Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Şartlar açık.
İnsan kaldırabileceği yükün altına girmeli.
Sizin erkek arkdaşınızın ailesine güvenecek bir durumunuz zaten yok anlattığınız üzere.
600 milyon maaşla evlenip rezil olmaktansa, çünkü sevgiyle de olmuyor malesef,
ya daha da beklemeyi göze alıp bekleyeceksiniz toparlanmayı,
ya arkadaşların dediği gibi siz de ben bayanım demeden çalışıp üstünüze düşenden
daha fazlasını yapmaya çalışıp, gurur yapmadan destek olacaksınız,
ya da bu iş olmaz diyip yolları ayıracaksınız.
Sonuç olarak kaldırabildiğiniz neyse o seçimi yapmalısınız.
Bu işler gerçekten zor, para herşey değil ama hiç birşeyde değil,
hayatta olmaz diye birşey yok ama zor hem de çok zor olacağını göze almalısınız.

150 kira ,100 ısınma, elektriği suyu ,aidatı ,mutfak masrafını katsak. 600 ün üstüne epey para koymak gerekir.
ama şu varki siz hala çalışmaktan bahsetmiyorsunuz. erkek arkadaşıma bende yardım edeyim para kazanayım demiyorsunuz.
yaşayın görün ne diyeyim artık. hayat öyle masallardaki gibi olmuyor...evlendiler ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar diyede bitmiyor.
ayrıca,o baba size ev alacak durumdaysa tv parası neden ister ki,600 maaşla çalışan oğlundan. bu pek inandırıcı gelmedi bana....

Son düzenleme:
Bence siz bizden çözüm değil sizinle birlikte erkek arkadaşınızın babasını kötülememizi istiyorsunuz.. Çünkü size sunduğumuz çözümler ve mantıklı yaklaşımlar pek hoşunuza gitmedi.

tv parası istemedi bana her ay destek ol işi bırakcam dedi o da sussun diye tv aldı para isterse tv nin borcunu ödüyom veremem demek için...
ben ona dedim çalışıcam beraber yapalım herşeyi diye kabul etmedi herşeyi ben yapıcam dedi sen sadece sabret dedi.kesinlikle istemedi napim

Allah sizede yardım etsin canım ama evlenmek isteyen gençlerin önünne engel olan ailelerin ben yatacak yeri olduğunu sanmıyorum. Ne şeklide olursa olsun en azından manevi olarak destek olmalılar senin hakkına giriyorlar haberleri yok. öyle gelinimz hazır bilmem ne demekle olmuyor o işler en azından yüzük takmalılar o kadar beklemişsin zaten aile aile olsa kendileri çoktan ailenin yanına gelmeliydi. Ve biz iki kişi çalıyorz tek kişi çalışsak hayatta geçinemeyiz. Belki sevgilin çalışmana izin vermiyor yada başka bir sebep ama sende çalışsan iyi olurdu.

Sizinki gibi olmasada benim sevgiliminde baba desteği yok. Kendi çalışıp kendisi birikim yapmak zorunda bişeyler yapabilmesi için. Şimdi ikimizde birikim yapıyoruz. Hatta düğünümüzün çok güzel olması için nişanı evde yapıcaz. Düğün masraflarına bende ortak olucam. Belli bi birikimi olmadığı için istemeye gelemiyorlar. Allah nasip ederse yaza gelicekler inşallah. Maddi manevi hiçbir desteğimi esirgemiyorum ben kurmak istediğimiz yuvamız için. Yani, tek taraflı olmuyor hiçbirşey. Sende çabalamalısın çalışıp birikim yapmalısın. Her zaman her şekilde ona destek vermelisin. Hem daha 22 yaşındaymış. Bende 21 yaşındayım. Evlenmek için çok erken diye düşünüyorum. Zamana bırak sabretmeye devam et sende destek ver sevgiline.

