- Konu Sahibi yellowbomb
-
neden sen evde oturup evlilik hayalindan başka bişey düşünmüyorsun ?
kendini sabitlemişsin sende çalış o askerlik yaparken kursa gitseydin muahsebe öğrenseydin üç beş kuruşa bi yerde çalışır gelirse kar dersin hatta ailen eşyalarını yapacaksa ailenin haberi olmadan oan verir birikimine ortak olurdun çocuğun durumunu görüpte evlilik hayallerim yıkıldı demen mantıksız
Kuzum daha 21'ine yeni gireceksin, nedir bu acelen anlamadım.
Benim şimdiki aklım olsa 30'umdan önce evlenmezdim yeminle...
o bileziklerle ilerde ev alırmışız bir bakıma yatırım diyor işte..
arkadaşım maddi destek kabul etmio diyorum anlamıyon galiba
ev alma işini yeni yeni sölemeye başladı ah bi alsa dünyalar bizim olur en büyük destek çünkü...gerçi almaya çok büyük niyeti olsa alırdı
evet olabilir ....çünkü el birliği olursa daha çabuk evleniriz ama destk istemiyom senden para olarak diyo kestirip atıyo sadece manevi destek ver diyo sadeece bunu istiyorum diyo...
yazık. gençliğine yazık.
herşeyi körü körüne kabullanmene yazık.
sevgilinin annesi askerden dönene kadar severce ALICAM demiş diyosun. kim neyi nerden alıyor.
oğulları askerden dönünce oyuncak mı alacaklarmış haketti diye.
keşke yanılsam ama yanılmayacağım maalesef biliyorum. 2-3-5 artık nekedar sa evde o adam para biriktirsin diye bekliceksin. korkunç bir nişanlılık dönemi geçireceksin. ve evlenince seni aldıkları için istediği gibi kullanma hakkına sahip olan kayınvaliden tarafından ezileceksin.
maddiyatı söylemiyorumbile.
bukadarını artık genç kızlığınada veremiyorum.
hadi okuyamadın kendinide mi geliştiremedin. şöyle aç gözlerini bir bak dünyaya. koca beklemek. kocanın eve getireceği 600 milyonla yaşamaya çalışmak için değer mi.
ama sana laf ablatmak zor. deveyi hendekten geçirsek daha kolay olurdu heralde....
bunları senin için söylüyorum kızma....
madem öyle sende manevi destek ver...sevgiline güven...sağlam dur...of pof etmeden bekle...kimseyi suçlama...kimseden birşey bekleme ki olmadığında hayal kırıklığına uğrama....madem ben çalışamam diyorsun hayatınızın manevi yükünü al omuzlarına...bunu başarmak için de kararlı ne istediğini bilen sabırlı bi kişilik gerekir...sen böyle orda burda başkalarına, kendine şikayet edersen daha çoook mutsuz olursun...
yazık. gençliğine yazık.
herşeyi körü körüne kabullanmene yazık.
sevgilinin annesi askerden dönene kadar severce ALICAM demiş diyosun. kim neyi nerden alıyor.
oğulları askerden dönünce oyuncak mı alacaklarmış haketti diye.
keşke yanılsam ama yanılmayacağım maalesef biliyorum. 2-3-5 artık nekedar sa evde o adam para biriktirsin diye bekliceksin. korkunç bir nişanlılık dönemi geçireceksin. ve evlenince seni aldıkları için istediği gibi kullanma hakkına sahip olan kayınvaliden tarafından ezileceksin.
maddiyatı söylemiyorumbile.
bukadarını artık genç kızlığınada veremiyorum.
hadi okuyamadın kendinide mi geliştiremedin. şöyle aç gözlerini bir bak dünyaya. koca beklemek. kocanın eve getireceği 600 milyonla yaşamaya çalışmak için değer mi.
ama sana laf ablatmak zor. deveyi hendekten geçirsek daha kolay olurdu heralde....
bunları senin için söylüyorum kızma....
Ben sizin olayınızı pek anlayamadım.
Sanki hiç geçinemeyeceksiniz gibi bir hava var ortada,
ailesinin durumu sanki hiç yokmuş gibi bir hava var.
ama bileziklerle ileride ev alırız derdine düşmüşsünüz.
