- Konu Sahibi siyahgelinlik
Ben başlangıçta yengenin taleplerini ve kırgınlıklarını çok yerinde görmüştüm ama çalışmadığını öğrenince fikirlerim epeyce değişikliğe uğradı. Ortaklıktan ayrılmak istemek çok mantıklı, ortaklıktan eşi namına pay istemek yine mantıklı, altınlarını geri istemek çok mantıklı, altınları yerinde konmadan görümcenin el bebek gül bebek edilmesine bozulmak aşırı aşırı mantıklı, ammavelâkin hem çalışmak istemiyor hem de giderleri haricinde aylık 2000 lira istiyorsa bir kişi orada duracak. Özellikle de sordum çalışmasını abisi mi istememiş, aile mi karşı çıkmış diye, hayır kendisi istememiş yengenin. Neden peki? Çocuk 1,5 yaşında sanırım şu anda, babaannesi bakabilir ya da kadının akrabaları yakındaysa onlardan biri bakabilir muhtemelen, çocuğunun geleceği hakkında haklı olarak endişe eden kişi neden kendisi çalışmak istemez bunu anlayamadım ben. "Zorunda değil" diyenler çıkacaktır elbette ama o zaman da bir başkası yengenin gelecek kaygılarını iyileştirmek için 2000 tl birikim parası vermek zorunda olmaz bana göre. "Kadın çalışmaya mecbur değil evi erkek geçindirir" gibi arkaik bir ideolojiye sahip olmadığımdan belki bilemiyorum ama çalışma imkanı olduğu halde kendi parasını kazanmayan, kendi ayaklarının üstünde durmayan kimsenin gelecek endişesine çok da haklılık payı vermem ben şahsen. Ha tabii ev işlerinin tamamını kadın tek başına yapıyorsa, yardım görmüyorsa hiç kimseden ve aile bir de gelinden hizmet filan bekliyorsa söylediğim her şeyi geri alırım ve aileye "gidin kendinize köle pazarından bir köle bulun" derim o ayrı.
Son düzenleme: