• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Sen calıs kazandıgını ona vermezsin en azından
evinizi kurmak icin bi eşyada sen alırsın.. :55:

Ayrıca hangi gelin kendi altınını almıs dıyosun
ısteme ozaman altın ne yardan gecıyosun ne serden gecıyosun hem herseyı tam ıstıyosun hem hemen ıstıyosun olmuyo öyle senınde fedakarlık etmen gerekıyo...
sevgilinde sabır et dıyerek olmadıgını anlaması ıcın sendede bı hareket gormesı gerektigini dusunuyorum
yoksa böyle ne ev kurabilirsiniz ne gecınebilirsiniz...

arkadaşım bu kanıya nerden vardın..benim illede altın istediğim kanısına?öle bişeymi yazmışım ac bi iyi okusana..ben sevgilime 2 tane 30 gram bilezik yaptı sevgilime dedimki bunları bozdur 15 er gramdan 4 tane bilezik takmış olursun düğünde dedim millete karşıda çok görünür mahçup olmassın dedim sen ne diyosun.....kabul etmedi tabi

Son düzenleme:
Canım 600lira para nedir?Bir erkek günlük ihtiyaçlarına bile yettiremezken bu parayı erkek arkadaşınız hem birikim yapacak hemde aç gözlü babasına mı yetiştirecek para Cok zor hatta imkansız.Ya 2020 yılına kadar anca yapmayı beklersiniz siz bu gidişle dügünü ya da babası yardım edecek daha erken olması icin.Hemde evlendikten sonra nasıl gecineceksiniz?Sen çalışmıyormusun?Evlenince 2nizin birden çalışması şart.Ev sizin se bile artık şartlar o kadar ağırki ay sonunu bir türlü getiremiyor insanlar malesef :50:
Ne diyelim sizin durumunuz cok zor gibi görünüyor :5:

banada zor görünüyor ama o okadar rahatki sanki yarın evelecekmişiz havasında herşey güzel olucak deyip duruyor tamam olsunda böle bu şartlarda olmazki

Susayım mBozmayım moralini dedim olmadı.
Gençlik işte diyeceğim yine olmayacak..
Sizden çok daha genç olup çok daha makul olan çok insan var.
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. 600 lirayla eşya, altın, düğün...
Hepsi oldu bir de ev alma planları.
Yolunuz çok uzun çok.
Üstelik bunun parayla pulla eşyayla alakası yok.
Ayaklarınızın yere basması lazım biraz.

Hem sana bir şey diyeyim mi..
Altın alsanız bile düğünde ortaya çıkarmayın.
Eğer babası dediğin gibi biriyse düğün salonundan çıkmadan alır hepsini elinizden.
Demedi deme

Susayım mBozmayım moralini dedim olmadı.
Gençlik işte diyeceğim yine olmayacak..
Sizden çok daha genç olup çok daha makul olan çok insan var.
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. 600 lirayla eşya, altın, düğün...
Hepsi oldu bir de ev alma planları.
Yolunuz çok uzun çok.
Üstelik bunun parayla pulla eşyayla alakası yok.
Ayaklarınızın yere basması lazım biraz.

Hem sana bir şey diyeyim mi..
Altın alsanız bile düğünde ortaya çıkarmayın.
Eğer babası dediğin gibi biriyse düğün salonundan çıkmadan alır hepsini elinizden.
Demedi deme

bilezikleri almaya hiç destek olmuyorlar köstek oluyorlar bide onlara altınmı vercemm allah korusun istemez heralde ya okadarda değildir inşallah...

