• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

bir olay da ben yazayım...

dedemin maddi durumu öyle pek iyi değilmiş. kıt kanaat geçinirlermiş hep.
babam okulu bitirince şehir değiştirmiş, kendine sıfırdan iş kurmuş, iş başarılı olmuş. sonra dedemler gelmiş, babamın yanına yerleşmişler. dedem boş durmak istemeyip ortak olmuş babam ile(tüm yatırımlar babamdan). babam ailesine çok düşkün ve hayır diyemeyen biri.
dedem dükkanda işçilerin başında durur sadece, ticari bir zeka veya katkısı yok hiç işe karşı... babam dışarıda ve şehir dışında sürekli koşturarak işi yürütürmüş, müşteriler bulurmuş, satışlar yaparmış...
o iş oldukça büyümüş, bizim ev, dedemin ev, amcamlara giden sürekli maddi destekler...
dedem istediği gibi, kendine birkaç arsa almış. dedemin yaptığı ,iş, sadece dükkanda işçilerin başında durmak idi hala.
babam kendi adına yaptığı yatırımları satıp sürekli işine yatırım yaptı, işi büyüttü. dedemin o dükkan gelirinden aldığı tüm taşınmazlar, yerinde kaldı hep, en sıkıntılı zamanlarda bile babama kullanması için birşeyi vermedi, babam da istemedi. 25 yıl böyle geçti...
yıllar sonra dedem ölüyor. şu an dedemden kalan herşeyde, tüm emek-yatırım, herşey babamın olduğu halde, amcamlar ile eşit hakka sahip babam... amcamların zerre kadar katkısı olmadığı halde...

ortak işlerde mutlaka bir sorun çıkıyor. adaleti sağlamak çok çok zor. ailemde bunların getirdiği sorunları sıklıkla gördüm... o yüzden herkesin bütçesi ayrı olmalı. bedavadan birçok şeye sahip olunca bile, kimse durumdan hoşnut olmuyor.

Konu sahibinin diğer konularına kısaca göz gezdirdim.

genelde bu tarz konulara yorumlarımı yazmıyorum ama dayanamadım.

Öncelikle ben de bir gelinim ve de görümcem var.:1:

Ayrıca aile içerisinde öyle gelinler gördüm ki, türk filmi olur hikayelerinden.

ve de baştan söyleyeyim kimsenin tarafında değilim, bu nedenle bu tarz konulara yorum yazmıyorum, tek taraflı hikayelere ne desek boş.

ANCAK, bu arkadaşın konularında ki linç hırsı nedir anlayamadım? Özellikle bazı arkadaşlar var, görseler konu sahibini döverler diye korkuyorum. Bu neyin hırsı, neyin nefreti? Nasıl karşınızdaki insanlara bu şekilde hitap edebiliyorsunuz veya suçlayabiliyorsunuz?

Veya neden gelinler kendi dertlerini anlatırken bu tepkilerde bulunmuyorsunuz. Neden bir Allah'ın kulu gelin konularınlarında bir de kayınvalideyi dinleyelim demiyor?

Öyle bir hava var ki, arkadaşların 3'ü toplansa, 2'si konu sahibini tutucak, 3. de tokatlayacak:19:

Konu sahibine katılırsınız, katılmazsınız ayrı. Ama (kendi hayatınızda yaşadığınız olaylardan ötürü) konu sahibini bu kadar hırpalamak da çok abartı:53:

herşeyi anlıyorum da dükkanı eşimin üzerine yapın kısmını anlamıyorum nedense? bu kısma çok takıldım..hani bir miktar maaş gibi para talebini anlarım,altınlarını geri istemiş ki hakkıdır bunu da anlarım..çocuğunun geleceği için garanti altına alma isteği diye düşünürüm..ama dükkanı istemek bana hiç iyi niyetli gelmedi..bu konuyu algılayamadım..:52:

anlayanlar bana bi anlatsın gerçekten,orada ki amaç ne :26:

Onu da ben şöyle anladım. Eşi ile k.pederi ortak iş yapıyor bu durumda yarısını eşinin üzerine olması normal değil mi? eşine bir şey olsa güvencesi yok diye düşünüyor. Kendi üzerine istemiyor zaten eşimin üzerine olsun demiş. Zamanında altınları bu dükkan için alınmış geri yapılmak şartıyla gıdım gıdım yerine koyarız demişler, görümceye araba alınınca kese de ortak, benim altınlarım yapılmalıydı demiş... Altın mevzusunda yerden göğe haklı... Ben böyle çok örnek gördüm ortak iş yapan kardeşlerde eltisi oturma odasını düzse öteki elti yatak odasını düzüyordu, biri halı olsa öteki de alıyordu. Kardeşlerden biri lüks yaşasa diğerinin gücüne gidiyordu.

