• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Hic bir ailede ne kadar kizinin evlenmesini istesede cok az maas alan ve gecinmeleri imkansiz olan bir evlilige kizini goz gore gore itmez. Akil var mantik var herkes hayirli kismet ister cocugu icin illa basindan gitsin diyede 21 yasindaki kizi boyle bir caresizlige itemezler. Elbette bul birini evlen diyebilirler. Bu tarz baskici ailelerin kizlarinin evde kalmasindan daha da cok korktuklari baska birsey vardir ki o da kizlarinin ilerde baba evine cocuklariyla donmesi...

Hic bir ailede ne kadar kizinin evlenmesini istesede cok az maas alan ve gecinmeleri imkansiz olan bir evlilige kizini goz gore gore itmez. Akil var mantik var herkes hayirli kismet ister cocugu icin illa basindan gitsin diyede 21 yasindaki kizi boyle bir caresizlige itemezler. Elbette bul birini evlen diyebilirler. Bu tarz baskici ailelerin kizlarinin evde kalmasindan daha da cok korktuklari baska birsey vardir ki o da kizlarinin ilerde baba evine cocuklariyla donmesi...

aynen.Hatta diyenlerde var gelinlik ile gider ancak kefen ile dönersinn:19:

Ayyy bu kız komediydi yaaaa... :60::60::60:
eğleniyordum ben arada konularını görünce.
Bir yandan da çok acıyası geliyor insanın tabi. Ahahaaha. :52::52:

ya mahçup olurum diye düşünüo galiba...çünkü şimdi 2 tane bilezik taksa düğünde olmaz yani benim için olurda o böle istemio...en fakiri bile en az 5 bilezik takıyor artık..ki düğünde en büyük ayrıntı bunlar işte..millete laf vermek istemio galiba..erkeklik gururunamı bilmiyorum...zaten her düğünde milleti alır bi dedikodu gelinin kaç bileziği olmuş kim ne takmış diye saçma muhabbtler oluyor..o da herşeyin engüzelini istiyor sanırım ...dediğim gibi ben diğerlerini bozdur çok görünür bile dedim...yok ilerisi içinde iyi olucak dedi...bişey diyemiyorum ki daha:(

ben buldum sadece millet ötmesin dediğinize göre imitasyon bilezik taksın 10 tane kimse anlamaz.böylece hem sıkıntı çekmezsiniz hem de havanızı atarsınız.:51:

yellowbomb bence hayatını tek kişiye adayıp hiç bir isteğini yapmadan yaşamak için çok küçüksün.

ben 27 yaşındayım. 2 ay önce nişanlandım. Allaha çok şükürler olun iyi bir mesleğim var, maaşım nişanlımdan bile iyi. inan ki benim maaşım olmasa ben ondan bir şey isteyemezdim. şimdi eşya bakıyoruz, ortak alacağız diye rahat rahat bakıyoruz. ama benim gelirim olmasa o ne alacaksa ona razı gelmek zorunda kalacaktım. onu bırak eşya hadi neyse öneli değil diyelim de günün günü var. oldu ki bir problem oldu ne olacak. hayatın ne göstereceği belli olmuyor çünkü. hayatını evleneceğin kişiye güvenerek mi yaşayacaksın. aynı şey herkes için geçerli tabi.

iş olmasa bile mutlaka bir kursa git bence. altın bilezik diyorlar ya çok doğru. elişi yaparsın 3-5 lira kazanırsın fena mı olur.

hiç de öyle değil canım asıl ev kızları herşeyi istiyor fütursuzca ve doyumsuzca.okumuş kızlar ise çok mütevazı oluyor,emek vermek istiyor herşey ortak yapılsın istiyor.eşi zorlanmasın istiyor.
hangisi yaranıyor "ev kızı" her dediği alınıyor.böyle çalışanlar okuyanlar da avcunu yalıyor değerleri de bilinmiyor.ben aynı senin gibi düşündüm.hem gittim çalıştım,borç ödensin dedim şak bileziklerimi verdim.herşeyin mütevazisini aldım.nişanlılığımda gelip oturacağım evi kendim boyadım.emek emek emek dedim.şimdiki aklım olsa oturduğum yerden hepsini isterdim.eşim bir kere demedi ki sen de bunları yaptın helal olsun.yaptıkça dahasını bekliyorlar çünkü.bence nişanlılığınızda herşeyi isteyin kızlar.isteyen daha kıymetli oluyor bunu bilin.

