• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Herhalde bu konu sahibinin hayatı yengesinden ibaret arkadaşlar, işi gücü yok yengesiyle ne yaşıyosa gelip burada dert yanıyo...
Hayır anlamadığım; şimdi sen burada bu sorunları anlatınca ne oluyo, nasıl bi çözüm bulup da hayata geçiriyosun?
Kendi aklın yetmiyo mu bu sorunları çözmeye?
Ya da kadınlar kulübünden başka birileri yok mu dertleşeceğin???

Ayrıca sana bir abla tavsiyesi, geçmişin yaşadığın ve hata olarak nitelendirdiğin şeyleri gözünde ve kafanda çok büyütme. Mesela bana göre bu bir hata değil, hayatın olağan akışında yaşanabilecek birşeydir. Eğer evlenmeme kararın buna dayanıyorsa da merak etme karşına senin ruhunu ve aklını sevecek, seni bir eşya gibi görüp değerlendirmeyecek çok kişi çıkacak. Bu kadar karamsar olma.

teşekkür ederim desteğiniz için ..sağolun

yenge gitmekle cok iyi yapmis bu aileden ne koy olur ne kasaba
gorumce her halti yemis simdide abisinin yuvasini bozuyor ama allah bunun hesabini sorar .sanma ki o arabadan hayir goreceksin. sen zaten bu kafayla evlenemessin. yuva yikanin yuvasi olmaz.
allah o geline sabir versin. cok iyi dayanmis.

Herhalde bu konu sahibinin hayatı yengesinden ibaret arkadaşlar, işi gücü yok yengesiyle ne yaşıyosa gelip burada dert yanıyo...
Hayır anlamadığım; şimdi sen burada bu sorunları anlatınca ne oluyo, nasıl bi çözüm bulup da hayata geçiriyosun?
Kendi aklın yetmiyo mu bu sorunları çözmeye?
Ya da kadınlar kulübünden başka birileri yok mu dertleşeceğin???

sadece bana değil, kadınlar kulübünde derdini paylaşan, eşini kaynanasını anlatan herkese hakarette bulunuyorsunuz şu an, onlarda işsiz ve arkadaşsız demekki..umarım farkındasınızdır.

diğer konu sahiplerini de uyarın, gitsinler arkadaş edinsinler, sizi de meşgul etmesinler

yenge gitmekle cok iyi yapmis bu aileden ne koy olur ne kasaba
gorumce her halti yemis simdide abisinin yuvasini bozuyor ama allah bunun hesabini sorar .sanma ki o arabadan hayir goreceksin. sen zaten bu kafayla evlenemessin. yuva yikanin yuvasi olmaz.
allah o geline sabir versin. cok iyi dayanmis.

allah sizin şu yaptığınızın da hesabını sorar inş ..

yani bu kadar asabiyet niye anlamadım
siz insanlara böyle cevap verecektiniz madem konuyu niye açtınız onu da anlayamadım

abinize söyleyin boşasın yeğeninizin annesini. vallahi herkes için en iyi olan bu.
hem o kurtulur hem siz bu sinir krizinden kurtulursunuz..
yani ilk defa kkda birine boşansa iyi olur diyorum o derece

allah sizin şu yaptığınızın da hesabını sorar inş ..

he canim he avut kendini yazik degil mi o kadina.yazik degil mi abine.yazik degilmi gunahsiz ortada kalan bir cocuga. bekarsin anlamiyorsun. hala yengeni gelmis burada cekistiriyorsun. once igneyi kendine batir bakalim. kendi hatalarini bir gor. once kendini duzelt. once kendinle ugras sonra yengenle abinin iliskisine el atarsin.

sadece bana değil, kadınlar kulübünde derdini paylaşan, eşini kaynanasını anlatan herkese hakarette bulunuyorsunuz şu an, onlarda işsiz ve arkadaşsız demekki..umarım farkındasınızdır.

