• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

bence yengeniz gayet haklı. çocuğu için insan her şeyi düşünür de söyler de. belki eşiyle konuşurken üslubu hoş olmamış olabilir ama bu onların arasında zaten sizi ilgilendirmez. emin olun bazen abinizin de yengenize ağır konuştuğu olmuştur. evliliklerde bu tarz gerginlikler olabiliyor. araya girip yengenizin istekleriyle kendi istekleriniz arasında bir orta yol bulmanız gerek. öyle hemen yeğeninizin annesi olabilmesi de ilginç. gerçekten o çocuğu düşünüyorsanız siz de fedakarlık yapmalısınız istemeseniz de. sonuçta bu konudaki tek fedakarlık çocuğun sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamakla olmaz.

merhaba canım

öncelikle yengen kaç yaşında acaba

bir de yengen babandan mı aylık 2milyar bağlamasını istiyor anlamadm yani abin babanın iş yerinde mi çalışıyor?

Siyahgelinlik bak şimdi ailenize hak verdim.

Yengenin asıl derdi anlaşıldı.

Sakın öyle bir şey yapmayın
Çünkü yengen dükkan abinin üzerine geçirildikten sonra
boşanmayı düşünüyor ve dolayısıyla dükkanın yarısı da onun olmuş olacak...

Ev var, araba var daha ne olsun. Allah gözünü doyursun yengenin...

aynı şeyi düşünüp yazmışız :)

benim de aklıma ilk gelen bu oldu.

Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

bence ne siz ne de abiniz hastalığının ciddiyetinin farkında değilsiniz.belki eşi çok daha kötü düşünüyor.ms hastası abiniz duruken size araba alınması bana cok abes geldi zaten.

dediği para ayda 4000 eder ki normalde abiniz için bir tarafa konulması gereken para bunu ailenizin düşünmesi lazım.

Yenge acaba eşinin hasta olduğunu bilmiyor muydu.......gelecek korkusu varsa kendisi de bir işin ucundan tutmaya çalışsın madem.......kimse burda kadın çalışmak zorunda değil diyorda......ben çalışmak zorundayım..........ben de doğurayım milyon tane tıp fakültesi açıldı eşim beni aldattı......ben de çocuğum için isteyeyim ondan bundan ikibinlira ayda........babam bana hadi git derdi.......abinin ne hissettiğini anlayabiliyorum

evlendiklerinde hasta değildi abim, yani biz bilmiyorduk..mayıs yada haziran ayı gibi tanı konuldu

merhaba canım

öncelikle yengen kaç yaşında acaba

bir de yengen babandan mı aylık 2milyar bağlamasını istiyor anlamadm yani abin babanın iş yerinde mi çalışıyor?

yengem 23 yaşında..abimle babam aynı iş yerinde çalışıyor..harcadıklarından ayrıca 2000 lira birikim için para verilmesini istiyor

yengenin haksız olduğu durum abine hastalığını söylemesi, kabul. bu karı-koca arasındaki bir mesele.

ama neden kıza takılarını geri vermeden gidip araba alıyorlar size?????

aynı şeyi evlenince sana yapsalar, kanunen sana ait olan şeyleri alsalar bi de üstüne görümcenizin altına araba çekseler????

bırakın evlenmişse abiniz yuvasını bilsin.

Son düzenleme:
bence ne siz ne de abiniz hastalığının ciddiyetinin farkında değilsiniz.belki eşi çok daha kötü düşünüyor.ms hastası abiniz duruken size araba alınması bana cok abes geldi zaten.

dediği para ayda 4000 eder ki normalde abiniz için bir tarafa konulması gereken para bunu ailenizin düşünmesi lazım.

abisi zaten maaş almıyor sonuçta. az olsun kendimin olsun ister herkes. adı belli maaş gibi bi para olsa kadın sorun etmez. gerekirse az harcar biriktirir.

dükkanı üstüme yap lafınında ilk etapta söylendiğini düşünmüorum. maaş almamasına bozuluyordur kadın. eşi de zaten dükkan bizim demiştir. bizim madem gerçekte de bizim olsun demiştir bence.