canım cocugunu evlendırmeye nıyetı olan aıle bunu gösterıyor ben de esımle 5 ay içinde evlendım .tum hazırlıklar bır ayda bıttı paran varsa bır gunde bıle bıtırebılırsın maalesef parasız bu işler cok ama cok zor aılenın destegı cok önemlı ..bence evlenmeyı bır sure dusunme aklına getırme baska seylerle ugras bu konuyu da ıkıde bır acıp da sıkma karsındakını

evet haklısın niyetleri yok galiba...
koskaca 2yıl evlilik hayali kurarken çok yaklaştık diye sevinirken şimdi aniden bütün hayallerim yıkılıdı diye bende kafamdan bu evlilik işini atmaya çalışıyorum son zamanlarda..ama dün tv aldım dedi ya bize aldım demesi için canımı verirdim ..ozaman yine hayllerim geldi aklıma masum hayllerim...... şuanda yine doldu gözlerim ama bu haylleri unutmak kolay değil miş...

arkadaşım bu kanıya nerden vardın..benim illede altın istediğim kanısına?öle bişeymi yazmışım ac bi iyi okusana..ben sevgilime 2 tane 30 gram bilezik yaptı sevgilime dedimki bunları bozdur 15 er gramdan 4 tane bilezik takmış olursun düğünde dedim millete karşıda çok görünür mahçup olmassın dedim sen ne diyosun.....kabul etmedi tabi

Ben varmadım kendin önce dedin ki hangi gelin kendi altınını kendisi almıs?
daha sonra dıyosun ki sonra ev alırmısız?
o ev ikinizin evi olmayacak mı?
yani onlar gelinin altınları degil ikinizin evinin altınları yani birlikte alınabilir degil mi arkadasım?
Benim demek istedigim herseyi tam yapmak isterseniz bu şartlarda zorlanırsınız yani herseyin pratigine bakarsanız zamanlama uzamaz demek istedim.
zaten aileside biseyler isteme derdinde sanırım. destek yok.
sevgilinde ne seni ne onları kıramadıgı icin sana sabır et diyor ikinizde bunalıyosunuz.
senin ailen destek olur mu bilmiyorum ama ikiniz çalısıp maaşlarınızı düzeninizi kurmaya harcarsanız en azından verimli gecer hazırlık dönemi yani toplanmaya calısırsınız.. sizin hayatınız elbette..

Ben varmadım kendin önce dedin ki hangi gelin kendi altınını kendisi almıs?
daha sonra dıyosun ki sonra ev alırmısız?
o ev ikinizin evi olmayacak mı?
yani onlar gelinin altınları degil ikinizin evinin altınları yani birlikte alınabilir degil mi arkadasım?
Benim demek istedigim herseyi tam yapmak isterseniz bu şartlarda zorlanırsınız yani herseyin pratigine bakarsanız zamanlama uzamaz demek istedim.
zaten aileside biseyler isteme derdinde sanırım. destek yok.
sevgilinde ne seni ne onları kıramadıgı icin sana sabır et diyor ikinizde bunalıyosunuz.
senin ailen destek olur mu bilmiyorum ama ikiniz çalısıp maaşlarınızı düzeninizi kurmaya harcarsanız en azından verimli gecer hazırlık dönemi yani toplanmaya calısırsınız.. sizin hayatınız elbette..

evet dedim orası öyle çünkü...altına destek olmam zaten kabul etmez ama başka herşeye olurum .gerçekten nerde görülmüş burda kim der şimdi düğünde takılan bilezikleri eşimle beraber aldık diye......illede önce bilzeikleri alıp rahatlamak istiyor.buda 1 yılı bulacak hatta daha fazla..bunlar bitince beyaz eşyaya başlayacak ki işte ozaman destek olurum kabul etmio gerçi..

