• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

çok sevdiğin yeğeninin adını bile senin koyman...
dolaylı olarak çok sevdiği oğlunun adını bile kendi koyamamasına çıkıyo yengendeki.
Eminimki belli etmese bile hiç istememiştir bu durumu çünkü seninle olan anlaşmazlığı,bir buçuk yaşındaki yeğeninden de öte zamana dayanıyo.Kendi doğurduğu çocuğun adını bile sevmediği,kıskandığı görümcesinin bulması onu çıldırtmıştır,eminim!

tabii bunda senin bir suçun yok.Yaşayıp giderken çoğu şey göze batmaz ama uzaktan bakan biri olarak üç konunda da satır aralarından o kadar iyi anladım ki yengenin derdini...
Kadın ne dese haklı.Siz bakarsınız,yani aileniz bakar (başka bi ilde çalışırken,devamlı sınavlara hazırlanırken ve kendi hayat koşuşturmanızın içindeyken bi de pek sevmediğiniz yengenize mi bakacaksınız??Ayda gönderdiğiniz para sizin ve eşinizin gözüne batar ama yengenizin dişinin kavuğuna bile yetmez,çünkü bi ev kendinizden kısıp göndereceğiniz meblağlarla hayatta dönmez...)
Her neyse parantezi kapatalım :) aileniz baksa bile yengeniz haklı olarak el eline bakmak istemeyecektir.Kaynanaya kaynataya muhtaç olmak istemeyecektir,çocuğunun harçlığını hergün dedesinden alması onun zoruna gidecektir...
Hasta eşi,gün gün büyüyen bir kızı varken bir kadın birikim yapmak istemez mi??

Her anne "ya bize bişey olursa çocuğum ne yapar??" paranoyasıyla yaşar.Bi kazadan kılpayı kurtulsa,yakınlarının ölüm haberini alsa,ameliyat olması gerekse...hemen bu konu gelir aklına. Ki yengenizin eve ekmek getireni,kocası bir hastalığa tutulmuş,ortada somut birşeyler var bu paranoyayı yapması için :((
Yazık,siz altınların derdinde derken neler neler düşünüyormuş...Zaten bi kadının tepkisinde asla olan bir olay yoktur,öncesi vardır,sonrası vardır,ihtimaller vardır,kafasında kurdukları vardır :52::52:
benim size tavsiyem hiiiç elleşmeyin,muhtemelen abiniz de yengenize hak vermiştir ve ailenizle bu konuda bir anlaşmaya varmaya çabalıyodur alttan alta...

Hasta olduğu gerçeğini kabul etsin yengenizi anlasın.
Sonra da ben sağlıklıyım desin yaşamdan zevk alsın. :)

Abinize şu yazdığım cümleleri ezberletin yengenize bir söylesin romantik romantik
tepkisi ne olacak cidden merak ediyorum..:34:

Sorun büyük görünse de çözüm çok basit..
Ayrı ev ayrı gelir..
Herkes mutlu:nazar:
:34:

bencede formül basit. ayrı ev ayrı gelir. ama nedense bu paragöz olmayan kayınpederler buna razı olmuyor bir türlü. bunu talep eden paragöz gelinlerde suç oluyor

Önceki konularınızı bilmiyorum. Yorumları da okumadım ama sorun çok net ortada. ORTAK BÜTÇE. Bu şekilde hiç bir zaman mutlu olunmuyor. Bence tek çözüm evi damı, işi gücü ayırmak. Hatta mümkünse uzak bir yere taşınmak. Belki baba-oğul ortak bir yer işletiyorlardır bilemem ama ne olursa olsun abinizin başka bir iş bulması ve eşiyle ayrı bir ev tutması gerekiyor.

iki konuyu da kaçırmıştım iyi denk geldi
babamın parasını çatır çatır yerim
kime noluyormuş
ayrı maaş istemesi normal ama onu da istemesi gereken o değil abin
ha bi de 3 günlük gelip 40 yıllık işe konmak istemesi var ki cinnet sebebi
boşansın da semerini yesin

evet sorunlar burdan çıkıyor zaten. ayrı yuva olmalarına izin verilmiyor. ondan sonrada babamın aldığı arabaya nasıl karışır oluyor. ms in sonunda ciddi sıkıntılar oluyor bildiğim kadarıyla. yatalak şeklinde oluyor. hepsinde olur mu bilmiorum ama bildiğim kadarıyla öle. kocası bu haldeyken o bakacak. kocası sağlıklıyken bile eve maaş girmiorsa, o haldeyken nasıl olcak. kayınbabasının elinden harçlık almayı hangi kadın ister.

peki hangi kadın kayınpederin kaç yıllık dükkanını üstüne ister
harçık almak zoruna gidiyor ama koskoca dükkanı üstüne istemeye utanmıyor
yada kp evinde bedavaya oturmaya
madem istemiyorsun parasını
size de paranıza da dersin çekersin resti

Siyahgelinlik yalnız ben abin ve yengen arasındaki bu duruma bu kadar karışmaman taraftarıyım.