Şu an benim gördüğüm abi babanın yanında çalışıyor o kadar. Resmi olarak ortaklık yok. Kadın bu yüzden güvende hissetmiyor sanırım kendini...

Abi de pasif eşiyle olan sorunların hepsini ailesine yetiştiriyor, eşi ile kendi aralarında konuştuklarını bile görümce biliyor...

Konu sahibinin diğer konularına kısaca göz gezdirdim.
Veya neden gelinler kendi dertlerini anlatırken bu tepkilerde bulunmuyorsunuz. Neden bir Allah'ın kulu gelin konularınlarında bir de kayınvalideyi dinleyelim demiyor?

Bu tarz konulara ve yorumlara dikkatli bakarsanız herhangi bir gelin kişisi haksız yere kayınvalidesine vs. söylendiği zaman tepki veriliyor, sadece gelinler haklı denmiyor..
Haksız olduğu ifade ediliyor :34:

Onu da ben şöyle anladım. Eşi ile k.pederi ortak iş yapıyor bu durumda yarısını eşinin üzerine olması normal değil mi? eşine bir şey olsa güvencesi yok diye düşünüyor. Kendi üzerine istemiyor zaten eşimin üzerine olsun demiş. Zamanında altınları bu dükkan için alınmış geri yapılmak şartıyla gıdım gıdım yerine koyarız demişler, görümceye araba alınınca kese de ortak, benim altınlarım yapılmalıydı demiş... Altın mevzusunda yerden göğe haklı... Ben böyle çok örnek gördüm ortak iş yapan kardeşlerde eltisi oturma odasını düzse öteki elti yatak odasını düzüyordu, biri halı olsa öteki de alıyordu. Kardeşlerden biri lüks yaşasa diğerinin gücüne gidiyordu.

Şu an benim gördüğüm abi babanın yanında çalışıyor o kadar. Resmi olarak ortaklık yok. Kadın bu yüzden güvende hissetmiyor sanırım kendini...

Abi de pasif eşiyle olan sorunların hepsini ailesine yetiştiriyor, eşi ile kendi aralarında konuştuklarını bile görümce biliyor...

bu yoruma özellikle koyulttuğum kısma tamamen katılıyorum. yani o kadar kelimesi kelimesine ailesine anlatılmaz ki, bazı şeyleri kendi çözebilmeli abin, ama yapamıyor ki sürekli ailesine yetiştiriyor.

eğer ortada 2 dükkan, hele de yengenin altınları da kullanılarak açılmış bir ikinci dükkan varsa bu zaten en başından abinin üzerine olmalıydı.
gelirler neden ortak? ikinci dükkan abinin ailesine bakamıyor mu?
eğer bakabiliyorsa mutlaka abinle ailenin geliri tamamen ayrılmalı. şu anda boğaz tokluğuna çalışıyorlar çünkü herhangi bir birikimleri yok. eğer üzerlerine ait birşey yoksa çalışarak yaptıkları herşey dükkanlarda miras hariç hiç bir hakkı olmayan diğer kardeşler arasında da bölüştürülecek.

Şimdi gelin kişi gelse "eşimin babası altınlarımı aldı, ikinci bir dükkan actı, üstelik dükkan kendi üzerine, bütün iş yükü eşimde, buna rağmen keseler ortak, benim altınlarım geri alınmadı ama görümceme araba aldılar, ben şimdi ne yapayım" dese yorumlar ne olurdu cok merak ediyorum?