Son düzenleme:
Canım bence sen yinede bir işe gir beyaz eşyalarını al.Emin ol erkek arkadaşına moralman da destek vereceksiniz.Ona da yazık cocuk yememiş içmemiş para biriktirecem diye ugraşıyor.Oda biraz nefes alır,Destekcim var diye sana yaslanır,Moreli düzelir.
Benim bir arkadaşım vardı daha lise zamanlarında en ufak ayrıntıya varana kadar almaya başlamıştı ceyizini.Bir makyaj malzemeleri temsilciligi yapmıştı.Ordan ufak tefek beyaz eşyalarını aldı.Yani sende boş durma bu arada.Hem kafan dağılır hemde evleneceğin zaman karşı tarafın eline bakmazsın.Herşeyin hazır olur kenarında.

evet dedim orası öyle çünkü...altına destek olmam zaten kabul etmez ama başka herşeye olurum .gerçekten nerde görülmüş burda kim der şimdi düğünde takılan bilezikleri eşimle beraber aldık diye......illede önce bilzeikleri alıp rahatlamak istiyor.buda 1 yılı bulacak hatta daha fazla..bunlar bitince beyaz eşyaya başlayacak ki işte ozaman destek olurum kabul etmio gerçi..

Bence önce evinizi kurmak önceliğiniz olmalı..
altın derdim bile olmaz sende buna ikna et sevgilini bence.
önemli olan o yuvayı kurup yürütebilmek..
ama siz daha evi kurmadan ev alma, altın takma muhabetlerine gecmissiniz.
Size mantıklı geliyor mu bunlar?
neyine güvenerek kabul etmıyor sevgilin uzun vadeye yaymak niyetinde sanırım?
bence dogru duzgun konusun bu konuyu.hayatınız sonucta.
ailesinin derdi ciddiye binmesi mi anlayamadım ama tanısmada olmadı şartlardan dolayı heralde.
altının öncelikli olması bastan falso bana göre.
cocuk maasını altına mı verecek tv taksitine mi verecek.
elinizdeki para az bile olsa bunu verimli hale getirin güzelce degerlendiremedikten sonra işiniz zorlaşır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bence sen yinede bir işe gir beyaz eşyalarını al.Emin ol erkek arkadaşına moralman da destek vereceksiniz.Ona da yazık cocuk yememiş içmemiş para biriktirecem diye ugraşıyor.Oda biraz nefes alır,Destekcim var diye sana yaslanır,Moreli düzelir.
Benim bir arkadaşım vardı daha lise zamanlarında en ufak ayrıntıya varana kadar almaya başlamıştı ceyizini.Bir makyaj malzemeleri temsilciligi yapmıştı.Ordan ufak tefek beyaz eşyalarını aldı.Yani sende boş durma bu arada.Hem kafan dağılır hemde evleneceğin zaman karşı tarafın eline bakmazsın.Herşeyin hazır olur kenarında.

canım doğru diyosunda benim şuan çalışıp eve eşya almamla bu iş erkene alınmaz ki çünkü 2012 nin yazında anca biter bu bilezikler...şuan tek sorun eşyalar olsa diretir çalışırım bende bişeler alırım ama şuanda söz konusu olan bilezikler ...illede onları alcam diyor...ben alsam eşya öyle benle birlikte odada duracaklar yani benim eşyaya destek olmamla bu evlilik erkene alınmayacak çünkü önümüzde bilezikler var..onlara destek verdirmiyor

Bence önce evinizi kurmak önceliğiniz olmalı..
altın derdim bile olmaz sende buna ikna et sevgilini bence.
önemli olan o yuvayı kurup yürütebilmek..
ama siz daha evi kurmadan ev alma, altın takma muhabetlerine gecmissiniz.
Size mantıklı geliyor mu bunlar?
neyine güvenerek kabul etmıyor sevgilin uzun vadeye yaymak niyetinde sanırım?
bence dogru duzgun konusun bu konuyu.hayatınız sonucta.
ailesinin derdi ciddiye binmesi mi anlayamadım ama nısmada olmadı şartlardan dolayı heralde.
altının öncelikli olması bastan falso bana göre.
cocuk maasını altına mı verecek tv taksitine mi verecek.
elinizdeki para az bile olsa bunu verimli hale getirin güzelce degerlendiremedikten sonra işiniz zorlaşır.

