• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Valla ben de bir kocam olcak diye evlendim.
Bir de baktım evlendikten sonra 5 kocam oluvermiş kp, kv, görümce vs derken:27:

Bilseydim yeminle evlenmezdim!

3. Şahıslardan uzak,ayrı yapıldıysa evlilik o evlilikten hayır bekle..
Yoksa hiç bekleme yani ben anladım.

Yenge eşine ne söylemişse görümcenin ağzında yahu..
Sorun eşin ms hastası olmasından öte.

Bu adam hasta olmasa 2 bin de isteyecek miydi diyenler olmuş.

Hastalık değil olay. Ona kadar bu evlilikte bir sürü sorun var.
Görmek istemeyen görmemiş.

Sorunlar:
1) Altlı üstlü oturuluyor. Ve ilk konuda yazmıştı konu sahibi bazen günlerce ailemin evine gelmez diye..
Her gün gelmesi bekleniyor yani. Mecbur evet her gün gitmeye diyen bir bekar arkadaş bile vardı delirtmişti beni:ssz:

2) Ortak gelir söz konusu eve giren düzenli bir maaş yok. Abi hala bekarmış gibi..
İş ortak olsa bile bu adam evlenmiş senin oğlun olmaktan öte bir de baba olmuş!
Bu kadın eşinin düzenli bir maaş almasını her türlü ister illa ms hastası olmasına gerek yok..

3) Altınlarını iş için vermiş ayy tok gözlü gelinim nasıl da verdi dememişler..
Eve düzenli para girsin, birikimimiz olsun demiş. Hemen aç gözlü oldu zavallı kadın.
Ama o gelin değil mi bir kaç yıldır gelmiş nasıl der nasıl karışır?!
Hem de çalışmıyor!

4)Altınları iade edilmeden görümceye araba alınıyor..
Bu kadın da ayy beraber gezeriz kız demeliydi heralde.
Hani evliliğinde her şey gönlüne göre, hiç derdi yok çünkü..

5) Bu araba mevzusu üzerine kavga ediyorlar. Abi tam bir evli erkek gibi davranıyor!
Eşini 1 buçuk yaşındaki kızıyla evde bırakıyor ailesinde kalmaya başlıyor dikkat!
Ben bu eşe bayıldım! Ne kadar çözüm odaklı tavırlar sergiliyor değil mi?

6)Bunalan,üzülen yenge kızını alıp evden gidiyor.
Ardından onu almaya altınlarla gidiyorlar..
Ne kadar büyük incelik böyle.
Al altınlarını da yürü aç gözlü der gibi olmuş..
Bu üsluba da dört dörtlük üslup beklenir ama ne yaparsın eğer gelinsen çekeceksin:ssz:

Güzel özet olmuş, katılıyorum.. Özellikle kırmızı yere..

aileler demeyelimde ne babalar var diyelim.keza kayınvalidem çok iyi bir insandır..
kayınpederim ise korku filmi..40 yıllık karısına bile halen küfür eder.kadının gözünde yaşı dinmez..
eşim hep arkamdaydı ama,babası yüzünden çok gözyaşı döktü zamanında.3 senedir huzura kavuştum,hem ben işe döndüm,hem eşim abisiyle şirketleri ayırdı..
hep derimki eşime,annen başımın tacı ama allah babanı bizlere muhtaç etmesin:34:
şimdi görüyorumda,ya ben salakmışım,ya 22 yaşında annesiz gelin olmanın cahilliğini yaşamışım,yada şimdiki nesil çok çıkarcı..

en iyisini yapmışsınız kp kendini belli etmiş çünkü

konu içinde bunu diyorum işte bi şeyden hoşnut değilseniz resti çekebilirsiniz
herkes diyor aynı apt ortak gelir kimse istemez

istemiyorsa aile çok kötüyse bu kadar fenaysa tenezzül etmesin evine parasına
benim kp çok iyi olduğu halde kp dükkanında eşimin çalışmasını istemedim

ortak gelirden 2 aile geçinemez çok zor muhakkak sorun çıkar dedim
eşim vazgeçti beraber çalışmaktan
ki şuan aldığı maaştan daha fazla para geçicekti elimize
herşey para değil ki