hiç de öyle değil canım asıl ev kızları herşeyi istiyor fütursuzca ve doyumsuzca.okumuş kızlar ise çok mütevazı oluyor,emek vermek istiyor herşey ortak yapılsın istiyor.eşi zorlanmasın istiyor.
hangisi yaranıyor "ev kızı" her dediği alınıyor.böyle çalışanlar okuyanlar da avcunu yalıyor değerleri de bilinmiyor.ben aynı senin gibi düşündüm.hem gittim çalıştım,borç ödensin dedim şak bileziklerimi verdim.herşeyin mütevazisini aldım.nişanlılığımda gelip oturacağım evi kendim boyadım.emek emek emek dedim.şimdiki aklım olsa oturduğum yerden hepsini isterdim.eşim bir kere demedi ki sen de bunları yaptın helal olsun.yaptıkça dahasını bekliyorlar çünkü.bence nişanlılığınızda herşeyi isteyin kızlar.isteyen daha kıymetli oluyor bunu bilin.

ne olursa olsun emekten yanayım. ben çalışmayı gayret etmeyi severim. oturduğum yerden bir şeyler beklemek yapımda yok. hele birilerinden bir şeyler istemek! benim için çook zor. o yüzden varsın değerim bilinmesin, çalışmanın emek vermenin güzelliğine ve doyumuna ulaştıktan sonra ben, kimse umrumda olmaz.

arkadas cok hakli....sanki varya cok kiymet biliyolarya herseyi beraber yapsan....hatta erkegin gözünde cok kiymetsiz oluyosun...hangisi diyo:allh razi olsun die??valla bende de var böyle bi kaynpeder..sagolsun....onun borclarini ödüyoz...ne idügü belirsiz borclarini....öffffff

arkadasim sanada diyecegim ancak su olabilir öbür arkadaslar gibi:Ya sende calisip beraber alicaksiniz esyalari vs. evinizi düzeceksiniz iste...altini bi unut sen...önce lazim olanlari alin....altinin olup evi mi beklemek istiyosun,yoksa altinsiz sevdiginle mi evlenmek istiyosun buna karar ver bi önce......

Yadaa ayrilcaksin.
bu kadar basit.2 secenek var önünde..

Gecen gun halka soruyorlar kanalD haber programinda asgari ucret ne kadar diye
650 net civarli bir seydi yanlis hatirlamiyorsam
nasil gecinilebilirmi diye soruyorlar ve- hic bir sehirde bu parayla gecinilmeyecegini soyluyorlardi..
turkiyede yasayan bir genc kiz bunu bilmeli..
iki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor
bir kuru sogan-ekmek tarihinde degiliz..
genclerin calisip birikim yapip kendi hayatlarini kurabilecegi en azindan mucadele edecegi cagdayiz
-namusumu calistirmam ayaklari cok basit kaciyor bu zamanda
cunku namusuyla calisan kariyer sahibi olsun is sahibi olsun
fabrika iscisi olsun, temizlikcisi olsun kadinlarimiz var!
doyasiya sevismekten ibaret degil bir evlilik yada kocanin eli kolu dolu eve gelip
hosgeldin kocacim demeklede bitmiyo :) umarim asmistir konu sahibi kendisini..