Halamın eşinin de bu tarz bir işletmesi var. Eniştem+3 kuzen hep beraber calısmaya basladılar. İyi paralar kazandılar. Ne zamanki kuzenler bir bir evlendi sorunlar cıkmaya basladı. Öncede hesap tekti simdi 4 ev oldu. Onlar da oturup herkese belli bir maaş belirledi, yıl sonunda da kardan pay almaya basladılar. Öbür türlü devam etselerdi, birinin evi ötekinin arabası, berikinin tatili birbirlerinin gözüne batardı. Aile işletmelerinde yapılması gereken tek şey belirli bir maaş.

Elmayram aynen katılıyorum, ortak işlerde böyle olmalı.

Bu konuda da böyle olsaydı, yenge belki araba için laf etmeyecekti.

Elmayram aynen katılıyorum, ortak işlerde böyle olmalı.

Bu konuda da böyle olsaydı, yenge belki araba için laf etmeyecekti.

Yenge sanırım altlı üstü oturmaktan, her sorunda işin içinde olmalarından, eşin pasifliğinden ortak bütçeden vs bıktı, cırpınıp duruyor.

ben nedense üzülüyorum yengenize
çalışmadığı için gelecek kaygısıyla içini doldurmş. ve çocuğunu düşünüyor.
yeterince güven verememişsiniz ona bence
onu da böyle düşünceler sarmış haliyle

bilemiyorum her şey olacagına varır.

sevgili siyahgelinlik,
Açtığın diğer konuları da biliyorum yer yer takip ettim.
Yaşadığınız sorun tek taraflı bakış açısıyla yorumlanamaz.
Karşılıklı hatalar sözkonusu bence.
-Yengeniz altınlarını istemekte haklı ve öncelikle ona olan borcun ödenmesi gözetilseydi çok daha yerinde bir hareket olurdu bana göre.
-Bu altınların ödenmemesinin sorun çıkartacağını anne ve baban sezinlemiş olmalılar bir şekilde.Yengen bunu abine yansıtmıştır bu da ailene yansımıştır diye tahmin ediyorum.
-Babanın sana araba alması ortak bir bütçeniz olduğundan yengenin gözüne batmıştır haliyle ve içinde birirktirdiklerini çıkarmasına vesile olmuştur.
-Hayatını garantiye almak istemesini bir birikim yapmak istemesini normal karşılıyorum hakkıdır çünkü bir evladı var.
-Eşinin kazancından bir birikim yapmak hakkıdır.
bi de öbür taraftan bakalım.
-Anladığım kadarı ile abin ve yengen rahat bir hayat sürüyorlar yani ev kira değil arabaları var.ev almak için kira ödemek için çırpınma gibi bir dertleri yok ne güzel.Bunun kıymetini kesinlikle bilmeliler bana göre.37 yaşındayım evi kredi ile aldım senelerdir borç ödüyorum daha da çok var.oğlumu kreşlerde büyüttüm senelerce bakıcı ve kreş parası ödedim arabamız yok.Bir kıyaslanırsa yengen 23 yaşında belirli bir refah düzeyinde yaşıyor yavrusuna kendi bakıyor.Bunlar hayatta kıymeti bilinesi şeyler ancak yokluğunu çekmeyen-hayatın zorlukları karşısında yoğrulmayan genç toy insanların anlaması çok zor .lütfen kimse alınmasın.dediğim gibi yaş insana bazı tecrübeler kazandırıyor.
-Abinin rahatsızlığını çok acı bir dille yüzüne vurmuş bu hiç hoş değil.Abin bir de yataklara düşmüş olsa Allah göstermesin o zaman neler söyleyebilir bilinmez.
-Yaşının gençliğinin yine burada etkisi var yeterli olgunlukta değil ve muhtemelen çevresine ,ailesine yansıttı bu durumu.Dükkandan pay istemesi tek kendisinin fikri değildir.
-Ayrıca çalışmaya imkanı varken çalışmamasını ama hayatının garantide olmasını beklemesi biraz bencillik bana göre.Ne hakkı var diyemem ancak dünya sadece onun etrafında dönmez, dönemez.
-Ne kadınlar var kaç tane çocuğuna tek başına bakıp aslan gibi evlatlar yetiştiren.O kadar yoksulluğa göğüs gerip sabahın köründe işe giden alnının terini çocuklarına rızık yapan analar var.Onların hakkı değilmiydi hayatlarının garanti altına alınmasını istemek.Ancak hayat bu kime ne getireceği belli olmaz.Evlilikler ticari ortaklı değildir.Ne gelirse başa beraber göğüslemek lazım değil midir.
-Yengen abinin hastalığı durumunda mağdur olmaktan korkabilir bunu anlayabiliyorum ancak dükkana varana kadar ortaklık istemek biraz abartı olmuş.Ancak eşinin aylık aldığı maaş belirlensin sabit bir miktar olsun ve abin ve yengen de belli biri birikim yapma şansına sahip olsunlar.
son olarakta siyahgelinlikcim senin bu olayda müdahil olmamanı tavsiye ederim.Kesinlikle karışmamalısın.
Aile büyükleri yeterlidir.Eminim bir orta yol bulunacaktır.
Sen de elinden geldiğince yapıcı ol abini ve aileni pozitif yönde etkilemeye bak.Yani yengene karşı daha da dolmalarına sebebiyet verme.
Araba konusuna tekrar gelecek olursak babandır sana istediği herşeyi alabilir ama canım ortak bütçenin sonucu da bu olur.
Baban keşke bu kadar büyük bir hediye için acele etmeseydi benim nacizane fikrim.
Sen bu tartışmada taraf olmaktan kaçın.
Bu gerginliğin tek sebebi sen değilsindir kesinlikle ancak araba bardağı taşıran damla olmuş anlaşılan.
Aralarının düzelmesini ümit ederim ancak yengenin de katetmesi gereken yol var.Belirli bir olgunlukta değil davranışları.Bizler de çocuk sahibiyiz ama ırgat gibi çalışıyoruz.Hem evde hem işte yorulmak bir kadın için çok ağır.Bunları yengenin az biraz idrak etmesi gerekli.Haline şükretmeli kısacası ve açıkcası.
Ancak senin de onu yargılayıcı davranışlardan kaçınman lazım.Senin buna hakkın olmadığını da söylemem gerek.

