Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Aylardır burda konu açıyorsun aylardır sana yardımcı olmaya çalışıyoruz ve sen aylardır hep aynı yerden bakıyorsun yellow !!

21 yaş evlilik için olmazsa olmaz yaş değildir. 2 sene bilemedein 3-4 sene beklesen de birşey olmaz.

600 lirayla ev dönmez. Pembe panjurlu bir evin olmaz.

Hayal kurma lütfen mantıklı düşün.

Bana bir erkek 600 lirayla evlenelim dese çık o hayal aleminden der döner arkamı giderim.

Parasızlıktan huzursuz olunacağı aşikar olan evliliğe hiç başlamamak daha iyidir emin ol.

600 lirayı neye yetirceksiniz siz?

Çocuğunuz olmucak mı ilerde ?

Bezi,maması daha sonra okul masrafı olmucak mı?

Maaşı 800 olsa aynı şekilde hayat da pahalanmıcak mı ??

Ve hala çalışmamakta ben ev kızıyım demekte ve bunla gurur duymakta inat ediyorsun ya onu da anlamıyorum.

Buralara gelip yazabildiğine göre aciz bir insan değilsin.

Git çalış paranı kazan evine destek ol.

Evine alcağın bir tabak bile gurur kaynağın olsun.

Ben de yaptım de.

Sadece bu konuna bakarak yorum yapmıyorum yanlış anlama.

Senin hemen hemen bütün konularını biliyorum, konulrdaki yorumlarını biliyorum.

Artık kişiliğin hakkında görüşlerim oturdu.

Diyorum ki böyle olmaz yellow !!

Hayat bu kadar toz pembe değil !!

Mutlu olmak için biraz çaba sarfet lütfen

o hoo ooo kızma valla ama sen başta kaybetmişsin cnm. arkadaşların dediği gibi gerçekten seviosan gerekirse bilesik bile istemicen.. hee istiosan illa gösteriş olsun diosan da neden yardım etmeyesin ki. ben nişanlıyken kocamın evinin faturalarını bile ödemiştim. bizde ayrı gayrı yoktu. maaşı koyardık ortaya alırdık beraber ne gerekiosa. eksik kalanları da taksitle almıştık evlendikten sonra ödedik. ben çalışsam ne olur da deme ben çalıştım bir sene borç harç temizledik. sonra da çocuk yaptık şimdi evdeyim mutlu mesut yaşıoruz. hee ama şu da var arkadaşlar doğru söylüyor. o parayla da evin kendine ait değilse zor geçinirsin. evin olsa bile zor olur ama geçinilkir belki. ama sen de çalışsan 1200 lira yapar ortak aldıınız asgariden. bayaa toparlarsınız bence. sen hazıra konmak istiyosun. üstelik bu ne acele. biz evlenirken altında araba vardı kocamın. annemi kaybettim babam ayı dolmadan evlendi ve ben tavan arasındaki odamda kaldım bir sene boyunca. eşim dedi istersen arabayı satıyım hemen evlenelim. dedim acelem yok benim hem annemin üstüne düğün yapamam dedim hem de biriktirelim yapalım dedim düğünü ne gerek var hazırı satmaya dedim. öle de yaptık . 1,5 sene bekledik nişandan sonra ve herşeyimiz neredeyse tam oldu arabamız da bize kaldı. bu arada eşimin ailesinden bişi görmedik babam da az buşuk para verdi sadece. geri kalan herşeyi de kendimiz yaptık. evlendikten sonra da elimizdekilerle ve birazdaha biriktirerek ufaktan bi kelepir arsa aldık. şimdi de onu sattaık biraz daha borçlandık evimizi de aldık şükür. tabi devam borç ödemeye. eşim şükür iyi kazanıo şuanda ama çocuğuma rağmen ben hala çalışmak istiyorum. demek istediğim ne zorluk çekenler var. ben yaşadıklarıma rağmen oturup senin yaptığın gibi ağlamadım çalıştım, çabaladım cnm. çünkü biliorum benden daha kötü durumda olanlar da vardı. bence sen de öle düşn ve çalış, haline şüklert. rabbim ne zaman dediyse o zamna evlenirsiniz zaten. erkek tarafı şunu yapsın, kız tarafı bunu alsın desen işin yaş ama. seviosan giy bi kiralık gelinlik madem gidin bi nikah deiresine evlenin. düğünün 300-500 liraya mal olur. evini de evlendikten sonra çalışıp borç harç döşe. rahat ödersin kendi paranla korkma. ama tabii uçuk fiyatlara eşya seçmezsen...