Onlar meseleyi kendileri halletmeli.

Eşini en iyi tanıyan abin ve emin ol bunu ne niyetle istediğini ancak o biliyordur...

karışmamak elimde olmuyor ben sadece annemi ve nadir olarak abimi dinliyorum, dertleşmek için arıyorlar daha çok annem arıyor..yengem zaten telefonlarımı açmıyor, kendisi ile birebir bir tartışmam olmadı yani karışmıyorum.

hayat o kadar basit olabilse keşke...şuan bende benzer durumdayım.eşimin işi yok benimde gerçi bizimki geçici bir durum.eşimin ailesinin durumu iyi dükkanın birini bize verdiler ve oradan iyi bir kira alıyoruz ihtiyaçlarımıza yetiyor yani hiçbir eksiklik duymuyoruz.sağolsunlar hiç bişey demiyolar seslerini bile çıkarmıyorlar ama ben kendimi nasıl kötü hissediyorum anlatamam.keşke onların paraları olmasaydıda bizim kendi işimiz olsaydı..kendimiz kazanıp kimseye muhtaç olmasaydık ki zaten mutlaka bu olacak yoksa ben bu şekilde yaşayamam özgürlüğüm kısıtlanmış gibi hissediyorum kendimi çok kötü bir durum..yengeni çok iyi anlıyorum ama ailenin sana araba alma konusunda dediklerini tasvip etmedim ona karışamaz...

evet sorunlar burdan çıkıyor zaten. ayrı yuva olmalarına izin verilmiyor. ondan sonrada babamın aldığı arabaya nasıl karışır oluyor. ms in sonunda ciddi sıkıntılar oluyor bildiğim kadarıyla. yatalak şeklinde oluyor. hepsinde olur mu bilmiorum ama bildiğim kadarıyla öle. kocası bu haldeyken o bakacak. kocası sağlıklıyken bile eve maaş girmiorsa, o haldeyken nasıl olcak. kayınbabasının elinden harçlık almayı hangi kadın ister.

aynen, eşi belki de o duruma geleceği için birikim yapmak istiyor kadın. çünkü takıları da yok ortada kötü gün için ortada bi para yok. yarın bigün bi iş bulana kadar kenarda bişeylerinin olması lazım. üstelik çocuğu var, çocuğunu babasız büyütmek istemez büyük ihtimal. boşanmak kolay değil, sadece ailesi için garanti istiyor. ben öyle düşündüm.

abi ayrılmış evden aile olmuş ama hala kabullenilememiş bu durum sanırım.

ayrılmaları yengeniz açısından hayırlı olacaktır. ben şu halimle sadece yeğeninize üzüldüm. hatta biraz fazla üzüldüm çıkcam ondan. üzmek istemiorum kendimi.

ben yorumlarımı yazdıklarınıza göre değil, bir arkadaşın dediği gibi satır aralarına göre yapıyorum. satır aralarında o kadar çok şey var ki.

insanın eşinin hasta olması bile yeterince üzücü bir durum zaten. birde böle sorunlarla uğraştığı için ayrılık yengeniz için kurtuluş olur. hayırlısı

Evvelki konunu anımsıyorum.
Araba ortak bütçeyle alnmamıştı.
Baban almıştı...
Yengenin gözünü para hırsı bürümüş.
Varı yoku para olmuş.
Dükkan abinin üzerine yapılacak ki boşanınca parası ikiye bölünsün.
Çok uyanık zannediyor galiba kendini.
Boşansınlar da abin de feraha ersin adamcağız.

Hata en başta..
Altlı üstlü iç içe bir yaşam zincirleme sorunlar getirir.
Her şey göz önünde yaşanır.
Evlilikte saklı gizli olmalıdır.

Herkesin açısından bakıyorum.
Oğlunu evlendiren anne babanın bugün bu dertlerle boğuşması güzel bir şey mi?
Ya da ms hastası bir adamın kardeşine alınan araba yüzünden karısı ile ayrılık noktasına gelmesi
mi gerekirdi?

Keşke insanlar yarını düşünerek davransalar. Özellikle de büyükler..

Ne olurdu en baştan ayrı ev ayrı gelir sağlansaydı.
Haftanın her günü değil de haftada bir ya da 2 haftada bir görüşülseydi de
hep tatlı kalınsaydı..

Ya da gelinin altınlarını geri verip de kızına sonra araba alınsaydı bunlar olur muydu?

23 yaşında bir kadın zaten çok gençmiş evlilik yaşını düşünmek bile istemiyorum..
1 buçuk yaşında bir kızı var.
Eşi ms hastası..
Altlı üstlü oturuyor bağımsız bir aile olamamış ortak hesaptan harcama yapılıyor.
Bu yaşlarda herkesin hayalleri olur.

