• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Ben başlangıçta yengenin taleplerini ve kırgınlıklarını çok yerinde görmüştüm ama çalışmadığını öğrenince fikirlerim epeyce değişikliğe uğradı. Ortaklıktan ayrılmak istemek çok mantıklı, ortaklıktan eşi namına pay istemek yine mantıklı, altınlarını geri istemek çok mantıklı, altınları yerinde konmadan görümcenin el bebek gül bebek edilmesine bozulmak aşırı aşırı mantıklı, ammavelâkin hem çalışmak istemiyor hem de giderleri haricinde aylık 2000 lira istiyorsa bir kişi orada duracak. Özellikle de sordum çalışmasını abisi mi istememiş, aile mi karşı çıkmış diye, hayır kendisi istememiş yengenin. Neden peki? Çocuk 1,5 yaşında sanırım şu anda, babaannesi bakabilir ya da kadının akrabaları yakındaysa onlardan biri bakabilir muhtemelen, çocuğunun geleceği hakkında haklı olarak endişe eden kişi neden kendisi çalışmak istemez bunu anlayamadım ben. "Zorunda değil" diyenler çıkacaktır elbette ama o zaman da bir başkası yengenin gelecek kaygılarını iyileştirmek için 2000 tl birikim parası vermek zorunda olmaz bana göre. "Kadın çalışmaya mecbur değil evi erkek geçindirir" gibi arkaik bir ideolojiye sahip olmadığımdan belki bilemiyorum ama çalışma imkanı olduğu halde kendi parasını kazanmayan, kendi ayaklarının üstünde durmayan kimsenin gelecek endişesine çok da haklılık payı vermem ben şahsen. Ha tabii ev işlerinin tamamını kadın tek başına yapıyorsa, yardım görmüyorsa hiç kimseden ve aile bir de gelinden hizmet filan bekliyorsa söylediğim her şeyi geri alırım ve aileye "gidin kendinize köle pazarından bir köle bulun" derim o ayrı.

Son düzenleme:
nasıl 2000 lira istemesi normal deniyor ben anlamıyorum ya...
ne munasebet yanı...
evlendın dıye aılesı sana abakmak zorundamı..
yok oyle uc kurusa bes kofte..
madem esın hasta halıyle calısıyor...
oturup evde kım ne almıs dıye goz suzecegıne calıssın...
oturdugu yerden...
gelırım ama bı sartla aılen bıze 2000 lıra vercek..
dukkanı senın uzerıne yapıcak...
evlılıgı ıyıce senet sepet ıslerıne cevırdıler...
evlenırkken bılmıyormuydu babasıyla ısının bır olduugnu...
nıye sımdı tantana yapılıyor ?

benım esım bızım son model arabamızı gorumceme verdı ıhtıyacları var dıye..
bızım daha cocuk yok dedık o karda kısta ıse yuruyerek donarak gıdıp geldık..
noldu yanı gelın olarak kıyametı koparmam mı gerekıyordu..
ben dedım esıme ablana verelım arabayı dıye..
verdık 4 5 aydır araba onlarda..
tatlı dılden guler yuzden kımse olmez...

yengen benım aılemde olsa ben boyle kotu kalplı bırıyle anlasamazdım..
oturdugu yerden 2000 lıra dukkan cart curt..
o evlendıgı adamın aılesı olmasaydı..
gelecek para kaynagıda olmasaydı basta bırakıp gıtcekmıs herhalde bu..
hastalık bu ya.. abınızıde cok gecmıs olsun..
bu arada canım bol bol dua et hayırlısını dıle..
eger abınle ayrılmaları hayırlı olcaksa ayrılsınlar..
bu arada
o araba senın hakkın baban sana almıs..
kımseyede hesap vermek zorunda degılsın..
güle güle kullan arabanıda... annene destek olmak sana dusuyor..
annenı yalnız bırakmamalıısn bugunlerde..

:1::1:
Sevom bence bir istek listesi hazırla,:21:
Hala öğrenemedinmi kk da,herşey gelinlerin hakkı.:51:

liste deyince aklıma geldi
arkadaşım evlenecekti istemeden sonra gelin bi liste hazırlamış
erkek tarafının alması gerekenleri maddelendirmiş tutuşturmuş kv eline :1:
o zaman hata yaptığımı anlamıştım :37:

Biz hiç iş bilememişiz.:ssz::ssz:
Tez zamanda işten ayrılıp kayınpedere aylık bize 2000 lira para verin ,ben kendimi garantiye alıcam diycem.
Paraları çok,bana verecekleri 2000 lira onlara dokunmaz nasılsa,ben enayimiyim kendi geleceğimi kendim kurtarma çabasındayım.>:51:

Adunul'um minikkuşum, yaşam şartları belli, bir kadının bölünme oranı belli, mutlaka cok sever yegenini ama kendi cocukları olunca hangi birine yetişsin. Benim gördüğüm büün örnekler bu şekilde, sırtını döner demiyorum ama yetişemez. Bir anne gibi asla olamaz.