diğer konu sahiplerini de uyarın, gitsinler arkadaş edinsinler, sizi de meşgul etmesinler

Ben ortada bir dert göremedim de, daha önceki konundan da hatırladığım yine aynı mesele ve yine senin şımarıklığın asıl sorun...
İnsanların ne dertleri var işin içinden çıkamayıp paylaşabilirler bu durumu burada, ama sen gelmiş yok bana araba aldılar yengeme almadılar o da küstü, yok yengem evi terk etti bla bla bla...
Abin senin kadar dert etmiyordur bu durumu heralde..
Bence gelip burada ağlayacağına önce sorunu kendinde ara, o zaman sorun çözülür zaten...

Yok artık.. Bence siz hazır hastanedesiniz(!) de bir psikiyatriste uğrayın derim..

tercuman olmuşsun aynen kendi yediğin haltları yengen bilseydi heralde böyle konuşmazdın bence git yengenden özür dile ve abinle arası iyi olsun o çocuğun ne günahı var belki o zaman Allah ailece sizi affeder yengen nasıl bi aileye düşmüş Allah yardımcısı olsun

ayrıca kardeş demişsin tamam öyle ama karısı o herşeyden önce gelmesi lazım

Araba mevzusunu okumuştum, senin geçmiş hikayeni de.. Şimdi de bunu okudum, sadece konuya cevap vereceğim yorumları ilk sayfadan sonra okumadım.

80 gram altınla evlendim ben, ne düğünümde takılanları aldım ne başka birşey. Düğündeki bütün takılar düğün borcuna gitti, eyvallah dedim parada pulda gözüm yok. Bileziklerimi de eşimin ve ailesinin zorlandığı borçlarına verdim gönül rızasıyla.. Sonra ne mi oldu? Ailesi sağolsun benden 80 gram altınımı aldılar da, bana 1 gram huzur vermediler. Hayatta paraya pula önem veren bir insan değilimdir, insanın sahip olduğu miktar cebindeki değil yediğidir. Bizim de bütçemiz ortaktı, ne çektiysem bu yüzden çektim zaten. Abartmıyorum tamı tamına 2 liralık birşey için kırk defa laf soktular. 2 lira bu altı üstü. Şimdi bütçelerimiz ayrı ama hala onların borçlarıyla boğuşuyoruz çünkü krediler eşimin üzerine. Benim evimde doğru düzgün hiçbir şey yok, kendi çabalarımızla ne alabiliyorsak o. Şimdi o altın muhabbetini burda okudukça içim yanıyor, ben yengene sonuna kadar hak veriyorum. Ya hiç takmayacaksın, taktıysan da almayacaksın kolundan. Ben bileziklerimi borç olarak bile vermedim, heba ettim. Şimdi onlar evine 5 liralık birşey alsalar beni sinirlendiriyor. Ki sana araba alınmış, yengenin yaptıkları bence az bile kalıyor...

Tatlım var olan düzende çalışmayı seçtiyse ve gelinde bunu bilerek evlendi ise ortak hesaba razılar demektir.

Şimdi bende size şunu soruyorum,ortada bir elti daha var diyelim ve geldi buraya konu açtı ''kayınpederim kaynıma hem iş verdi,hem ev ,hemde eltim huysuzluk çıkartıyor ,bizimde hakkımız olan paradan kendine güvence istiyormuş,bizim suçumuz eşimin başka iş seçmesimi ''dese burda yengeyi savunan 30 kişinin 23 ü bu sefer o gelini haklı bulur,çünkü kk da hep gelinler haklıdır.

:1::1::1: O gelinlerde yarın öbür gün kayınvalide pardon ya KV olacak. Şimdiki kayınvalideler pek bilgisayar kullanamıyor da 10-15 yıl sonra ortalık toz duman düşünsene kayınvalide yazıyor, gelin yazıyor. Kim öle kim kala da harbi keyifli olacak gelecek yıllar :ssz:

Araba mevzusunu okumuştum, senin geçmiş hikayeni de.. Şimdi de bunu okudum, sadece konuya cevap vereceğim yorumları ilk sayfadan sonra okumadım.