yine teklif edicem destek olmayı bakalım ne diyecek...
buarada benim ailem diyor öle laf açılınca beyaz eşyanın bazılarını yatak odanı alırım diyorlar...

arkadasim eger yuva kurmak istiyosan destek olmak icin teklife gerek yok.direk gir bi ise calis.ben kendim icin calisiyorum dersin at kenara parani.is konusunda soyleyemedigin sebepler varmis.evden calis.isim vermem yanlis mi bilmiyorum avon oriflame falan sat.illa disarda is bulmana da gerek yok.ben yurt disinda yasiyorum.bebegim var 6 aylik calismiyorum ama esime de destek olmak istiyorum.evde pasta borek bilmem ne yapip calisan bayanlara satmayi dusunuyorum.sen de yap boyle biseyler.yeter ki icinde olsun destek olmak.ayrica erkek arkadasinin ailesinden seni gelip istemelerini bekliyosun hic bi hareket yok diyosu.ancak erkek arkadasin ailesini zorlarsa gelirler.hangi erkek tarafi hadi gidip isteyelim oglumuzun sevgilisini demis.? ya da oyle bisey varsa ben duymadim hic.anca erkek arkadasin baski yapmali.cocuk da kendinde aile gecindirecek sorumlulugu goremiyosa bu maasla ki cok hakli onlarda gelmiyorlardir. bence sen biseyler yapmaya calis.

erkek arkadaşım karşılarına çıkıp isteyelim diyeceği zaman anca ozaman gelirler ki sevgilimin ev geçindircek durumunu görürlerse ..aslında mantıklı hepside bi ben mantıksızım belkide...
avon falan satarım ama çevrem yok hiç bişey satamamki gerçekten hiç çevrem yok benim evden dışarı pek çıkan biri değilim ...

tabak alma zamanı gelince elbette alıcam ama şuanda öyle bir zaman yok anlatamıyorumki...
gidip ben bugün tabak çanak alsam bu evlilik hızlanmayacak benle birlikte odada duracak oyüzden benim elimden bişey gelmior şuanda..bunun suçlusu bence sevgilim...çünkü tutturdu bilezik diye ve bunlara 1,5 yılımızı verecek sanırım e onada karıştırmıyor desteğe...bilezikten sonra beyaz eşya ya başlarız diyo işte ozaman ben girerim devreye..şuan elim kolum bağlı dediğim gibi hem arada bir söz falan olmadan ben şimdiden çeyiz düzememki elbette öle bişey olsa oo ben kimseyi dinlemem herşeyimi alırım alın terimle elişi bile yaparım ki yapıyorum zaten herşeye yeteneğim var...ama dediğim gibi benimkinin öle bir anönce herşeyi alalım hızlandıralım bu işi diye derdi yok bence...ne kadar yavaş onun için kadar iyi...cesareti yok çünkü biliyorum "evlilik bu" deyip duruyorbu bilzek bahanesine de sığınıyor olabilir...ha buarada beni illede altın isteyen biri olarak gördün galiba 2 tane 30 gram bilezik almıştı askerden önce .ben dedimki ona bunları bozdur 15 er gramdan 4 tane olur işte boşver dedim ben istemiyorum dedim...kabul etmedi..ilerisi için gerekli dedi..eğer onda benim kadar cesaret olsaydı fakirliğe herşeye razı olsaydı isteseydi benim kadar bugün olurdu bu iş..ama o kolayı seçti ...rahat yaşayalım dedi...benide böle bekletio işte elim kolum bağlı bende seviyorum napim.

ben istemediğimi söledim ona ama o ısrarla almak istiyor alttaki yorumlardada yazdım bu meseleyi...gelinlik konusuna gelince 150-200 milyonluk gelinlikleri sundum ona ben pahalı bişey istemiyorum dedim bu konuda da masraf olmaz dedim herşeyi herşeyin en basitini enucuzunu sundum anlayacağınız..yok diyo en rahat şekilde yaşatmam lazım diyo engüzelini alırız diyo...bunlar ya bahane ya gerçektende böle istio

Evi varmı yellowbomb

evi yok canım ama babası kredi çekip almayı düşünüo ona..üstlerinde bikaç dair var boş ev sahibine demiş annesi satarsan alacaz bizim oğlana diye ama gel görki kadın satmıo kendi çocuklarına verecekmiş evleri..ben ona bir yaşamayıda sundum ailenle yaşarız dedim sonra ayrılırz dedim..evleri çok büyük zaten 5 oda var kocamn geniş geniş....odaların birine yatak odası düzeriz sadece dedim başka bişey istemiorum dedim...ev bile istemiyorum yani düşün...bu fikrime biraz sıcak baktı babamda öle istiyo galiba yaa dedi.kem küm etti...dur bakalım noluyo falan dedi öle işte

