• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Çok şey var değinilecek ama gerek yok; ne güzel işte emelinize ulaşmışsınız daha neyin derdindesiniz.

Bu arada yengenizin altınlarını almışken, size araba alınmasının bu olayları tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum.:31:

Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

abin maaş almıyor dimi. aile apartmanı zaten. mutfak harçlığı alıyor bölük pörçük dimi?

bence yengen çok çirkin kalpli bi insan.

dükkanı üzerimize yapsınlar lafına gelecek kaygısı demem.

burada aynı konuyu yengen açsa, dükkanı üzerimize yapsınlar dese büyük tepki alırdı.

onların ev harcamaları nasıl oluyor? her ay belli bir miktar alınıyor mu abin tarafından? yoksa lazım oldukça mı alınıyor? ve de rahat rahat harcayabiliyorlar mı?

Babamın da, abimin de düzenli olarak aldığı bir para yok..Her ay bana düzenli yatan bir para var onun dışında herkes evin ihtiyaçlarını, kendi ihtiyaçlarını ortadan alıyor

yegenle ilgili aklıma ilk gelen şu oldu; bence abinden boşanmayı düşünüyor ve boşanınca sahip olunan mallar ortak sayılıp ikiye bölündüğü için de dükkanı abinin üzerine istiyor.amaç gelecek kaygısı falan değil..gözünü hırs bürümüş bir insan olduğunu düşünüyorum.

yapı itibariyle muallak durumları hiç kaldıramam panik atağım depreşir şimdi senin bu konunda bana çarpıntı yaptı valla, canım sizin bu işleri hep beraber toplaşıp konuşma imkanınız yok mu, siz derdinizi dökün yengen anlatsın nedir ne değildir bi dökülsün taşlar, cidden çok gergin bi durum

Harcamaları haricinde birikim yapmak için 2000 lira istiyor, benim okulum bitene kadar bunu karşılayamaz ki ailem

Ben abinin yengene yaklaşımını merak ediyorum açıkçası..
Yani tatlı dille bir kadını hele de bir anneyi ikna etmek kolaydır diye düşünüyorum.
Acaba abiniz gönül alma konusunda mı başarısız?

Tutsa ellerini..
Endişelerini anlıyorum hayatım.
Üst üste geldi bazı şeyler..
Altlı üstlü oturduk yıllarca yıprandın,kolay değil..
Ama şuan bu isteklerin kolay değil ve beni üzüyor.
Sen maddiyatçı bir kadın değilsin.
Kendini böyle gösterme lütfen hadi kızımızı giydir gidelim
Çok özledim seni..
Ayrı eve çıkalım istiyorum artık maaşla çalışacağım her ay 2000 lira girecek evimize.
Bağımsız bir aile olacağız.. Ailem de hep yanımızda sen rahat ol dese..
Hangi kadın dükkan da dükkan diye tutturur?
Ben mi çok iyimserim?..:ssz:

Bende bekarim. Yengenizi haklı görmüştüm. Bu konunuza yorum yapmıyorum. Barisacaklar inşallah. Sizde okulunuza bakin. Güzel bir gelecek diliyorum hepinize. Bu arada yengem yok olmayacak. Allahın izni ile erkek arkadaşımla evlenirsem gorumcem olmayacak. Tarafsızim ifade etmek istedim.

Babamın da, abimin de düzenli olarak aldığı bir para yok..Her ay bana düzenli yatan bir para var onun dışında herkes evin ihtiyaçlarını, kendi ihtiyaçlarını ortadan alıyor

bu iyi bi uygulama değil aslında, herkesin hemfikir olduğu konu sanırım her ay kazanılan paranın usulünce pay edilmesi...

ama tekrar söylüyorum, yengen paranın ayrılmasını isteyebilir, harçlık gibi para almak istemiyordur, belki birikim yapmak istiyordur, ama dükkanı üzerimize yapsınlar diyince çok itici bir hal alıyor. abini de soğutmuş bu cümle zaten

ben en çok abine üzüldüm, çocuktan da fazla ona üzüldüm yani...

ne olursa olsun dükkanı üstüne al demeye hakkı yok
boşandılar diyelim dükkan abiyle ex yenge arasında paylaşıldı

bu aile ne yapacak peki ne yiyip ne içecek
ortada Allah korusun ölen yok miras yok neyin paylaşımı bu

herkes yaşıyorken o dükkanda ne emeği var ki yarısını talep ediyor

önceki konudada yengeyi haklı bulan tarafım. ama haklı bulma nedenim sizin anlattıklarınız değil anlatmadıklarınız. 3 aşağı beş yukarı, ortak işlerde ortak aile apartmanlarında hep aynı sorun yaşanıyor çünkü. o yüzden siz anlatmasanızda tahmin edebiliyorum.