Haklısın tabi, ben yeğenime aşık olduğum için objektif olamamam normal :)

Bizim gelin hanım da böyleydi.

Ben de bir aileye gelinim. Kaynım ortak malların pay edilmesini istedi. Örneğin kendisine % 70, eşime % 30 önerdi. Ama onlar 7 kardeşlerdi ve anne-baba sağ. Ben eşime kabul etmemesini söyledim, öyle de yaptı. Sonuçta o mallarda herkesin hakkı var. Başkalarının hakkını nasıl gaspedebilir ve rahat yaşayabilirdik ki.

Bu hayli ilginç, ortak mallar pay edilecek ve oran 70'e 30. Sizin kayınbirader ailenin akıllısı galiba.

Son düzenleme:
Biz hiç iş bilememişiz.:ssz::ssz:
Tez zamanda işten ayrılıp kayınpedere aylık bize 2000 lira para verin ,ben kendimi garantiye alıcam diycem.
Paraları çok,bana verecekleri 2000 lira onlara dokunmaz nasılsa,ben enayimiyim kendi geleceğimi kendim kurtarma çabasındayım.>:51:

bende ayrılıyorum işten arkadaslar..
hemen annemın evıne gıdıcem sartlarımı solıcem
gorumcemdende arabayı ıstetıyorum hemen..
gecıyorum evıme..
yemek as yapamam.. gorumce yapsın :1::1::1:

kocamdan 1 mılyar kayınpederden 2 mılyar alıcam..
kayınwalıdemınde gelen gun paralarını alırım oh misss...
gelecegımı kurdum walla..:1::1:

ne ıcer acısı... aglancak halde guluyoruz..
bole gelınler oldugu surece kendımı essek gıbı hıssetmeye devam edıcem galıba

vay be :ssz:

sanki evlilik değil iş anlaşması yapıyorlar :6:

işte onu yapamadığımız için saf geldik saf gidicez.

Valla ben de bir kocam olcak diye evlendim.
Bir de baktım evlendikten sonra 5 kocam oluvermiş kp, kv, görümce vs derken:27:

Bilseydim yeminle evlenmezdim!

3. Şahıslardan uzak,ayrı yapıldıysa evlilik o evlilikten hayır bekle..
Yoksa hiç bekleme yani ben anladım.

Yenge eşine ne söylemişse görümcenin ağzında yahu..
Sorun eşin ms hastası olmasından öte.
Bu adam hasta olmasa 2 bin de isteyecek miydi diyenler olmuş.

Hastalık değil olay. Ona kadar bu evlilikte bir sürü sorun var.
Görmek istemeyen görmemiş.

Sorunlar:
1) Altlı üstlü oturuluyor. Ve ilk konuda yazmıştı konu sahibi bazen günlerce ailemin evine gelmez diye..
Her gün gelmesi bekleniyor yani. Mecbur evet her gün gitmeye diyen bir bekar arkadaş bile vardı delirtmişti beni:ssz:

2) Ortak gelir söz konusu eve giren düzenli bir maaş yok. Abi hala bekarmış gibi..
İş ortak olsa bile bu adam evlenmiş senin oğlun olmaktan öte bir de baba olmuş!
Bu kadın eşinin düzenli bir maaş almasını her türlü ister illa ms hastası olmasına gerek yok..

3) Altınlarını iş için vermiş ayy tok gözlü gelinim nasıl da verdi dememişler..
Eve düzenli para girsin, birikimimiz olsun demiş. Hemen aç gözlü oldu zavallı kadın.
Ama o gelin değil mi bir kaç yıldır gelmiş nasıl der nasıl karışır?!
Hem de çalışmıyor!

4)Altınları iade edilmeden görümceye araba alınıyor..
Bu kadın da ayy beraber gezeriz kız demeliydi heralde.
Hani evliliğinde her şey gönlüne göre, hiç derdi yok çünkü..