80 gram altınla evlendim ben, ne düğünümde takılanları aldım ne başka birşey. Düğündeki bütün takılar düğün borcuna gitti, eyvallah dedim parada pulda gözüm yok. Bileziklerimi de eşimin ve ailesinin zorlandığı borçlarına verdim gönül rızasıyla.. Sonra ne mi oldu? Ailesi sağolsun benden 80 gram altınımı aldılar da, bana 1 gram huzur vermediler. Hayatta paraya pula önem veren bir insan değilimdir, insanın sahip olduğu miktar cebindeki değil yediğidir. Bizim de bütçemiz ortaktı, ne çektiysem bu yüzden çektim zaten. Abartmıyorum tamı tamına 2 liralık birşey için kırk defa laf soktular. 2 lira bu altı üstü. Şimdi bütçelerimiz ayrı ama hala onların borçlarıyla boğuşuyoruz çünkü krediler eşimin üzerine. Benim evimde doğru düzgün hiçbir şey yok, kendi çabalarımızla ne alabiliyorsak o. Şimdi o altın muhabbetini burda okudukça içim yanıyor, ben yengene sonuna kadar hak veriyorum. Ya hiç takmayacaksın, taktıysan da almayacaksın kolundan. Ben bileziklerimi borç olarak bile vermedim, heba ettim. Şimdi onlar evine 5 liralık birşey alsalar beni sinirlendiriyor. Ki sana araba alınmış, yengenin yaptıkları bence az bile kalıyor...
çok üzülüyorum böyle hikayeler okudukça:31:
yani madem para para diye ölüyorlar evlendirmesinler para da onların ailesinde kalsın gelinin de günahına girmesinler nedir bu anlayamadım ki
evi ayrımanız iyi olmuş vallahi

Ben okumadım sürekli bahsediliyor sen okurken şunları yapmışsın. Bende yengeyi haklı buluyorum ama şu eski durumları açmasanız çok iyi olurdu.
Siyahgelinlik ortada bir aile var ortak bütçe olunca yengeniz geleceğini göremiyor. Sizde evli olsanız evinize ne girdiği girmediği belli olmasa bu ne kadar sürecek derdiniz.
Zor şeyler ben empati yapabiliyorsam sizde yapabilirsiniz. Yengenize karşı en baştaki çalışmıyor ne karışıyor tutumu hoş değildi. Sizde çalışmıyorsunuz ama herşeye dahilsiniz. Oda sizin kızınız bunu ailecek kabul etseniz yengeniz de sizi kabul eder bence.Ama siz el bebek gül bebek olurken sanki yenge el kızı olarak görülmüş.
Aileniz sizinle görüştüğünde Yapıcı olun siz aileniz sizinle dertleşirken güzel yorumlar yapın. Onları yumuşatın. Umarım herşey tatlıya bağlanır.

tercuman olmuşsun aynen kendi yediğin haltları yengen bilseydi heralde böyle konuşmazdın bence git yengenden özür dile ve abinle arası iyi olsun o çocuğun ne günahı var belki o zaman Allah ailece sizi affeder yengen nasıl bi aileye düşmüş Allah yardımcısı olsun

ayrıca kardeş demişsin tamam öyle ama karısı o herşeyden önce gelmesi lazım

yediğim haltlar..ah bu yediiğim haltlar.......
bu yaptığınız insanlık değil, yapmayın lütfen

:1::1::1: O gelinlerde yarın öbür gün kayınvalide pardon ya KV olacak. Şimdiki kayınvalideler pek bilgisayar kullanamıyor da 10-15 yıl sonra ortalık toz duman düşünsene kayınvalide yazıyor, gelin yazıyor. Kim öle kim kala da harbi keyifli olacak gelecek yıllar :ssz:

Aynen öyle Adunul. Kaynanalarda gelip konu açacak gelinlerinden dert yanacaklar belki de bu sefer KK da zaten hep k.valideler haklıdır diyeceğiz :1:

Abinizin yuvası içinde yaşanan herşeyden kelimesi kelimesine
haberiniz var, abinizin yaptığı büyük yanlış.
Yengenizin her söylediğini size mi yetiştiriyor,
şimdi diyeceksiniz ki paylaşıyor, böyle paylaşmak olmaz,
kelimesi kelimesine anlatıp, arayı bozmakla paylaşmak olmaz.
Yengeniz belki yanlış kelimeler kullanmış olabilir ama ana fikri
bana göre de doğru, ben kendi adıma eşimin ailesine muhtaç olmak istemem,
bana ve çocuğuma ne görümcem ne de diğer aile üyeleri baksın istemem,
bunun için hakkım varsa özellikle de, o hakkı kullanmak, önlem alınması gerekiyorsa da
o önlemi almak isterim.
Şu sözlerinizi okuduktan sonra artık sizinde çok iyi niyetli yaklaştığınızı düşünmüyorum açıkçası.
Kardeşler her zaman kardeştir ama eşler dış kapının dış mandalı gibi sözleriniz şuan için çok boş.
Hayatta herkesin yeri farklıdır, eşte bir kardeş kadar değerlidir.
Ben evlenmeyeceğim cümleleri küçük yaşlarda hep kullanılmış cümlelerdir, evlenince anlarsınız inş,
kimin yeri neresiymiş, bu arada eşinizde size kardeşi kadar değer vermez sizi ezerse işte o zaman tam anlarsınız.
Abinizin bir yuva kurduğunu kabul etmeli, bu kadar herşeyin içinde olmamalısınız bence ,ailecek.
Herkes kardeşini sever, bu demek değil ki, onun ailesine biz bakalım, herşeylerinden haberdar olalım.

konu sahibinin ben de haksız olduğunu düşünüyorum ama kendi özel hayatının bu konuyla ne gibi bir bağlantısı olabilir bunu anlamıyorum. ne alakası var bu konuyla şimdi ? hangi kitapta yazıyor pişmanlıktan kavrulan bir kızın geçmişte yaşadığı birşeyi ısıtıp ısıtıp önüne koymak ? ki bana kalırsa pişmanlık da yaşamaması gereken bir durumken daha da ilginç geliyor bana bu yorumlar. Allah var yukarıda yapmayın bunu.

konu sahibi ailenin altınları alıp gelininizin evine gitmesini ben de ayıpladım evet resmen hakaret etmişler. bak sana burada bir sürü yorum yapıldı. senin de bu konuda pek vicdanın rahat değil ki gelip burada konular açıyor destekçi bulmaya çalışıyorsun düşündüklerine çünkü vicdanın da seni rahat bırakmıyor. anneni abini geçtim babanla konuş madem kardeşin senin canın kanın yuvasının yıkılmasına göz göre göre izin verme. ama senin bunu ypmaya niyetin yoksa da nasılsa evlenmeyeceğim bana ne deyip kenara çekileceksen de vicdanından şüphe etmen lazım gerçekten

bende o yılları düşünüp gülüyorum düşünsenize bır derdım var bölümü

bir gelinim var olmuş:52::52::52::52:

Bu konuyu şimdilik kapatıyorum, siyahgelinlik açılmasını isterse bana özel mesaj atması yeterli.

Konu sahibesine ağzına geleni yazanlar bekleyin azzz sonra...

Konu sahibesinin talebi üzerine konu tekrar aktif edilmiştir, özelden kendisine de yazdığım gibi konu aktif edildiğinden itibaren site kurallarına aykırı yorum yapılırsa buna konu sahibeside dahil gerekli ceza verilir ve konu bir daha açılmamak üzere kapatılır.

Son düzenleme:
Back