kayınpederin zor ve geçimsiz bir insanmış ,

insanların iyi-kötü yönlerini bir şekilde anlamak da güzel , şöyle düşün kimin ne olduğunu öğrendin ,kimseye muhtaç olmadığını öğrendin , artık kimseye eyvallahın yok kimseden bir beklentin yok ve kimsenin sendne beklentiye girmeyi bekleyecek yüzü yok kısacası kafan rahat,

salaklık değilde cahillik ve de iyi niyet diyelim , bende yeni evliyim anam ağlıyor borç ödüycem diye bana takılan altınlaır bile eşimle ikimiz aldık ama etrafımda neeler görüyorum nası nazlarını geçiriyorlar nasıl parmaklarında oynatıyorlar onlar mı iyisini yapıyor ben mi acaba diyorum ara sıra , ama sonra sana üst paragrafta yazdıklarımı düşünüyorum en azından azıcık aşım kaygısız başımm ...

evet işte bende hep bunu dedim eşime azıcık aşım,kaygısız başım...

3-4 senedir hayatımın tadını çıkartır oldum.yoksa bende evden gitmeyi bilirdim altınlarımı alsınlar diye..ne olurdu sonra o altınlar alınırdı ama evimde huzurum mu olurdu..eşimin sevgisinden bile şüphe ederek yaşardım belkide..

eşim ayrıldı ailesinden kesemiz ayrı,aç kalsamda onları ilgilendirmez,tok kalsamda...

kocamı ve evladımı seviyorum ben kimsenin beş kuruşuna ihtiyacım yok.ne ailemin,ne ailesinin,herkes duracağı yeri bilsin yeter..

mev-can nasıl insanmış bunlar böyle?

seni tebrik ediyorum,onun bunun derdine düşmeyip yuvanı kurtarmışsın..uzaklaşmayı seçerek ne kadar doğru bir karar vermişsin ki şu an sen ve eşin yan yanasınız..güzel bir ailesiniz:nazar:

işte böyle ne istediğini bilen kadınlara hayranım..

Bu gorumceler kaynanalar kayinpederler neden ne halt ettiklerini gormuyolar anlamis degilim hep zavalli gelinler suclu !!!!!!!:20:

Sadece şunu söylemek istiyorum abinlerin aile ilişkilerine çok ama çok karışıyorsunuz. Onlar karı- koca... Onlar eş. Bırakın ne sorunları varsa kendi aralarında halletsinler.

İnanın ben katlanamazdım böyle bişeye, hadi anne babayı geçtim (ki kendi hayatımda geçmem, kimseyi aile yaşantıma karıştırmam) siz bile bir görümce olarak hayatlarına öyle bir müdahale ediyorsunuz ki bence hastalık vs. bahane, kadın sizlerden sıkılmış bunalmış.

Ben istemezdim böyle bir hayat, herkesin evimde, çocuğumda, kocamda söz hakkı olsun hiç çekemem, bana göre değil.

Bence siz ne "yiğeninizin annesine" nede abine karışmayın artık, fikirde vermeyin, akılda vermeyin, hekesin aklı kendine yeter. Bırakın kendileri için en mantıklı en sağlıklı kararı karı-koca olarak, eş olarak kendileri versin. Abinizi alttan alttan doldurmanın mantığı yok.

mev-can nasıl insanmış bunlar böyle?

seni tebrik ediyorum,onun bunun derdine düşmeyip yuvanı kurtarmışsın..uzaklaşmayı seçerek ne kadar doğru bir karar vermişsin ki şu an sen ve eşin yan yanasınız..güzel bir ailesiniz:nazar:

işte böyle ne istediğini bilen kadınlara hayranım..

buraya bazen öyle konular açılıyor ki..

misal eee kayınvalideme gittim,eşşek kadar kızı orda otururken hizmeti ben yaptım,eşime kalk dedim kalkmadı bi türlü,eve gelince kıyametler koptu annemi aradım,boşanıcam dayanamıyorum felan filan..

evliliği sürdürmek bu kadarmı zor.yeri geldiğinde susmak,yeri geldiğinde eşine bi şeyleri hissettirmemek..benim en büyük kazancım eşimdi,her zaman yanımda oldu.ara ara kavgalarda etmedik deil ama,oda herşeyin farkındaydı..

eşimle yeni bir hayata başlamak belki 2 yılımı aldı,karabulutların üzerimizden dağılması da bi 4 yılımızı..

ama güzel oldu ve benim oldu..

