum ve elimden gelen her firsatta yanlarina gidiyorum . Hergun saat basi ariyorum . Konusturmuyo tabi orasi ayri gitsemde hafta sonlari vermicek . Ben mahkeme de hakim verdi gibi bi yargi yaratmadim . Mesajda ifadeyi ne kadar anlatabilirsek o kadar anlatiyoruz . Ben vermek zorunda kaldim ve verirken de durumlarimi duzeltip geri almak istiyorumda dedim . İyi gunlerBen işime geldiği gibi yorum yapmıyorum siz işinize geldiği gibi anlattınız. Yazsam diğer mesajlarınıza da cevap yazardım ama yazmamıştım ama yazayım:
Çocuk velayetinde öncelik annededir siz de kendiniz vermişsiniz velayeti mesela ama öyle anlatmadınız sanki mahkeme size işiniz yok diye vermedi gibi cevap verdiniz yorumlara. Dediğim gibi ben işin içinde çocuk varsa bahanelere gelemiyorum maalesef. Allah yardımcınız olsun ama sizin de aman aman bağlılığınız yok çocuklara
Bakın hakikaten sinirleniyorum sorumluluk vermek bu müdür.Elinizi vicdanınıza koyun.Bir annenin yerine ne koyulabilir .Hele okul başlama çağı çocuk her an anne sevgisine ilgisine muhtaç.Herhalde anneliği bu kafada olan kadınlardan öğrenmeyec eğim.Koca veya sevgili benim canımın parçasının neresine eşit olabilir.Ne ile ne kiyaslaniyor.Koca adayları kaçıyor mu.Gecin bunları bir kalem geçin.Rabbimin imtihanı iste kimi arar bulamaz kimi bırakır giderUzatmayayım, mesajım size şahsi değildi. Burda bir sürü başlık okuyorum, çoğu mükemmeşl anneliğin beklenildiğinden şikayetçi, babanın da çocuklar üzerinde eşit sorumluluk ve hak sahibi olduğunu, çocukla aynı oranda ilgilenilmesi gerektiğiyle ilgili. Ama sonra bir anne çıkıp o zamanki şartlarda çocuğun velayetini verdi diye linç ediliyor. Kadının işi yok, mesleği yok, çocuklar babalarıyla olmaktan memnun. Ama hayır biz mükemmel anneliği bekleyen ama eleştiren ikiyüzlüler olarak kadını linç ediyoruz, anneliğini sorguluyoruz. Ama babaya hiç bir şey denmiyor. O zaman buralarda kimse eşitlik güzellemesi yapmasın. Biz daha kendi içimizde bu problemi çözemedikçe erkeklerden o şekilde bakmalarını hiç isteyemeyiz.
Bi zahmet 2 çocuğun babası olan biri de sorumluluk alsın , çocuklarına tam zamanlı bakabilsin.Tekrar ediyorum yorumlar size özel değil, buradaki çoğunluğa.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin tayin yeri son bidaha tayin olmayacak . Ama cocuklar olunca isin icinde insanin cok kafasi kariisyo tabiiÇünkü daha çok genç.
Sevgili konu sahibi bir çok arkadaş söylemiş gerekenleri zaten ben şuna değineceğim ekstra bir kere yanlış meslekten eş adayı seçmişsin. Sık sık tayin olacaksın. Senin düzenin olmazken çocukları buna alıştırman zor olacak. Askerlik stresli bir meslek bence asker eşlerinden tavsiyeler alabilirsin. Çocukların olmasa kiminle evlendiğin sorun değil.
haklisiniz ama tek basina olunca bunlarin hepsi cok zor geliyo insana evlilik konusunda o zamanlar 17 yasimdaydim ve cok cahildim simdiki aklim keske ozamanda olsaydi . Deneyecegm . Ankaraya gidip bi duzen oturtmaktan baska hic bi cagrem yok . Zor olucak ama evlat hasreti herseyi bastiriyo
Kimse evladini cope atmiyo . Ben anneligimden eminim . Durumlarin icine umarim dusmezsiniz . Siizn gbiyken bende oyle diyordum cocuklarimsiz bir saniye nefes alamam diyordum ama hayat mecbur birakiyo . Bi is bulana kadar orda duzen kurana kadar yavrularimdan ayri kalmak zorundayim .Bakın hakikaten sinirleniyorum sorumluluk vermek bu müdür.Elinizi vicdanınıza koyun.Bir annenin yerine ne koyulabilir .Hele okul başlama çağı çocuk her an anne sevgisine ilgisine muhtaç.Herhalde anneliği bu kafada olan kadınlardan öğrenmeyec eğim.Koca veya sevgili benim canımın parçasının neresine eşit olabilir.Ne ile ne kiyaslaniyor.Koca adayları kaçıyor mu.Gecin bunları bir kalem geçin.Rabbimin imtihanı iste kimi arar bulamaz kimi bırakır gider
Ben cocuk yapicam demedim ki keza belki evlenicem dedigim insan cocuk istemiyo ? Boyle bi yorum okudunuzmu benden ? Haklisiniz sirf konu olsun diye yazdim huraya nolur akil verin yardimci olun diye . Sizden yardim istemyorum siz yorum yapmayin lutfen . Belliki sizde daha cahilsinizHic evlat hasreti ceken bi anneye benzemiyorsunuz kusura bakmayinda tek dert bir an evvel evlenip cocuk dogurmak