Konularına en başındanberi yorum yapmak istedim fakat yazmadım ama tüm yorumları okudum.
Yengeni dinlemek istiyenlere soruyorum gelinlerin açtığı konularda kaynana-görümceyi dinlemek istiyorlar mı ?
Burda yorumlar inanılmaz taraflı ve objektif kesinlikle değil.
Düğünde takı takılır ne güzel hoş o altınlar kara gün için değil midir ?
Aabi o parayla bir iş kurmuş. Yavaş yavaş da yapıyormuş.
Babam bana tutacak 40 senedir kurduğu iş yerinden kazandığı parayla araba alcak.
Evet yengemene ?
Altınları almadan gitti çünkü istediği daha büyük birşeydi evet iş yeri :)
Bu yengenin gözünü para bürümüş.
Abi hasta ya kendini garantileyecek.
Benim babam yaşarken neden emeğini abim üstüne yapsın ?
Ve birde 2 milyar para istiyor. Bu iş yeri 3 ev geçindiriyormuş .
Ticarete atılmayan bilmez abim nalbur dükkanı açtı 1 sene olacak para geçmiyor dükkan kazandığınla kendini döndürüyor. Mal alınıyor. Yeni açılan dükkandan altın beklemek nasıl bir iş acaba ?
Sanki evleniyoruz ya herşeyin efendisi bizleriz.
Evli olmak kafayı parayla bozmaksa bu bakış açısı öyle kalsın.
Burda gayet evli olup farklı düşünen ablalarım var.
Yengenin derdi para-abin hasta ya kaçış arıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk konuda yengeyi haklı bulmuştum..para isteyebilir,altınlarını isteyebilir bunlar normal şeyler..bir çocuğu var ve onu düşünmek zorunda..

ancak dükkanı üzerimize yapın deyince işin rengi değişiyor.başka planları olduğunu düşünüyorum.

:)) çok iyisiniz hem de çok tatlısınız.. dedim ya abim kabullenemiyor hasta olduğunu, herkesten saklıyor..o sizin gördüğünüz gibi göremiyor muhtemelen ..'ben yakında işe yaramaz bir adam olacağım, bakıma muhtaç olacağım' diye düşünyor bu sözlerden sonra..ister istemez o da 'bana ne olacak' diye düşünüyordur.. acaba'lar abimin de beynini yiyordur

Hasta olduğu gerçeğini kabul etsin yengenizi anlasın.
Sonra da ben sağlıklıyım desin yaşamdan zevk alsın. :)

Abinize şu yazdığım cümleleri ezberletin yengenize bir söylesin romantik romantik
tepkisi ne olacak cidden merak ediyorum..:34:

Sorun büyük görünse de çözüm çok basit..
Ayrı ev ayrı gelir..
Herkes mutlu:nazar:
:34:

Siyahgelinlik yalnız ben abin ve yengen arasındaki bu duruma bu kadar karışmaman taraftarıyım.

Onlar meseleyi kendileri halletmeli.

Eşini en iyi tanıyan abin ve emin ol bunu ne niyetle istediğini ancak o biliyordur...

ben babamın bana araba alacağını biliyor muydum, belki abim için de kenara koyuyordur..bunu ben de bilmiyorum..babam düşüncesiz bir adam değil, tek bi oğlu var, mutlaka gerekeni yapıyordur ama yengem şu an bunu istediği için yapmaz

Yengenizin abinizi düşündüğünü hiç ama hiç sanmıyorum.Önceki konularıda takip ediyordum ve o zamanda yengenizi haksız bulmuştum ki bu konuylada yengenizin asıl derdi ortaya çıktı.Bence giderken zaten kesin planlamıştır geri dönme şartlarını kafasında dükkanı üstüne yapsın 2000lira istesin gibi.Bence yengeniz abinizin hastalığı yüzünden gelecek sıkıntısına,bunalımına girmiş ve evliliği yürütmek istediğini hiç sanmıyorum.Bu olayda ben abinize çok üzüldüm.Eşini ellerinden tutması yardım etmesi gerektiği bir dönemde sırtını dönmüş ve maddiyata takılıp kalmış.Allah abinize sağlık versin ve yardımcısı olsun yengenizede vicdan versin hasta bir adamı daha kötü durumlara sürüklüyor böyle stresler yaşatarak.....