Şimdi gelin kişi gelse "eşimin babası altınlarımı aldı, ikinci bir dükkan actı, üstelik dükkan kendi üzerine, bütün iş yükü eşimde, buna rağmen keseler ortak, benim altınlarım geri alınmadı ama görümceme araba aldılar, ben şimdi ne yapayım" dese yorumlar ne olurdu cok merak ediyorum?

madur gelin olacaktı olay basit :32:görümce herşeyi bilmek zorunda mı ya abiler herşeyii kardeşlerine niye anlatır ki...benim eşim yapmıyor ama bunu yapan gerçekten çok insan var..huzursuzlukta burdan çıkıyor zaten :51:yanlışmıyım?

bir çok yorumu okudum ve genel de yengenin yaptığı çok çirkin denilmiş para istemesi vesayre ama konuyu açan arkadaşın anlattığı kadar biliyoruz ayrıca konuyu açan arkadaşa söylemek istiyorum karı koca arasına girilmez abinizde olsa babanızda olsa aynı, abinize hayat arkadaşlığı eden ona evlat veren bi kadın için söyledikleriniz (yiğenimin annesi ) gibi çok çirkin bu benim yorumum

kimseye ön yargılı yaklaşmamak lazım
siz bekarsınız bekara karı boşamak kolay gelirmiş
yengenizle birliktemi oturuyorsunuz
keseniz birmi
kaç kardeşsiniz
ailenizin yengenize tutumu davranışları

yengeniz bişey hissetmişki kendini garanti altına almak istemiş en doğal hakkıdır

kocasına söylediği şeye gelince tamam yanlış söylemiş üzmüş olabilir abinizi ama insan karı koca arasında sinirle neler söylenmiyor
asıl abiniz herşeyi anlatmakla size,eşine sahip çıkmamakla büyük suçlu

tek taraflı dinleyerek yorum yapılmaz hiç bir kadında kolay kolay boşanmaz

evlenince tekrardan bu yazdıklarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim

bu kadar anlatılırsa kimse aileye hak vermez zaten

ama eğer ki bizim de evimiz arabamız var kocam hasta ama ben çalışmıyorum diye eklseydi yine aynı olurdu yorumlarım

ve görümce bile karı koca arasındaki kavgayı biliyorsa abiniz sürekli gelip eşini size anlatıyor
doğal olarak arkasından konuşuluyor. abiniz ki o eşi ama o da karısının arkasından konuşuyor demek olyor bu.