aynı sorunu biz eşimle çok yaşadık 2006 nişan bile yapamadık sadece söz kestik aile arasında 2 sene nişanlı kaldık allahım ne günlerdi anlatamam hatırladıkça bile sinirlerim bozuluyor düğün günü takılan paralarıda aldı kayınpederim ertesi sabah açız evde ağıza atıkıcak tek lokma yok ve cepde para yok allahım çok şükür o günler geride kaldı oğlu benim oldu benim nihaahahaha:))))

ben çalışsam ne alabilirimki bileziklere yardım edecek değilimki..hangi gelin takılacağı bileziğe destek olmuş ...beyaz eşya alma zamanına gelince ben destek olucam da beyz eşya alma zamanına daha çok var baksana 2012 nin yazında başlarmış...ben bu zamana üzülüyorum işte

canım hakkında hayırlısı ama 600tl ile geçinilmez ev kirası yiyecek faturalar giyecek çok masraf ben çok şükür evlendim benim ailemde eşimin aileside yardım ettiği halde bir buçuk senede evlendik bende çalışıyodum beyaz eşyalarımı kendim aldım diğer kalan beyaz eşyaları eşim aldı ama evin eksiği hiç bitmiyo daha yaşın küçük yaşının vermişolduğu tecrübesizlikte vr geçinemzsiniz güzelim 2 ay çalışmadım eşimin maaşı ii ama kira verice para kalmıyo 2 ayda hep hazır paradn yedik ev için birikim yapıyoduk ii düşün ii karar ver acele etme

sana katılıyorum canım ev kızları daha çok şey istiyo biz istemedikete ne oldu bekarkende çalışıyodum evlendimyine çalışıyoum akrabalarım evledi ev kızları çalışmıyolar nişan bohçasında aldırmışta aldırmışlar gereksiz şeyler bile vr hepside ii marka ben zorlanmasınlar ne gereği vr benim ondan zaten vr öle böle adet yerini bulsun diye bi bohça yaptılar istemedim diye yapmadılar büyük yoksa kayın validem yapcaktı bi evin bi oğluydu çalışan kişi para nasıl kazanılıyo biliyo ondan her şey istemiyo gözü tok oluyo ama eşim eşyaların en iyisinden aldı çok şükür gçiniyoruz kimseye muhtaç olmadan mutluyuz huzurluyuz hayalimizde bi ev ALLAHIN İZNİYLE ODA OLUR 2 mzde çalışıyoruz sonuçta

Kptum bu ne yaa... dua etmesi Allaha yakin olmasi guzel birseyde bizim buralarda yasadigim yerde bir tabir var bu tarz insanlara " drama queen" drama kralicesi diyorlar. Bunun anlami melonkolik , aglak zirlak olan surekli dram yaratarak insanlarin ilgisini ustune cekmeye calisan kisi demek. Bu arkadasa cuk oturdu bu tabir. Birde usenmemis siir yazmiS.Gorende sanicak ki yeryuzundeki her disi kadinin evlenmesi gerek evlenmeyen tu kaka ... Bu dunyada insan illa evlenmek icin yasamaz ki. Kizcagiz kendini evlenmeye -ev isi yapmaya- cocuk dogurmaya planlamis robot gibi.. E tabi zaten ahmak erkek kesiminin kadinda bekledigide bu bir nevi dogurgan hizmetci evlenmekten baska bir ise yaranilmayan.Yazik valla tavirlarin acayip sekilde bana Fatmagul'un sucu ne deki Fatamagulu hatirlatti. Sadece evllilige programli kizcagizlar.Yazik o garibim bak disardan liseyi bitirmeye calisiyo bari ayaklari uzerinde durmak icin sende o da yok Fatmagul kadar olamadin:9: Caba gosteriyo kizcagiz en azindan.Sende bir okumaya is bulmaya calis bari dene en azindan.

