Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Kuzum daha 21'ine yeni gireceksin, nedir bu acelen anlamadım.
Benim şimdiki aklım olsa 30'umdan önce evlenmezdim yeminle...

arkadaşım maddi destek kabul etmio diyorum anlamıyon galiba
ev alma işini yeni yeni sölemeye başladı ah bi alsa dünyalar bizim olur en büyük destek çünkü...gerçi almaya çok büyük niyeti olsa alırdı

bence yardım etme düşüncende diret sevgiline,benim eşim (ki ozaman sadece sevgilimdi) askerden dönünce hemen iş bulamadı,ve ben istanbul eşim kocaelide çoğu zaman para yüzünden görüşemiyorduk,o birinden borç alıp geliyodu yanıma bende ona para veriodum borcunu ödüodu.bazen de ben gidiodum yanına..
artık erkeklerin eline bakmayalım sadece,biz kadınlar onlardan çok daha güçlüyüz..hem yuvayı dişi kuş yaparmış..
bence çalışın hemde kafanız meşgul olur,sevgilinize daha çabuk kavuşursunuz..
inanın beraber o evi kurmak kadar zevkli birşey yok..

o bileziklerle ilerde ev alırmışız bir bakıma yatırım diyor işte..

Ben sizin olayınızı pek anlayamadım.
Sanki hiç geçinemeyeceksiniz gibi bir hava var ortada,
ailesinin durumu sanki hiç yokmuş gibi bir hava var.
ama bileziklerle ileride ev alırız derdine düşmüşsünüz.
Sizin önce nasıl bir yuva kuracağız, nasıl geçineceğiz diye mi düşünmeniz lazımdı
karşılıklı, yoksa nasıl ev alacağız derdine mi düşmeniz lazımdı.
Şuan da evlenecek kadar , evlendikten sonra geçinecek haliniz yok neredeyse, ama bilezik yapalımda ev alırız diye düşünülüyor, tezat.
Ve ailenin durumu yok gibi ama size ev alacaklarmış, bu nasıl oluyor.
Madem ev alacak kadar durumları var bu insanların, oğullarına niye yükleniyorlar.
Bilezik yapıp ev alacak kadar duruma ulaşabiliyorsanız, daha neyi düşünüyorsunuz.
Erkek arkadaşınız sizin çalışmanızı istemiyorda, o zaman sizin yaklaşık 10 sene beklemeniz lazım
bu maaşla ve elindekilere göz diken bu aileyle.

yorumumu ilk msja göre yaptım

ayrıca sen biriktir sıkışınca toplu parayı görünce kabul eder .. etmek zorunda çünkü başka seçeneği yok eee durumuda belli .. oturup bekleme bence

evet olabilir ....çünkü el birliği olursa daha çabuk evleniriz ama destk istemiyom senden para olarak diyo kestirip atıyo sadece manevi destek ver diyo sadeece bunu istiyorum diyo...

madem öyle sende manevi destek ver...sevgiline güven...sağlam dur...of pof etmeden bekle...kimseyi suçlama...kimseden birşey bekleme ki olmadığında hayal kırıklığına uğrama....madem ben çalışamam diyorsun hayatınızın manevi yükünü al omuzlarına...bunu başarmak için de kararlı ne istediğini bilen sabırlı bi kişilik gerekir...sen böyle orda burda başkalarına, kendine şikayet edersen daha çoook mutsuz olursun...

yo kızmıyorum biliyorum siz görmüş geçirmişsiniz akıl veriyosunuz...ya alıcam muhabbeti öle işte kadının ağzını değiştiremem ya..öle konuşuyosa öle..hani eskiler hep böle konuşur zaten..bi düğün olsa şu çocuk şunun kızını almış muhabbeti işte...bu da öle bişey..evet o nişanlılık korkunç olmasın diye nişan takmıyoz çünkü çok uzar aileler karışır..herşeyi alınca hemen nişan takıp evlenmek en iyisi ama onada beklemeye sabır lazım işte..

benim zten tek yapmam gereken şuanda ona göre o..ama bende insan evladıyım hep sabır hep hep hep olmuyo işte..patladım bugünlerde

Çok güzel anlatmışsın.

valla bilmiyorum yaa iyice karıştı kafam allah hayırlara getirsin

kızlar ben heran çıkabilirim babam gelicek çalışıp destek olma işini konuşucam bu akşam bakalım kabul edicekmi destek olayını..size haber vericem

Son düzenleme:

direticem canım bakalım ne olucak.....

sildim canım gönder ...

Sen calıs kazandıgını ona vermezsin en azından
evinizi kurmak icin bi eşyada sen alırsın..