5) Bu araba mevzusu üzerine kavga ediyorlar. Abi tam bir evli erkek gibi davranıyor!
Eşini 1 buçuk yaşındaki kızıyla evde bırakıyor ailesinde kalmaya başlıyor dikkat!
Ben bu eşe bayıldım! Ne kadar çözüm odaklı tavırlar sergiliyor değil mi?

6)Bunalan,üzülen yenge kızını alıp evden gidiyor.
Ardından onu almaya altınlarla gidiyorlar..
Ne kadar büyük incelik böyle.
Al altınlarını da yürü aç gözlü der gibi olmuş..
Bu üsluba da dört dörtlük üslup beklenir ama ne yaparsın eğer gelinsen çekeceksin:ssz:

Son düzenleme:

Sorunlar:
1) Altlı üstlü oturuluyor. Ve ilk konuda yazmıştı konu sahibi bazen günlerce ailemin evine gelmez diye..
Her gün gelmesi bekleniyor yani. Mecbur evet her gün gitmeye diyen bir bekar arkadaş bile vardı delirtmişti beni:ssz:

2) Ortak gelir söz konusu eve giren düzenli bir maaş yok. Abi hala bekarmış gibi..
Bu kadın eşinin düzenli bir maaş almasını her türlü ister illa ms hastası olmasına gerek yok..

Eve düzenli para girsin, birikimimiz olsun demiş. Hemen aç gözlü oldu zavallı kadın.
Hem de çalışmıyor!

5) Bu araba mevzusu üzerine kavga ediyorlar. Abi tam bir evli erkek gibi davranıyor!
Eşini 1 buçuk yaşındaki kızıyla evde bırakıyor ailesinde kalmaya başlıyor dikkat!

Bu üsluba da dört dörtlük üslup beklenir ama ne yaparsın eğer gelinsen çekeceksin:ssz:

hepsine katılıyorum işaretlediğim kısımda da ailenin tavrını merak ediyorum '' oğlum gitsene karınla çocuğunun yanına burada niye kalıyorsun ? '' demiyorlar mı ?

hem altınları alıp gelini getirmeye gitmek ne demektir o kıza ve ailesine en büyük hakarettir

Sorunlar:

Hem de çalışmıyor!

çok doğru noktalara değinmişsin,

konu sahibi sadece kendi tarafından değilde yengen tarafından da konulara bakmayı denesen belki herşey daha güzel olur iki taraf için...

Bu hayli ilginç, ortak mallar pay edilecek ve oran 70'e 30. Sizin kayınbirader ailenin akıllısı galiba.

Açıkçası üzerinde durmadım, sonuçta anne-baba sağ, 7 kardeş varken pay düşünmekten ziyade, başkalarının hakkının gasbedilmesi konusu canımı sıktı.

Ben el kızıyım, beni ilgilendirmez. Ailesine nasıl hesap verecekti kaynım diyordum ama, adam meğer tüm malları üstüne yapmış, aile bireylerinin haberi yokmuş. Eğer eşim kabul etseydi altına gireceğimiz vebalden nasıl kurtulurduk bilemiyorum.

Şimdi en azından vicdanımız rahat, kendi yağımızda kavruluyoruz. Sevmeseler de görümcelerim bana karşı saygısızlık yapmıyorlar.

Son düzenleme:
kayınvalide yanına gelin gittim.yan evdede eltim..kaynım ve eşim ortak iş yapıp evi geçindiriyorlar.

düğün sabahı bileziklerim ve küçük altınlarımın hepsini aldılar.düğünü borçla yaptık onları ödüycez dediler.1 sene sonra kayınpederim emekli olacaktı kızım söz altınlarını alıcaz dedi.(eltimin altınlarınıda almışlar.)

sonra eşimin 2.maaşından kredi çekip araba aldılar kayınpederimin üstüne..

ve 1,5 sene sonra kayınpederim emekli oldu.karısına ve 2 kızına 3 er tane burma bilezik hediye aldı.eltimle bana da dediki,siz adammı oldunuzda size altın alayım. :((

ve o gün eşime dedim ki ya bu evden taşınırız ya ben boşanırım,seni seviyorum ama benim neyimi görmüşte adammısın diyor dedim.

velhasıl 6 ay içinde taşındık,kuru bir yatak odası(babam almıştı) ve 1 tane televizyonla ha bide araba kredisiyle...

arabayı sorarsanız bilmem ne oldu nerde şimdi...

konuyu,yorumları okudum da en iyisi öleyim ben dedim.