ya mahçup olurum diye düşünüo galiba...çünkü şimdi 2 tane bilezik taksa düğünde olmaz yani benim için olurda o böle istemio...en fakiri bile en az 5 bilezik takıyor artık..ki düğünde en büyük ayrıntı bunlar işte..millete laf vermek istemio galiba..erkeklik gururunamı bilmiyorum...zaten her düğünde milleti alır bi dedikodu gelinin kaç bileziği olmuş kim ne takmış diye saçma muhabbtler oluyor..o da herşeyin engüzelini istiyor sanırım ...dediğim gibi ben diğerlerini bozdur çok görünür bile dedim...yok ilerisi içinde iyi olucak dedi...bişey diyemiyorum ki daha:(

ya mahçup olurum diye düşünüo galiba...çünkü şimdi 2 tane bilezik taksa düğünde olmaz yani benim için olurda o böle istemio...en fakiri bile en az 5 bilezik takıyor artık..ki düğünde en büyük ayrıntı bunlar işte..millete laf vermek istemio galiba..erkeklik gururunamı bilmiyorum...zaten her düğünde milleti alır bi dedikodu gelinin kaç bileziği olmuş kim ne takmış diye saçma muhabbtler oluyor..o da herşeyin engüzelini istiyor sanırım ...dediğim gibi ben diğerlerini bozdur çok görünür bile dedim...yok ilerisi içinde iyi olucak dedi...bişey diyemiyorum ki daha:(

Ben bunların senın dusuncen oldugu kanaatindeyim.
neden olmazmıs ya kime göre olmaz neye göre olmaz..?
elalem 2 bilezige ne der diye dusunurseniz bu gemi gitmez bana göre.
evliliginizdeki sıkıntılarda o laf edenler yanınızda olmayacak..
bu cümlenizede güldüm gercekten en fakiri 5 bilezik takıyomusmus kimin ne taktıgı kimi ne ilgilendirir ya ben durumuma huzuruma gecimime bakarım.Düğün dernek altın bunun gelinligi damatlıgı evi gecimi son derece mantıksız yani şöyle mantıksız bunları isterseniz zaten 2013 ünüde bulur yani.
eger istediginiz tarih olursa bazı seylerden feragat edeceksiniz yani istenilen tarih mi istenilen şeyler mi?? sevgiliniz bal gibi kabul eder sizden bi adım görse onunda bi sınırı var heralde..!

Allah kolaylık versın, ınsallah hayırlısı ıle hersey yoluna gırer.
Ne yazık kı devır degısmıs durumda.
Onceden babalar, evlatlara yardım ederdı.
Sımdı evlatlar babaya.
Bu 'asla yardım etmemelı' manasına gelmıyor elbet.
Fakat, gordugum sudur kı; babalar bencıllesmeye baslamıs.
Oncelıklerı evlatları degıl, kendılerı olmus.
Sanırım sonunuz pek hayırlı olmayacak.
Butun bu sorunlarla kalmayacak sıkıntınız cunku.
Evlendıgınız vakıt gecım sıkıntısı baslayacak
Evınız kıra mı olacak, bılmıyorum.
Bırde oyleyse nasıl yasanır kı?
Rabbım yuva kurmak ısteyene elbet yol gosterır.
ınsallah hakkınızda hayırlısı olur.

Zaten şu an çok gençsin, bekle 2-3 yıl daha ne olacak ki?
Sevdiğin yanı başında hem... Bir de bu yönden düşün.
Sevgiline de destek olmaya çalış ve bana göre git kendine 200 de olsa iş bul.
Her şeyi çocuktan ailenden isteyemezsin kendin de birikim yapmalısın. :82:
Çalışmadan olmaz bu devirde... :95:

sana destek için değil aileme destek için çalışacağım de.para biriktir.dursun kenarda.
evlenme durumu için para ihtiyacı gibi şeyler olmasa bile çalışmayı kendine fayda sağlamak ayakların üzerinde durabilmek için düşünmen gerekiyor bence. evli değilim ama 600tl ile geçinmenin ne kadar imkansız olduğunu görmemek için kör olmak lazım.