konuyu dönecek olursak gelin hanım son derece haklı,o altınlar onun,hesapları ortak olduğu için,ne almış ne yemiş herkes farkında,kocasıda bekar gibi ihtiyacı oldukça para almış ailesinden doğal olarak para biriktirip geleceğini garanti altına almak istiyor..

en büyük hatası ise o evi terketmek..tatlı dille kocasını neden ikna etmemiş,neden kaygılarından bahsetmemiş,hesaplar ayrılmıyorsa bile neden eşine maaş usulu çalış dememiş,neden onlardan daha uzak bir yere taşınmak istememiş..
ha bunları demiş ve eşi kabul etmemişse,o erkeği koca yerine koyup neden ondan çocuk yapmış..

Benim anladığım: Ortak bir bütçe var,abinizin belli bir geliri yok,abinizin evinin ihtiyaçları karşılanıyor,abinizin maalesef kötü bir hastalığı mevcut ve ileride çalışamayabilir,size yengenizin altınları ile bir araba alındı,altınlar geri verilmedi,yenge kapıya dayandı,edepsizlik yaptı. Doğru anlamış mıyım?:44::44

Benim anladığım: Ortak bir bütçe var,abinizin belli bir geliri yok,abinizin evinin ihtiyaçları karşılanıyor,abinizin maalesef kötü bir hastalığı mevcut ve ileride çalışamayabilir,size yengenizin altınları ile bir araba alındı,altınlar geri verilmedi,yenge kapıya dayandı,edepsizlik yaptı. Doğru anlamış mıyım?:44::44

Hayır yengenin altınlarıyla araba alınmamış . altınların bir kısmı dükkan için gitmiş. abiside bir bir koyuyormuş zaten...

Aileleri tanımadan afaki bir yorum daha yapıyorum:

Konu sahibinin ailesi gayet anlayışlı, oğlundan gelinden para sakınan, cimri insanlar değil gibi geldi bana.

Belki ilerde kayınpeder oğlunun huzuru için keseleri de, işi de ayırırdı.

Eğer gelin şiddet, baskı vb ağır durumlar yaşadığını iddia ederek evi terketse haklı olduğunu düşünebilirdim. Ancak eşi hasta ve malı-mülkü bahane ederek evi terkediyor. Üstelik pazarlık da yapıyor geri dönmek için.

Kayınpederin yerinde olsam ben bu geline ne oğlumu, ne mülkümü feda ederim. Oğlu hasta olduğu halde bile bile evi terkeden geline asla güvenmez, oğlumu da ömrüm vefa ettikçe korurdum

Gelin hastalığı bahane ederek gelecek kaygısı taşıdığını iddia etse de, ilerde çocuğu da koz olarak kullanır ve maddi menfaat sağlamak için çabalar gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
çok merak ediyorum......konu sahibinin abisi ms hastası olmasaydı......yenge nasıl davranmalıydı..........sonuçta hiçbir evliliğin garantisi yok.........yine ayda 2000 ekstra para ve dükkanın tamamını istemek mantıklı olur muydu

boşanma avukatım bana ailenin tüm mal varlığı üzerinden tazminat hakkına sahip olacağımı söylemişti.......eksta 2000 istemek yerine çalıştığı parayı birikim yapmak onun için daha mantıklı olurdu........tabi yengenin geçinmeye niyeti varsa......

ben yengeyi haklı ya da haksız bulmuyorum.....sonuçta hastalık onu bir şekilde korkuttu ve o da panikle ne toparlayabilirim diye bakıyor

Bence olay hastalıktan öte bir durum, kadının ödenmemiş altınları "ortak iş" e yatırılmışken ünide okuyaan kıza araba alınması yengeyi dürtmüş besbelli. Bir de kız kalmış halen "o iş yerinde ailemden herkes çalıştı, gelin evde oturdu söz hakkı nasıl olur" diyor. Ben de pes diyorum.

Kaldı ki insanın o kadar derdi varken (bknz; ilk konu) bu konuyu sürekli burada gündemde tutması ailesine karşı olan suçluluk psikolojisiyle alakalı bence. Konu sahibi içten içe "tek suçlu ben değilim." diyor, ilgi dağıtıyor.

Hayır yengenin altınlarıyla araba alınmamış . altınların bir kısmı dükkan için gitmiş. abiside bir bir koyuyormuş zaten...[ İyi de dükkanın tamamı kayınpederin üstüne ise kayınpederinin koyması lazım değil mi altınları bir bir yerine:44: valla ben görümcenin ağzından dinleyip gelini haklı buluyorsam,yazık geline.