en başta eski eşim çocukları göstermek konusunda sıkıntı çıkarmıyor, hatta ankaraya gel 7 yaşındaki kızla biraz ilgilen dedi ama işten izin alamadığım için gidemiyorum dedin. Linç yiyince eşim bana çocukları göstermiyo, konuşturmuyora çevirdin. Kızım benle telefonda konuşmuyor, boşanmadan önce de beni sevmiyordu dedin, linç yiyince eski eşim telefonda konuşturmuyora çevirdin.Ben de kesinlikle suna katilmiyorum . Anne var anne var gibu bi dusunceye . Bana gore her anne evladina duskundur . Her annenin evladi icin cani yanar . Yavrum derken bile insanin ici titriyo . O yuzden bilmeden yargilamayin lutfen . Ben cocuklarimi cok seviyorum ve elimden gelen her firsatta yanlarina gidiyorum . Hergun saat basi ariyorum . Konusturmuyo tabi orasi ayri gitsemde hafta sonlari vermicek . Ben mahkeme de hakim verdi gibi bi yargi yaratmadim . Mesajda ifadeyi ne kadar anlatabilirsek o kadar anlatiyoruz . Ben vermek zorunda kaldim ve verirken de durumlarimi duzeltip geri almak istiyorumda dedim . İyi gunler
o oyle degil iste. benim annem de ayni sizin gibiydi. babamla bosanirlarken beni almadi, sonra da surekli yeni bahaneleri vardi gormeye gelmemek icin. e ben de haliyle o geldiginde de soguk davrandim. sonra “zaten yassy beni sevmiyor ki” diye iyice aramiza mesafe koydu. ben 24 yasindayken vefat etti kendisi, oturup karsilikli konustugumuz bir elin parmaklarini gecmez. hicbir animiz yok. maalesef annem beni babama birakip sonra da kendi hayatina daldigi beni unuttugu gun zaten iliskimiz bitmisti.Ben de kesinlikle suna katilmiyorum . Anne var anne var gibu bi dusunceye . Bana gore her anne evladina duskundur . Her annenin evladi icin cani yanar . Yavrum derken bile insanin ici titriyo . O yuzden bilmeden yargilamayin lutfen . Ben cocuklarimi cok seviyorum ve elimden gelen her firsatta yanlarina gidiyorum . Hergun saat basi ariyorum . Konusturmuyo tabi orasi ayri gitsemde hafta sonlari vermicek . Ben mahkeme de hakim verdi gibi bi yargi yaratmadim . Mesajda ifadeyi ne kadar anlatabilirsek o kadar anlatiyoruz . Ben vermek zorunda kaldim ve verirken de durumlarimi duzeltip geri almak istiyorumda dedim . İyi gunler
Tatlım boşanıp çocukları kocana vermişsin 1 yıl geçmeden yeni koca bulmuşsun. Tahminim birkaç yıl sonra 2 yeni çocukla yine aynı şeyleri yaşayacaksın. Ben yerinde olsam çocuklarımın yakınında olmak için yeni bir düzen kurmaya çalışır, onlar kendini kurtarana kadar evliliği hayal bile etmezdim. Ama sen erkeksiz ayakta kalmayı göze alamiyorsun. Hatta böyle bir ihtimali aklından bile gecirmiyorsun bence. Ne diyelim hayırlı düğünlerin olsun...Cocuklarimi sokaga atmadim babasindalar okumadiniz heralde . Ben ne kadar annesiysem o da okadar babasi once o on yarginizi kirin . Ve sevgili konusuna gelince ozamanlarki psikolojik travmalarimda bir arkadasim olarak yanimdaydi . Sevgi zaten zamanla olusan bisey . Ben yinede cocuklarimin sevgisiyle hic hir sevgiyi kiyaslamiyorum . İsinize geldigi gbi yorum yapmayin lutfen.
Ben cocuk yapicam demedim ki keza belki evlenicem dedigim insan cocuk istemiyo ? Boyle bi yorum okudunuzmu benden ? Haklisiniz sirf konu olsun diye yazdim huraya nolur akil verin yardimci olun diye . Sizden yardim istemyorum siz yorum yapmayin lutfen . Belliki sizde daha cahilsiniz
Haklisin gulumde iste bosandigim adam cocuklar konusunda o kadar inatki canimi alirsin cocuklari alamazsin diyo . Alsam dahi sorunlu bi insan kesinlikle rahat vermez . Hem cocuklar oraya alismisken duzenlerini alt ust etmskte hos gelmiyo bana . Şoyle dusunuyorum babalariyla durabilirler mutlularda , bende okul tatillerinde surekli yanima alirim ama iste evlenirsem cocugum olursa cocuklarima ihanet edermisim gbi hissediyorum onlar ilk goz agrim ondanmi bikmiyorum . Yoksa bu dusuncem yanlismi . Tek takildigim nokta bu
Bunu ihanet olur gibi hissedyorum diye yoruma nazaran soyledim . Sahsi gorusum cocuklarima ihanet olur diye soyledim . İnanin tek niyetim cocuklarimin mutlulugu.Yazmissiniz ya cocugum olursa cocuklarim ne hisseder gibi birseyler
Onlar ilk goz agrim ve birdaha cocugum olursa ihanet olur gibi hissederim demisim . Cokda guzel bi cumle bana gore cocuk istemyorum ben bidaha zaten . Butun hayatim iki yavrumun yuzunun gulmesiIste bak tamda Burda yazmissin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?