Bu nasil duadir bu arada ya bu evimdeki son iftarim olsun seneye kendi evimde acayim fln.. tOVBE iskencemi ediyolar kizim sana evinde yazik baba evin orasi oyle denir mi ... millet aglaya aglaya ayrilir evinden bu bir daha iftarim olmasin bu evde diye dua ediyo. AlLAH dualarini KBL etmediyse belkide en hayirlisini veriyordur sana iste. Biliyor ki gidiceksin el ogluna seneye iftar acicak bir sofran bile olmicak o sofraya iki zeytin koyamicaksiniz. En azindan annenin babanin evinde iftara oturcak bir sofraniz var! SUKUR ETMELISIN BENCE!
ay canım ağzına sağlık, çok güldüm okurken. çok güzel yazmışsın. doğru söze ne hacet.

bırakın sunu ya aklı basında olsa evlenmek yerne calısmayı dusunur gecınsın bakalım 600 tl ıle....hayat oyle kolaymı hanfendıye calısması zor gelıyo sevgılısının babasına laf edıyo ama kusura bakmada sen daha cok yiyicisin...yazık bu devirde böyle yazmana cok uzuldum.bız burda kendımızı yoruyor sınır oluyoruz kıslardegmezzz bırakın hayaller alemınde yasasın

600 milyon asgari ücretle birikim yapmaya başladı sevgilim bilezikleri ve beyaz eşyayı alıcak tabi allah izin verirse..bukadar az parayla bunları nasıl alıcak demeyin alıcak işte bekleyen varya böyle yıllardır ...babasına borcu vardı onu ödüyor bide bu parayla aynı zamanda her ay çeyrek alıcak da bileziğe dönüştürecek..aynı zamanda babası hiç destek olmadığı gibi şimdi tutturdu her ay bana 150 milyon ver ben işi bırakıcam hastayım. sanki sevgilim ayda 5 milyar alıyor .sevgilim dedi babasına ee ben nasıl birikim yapıcam böle diye..biraz sonra yendien başlıyormuş para istemeye..şimdide tv aldı babasına sırf bu 150 milyon işinden kurtulmak için..her ay taksitle ödüyecekmiş daha para istemez benden diyor..bunun yol parası yemek parasıda vardı tabi..yemek yemiyo işte yol parasınıda ablası araba almış onla gidicek öyle kar olucak..böyle 3-5 kuruş artırıp hem babasıa hem birikime nasıl katlanacaz bilmiyorum....askerden gelince hemen nişan takıp biraz zaman sorada evlenecektik güya bütün maaşını birikime yatıracaktı tabi böyle az maaş olucağını nerden bilelim..benim sabır taşım çatladı artık 1,5 yıl askerliğini bekledim evlencez diye şimdi birsürü şey çıktı...ne bu sene nişan oldu ne 2011 de bişey olucak ,2012 nin yazında beyaz eşyayı anca alırmış ...benim okadar hayalim yıkıldı ..yıllardır bekledim şimdi okadar yıl daha uzadı nasıl bekliyecem sabır taşım çatlamış hayallerim yıkılmış yıllar gözümde büyüyor..sürekli ağlıyorum ...şuanda da çok ağlıyorum klavye ıpıslak oldu..annemde kaçıyorum ağladığımı görmesin diye..gözlerim şişti..çok berbatım..ne zormuş bu evlilik bana ya ...allah kahretsin...millet yağmur çamur demeden kar kış demeden evleniyor ben hala nelerle uğraşıyorum babasının gönlünü yapmaya çalışıyo beyefendi benimde gönlümü yapmaya çalışıo saolsun ama onlara daha ağırlık veriyo sevinio babam gurur duyuyo benle diyo oğlum eve tv aldı diye diyo..bende hı sevinsin hayırlı olsun dedim sustum...bi ben sevinemedim der gibi...öyle ama bi ben sevinemedim çok sinirim bozuk aniden ağlıyorum ..evliliği kafamdan çıkarmaya çalışıyorum bugünlerde böyle oluncada hepten duygusallaşıyorum...hiç demiyolarki oğlum beyaz eşyanı biz alırız senin maaşın çok az falan...hiç hiç destek olan yok bide bi evin bi oğlu..yazık yaa...okadar maaş alıyo emekli maaşı kendi maaşı 2 kardeşler zaten ablasının kimseye yükü yok arabasını bile kendi aldı..bizimki de yük olmaz ...hala daha yetiremiyomuş da asgari ücretle çalışan çocuğun 150 milyonuna göz koymuş adama bak ya...nefret geldi ...bu ayda 300 milyon istediler borçları varmışda...ay dedim ver verde kurtul dedim..yok okadar vermem diyo altın alcam diyo...zaten altın aldı başını gidiyo böyle ayda bir tane 2 taneyle yıllar geçecek de geçecek....çok yavaş ilerliyoruz ...hiç bişeye sabrım kalmadı ..çok dua etmiştim 2010 da nişan takalım 2011 de evlenelim diye...2010 çıktı gidiyor kaç gün kaldı şurda ama kaç kişiyi evlendirdi 2010 ben bırak evlenmeyi nişanlanamadım bile..2011 de de olmayacağı kesinleşti ne nişan ne düğün...bütün hayallerim yıkıldı ne zormuş hayllerden vazgeçek..allah nasip etmedi işte ...ben bekleyeme mahkum olmuş gibi hissediyorum kendimi...koskaca askerliğini bekledim bu hayallerle asker beklemek çok zor bilirsiniz..şimdi üstüne yetmezmiş gibi hem hayallerim olmadı hem bi asker bekleme yılı kadar hatta ondan da fazla zaman var önümde evlilik için..zaten nasip olurmu olmazmı o da belli değil...çok kötüyüm ben boşluktayım ...bu yıllar nasıl geçicek ...sinirden telefonda konuşamıyorum onunla..hemen gözümden yaşlar boşalıyor sabır diyor sabır taşım çatladı dedim senin yüzünden hayallerim yıkılıd dedim hayır yıkılmadı diyo en herşeyi halletcem diyo hep aynı muhhabbet....sonu ne olucak bilmiyorum bu işin....herkeze herşeye sinirliyim.......

Merhaba

Bence evlenmek ıcın acele etmeyin. Zaten 600lira asgari ücret alıyorsa evlendıgınızde nasıl gecıneceksınız. Sadece onun calısması yetmez madem durum ortada sız de calısın ya da calısıyorsanız sız de bırıkım yapın ortaklasa alın herseyı. Babasınun durumu oldugu halde mı yardım etmıyor anlamadım. eğer öyleyse de yapacak bırsey yok bazı aıleler bu sekılde alısmıs degıstıremezsınız. Tamam evlenmek ıcın hayaller kuruyorsunuz da evlenınce borclar nasıl odenecek. Bıraz bekleyın cocuk ısında ılerlesın ya da daha guzel maaslı bır ıs bulsun yoksa dedıgım gıbı bu parayla evl gecındıremez

ayy canım seni çok iyi anlıyorum aynı benim nişanlımın babası gibi. turp gibi ama çalışmıyor ogullarının eline bakıyo bizde nişanımızı kendimiz yapmaya çalıştık saolsun kayınvalidem yardım etti nişan için biraz. askere gitcek gelcekde çalışcakda evimizi düzcez taksitle alırız büyük ihtimal çünkü anca dügüne para biriktirebilir. böyle babaları hiç anlamıyorum yapıp atmakla babayız sanıyolar maddi manevi hiç bişeyini görmedm saygı duyuyorum çünkü eşimin babası.ama hiç sevmiyorum
.. beni ilk istemeye geldiginde ben onu yapmam bunu yapmam param yok demişti. saolsun nişanlım onun sözlerine hiç kulak asmad. elinde olmasada bana nişan yapmayı söz verdi die dişini tırnagına takıp çalıştı . nişanlımında o huyunu seviyorum bişeye heves edim er yada geç onu yapar gözümde kalmasın die. bi insan kendi kendinin degerini düşürür hadi maddiyi geçtim manevi olarakda hiç bişelerini görmedim. inanın nişanlandım 4 ay sonramı ne nasılsın kızım die birkez sordu kaynatam ...

Back