yengenin haksız olduğu durum abine hastalığını söylemesi, kabul. bu karı-koca arasındaki bir mesele.

ama madem abinin iyiliğini o kadar düşünüyorsunuz neden kıza takılarını geri vermeden gidip araba alıyorlar size?????

aynı şeyi evlenince sana yapsalar, kanunen sana ait olan şeyleri alsalar bi de üstüne görümcenizin altına araba çekseler????

bırakın evlenmişse abiniz yuvasını bilsin.

evet sorunlar burdan çıkıyor zaten. ayrı yuva olmalarına izin verilmiyor. ondan sonrada babamın aldığı arabaya nasıl karışır oluyor. ms in sonunda ciddi sıkıntılar oluyor bildiğim kadarıyla. yatalak şeklinde oluyor. hepsinde olur mu bilmiorum ama bildiğim kadarıyla öle. kocası bu haldeyken o bakacak. kocası sağlıklıyken bile eve maaş girmiorsa, o haldeyken nasıl olcak. kayınbabasının elinden harçlık almayı hangi kadın ister.

önceki konudada yengeyi haklı bulan tarafım. ama haklı bulma nedenim sizin anlattıklarınız değil anlatmadıklarınız. 3 aşağı beş yukarı, ortak işlerde ortak aile apartmanlarında hep aynı sorun yaşanıyor çünkü. o yüzden siz anlatmasanızda tahmin edebiliyorum.

abiniz yengenizin dediği gibi 2 bin yada 1500 yada herneyse sabit maaş alsa, ayrı bir yerde de evleri olsa yengeniz size araba alınmasına karışmaz emin olun.

olumsuzluklara ortak olup, olumlu hallere ortak olmamak kadının canını sıkıyor bence.

yerden göğe de haklı buluyorum yengenizi. ve sizin konuyu empati yapmak için değil de size hak verecek insanlar çıksın diye açtığınızı düşünüorum. yoksa o kadar insan yengenizi haklı buldu. galiba haklı olabilir diye daha farklı davranabilirdiniz.

yapılanların bedeli bi şekilde çıkıyor nasılsa. olan yeğeninize olur başka kimseye olmaz. ve ben yeğenim anne baba ayrı olmasın diye, yengem huysuz bile olsa, tuhaf taleplerde bulunsa bile ılımlı yaklaşmaya çalışırdım. ailece abiyi doldurmak yerine.

büyük kusurlar ve probler olur, o zaman ayrılırlar tabi. ama böle 3. kişiler yüzünden olan ayrılmalar için çok üzülüyorum

İstemeyi biliyor da dükakana yardımcı olmayı bilmiyor mu

Bide doyumsuzluğu anlamıyorum.
Kaç evli bayanın eşinin ailesi tarafından ev-araba veriliyor ?
Aaltınlarnızı sermaye yapıp ev almıyormusunuz ?
Madem öyle arabayı kabul etmesin , evdede oturmasın.
Kira ödemiyor - araba var
Doyumsuz bir yengen var.

Siyahgelinlik yalnız ben abin ve yengen arasındaki bu duruma bu kadar karışmaman taraftarıyım.

Onlar meseleyi kendileri halletmeli.

Eşini en iyi tanıyan abin ve emin ol bunu ne niyetle istediğini ancak o biliyordur...

çok doğru...bir de konu sahibi olayları hep kendi ailesinin bakış açısıyla dinliyor,yorumluyor..bir de karşı tarafı dinlese neler duyacak bakalım..

bu tip olaylar da hatalar tek taraflı olmaz.

Back