Sizin önce nasıl bir yuva kuracağız, nasıl geçineceğiz diye mi düşünmeniz lazımdı
karşılıklı, yoksa nasıl ev alacağız derdine mi düşmeniz lazımdı.
Şuan da evlenecek kadar , evlendikten sonra geçinecek haliniz yok neredeyse, ama bilezik yapalımda ev alırız diye düşünülüyor, tezat.
Ve ailenin durumu yok gibi ama size ev alacaklarmış, bu nasıl oluyor.
Madem ev alacak kadar durumları var bu insanların, oğullarına niye yükleniyorlar.
Bilezik yapıp ev alacak kadar duruma ulaşabiliyorsanız, daha neyi düşünüyorsunuz.
Erkek arkadaşınız sizin çalışmanızı istemiyorda, o zaman sizin yaklaşık 10 sene beklemeniz lazım
bu maaşla ve elindekilere göz diken bu aileyle.
bence yardım etme düşüncende diret sevgiline,benim eşim (ki ozaman sadece sevgilimdi) askerden dönünce hemen iş bulamadı,ve ben istanbul eşim kocaelide çoğu zaman para yüzünden görüşemiyorduk,o birinden borç alıp geliyodu yanıma bende ona para veriodum borcunu ödüodu.bazen de ben gidiodum yanına..
artık erkeklerin eline bakmayalım sadece,biz kadınlar onlardan çok daha güçlüyüz..hem yuvayı dişi kuş yaparmış..
bence çalışın hemde kafanız meşgul olur,sevgilinize daha çabuk kavuşursunuz..
inanın beraber o evi kurmak kadar zevkli birşey yok..
canim sana özel mesaj yollicaktim, ancak gelen kutun doluymus.. bazi mesajlari silde mesaj yolliyabiliyim.. söylemek istedim..
konuna gelince, seni COK COK COKKKKKKKK iyi anliyabiliyorum.. bazi babalar böyle iste.. demezler cocuguma yardim edeyimde biraz olsunda ben yuvasina katkida bulunayim.. kenara cekilirler birseye elemedikleri gibi birde hala daha para isterler.. inan seni cok iyi anliyabiliyorum.. babasina sinirli olsanda nefret geldiyse bilene sonuna kadar haklisin... sen üzülme canim üzülme.. ümidini kesme.. allah büyük elbet vardir allahimin bir bildigi .. bak bana? yüzdük yüzdük kuyuya geldik ama nafile.. allahim sabirr yaa sabiiirrrrr allahim.. , seni fazla teselli edemedim kusura bakma canim.. ama inan bende cok kötüyüm bu aralar.. insanin hayallerinin yikilmasindan daha kötü birsey olamaz sanirim.. birseyi bukadar istiyipde olmamamsi.. ah ah... dün arkadasin kinasi vardi 6 ay önce tanisti diyorum ya nasil yaa? nasil diyorum? kiz 6 ay icerisinde bütün isleri bagladi.. söz nisan, kina, dügünü de ocak sonunda olacakmis.. neki bu simdi nee??...anlamiyorum.. anliyamiyorum.. anlam veremiyorum biz neden böyle sürünüyorz anlamiyorum.. allah ikimizede sabir versin aminn.....
son zamanlarda hep bu aklımda zaten ben daha kaç yıl bekeyecem ...seviyorum ne yapayım...hem söz verdim sözümden dönemem ki..askere gitmeden önce 2 tane bilezik aldı şimdi onu öle oratada bırakamamki zaten seviyorum....evet ne kadar üzülsemde yrıtınsamda olmayan olmuyor işte...şuan başım nasıl ağrıyor ya ..ama bana kalacak bu ağrılar..kümsenin umrunda değil çünkü...benimki benim gibi takmıyor herşey güzel olucak ben halletcem deyip kapatıyor konuyu..anlamıyor beni galiba...ben onun babasını hiç böle sanmıodum melek gibi adam diyodum kendimce evlenmemeizi de istiyor diyordum destek olur diyodum ama en çok köstek ondan geldi malesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?