- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
Valla ben de bir kocam olcak diye evlendim.
Bir de baktım evlendikten sonra 5 kocam oluvermiş kp, kv, görümce vs derken
Bilseydim yeminle evlenmezdim!
3. Şahıslardan uzak,ayrı yapıldıysa evlilik o evlilikten hayır bekle..
Yoksa hiç bekleme yani ben anladım.
Yenge eşine ne söylemişse görümcenin ağzında yahu..
Sorun eşin ms hastası olmasından öte.
Bu adam hasta olmasa 2 bin de isteyecek miydi diyenler olmuş.
Hastalık değil olay. Ona kadar bu evlilikte bir sürü sorun var.
Görmek istemeyen görmemiş.
Sorunlar:
1) Altlı üstlü oturuluyor. Ve ilk konuda yazmıştı konu sahibi bazen günlerce ailemin evine gelmez diye..
Her gün gelmesi bekleniyor yani. Mecbur evet her gün gitmeye diyen bir bekar arkadaş bile vardı delirtmişti beni
2) Ortak gelir söz konusu eve giren düzenli bir maaş yok. Abi hala bekarmış gibi..
İş ortak olsa bile bu adam evlenmiş senin oğlun olmaktan öte bir de baba olmuş!
Bu kadın eşinin düzenli bir maaş almasını her türlü ister illa ms hastası olmasına gerek yok..
3) Altınlarını iş için vermiş ayy tok gözlü gelinim nasıl da verdi dememişler..
Eve düzenli para girsin, birikimimiz olsun demiş. Hemen aç gözlü oldu zavallı kadın.
Ama o gelin değil mi bir kaç yıldır gelmiş nasıl der nasıl karışır?!
Hem de çalışmıyor!
4)Altınları iade edilmeden görümceye araba alınıyor..
Bu kadın da ayy beraber gezeriz kız demeliydi heralde.
Hani evliliğinde her şey gönlüne göre, hiç derdi yok çünkü..
5) Bu araba mevzusu üzerine kavga ediyorlar. Abi tam bir evli erkek gibi davranıyor!
Eşini 1 buçuk yaşındaki kızıyla evde bırakıyor ailesinde kalmaya başlıyor dikkat!
Ben bu eşe bayıldım! Ne kadar çözüm odaklı tavırlar sergiliyor değil mi?
6)Bunalan,üzülen yenge kızını alıp evden gidiyor.
Ardından onu almaya altınlarla gidiyorlar..
Ne kadar büyük incelik böyle.
Al altınlarını da yürü aç gözlü der gibi olmuş..
Bu üsluba da dört dörtlük üslup beklenir ama ne yaparsın eğer gelinsen çekeceksin
aileler demeyelimde ne babalar var diyelim.keza kayınvalidem çok iyi bir insandır..
kayınpederim ise korku filmi..40 yıllık karısına bile halen küfür eder.kadının gözünde yaşı dinmez..
eşim hep arkamdaydı ama,babası yüzünden çok gözyaşı döktü zamanında.3 senedir huzura kavuştum,hem ben işe döndüm,hem eşim abisiyle şirketleri ayırdı..
hep derimki eşime,annen başımın tacı ama allah babanı bizlere muhtaç etmesin
şimdi görüyorumda,ya ben salakmışım,ya 22 yaşında annesiz gelin olmanın cahilliğini yaşamışım,yada şimdiki nesil çok çıkarcı..
kayınpederin zor ve geçimsiz bir insanmış ,
insanların iyi-kötü yönlerini bir şekilde anlamak da güzel , şöyle düşün kimin ne olduğunu öğrendin ,kimseye muhtaç olmadığını öğrendin , artık kimseye eyvallahın yok kimseden bir beklentin yok ve kimsenin sendne beklentiye girmeyi bekleyecek yüzü yok kısacası kafan rahat,
salaklık değilde cahillik ve de iyi niyet diyelim , bende yeni evliyim anam ağlıyor borç ödüycem diye bana takılan altınlaır bile eşimle ikimiz aldık ama etrafımda neeler görüyorum nası nazlarını geçiriyorlar nasıl parmaklarında oynatıyorlar onlar mı iyisini yapıyor ben mi acaba diyorum ara sıra , ama sonra sana üst paragrafta yazdıklarımı düşünüyorum en azından azıcık aşım kaygısız başımm ...
mev-can nasıl insanmış bunlar böyle?
seni tebrik ediyorum,onun bunun derdine düşmeyip yuvanı kurtarmışsın..uzaklaşmayı seçerek ne kadar doğru bir karar vermişsin ki şu an sen ve eşin yan yanasınız..güzel bir ailesiniz
işte böyle ne istediğini bilen kadınlara hayranım..
Benim anladığım: Ortak bir bütçe var,abinizin belli bir geliri yok,abinizin evinin ihtiyaçları karşılanıyor,abinizin maalesef kötü bir hastalığı mevcut ve ileride çalışamayabilir,size yengenizin altınları ile bir araba alındı,altınlar geri verilmedi,yenge kapıya dayandı,edepsizlik yaptı. Doğru anlamış mıyım?:44::44
çok merak ediyorum......konu sahibinin abisi ms hastası olmasaydı......yenge nasıl davranmalıydı..........sonuçta hiçbir evliliğin garantisi yok.........yine ayda 2000 ekstra para ve dükkanın tamamını istemek mantıklı olur muydu
boşanma avukatım bana ailenin tüm mal varlığı üzerinden tazminat hakkına sahip olacağımı söylemişti.......eksta 2000 istemek yerine çalıştığı parayı birikim yapmak onun için daha mantıklı olurdu........tabi yengenin geçinmeye niyeti varsa......
ben yengeyi haklı ya da haksız bulmuyorum.....sonuçta hastalık onu bir şekilde korkuttu ve o da panikle ne toparlayabilirim diye bakıyor
Hayır yengenin altınlarıyla araba alınmamış . altınların bir kısmı dükkan için gitmiş. abiside bir bir koyuyormuş zaten...[ İyi de dükkanın tamamı kayınpederin üstüne ise kayınpederinin koyması lazım değil mi altınları bir bir yerine:44: valla ben görümcenin ağzından dinleyip gelini haklı buluyorsam,yazık geline.
Bir de öyle bir yazmışsın ki sanki yengen babanını dükkanını istiyormuş gibi anlaşılıyor, bence yengen altınları ile destek olduğu ikinci dükkanı istiyor. Bu durumda da haklı olur ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?