kayınvalide yanına gelin gittim.yan evdede eltim..kaynım ve eşim ortak iş yapıp evi geçindiriyorlar.

düğün sabahı bileziklerim ve küçük altınlarımın hepsini aldılar.düğünü borçla yaptık onları ödüycez dediler.1 sene sonra kayınpederim emekli olacaktı kızım söz altınlarını alıcaz dedi.(eltimin altınlarınıda almışlar.)

sonra eşimin 2.maaşından kredi çekip araba aldılar kayınpederimin üstüne..

ve 1,5 sene sonra kayınpederim emekli oldu.karısına ve 2 kızına 3 er tane burma bilezik hediye aldı.eltimle bana da dediki,siz adammı oldunuzda size altın alayım. :((

ve o gün eşime dedim ki ya bu evden taşınırız ya ben boşanırım,seni seviyorum ama benim neyimi görmüşte adammısın diyor dedim.

velhasıl 6 ay içinde taşındık,kuru bir yatak odası(babam almıştı) ve 1 tane televizyonla ha bide araba kredisiyle...

arabayı sorarsanız bilmem ne oldu nerde şimdi...

konuyu,yorumları okudum da en iyisi öleyim ben dedim.

kusura bakma da oha diyesim geldi ne aileler var , güya sana laf söylediğini sanmış ama bilmiyor ki kendi oğluna demiş en büyük hakareti , düşmez kalkmaz bir Allah denir sanırım böyle durumlarda

Matematik olarak dükkandan 3 ev geçiniyor. Yine aynı dükkandan babanız öyle bir birikim yapabiliyor ki size kendi bütçesinden bir araba alıyor. 3 hisseyle ev geçinse 1 hisseyle de yıllarca size araba almak için birikim yapmış olsa 4 hissenin 3 ü size ve ailenize 1 i abiniz ve eşine gidiyor demektir. Abiniz kira vermiyor. Ama bir ev alabilecek parayı da kenara koyamıyor. Ne nekadar kazandığı belli ne nekadar harcadığı. acaba yeengeniz gerçekten istediği bir kıyafeti alabiliyor mu* Ya da mutfağında çocuğuna istediğini pişerebiliyor mu? Bu gün ben evimi çekip çevirebiliyor olsam da bir ev araba için birikim yapamıyorsam rahat hissetmem kendimi. Yengeniz de bu orantısız dağılım , belirsiz bir iş ortaklığı , belirsiz bir gelir, belirsiz bir iş yaşamı , sürekli her mahremini bir kapı öteden duyabilecek bir kayınvalide ve kayınpeder .... Bu evde huzur olmaz. Olur yengem çok kötü diyorsanız da lütfen ilerde kayınbabanızın evinde dip dibe oturun . Eşinizin eline ne geçtiği belli olmasın . 1000 tl ile de geçiniliyor unutmayın. Kimse ölmüyor. Siz de doktor maaşınızla hayata bakmaya devam edin. O gün bile yengenizin şu anki durumunu anlayamayacaksınız. Bir işiniz ve hasta olmayan bir eşiniz olacak. Umarım siz eve 3500 getirirken , her ay bir sonrakinin hesabını yaparken , çocuğun kreşi, arabanın taksidi düşünürken eşinizin belli olmayan maaşı , ailenin rahatlığı ve gevşekliği sizi rahatsız etmez.

Bir erkek eşine ayrı bir yuva, huzurlu bir ortam , kimsenin müdehale edmeyeceği güvenli bir ilişki, sevgi , ilgi iltifat , anlayış , iyi niyet , kıymet , ortak gelecekleri için fikir yatırım , belli bir bütçe ayırmalıdır. Bunların olmadığı bir ortamda bir kadına isterseniz tirilyonlar verin hiçbir kıymeti olmaz. benim evdeki huzurumu, çocuğumla olan mutluluğumu , gelecek kaygımı , eşime birşey olursa ben çocuğumla ne olurum kaygımı düşünmeyen , özel hayat ortamı oluşturmayan beni de tüm aileye aç gözlü paragöz nankör gelin olarak lanse eden bir eşi hzuurum olmayan bir yuvayı bırakıp gitmem , en kısa zamanda başımın çaresine bakmam en mantıklısıdır. Yengeniz de onu yapmış . Çocuğunun tüm sorumluluğunu da alarak. çok çok haklı. Sadece okadar btutmuşki patlayınca çıkan cümlelerin ayarını yapamayacak hale gelmiş.

