- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
herşeyi anlıyorum da dükkanı eşimin üzerine yapın kısmını anlamıyorum nedense? bu kısma çok takıldım..hani bir miktar maaş gibi para talebini anlarım,altınlarını geri istemiş ki hakkıdır bunu da anlarım..çocuğunun geleceği için garanti altına alma isteği diye düşünürüm..ama dükkanı istemek bana hiç iyi niyetli gelmedi..bu konuyu algılayamadım..
anlayanlar bana bi anlatsın gerçekten,orada ki amaç ne :26:
Konu sahibinin diğer konularına kısaca göz gezdirdim.
Veya neden gelinler kendi dertlerini anlatırken bu tepkilerde bulunmuyorsunuz. Neden bir Allah'ın kulu gelin konularınlarında bir de kayınvalideyi dinleyelim demiyor?
Onu da ben şöyle anladım. Eşi ile k.pederi ortak iş yapıyor bu durumda yarısını eşinin üzerine olması normal değil mi? eşine bir şey olsa güvencesi yok diye düşünüyor. Kendi üzerine istemiyor zaten eşimin üzerine olsun demiş. Zamanında altınları bu dükkan için alınmış geri yapılmak şartıyla gıdım gıdım yerine koyarız demişler, görümceye araba alınınca kese de ortak, benim altınlarım yapılmalıydı demiş... Altın mevzusunda yerden göğe haklı... Ben böyle çok örnek gördüm ortak iş yapan kardeşlerde eltisi oturma odasını düzse öteki elti yatak odasını düzüyordu, biri halı olsa öteki de alıyordu. Kardeşlerden biri lüks yaşasa diğerinin gücüne gidiyordu.
Şu an benim gördüğüm abi babanın yanında çalışıyor o kadar. Resmi olarak ortaklık yok. Kadın bu yüzden güvende hissetmiyor sanırım kendini...
Abi de pasif eşiyle olan sorunların hepsini ailesine yetiştiriyor, eşi ile kendi aralarında konuştuklarını bile görümce biliyor...
Halamın eşinin de bu tarz bir işletmesi var. Eniştem+3 kuzen hep beraber calısmaya basladılar. İyi paralar kazandılar. Ne zamanki kuzenler bir bir evlendi sorunlar cıkmaya basladı. Öncede hesap tekti simdi 4 ev oldu. Onlar da oturup herkese belli bir maaş belirledi, yıl sonunda da kardan pay almaya basladılar. Öbür türlü devam etselerdi, birinin evi ötekinin arabası, berikinin tatili birbirlerinin gözüne batardı. Aile işletmelerinde yapılması gereken tek şey belirli bir maaş.
Elmayram aynen katılıyorum, ortak işlerde böyle olmalı.
Bu konuda da böyle olsaydı, yenge belki araba için laf etmeyecekti.
Şimdi gelin kişi gelse "eşimin babası altınlarımı aldı, ikinci bir dükkan actı, üstelik dükkan kendi üzerine, bütün iş yükü eşimde, buna rağmen keseler ortak, benim altınlarım geri alınmadı ama görümceme araba aldılar, ben şimdi ne yapayım" dese yorumlar ne olurdu cok merak ediyorum?
Şimdi gelin kişi gelse "eşimin babası altınlarımı aldı, ikinci bir dükkan actı, üstelik dükkan kendi üzerine, bütün iş yükü eşimde, buna rağmen keseler ortak, benim altınlarım geri alınmadı ama görümceme araba aldılar, ben şimdi ne yapayım" dese yorumlar ne olurdu cok merak ediyorum?
madur gelin olacaktı olay basitgörümce herşeyi bilmek zorunda mı ya abiler herşeyii kardeşlerine niye anlatır ki...benim eşim yapmıyor ama bunu yapan gerçekten çok insan var..huzursuzlukta burdan çıkıyor zaten yanlışmıyım?
bu kadar anlatılırsa kimse aileye hak vermez zaten
ama eğer ki bizim de evimiz arabamız var kocam hasta ama ben çalışmıyorum diye eklseydi yine aynı olurdu yorumlarım
ve görümce bile karı koca arasındaki kavgayı biliyorsa abiniz sürekli gelip eşini size anlatıyor
doğal olarak arkasından konuşuluyor. abiniz ki o eşi ama o da karısının arkasından konuşuyor demek olyor bu.
belli ki yaşı genç de değil kendi sorunlarını çözebilecek yaşta ama neden sizden yardım istiyor sürekli?
ben olsam ben de güvenemezdim yani o ortama
kusura bakmayın
madur gelin olacaktı olay basitgörümce herşeyi bilmek zorunda mı ya abiler herşeyii kardeşlerine niye anlatır ki...benim eşim yapmıyor ama bunu yapan gerçekten çok insan var..huzursuzlukta burdan çıkıyor zaten yanlışmıyım?
canım benim öncelikle ben evliyim.Senin düşündüklerini tabiki haklı buluyorum fakat bence yengeninde psikolojik acıdan sorunları olabilir , bunu bilemezsin.insanları asla dinlemeden direk suclamak istemem.Ama kocasına aciz gibi konusması hos değil.
Aralarının düzelmesini ümit ederim ancak yengenin de katetmesi gereken yol var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?