manevi olarak da pek bişey göremiyorum ya bir güzel haber bile gelmior aileden..hani oğlum biriktirde isteyelim kız nezamandır bekliyor falan hiçççç takan yok. galiba...halbuki annesi askere gitmeden önce benim için " askerden gelene kadar severse beklerse alıcam " demiş...ee bekledik şimdi ses yok...çalışma konusunda destek olmamı istemiyor işte başka şeylerde var....

oda pek iyiymiş. sen çalışma ben yapacağım diyor ama yapamıyor.... neden bende çalışacağım diye diretmiyorsun...
ayrıca,neden istemiyormuş çalışmanı. çalışmak kötü bir şey mi.....

yine teklif edicem destek olmayı bakalım ne diyecek...
buarada benim ailem diyor öle laf açılınca beyaz eşyanın bazılarını yatak odanı alırım diyorlar...

Bu durumda suçlaman gereken kişi sevgilin babası değil. Sizi bu zor duruma mahkum eden kişi sevgilin.

yapıyor ama yavaş yavaş..beni üzende bu işte...
istemiyor işte herkez farklıdır
konuyu başka yere çekme lütfen çalışmak kadar güzel bişeymi var heleki bir kadının...

Bu durumda suçlaman gereken kişi sevgilin babası değil. Sizi bu zor duruma mahkum eden kişi sevgilin.

evet olabilir ....çünkü el birliği olursa daha çabuk evleniriz ama destk istemiyom senden para olarak diyo kestirip atıyo sadece manevi destek ver diyo sadeece bunu istiyorum diyo...

evet belkide bütün sorun bu..arada birşey olmaması...

yapıyor ama yavaş yavaş..beni üzende bu işte...
istemiyor işte herkez farklıdır
konuyu başka yere çekme lütfen çalışmak kadar güzel bişeymi var heleki bir kadının...

yooo konuyu başka yere çekmiyorum. tam tersi en can alıcı noktasındayım. çözüm seninde çalışman değil mi.çalışmana izin vermiyorsa,.o zaman sorun sevgilinde..

Son düzenleme:

işte tatlım bu tarz aileden hiç bişey beklemiceksin yapan şimdiye 50 kere yapmıştı o alınacak ev sevgilin askerdeyken alınmıştı yapacak olan söylemez yapar yani bende çok çektim seni iyi anlıyorum biz omuz omuza verdik eşimle kendimiz hallettik herşeyi kimsenin 1 tl emeği yok evimde tek başına olmuyor malesef allah ailesine insaf verir inşallah ne diyim

neden sen evde oturup evlilik hayalindan başka bişey düşünmüyorsun ?

kendini sabitlemişsin sende çalış o askerlik yaparken kursa gitseydin muahsebe öğrenseydin üç beş kuruşa bi yerde çalışır gelirse kar dersin hatta ailen eşyalarını yapacaksa ailenin haberi olmadan oan verir birikimine ortak olurdun çocuğun durumunu görüpte evlilik hayallerim yıkıldı demen mantıksız

yazık. gençliğine yazık.
herşeyi körü körüne kabullanmene yazık.
sevgilinin annesi askerden dönene kadar severce ALICAM demiş diyosun. kim neyi nerden alıyor.
oğulları askerden dönünce oyuncak mı alacaklarmış haketti diye.
keşke yanılsam ama yanılmayacağım maalesef biliyorum. 2-3-5 artık nekedar sa evde o adam para biriktirsin diye bekliceksin. korkunç bir nişanlılık dönemi geçireceksin. ve evlenince seni aldıkları için istediği gibi kullanma hakkına sahip olan kayınvaliden tarafından ezileceksin.
maddiyatı söylemiyorumbile.
bukadarını artık genç kızlığınada veremiyorum.
hadi okuyamadın kendinide mi geliştiremedin. şöyle aç gözlerini bir bak dünyaya. koca beklemek. kocanın eve getireceği 600 milyonla yaşamaya çalışmak için değer mi.
ama sana laf ablatmak zor. deveyi hendekten geçirsek daha kolay olurdu heralde....
bunları senin için söylüyorum kızma....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…