belli ki yaşı genç de değil kendi sorunlarını çözebilecek yaşta ama neden sizden yardım istiyor sürekli?
ben olsam ben de güvenemezdim yani o ortama
kusura bakmayın

madur gelin olacaktı olay basit :32:görümce herşeyi bilmek zorunda mı ya abiler herşeyii kardeşlerine niye anlatır ki...benim eşim yapmıyor ama bunu yapan gerçekten çok insan var..huzursuzlukta burdan çıkıyor zaten :51:yanlışmıyım?

Haklısın, biran önce bütceler ve evler ayrılmalı bence ki bu kangrenli ilişki son bulsun.

bu kadar anlatılırsa kimse aileye hak vermez zaten

ama eğer ki bizim de evimiz arabamız var kocam hasta ama ben çalışmıyorum diye eklseydi yine aynı olurdu yorumlarım

Aynen canım.

Yenge kötü gösterildi biraz ama sanırım korkuyor, ortada kalmaktan vs.

ve görümce bile karı koca arasındaki kavgayı biliyorsa abiniz sürekli gelip eşini size anlatıyor
doğal olarak arkasından konuşuluyor. abiniz ki o eşi ama o da karısının arkasından konuşuyor demek olyor bu.

belli ki yaşı genç de değil kendi sorunlarını çözebilecek yaşta ama neden sizden yardım istiyor sürekli?
ben olsam ben de güvenemezdim yani o ortama
kusura bakmayın

aynen sana katılıyorum en büyük sorun abisinde bence lütfen artık evlilerin arasına girmeyin empati yapmayı öğrenin

aynen ordan çıkıyor o bu herkes burnunu sokuyor sonra suçlu yenge oluyor

canım benim öncelikle ben evliyim.Senin düşündüklerini tabiki haklı buluyorum fakat bence yengeninde psikolojik acıdan sorunları olabilir , bunu bilemezsin.insanları asla dinlemeden direk suclamak istemem.Ama kocasına aciz gibi konusması hos değil.
Aralarının düzelmesini ümit ederim ancak yengenin de katetmesi gereken yol var.

canım benim öncelikle ben evliyim.Senin düşündüklerini tabiki haklı buluyorum fakat bence yengeninde psikolojik acıdan sorunları olabilir , bunu bilemezsin.insanları asla dinlemeden direk suclamak istemem.Ama kocasına aciz gibi konusması hos değil.
Aralarının düzelmesini ümit ederim ancak yengenin de katetmesi gereken yol var.

zeynep hanım nerden anladınız katetmesi gereken yol olduğunu anlamadım

niye onların tartışmalarını bile kelimesi kelimesine biliyorsunuz anlamadım abim böyle dedi ona karşılık yengem ha pardon yigenimin annesi şöyle dedi abimde ona böyle böyle dedi :53::53::53:aile mahremiyeti denen bişiy vardı benmi yanlış hatırlıyorummmm:44::44::44::44:

Açıkcası benim kayın pederim de evlatları arasında böyle adaletsiz davranan birisi olsa idi ben gelin olarak haydi haydi gelecek kaygısı güderdim. Evlatlardan birisi kapı dışarı edilmişse diğer evlatların da yarın öbür gün kapı dışarı edilmeyeceği ne malum? Yengenin geleceğini güvence altına almak istemesi en doğal hakkı aslında.
Ayrıca ben sanmıyorum ki yenge öyle "sen hastasın bana 2 bin lira versinler" diye konuşsun. Mutlaka o laf size gelene dek 30 şekil değiştirmiştir ki bu lafın size niye geldiğini de anlayamadım. Büyük olasılık yenge "bak diğer kız kardeşinin başına gelenler ortada, aç açık uzakta, baban onun durumuna üzülmüyor evladım demiyor, yarın bizim ne olacağımız da belli değil, kendi kesemiz kendi geleceğimiz olsun, ben yarınıma güvenle bakayım, sana bişey olursa çocuğumla sokaklarda kalmayım" demediğini nerden biliyorsunuz?

Back