abiniz yengenizin dediği gibi 2 bin yada 1500 yada herneyse sabit maaş alsa, ayrı bir yerde de evleri olsa yengeniz size araba alınmasına karışmaz emin olun.

olumsuzluklara ortak olup, olumlu hallere ortak olmamak kadının canını sıkıyor bence.

yerden göğe de haklı buluyorum yengenizi. ve sizin konuyu empati yapmak için değil de size hak verecek insanlar çıksın diye açtığınızı düşünüorum. yoksa o kadar insan yengenizi haklı buldu. galiba haklı olabilir diye daha farklı davranabilirdiniz.

yapılanların bedeli bi şekilde çıkıyor nasılsa. olan yeğeninize olur başka kimseye olmaz. ve ben yeğenim anne baba ayrı olmasın diye, yengem huysuz bile olsa, tuhaf taleplerde bulunsa bile ılımlı yaklaşmaya çalışırdım. ailece abiyi doldurmak yerine.

büyük kusurlar ve probler olur, o zaman ayrılırlar tabi. ama böle 3. kişiler yüzünden olan ayrılmalar için çok üzülüyorum

abimin derdindeyim, bir de stresin daha da tetiklediği hastalığının derdindeyim.

Daha bir kaç yorum önce abinizin çok da kötü olmadığını yengenizin neden böyle gelecek kaygısına düştüğünden bahdesiyordunuz.

Neyse, sizin konularınız benim ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor kendimi tutmaya çalışmaktan helak oluyorum..

Ayrıca sen derslerine çalış çocuğum abini de eşini de rahat bırak onlar karı koca şimdi küserler sonra barışırlar yeter ki dış kapının dış mandalları duracakları yeri bilsin.

Siyahgelinlik bak şimdi ailenize hak verdim.

Yengenin asıl derdi anlaşıldı.

Sakın öyle bir şey yapmayın
Çünkü yengen dükkan abinin üzerine geçirildikten sonra
boşanmayı düşünüyor ve dolayısıyla dükkanın yarısı da onun olmuş olacak...

Ev var, araba var daha ne olsun. Allah gözünü doyursun yengenin...

Yenge acaba eşinin hasta olduğunu bilmiyor muydu.......gelecek korkusu varsa kendisi de bir işin ucundan tutmaya çalışsın madem.......kimse burda kadın çalışmak zorunda değil diyorda......ben çalışmak zorundayım..........ben de doğurayım milyon tane tıp fakültesi açıldı eşim beni aldattı......ben de çocuğum için isteyeyim ondan bundan ikibinlira ayda........babam bana hadi git derdi.......abinin ne hissettiğini anlayabiliyorum

Ben abinin yengene yaklaşımını merak ediyorum açıkçası..
Yani tatlı dille bir kadını hele de bir anneyi ikna etmek kolaydır diye düşünüyorum.
Acaba abiniz gönül alma konusunda mı başarısız?

Tutsa ellerini..
Endişelerini anlıyorum hayatım.
Üst üste geldi bazı şeyler..
Altlı üstlü oturduk yıllarca yıprandın,kolay değil..
Ama şuan bu isteklerin kolay değil ve beni üzüyor.
Sen maddiyatçı bir kadın değilsin.
Kendini böyle gösterme lütfen hadi kızımızı giydir gidelim
Çok özledim seni..
Ayrı eve çıkalım istiyorum artık maaşla çalışacağım her ay 2000 lira girecek evimize.
Bağımsız bir aile olacağız.. Ailem de hep yanımızda sen rahat ol dese..
Hangi kadın dükkan da dükkan diye tutturur?
Ben mi çok iyimserim?..:ssz:

:)) çok iyisiniz hem de çok tatlısınız.. dedim ya abim kabullenemiyor hasta olduğunu, herkesten saklıyor..o sizin gördüğünüz gibi göremiyor muhtemelen ..'ben yakında işe yaramaz bir adam olacağım, bakıma muhtaç olacağım' diye düşünyor bu sözlerden sonra..ister istemez o da 'bana ne olacak' diye düşünüyordur.. acaba'lar abimin de beynini yiyordur

yegenle ilgili aklıma ilk gelen şu oldu; bence abinden boşanmayı düşünüyor ve boşanınca sahip olunan mallar ortak sayılıp ikiye bölündüğü için de dükkanı abinin üzerine istiyor.amaç gelecek kaygısı falan değil..gözünü hırs bürümüş bir insan olduğunu düşünüyorum.

aynen bende böyle düşünüyorum :34:

ama bu kadar açık açık söylemeseydi bi ihtimali vardı ama şimdi çok zor

Back