Kayınpederinizin evinde mutlu , hiçbirşey beklemeyen, hiçbirşey istemeyen, evini kendi parasıyla çekip çeviren İYİ gelin halinize selamlar. Bir gün ben bunları yapıyorum diye yazın lütfen . Zevkle okuruz.

Ben geçen konu da yengeni haklı buldum..
''..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.'' demişssin..
Bir gün sende gelin olacaksın illaki ve k.k da yengenin yaşadıklarına benzer konular açmayacağını kimse bilemez..

kusura bakma da oha diyesim geldi ne aileler var , güya sana laf söylediğini sanmış ama bilmiyor ki kendi oğluna demiş en büyük hakareti , düşmez kalkmaz bir Allah denir sanırım böyle durumlarda

aileler demeyelimde ne babalar var diyelim.keza kayınvalidem çok iyi bir insandır..
kayınpederim ise korku filmi..40 yıllık karısına bile halen küfür eder.kadının gözünde yaşı dinmez..

eşim hep arkamdaydı ama,babası yüzünden çok gözyaşı döktü zamanında.3 senedir huzura kavuştum,hem ben işe döndüm,hem eşim abisiyle şirketleri ayırdı..

hep derimki eşime,annen başımın tacı ama allah babanı bizlere muhtaç etmesin:34:

şimdi görüyorumda,ya ben salakmışım,ya 22 yaşında annesiz gelin olmanın cahilliğini yaşamışım,yada şimdiki nesil çok çıkarcı..

Hikayeyi birde ''yeğeninizin annesinden'' dinlemek isterdim.
Ortak bütçe herzaman zordur.
Herkes kendi bütçesini bilmek ister. Belki ifade şekli hoş olmasa da evet abiniz rahatsız ve
''yeğeninizin annesi'' kendini güvende hissetmek, abinizin durumu çalışmaya elvermezse birgün kenarda köşede
bir garantisi olsun istiyor.
Bunda abes bir durum göremedim ben.
Karı koca arasına bu kadar girmek doğru değil bence.
Bırakın abiniz sorunlarını ''yeğeninizin annesiyle'' birebir çözsün.

Agziniza saglikkk...:1:

aileler demeyelimde ne babalar var diyelim.keza kayınvalidem çok iyi bir insandır..
kayınpederim ise korku filmi..40 yıllık karısına bile halen küfür eder.kadının gözünde yaşı dinmez..

eşim hep arkamdaydı ama,babası yüzünden çok gözyaşı döktü zamanında.3 senedir huzura kavuştum,hem ben işe döndüm,hem eşim abisiyle şirketleri ayırdı..

hep derimki eşime,annen başımın tacı ama allah babanı bizlere muhtaç etmesin:34:

şimdi görüyorumda,ya ben salakmışım,ya 22 yaşında annesiz gelin olmanın cahilliğini yaşamışım,yada şimdiki nesil çok çıkarcı..

kayınpederin zor ve geçimsiz bir insanmış ,

insanların iyi-kötü yönlerini bir şekilde anlamak da güzel , şöyle düşün kimin ne olduğunu öğrendin ,kimseye muhtaç olmadığını öğrendin , artık kimseye eyvallahın yok kimseden bir beklentin yok ve kimsenin sendne beklentiye girmeyi bekleyecek yüzü yok kısacası kafan rahat,

salaklık değilde cahillik ve de iyi niyet diyelim , bende yeni evliyim anam ağlıyor borç ödüycem diye bana takılan altınlaır bile eşimle ikimiz aldık ama etrafımda neeler görüyorum nası nazlarını geçiriyorlar nasıl parmaklarında oynatıyorlar onlar mı iyisini yapıyor ben mi acaba diyorum ara sıra , ama sonra sana üst paragrafta yazdıklarımı düşünüyorum en azından azıcık aşım kaygısız başımm ...