canım doğru diyosunda benim şuan çalışıp eve eşya almamla bu iş erkene alınmaz ki çünkü 2012 nin yazında anca biter bu bilezikler...şuan tek sorun eşyalar olsa diretir çalışırım bende bişeler alırım ama şuanda söz konusu olan bilezikler ...illede onları alcam diyor...ben alsam eşya öyle benle birlikte odada duracaklar yani benim eşyaya destek olmamla bu evlilik erkene alınmayacak çünkü önümüzde bilezikler var..onlara destek verdirmiyor

bir de ne bu bilezik aşkı anlamadım. 2012ye kadar sırf bilezik için mi çalışacak bu adam? 2012den sonra da beyaz eşya için mi para biriktirecek?

nekadar dar pencereden bakıyorsunuz,başkaları için,elalem ne der diye bilezik için bekleyeceksin.2 yıl sırf elalem ne der diye beklenmezki.hem yaşında çok küçük acele etmeyin zaten.niye stres yapıyon ki bekle 2 yıl ,23 olursun.ben 26 yaşında evlenmiştim

ofstres oldum valla cevaplarını okuyunca.sorun değilse tutucu bi ailenmi var hemen evlenmek istiosun ve çalışmayada yanaşmıyon,

bir baba evlenecegi ogluna destek olmak zorunda degildir
oyle bir zorunluluk yok
ama gonullerinden geldigi icin yardim ederler
cocuk daha 22 yasindaysa cok da umurlarinda olmayabilir
ben bekledim de bekledim deyince bekliyorum sen herhalde olmussun 27 28
daha 21 yasindaymissin
onu da gectim yasadigin ortam ve hayat sartlarin nedeniyle tek dusundugun evlilik olmus
hadi onu da anlayalim
bilezik takinti da anlayalim
taki takintisi da kadinlar kulubu sayesinde ogrendim zaten
bilezige destek olan kiz da gordum
bilmem kac tane bilezik olmadan kiz vermem diyen annesinin gonlu olsun diye
yetim nisanlisiyla maaslariyla ortak aldilar bileziklerini
hic de sorun olmadi
elalem laf etmedi
hadi diyelim bilezikleri de illa sevgilin yapmak istiyor
calis para biriktir
calismak icin ev disina cikamiyorsan
evden calis
evde butun gun 600 lira asgari maasla zaten siyaha donusucek pembe hayaller kurmaktansa
el isi yap
orgu or patik or
battaniye or dantel yap bir seyler yap sat
kadinlar kulubune girip forumda yazi yazabilecek kadar internet kullanabiliyorsan arastirip
el islerini internetten satabilirsin
yeter ki destek olmak iste

canım Allah kolaylık versin..
her sıkıntının bir felahı vardır diyelim..
içine dert düşürme..vardır herşeyde bir nasip..
yaşın çok genç ayrıca sevdiğinin de..
belki de evlilik düşüncesini bir süre kafandan uzaklaştırmak
çok iyi olacaktır..eğer imkanı varsa sevdiğin de kendisine meslek olacak
vasıf sağlayacak bir iş edinsin..
ileride ev geçindirecek bu şartlarda bu miktarla çok zorlanırsınız..
sırf para biriktirmek için bir işe girmesin..
geleceğine teminat sağlasın..daha önünde yılları var tam deneyim sağlayıp biryerlere
yerleşeceği dönemler..sende bu hususta akıl ver ona..önce önünüzü bir görün
sonra düğün hazırlıklarına başlayın..
yoksa açlık kapıdan girdimi aşk bacadan çıkar derler..Allah korusun..
sen de kendine kendini yetiştirebileceğin bir iş bul..
kafanı bu mevzudan arındırmış olursun hem de maddi manevi anlamda
tatmin olmuş olursun..
daha çok gencsiniz..önünüzde çok güzel yıllar olacaktır..
şimdi zahmet sonra rahmet inşaallah..

Back