Son düzenleme:

sırf elalem için de değil tabi ilerisi için di..evlendikte ilersi kaldı...ki çoluğun çocuğun geleceğini bile düşünüo..te allam....ya bi dur önce biz yuva kuralım onları sonra düşünürüz diyorum...korkuyo korkuyo rahat yaşayamamktan sıkıntılardan korkuo herşey dört dörtlük olsun istiyo da kim dört dörtlük ki

amin..evet bu yeni moda oldu galiba..erkek ailesi hiçbişeye karışmaz oldu...oğulları ve müstakbel gelinleri elbirliği ile düğünlerini kendileri yapacak...tamam yaparız ama bu görev değilmi biz hep böle bildik valla anne baba oğlunu evlendirir sonra oğlu kendi başının çaresine bakar...bana sourolar ee nezaman isticek diye..bende diyorum birikim lazım falan diye..ee anne babası hiç yardım etmicekmi onların görevi diyolar devir değişmiş diyolar....kira mı olur berabermi olur ev mi olur bilmiorum canım...hiçbişey bilmiorum ben..

sırf elalem için olurmu ya ilerisi içinmiş en çok....

diğer yorumlarda yazdım benim para biriktirme işini...
şuanda evlensek ben ona elişi yaparak falan illaki destek olurum ama şuanki durum o değil

canım amin saol
mesleği var hem şuanda o meslekte eleman olarak çalışıyor hem bu mesleği okuyor açıktan...okul bitince büro açma şansı var da ozamana kadar evlenmiş oluruz heralde

aynı evde mi oturacaksın??şuna eminim ki bunu yaparsan ileride keşke sabredip bekleseydim de beraber oturmasaydık diyeceksin..buradaki ablalarını,arkadaşlarını hiç okumadın mı,değil beraber oturan yakında oturanlar bile dertli (bir tanesi de benim) kaynanasından...
canım benim,senin hayatın sen karar verirsin en sonunda ne yapacağına, ama benden sana abla tavsiyesi (30 yaşındayım) aynı evde oturma.....

Son düzenleme:

biliyorum abla çok okudum çok duydum....ama insanın gözü hiçbişeyi görmüyor ev üstüne ev kurulmaz hepsini herşeyi biliyorum....belkide keşke sabretseydim diyecem...ama berabet oturacağımızı sanmıyorum zaten...ya kira ya altlı üstlü...altı üstlüde kötü ama yapacak bişe yok artık

kesinlikle altlı üstlü de kötü ama aynı ev kadar değil..gençsin sonra kafanı duvarlara vurma,evlenmek için kaynananla aynı eve girme..
rabbim kolaylıklar versin...

ah canım benim üzme kendini bilezikte olmayıversin nolcak ki eğer onunla mutlu olacağına eminsen sade bir düğün yapın ev eşyalarınızı uygunlarından alırsınız. altın bilezik çok önemli değil. eşimin aileside hiç yardım etmedi eşimin birikimiyle kıt kanaat düğün yaptık herşeyin uygununa kaçtık hatta gelinliğin bile (( buda yetmezmiş gibi yakamızdaki altınları almak için kavga çıkarttılar. tabi vermedik ama içinden çalmış kaynanam neyse öbür dünyada hesaplaşırız dedik. kendi ailem yakamdakileride aldı vermedi. bir yatak odası aldılar hala başımıza kakıyorlar. çok aç yattığımız günler oldu eşim üzülmesin diye o uyuduktan sonra kalkar ağlardım. ama şimdi hem arabamız var hemde evimiz şükürler olsun. siz sabredin sadce allah en güzellerini veriyor.

kızlar az önce konuştuk sevgilimle bu konuyu ...ben sana destek olayım dedim böle çok yavaş olur dedim çalışayım dedim...hemen yokkkk ben halletcem sen bana zaten destek oluyon dedi evde beni bekle yeter bana dedi...ama çok yavaş böle dedim tek başına olmazki dedim olur olur sabret dedi çok güzel olucak herşey dedi bana güven yeter dedi. birde ben bukadar bizelik istemiyorum dedim hani bunuda al yeter dedim 2 tane daha var çünkü hemen yok yok dedi ilerisi için dedi hem annen çok sevincek ben böle canımla dişimle bunları yapınca dedi.......işte böle lafı ağzımda bırakıyor kızlar......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…