Matematik olarak dükkandan 3 ev geçiniyor. Yine aynı dükkandan babanız öyle bir birikim yapabiliyor ki size kendi bütçesinden bir araba alıyor. 3 hisseyle ev geçinse 1 hisseyle de yıllarca size araba almak için birikim yapmış olsa 4 hissenin 3 ü size ve ailenize 1 i abiniz ve eşine gidiyor demektir. Abiniz kira vermiyor. Ama bir ev alabilecek parayı da kenara koyamıyor. Ne nekadar kazandığı belli ne nekadar harcadığı. acaba yeengeniz gerçekten istediği bir kıyafeti alabiliyor mu* Ya da mutfağında çocuğuna istediğini pişerebiliyor mu? Bu gün ben evimi çekip çevirebiliyor olsam da bir ev araba için birikim yapamıyorsam rahat hissetmem kendimi. Yengeniz de bu orantısız dağılım , belirsiz bir iş ortaklığı , belirsiz bir gelir, belirsiz bir iş yaşamı , sürekli her mahremini bir kapı öteden duyabilecek bir kayınvalide ve kayınpeder .... Bu evde huzur olmaz. Olur yengem çok kötü diyorsanız da lütfen ilerde kayınbabanızın evinde dip dibe oturun . Eşinizin eline ne geçtiği belli olmasın . 1000 tl ile de geçiniliyor unutmayın. Kimse ölmüyor. Siz de doktor maaşınızla hayata bakmaya devam edin. O gün bile yengenizin şu anki durumunu anlayamayacaksınız. Bir işiniz ve hasta olmayan bir eşiniz olacak. Umarım siz eve 3500 getirirken , her ay bir sonrakinin hesabını yaparken , çocuğun kreşi, arabanın taksidi düşünürken eşinizin belli olmayan maaşı , ailenin rahatlığı ve gevşekliği sizi rahatsız etmez.

Bir erkek eşine ayrı bir yuva, huzurlu bir ortam , kimsenin müdehale edmeyeceği güvenli bir ilişki, sevgi , ilgi iltifat , anlayış , iyi niyet , kıymet , ortak gelecekleri için fikir yatırım , belli bir bütçe ayırmalıdır. Bunların olmadığı bir ortamda bir kadına isterseniz tirilyonlar verin hiçbir kıymeti olmaz. benim evdeki huzurumu, çocuğumla olan mutluluğumu , gelecek kaygımı , eşime birşey olursa ben çocuğumla ne olurum kaygımı düşünmeyen , özel hayat ortamı oluşturmayan beni de tüm aileye aç gözlü paragöz nankör gelin olarak lanse eden bir eşi hzuurum olmayan bir yuvayı bırakıp gitmem , en kısa zamanda başımın çaresine bakmam en mantıklısıdır. Yengeniz de onu yapmış . Çocuğunun tüm sorumluluğunu da alarak. çok çok haklı. Sadece okadar btutmuşki patlayınca çıkan cümlelerin ayarını yapamayacak hale gelmiş.

Kayınpederinizin evinde mutlu , hiçbirşey beklemeyen, hiçbirşey istemeyen, evini kendi parasıyla çekip çeviren İYİ gelin halinize selamlar. Bir gün ben bunları yapıyorum diye yazın lütfen . Zevkle okuruz.

Bu olmamış diyeceğim kusura bakmayın.

Unutmayın ki %1 lik dilime giren en zeki gençlerden oluşur tıp fakülteleri. Sırf girmekle de bitmez bir ömür okurlar geceleri gündüzleri yoktur. Öyle hiçbirimiz gibi yatmazlar. Kimse bana bir doktordan daha ağır çalışma şartları olduğunu söylemesin vallahi gülerim. Ben haftanın 6 günü sabah 07,30 a işte olup akşam kaçta çıktığım belli olmamasına rağmen bir doktorun tırnağı olamam. Onlara saygım sonsuz, bu benden küçük öğrenci bile olsa. O yüzden 3500 gibi telaffuz ettiğiniz rakam dr.lar için yüz karası bir rakamdır
(bilinçli yazdınızsa tabi ki inşallah o kadar değildir)

Bir doktorun geçim sıkıntısı olmamalı, maaş kaygısı olmamalı, kreş kaygısı olmamalı ki, siz ben o yanına gittiğimizde güleryüzle tüm enerjisiyle karşılasın bizi.

Konu sahibine vurmak için lütfen doktorluk gibi kutsal bir mesleğe laf söylemeyin.

Hem hepimiz en azından engelli adayı değil miyiz ? Konu sahibinin eşinin yada kendi eşinizin veya sizin sağlıklı bir hayat süreceğinize dair senediniz falan mı var yukarıyla.

"mutfağında çocuğuna istediğini pişerebiliyor mu"
ya artık abartılmasın , babaanne evde bal börek yerken, torun yukarıda ekmek kemiriyor içiniz rahatladı mı ?

Allahınızı severseniz nedir bu eş anası ve ailesi düşmanlığı ?

Bugün yağmur yok, bi kaynanamı arayayım gene ne halt karıştırmış ekinlerin suya ihtiyacı var oysaki.

Back