Tabi bence yengen de çalışmalı bu durumda ama
kızı daha küçük bu yüzden çalışmak istemeyebilir.
Kayınvalide bakar diye düşünülebilir ama her anne mümkün olduğunca çocuğuna kendi bakmak ister..

Dükkanı abinin üstüne istemeye hakkı asla yok..
Ama benim kızdığım bir şey daha var.
Yengeniz eşi ile bu yanlış konuşmaları yapmış.
İnsanız hepimiz üzüntüyle yanlış konuşabiliyoruz.
Evlilikte oluyor böyle şeyler.

Abiniz bunları sizle paylaşmamalıydı. Size duyurması hoş olmadı.
Olgun insan tavrı değil bunlar...
Oturup evliliğim için ne yapabilirim.
Kimseyi üzmeden,herkesin gönlüne göre nasıl imkanlar yaratabilirim
diye düşünmeliydi..

Hastasınız diye eşiniz sizi bıraktığını düşünün ?
Hastalık da sağlık da felsefesi kimileri için sadece sağlıkda.

yengeniz gelecek endişesi duyarak her ay belirli bir maaş isteyebilir,çocuğu ve ailesine birikim yapmak isteyebilir bunda bi anormallik göremedim fakaaaatt dükkanı üzerine yapsınlar derken çok fazla paragöz gördüğümü söyleyebilirim,oradaki niyeti farklı olabilir,ya bide anlamadığım bişey var bu görümceler abi yenge hayatlarına niye bu kadar müdaleci olurlar benimde 3 tane görümcem var, kendilerini ailenin patroniçelerii ilan etmeleri çok itici..lütfen seven çiftlere dışardan müdahale etmeyin çok çirkin,aylık maaş istemekte sonuna kadar haklı şuan siz evli olmadığınızdan dolayı bunu idrak edemezsiniz,bence yengenizi ve abinizi sırf yeğeniniz hatrına barıştırmalısınız yoksa ömür boyu ,yuva yıkan görümce damgası yiyeceksiniz..

yengeniz gelecek endişesi duyarak her ay belirli bir maaş isteyebilir,çocuğu ve ailesine birikim yapmak isteyebilir bunda bi anormallik göremedim fakaaaatt dükkanı üzerine yapsınlar derken çok fazla paragöz gördüğümü söyleyebilirim,oradaki niyeti farklı olabilir,ya bide anlamadığım bişey var bu görümceler abi yenge hayatlarına niye bu kadar müdaleci olurlar benimde 3 tane görümcem var, kendilerini ailenin patroniçelerii ilan etmeleri çok itici..lütfen seven çiftlere dışardan müdahale etmeyin çok çirkin,aylık maaş istemekte sonuna kadar haklı şuan siz evli olmadığınızdan dolayı bunu idrak edemezsiniz,bence yengenizi ve abinizi sırf yeğeniniz hatrına barıştırmalısınız yoksa ömür boyu ,yuva yıkan görümce damgası yiyeceksiniz..

Anladığım kadarıyla aylık 2 milyar istemiyor.
Tüm ev giderleri herşey dışında 2 milyar hava parası istiyor her ay.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrılmaları yengeniz açısından hayırlı olacaktır. ben şu halimle sadece yeğeninize üzüldüm. hatta biraz fazla üzüldüm çıkcam ondan. üzmek istemiorum kendimi.

ben yorumlarımı yazdıklarınıza göre değil, bir arkadaşın dediği gibi satır aralarına göre yapıyorum. satır aralarında o kadar çok şey var ki.

insanın eşinin hasta olması bile yeterince üzücü bir durum zaten. birde böle sorunlarla uğraştığı için ayrılık yengeniz için kurtuluş olur. hayırlısı

peki ya o sonunun yatalak olunduğunu bildiğiniz hastalığa yengem yaklansaydı? abim için de böyle yazar mıydınız, ayrılık o zaman abim için kurtuluş olur muydu?

Doğru biliyorsunuz ms'in bazı ilerleyici tipleri sakatlıkla sonuçlanabilir ama şimdilik bunu bilemeyiz, gayet güzel hayatını devam ettiren ms hastaları da var

Anladığım kadarıyla aylık 2 milyar istemiyor.
Tüm ev giderleri herşey dışında 2 milyar hava parası istiyor her ay.

yok artık :53:

şaşıp kaldım bu işe şimdi..maaş gibi her ay para mı istiyor? üstelik çalışmadan,oturduğu yerden 2000 L.istiyor yani? var mı böyle bi dünya ya:30:

bunun iyi niyet neresinde Allah aşkına?

aynen öyle ..ama bunu kendi için değil kızı için istiyor

Hiç sanmıyorum o kendi için bunu istiyor.
Böyle yaparak abine her dediğini yaptıracak.
Allah korusun abine zaten bişey olsa yeğenin kalmaz kimsesiz.
Hangi acılı anne baba torununa sevgiyle sarılmaz.
O yeğene para akar o kendini düşünüyor , ailesiylede tasarlamıştır planlarını zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back