Bir kız, hele de ailesinden uzakta yaşayan bir kız, babasına karşı yaptığı hata karşısında utanan sıkılan, yüzlerine bakamadım diyen kız aileden gelen bu arabayı kendine hak görüp "yengem çalışmıyor, bizim işimiz, ekonomimiz üzerinde söz hakkı nasıl olur?" diye iddialı bir çıkış yapıyorsa şayet bu fikir aile içinde de destekleniyor besbelli. Aile içindeki atmosferi abisinin yuvası lehinde göremedim ben. "Yeğenim yeğenim" diyen konu sahibi ve ailesi yenge gidince abiyi dürtükleme, " git karını al gel, ne yapacaksanız netleştirin, çocuk arada heba olmasın" deme gereğini duymadı mı? Boşanacaklarsa bile bunun en az hasarla olması için en azından bu yapılmalıydı.

Son düzenleme:
Yengen şöyle düşünüyor olabilir, k.pederim kendi öz evladını istemediği bir evlilik yaptı diye sildi, zor durumda bıraktı, ileride aynısını bize de yapmayacağı ne malum...

Ki bence haklı da.

Ya bi de anlamadığım;yengeye olan altın borcunu ödeyecek maddi gücü olmayan birinin, üniversite öğrencisi kızına araba alması . bizim oralarda böyle durumlarda derler ki:''Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider çeşmeye...'' arabaya çok takıldım ben.Üni öğrencisi iken cep telefonu istemiştim de babam çalışmaya başlayınca kendi maaşınla alırsın demişti ki öyle de oldu.Acep birlikte yaşadığımız yenge mi düşünerek mi demişti?

Bir de öyle bir yazmışsın ki sanki yengen babanını dükkanını istiyormuş gibi anlaşılıyor, bence yengen altınları ile destek olduğu ikinci dükkanı istiyor. Bu durumda da haklı olur ama.

Bir de öyle bir yazmışsın ki sanki yengen babanını dükkanını istiyormuş gibi anlaşılıyor, bence yengen altınları ile destek olduğu ikinci dükkanı istiyor. Bu durumda da haklı olur ama.

Demek ortada 2 dükkan var, hanımın altınları bu dükkana katkı sağlamış ama buna rağmen halen keseler ortak,ve bu ortak keseden kızımıza araba alınmış.

Bazen gelinler kendi geleceğini dusunurken göze başlıyor hakliyken haksız duruma düşüyor...
Ben yurt dışına gelin geldim eşimin ailesi turkiyede yaşıyor... Dugunumde hiçbir masrafta zerre kadar yardımcı olmadılar üstüne yol paralarina kadar eşimden istediler... Çok kötü evde yaşadık disimizi siktik küçük bir ev aldık üstüne evi niye aldiniz turkiyede alsaydiniz dediler kendileri bedavadan oturacaklarya maddi olarak zorlandık oğluma bir ayakkabi almaya bile zorlandım ilk aylar... Üstüne abisi zırt pirt çağrı atarak arattirdi eşimi keyfi olarak fatura 250 eurodan assaya gelmedi çağrı atacağına önemli birşey varsa bir kerede çağrı atacağına sen ara diye msj attım kaynima. Kıyamet koptu.. Kb durumumuz bu sene zor disimizi sikmamiz lazım bu ay oğluma ayakkabi alacak param yokken bu kadar fatura geliyor yaziktir dediğimde kb verdiği cvp sanane oğlum senin babanın parasinimi harcıyor iç guveysimi geldi diye cvp aldım... Al birde burdan yak... Gelin para harcarsa vurdumduymaz eşini çocuklarını dusunurken boş harcama yapılmasını istemezken sanane ic guveysimi lafını yiyiyor... Ben dengeyi anlayamadım...

Konu sahibi arkadasim diger konunda da yengene hak vermistim hatirlarsan.Yengen altinlarini vererek abine 2. Bir dukkan acilmamismiydi eger abinin kendine ait bir dukkani varsa ve tapusu kendi ustune degilse yengen bu konuda hakli.Ama babanin yillardir calistigi dukkani istiyorsa haksiz.Bence siz karismayin abin ve yengen yetiskin insanlar onlar en iyisini bilir.

Back