Ayrıca hangi gelin kendi altınını almıs dıyosun
ısteme ozaman altın ne yardan gecıyosun ne serden gecıyosun hem herseyı tam ıstıyosun hem hemen ıstıyosun olmuyo öyle senınde fedakarlık etmen gerekıyo...
sevgilinde sabır et dıyerek olmadıgını anlaması ıcın sendede bı hareket gormesı gerektigini dusunuyorum
yoksa böyle ne ev kurabilirsiniz ne gecınebilirsiniz...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım cocugunu evlendırmeye nıyetı olan aıle bunu gösterıyor ben de esımle 5 ay içinde evlendım .tum hazırlıklar bır ayda bıttı paran varsa bır gunde bıle bıtırebılırsın maalesef parasız bu işler cok ama cok zor aılenın destegı cok önemlı ..bence evlenmeyı bır sure dusunme aklına getırme baska seylerle ugras bu konuyu da ıkıde bır acıp da sıkma karsındakını

Canım 600lira para nedir?Bir erkek günlük ihtiyaçlarına bile yettiremezken bu parayı erkek arkadaşınız hem birikim yapacak hemde aç gözlü babasına mı yetiştirecek para Cok zor hatta imkansız.Ya 2020 yılına kadar anca yapmayı beklersiniz siz bu gidişle dügünü ya da babası yardım edecek daha erken olması icin.Hemde evlendikten sonra nasıl gecineceksiniz?Sen çalışmıyormusun?Evlenince 2nizin birden çalışması şart.Ev sizin se bile artık şartlar o kadar ağırki ay sonunu bir türlü getiremiyor insanlar malesef
Ne diyelim sizin durumunuz cok zor gibi görünüyor

döner istiyorsun ama dönmesin istiyorsun....da

hayat öyle değil işte....mutlu olanlar hep sabreden güzel gören ve çabalayanlardır...

diğerleri de onları görür ve herşeyin havadan hop avuçlarına düştüğünü zanneder hayıflanır "ah kader" der...

ben sana istediğin gibi evinizi kuracak sizi kucaklayacak bir kayınbaba ve kayınanne diliyorum canım...

Eşim mühendis, ben ingilizce öğretmeniyim.İkimizde çalışıyoruz.Elimize kimi ailelere göre çok iyi para geçiyor her ay.Düğün-dernek vs vs hepsini biz yaptık.8 aylık evliyiz, eve iyi miktarda iki maaş girmesine rağmen hala borç- harç ödeyip yakamızı doğrultmaya çalışıyoruz.
Kimi zaman bunalıp, "off bekarken bunu-şunu hesaplamadan fütursuzca alışveriş yapabiliyordum" falan diyip bunalıyorum.
Şimdi taşınma durumundayız.Kirası makul, nezih yerde ev aramaktan bunaldım.Allah sağlıkla, başka sorunlarla sınamasın ama "Para var huzur var" lafı çok doğru.Ev ararken bile bir kaç kez kapıştık.
Canım cicim ayındayız, birbirimizi çok seviyoruz ve şükür kimseye muhtaç değiliz ama aynı zamanda iki gönülün samanlıkta seyran olamayacağının da bilincindeyiz.
21 yaşında 600 lira ile ev geçindirme/ geçindirememe telaşesi ile en güzel yıllarınızı bence heba etmeyin.Eğitiminize devam edin, kendinizi geliştirin, çalışmaya başlayın, eğer görüşmek sorun oluyorsa bir nişan yapın, rahatlıkla görüşün ama bence acele etmeyin.
Sadece şu soğuk kış aylarında ısınabilecek kadar bile doğalgazı yaktığınızda gelecek faturayı bir hayal edin, gitti 600 liranın yarısı.Sonra? Kira, elektirik, su, mutfak masrafı, telefon faturası, internet aşkla, sevgiyle malesef ödenmiyor.

ah canım ya ne diyeyimki şimdi ben sana erkek arkadaşında şimdi herşey güzel olacak der sonrada benim böyle olduğumu ne kadar aldığımı bilerek benimle evlendim derbunu sakın unutma tamam onu ortada bırak demiyorum ben sana ama önemli olan senin kendi mutluluğun sadece sevgiyle karın doymuyor bu devirde iyi düşün canım para olmazsa evde huzurda olmaz inan bana evli biri olarak diyorum ben bunu...birde borç içinde evlendin diyelim ne evliliğinin tadını alacaksın nede huzurlu olacaksın eşin yeri gelince hayat müşterek sende çalış diyecek belki sana...inşallah herşey yoluna girer canım hakkında hayırlısı ama iyi düşün her açıdan derim ben....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…