• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Zaten yenge de görümceye araba alındığında önce benim altınlarım alınmalıydı diye tepki vermişti.

Ortak eti köpekler bile yemezmiş diye boşa dememişler.

İlk defa duydum bu lafı ama güzel lafmış,doğru.

Buraya kaç tane konu açıldı bu ortak meseleler yüzünden .
Düşünsene birşey almak istiyorsun ne bileyim salonunu değiştireceksin ..
10.000 tl tutacak aylık x lira gelirin olsa çarpar böler hesaplar harcamanı yaparsın.
Ortak olunca hesap vermek zorundasın,icazet almak zorundasın saçmasapan gerginlikler..
Minicik bir örnek bu yani.
Karşındaki sadece iş ortağın değil baban,herşeyine karışabilir,gerekli gereksiz yorum yapabilir,onun eline baktığın için yan çizebilir,karının harcamalarını gereksiz bulabilir..

Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

Son kısmı kaçırmışım, ne de güzel tespitte bulunmuşsun sen. Bir tebrik de sana.

Diğer konunu tekrar okudum da şimdi, okudukça insanı çileden çıkarıyor adeta. Tüm konularında aynı laflar,"ama yengem şöyle dedi, böyle dedi, öyle yaptı, ama yapılmaz ki böyle, insan olan böyle yapar mı allah aşkına,kıskanç, paragöz, abimi düşünmüyor, haklıyım ama değil mi? destek destek destek!"Ama bak ne güzel, Allah'tan yengenin ağzından o "hastalık" lafı çıktı da, sana yeni konun için malzeme oldu. Ya da belki arabanda yeterince keyiflenmemiyorsun da dediğim gibi vicdan rahatlatıyorsun burada.

Madem o dükkan abinin değil, o zaman sana alınan arabada yengenin altınları da var. Abin boşanmayı aklına koymuş, sen de pek memnun değildin zaten "yeğeninin annesinden", yeğeninin günahını geçtim bari kadının altınlarını verin de üzerinizde kul hakkı kalmasın. Sonra aheste aheste çıkar mazallah. Hem başınıza bela olur falan, canınızı sıkar. Nafaka falan da ister kim bilir, ama yok yok gitsin çalışsın.

İlk konunda yengeni hakli bulmustum,
Hakli derken,kiskanmasi normaldi yani.
Bu konuda anladim ki yengen iyi niyetli
degil. Belki daha iyi olur ayrilmalari..
Bu tarz kadinlara ne kadar versen
daha fazlasini isterler.

çok merak ediyorum......konu sahibinin abisi ms hastası olmasaydı......yenge nasıl davranmalıydı..........sonuçta hiçbir evliliğin garantisi yok.........yine ayda 2000 ekstra para ve dükkanın tamamını istemek mantıklı olur muydu

boşanma avukatım bana ailenin tüm mal varlığı üzerinden tazminat hakkına sahip olacağımı söylemişti.......eksta 2000 istemek yerine çalıştığı parayı birikim yapmak onun için daha mantıklı olurdu........tabi yengenin geçinmeye niyeti varsa......

ben yengeyi haklı ya da haksız bulmuyorum.....sonuçta hastalık onu bir şekilde korkuttu ve o da panikle ne toparlayabilirim diye bakıyor

Öncelikle ben baştan sona seni haklı görenlerdenim. Diğer konunda yazacaklarımı da buraya ilave etmek isterim.

Birincisi, hep kese ortak denmişti. Hiçbir ticarethane tüm gelirini harcayarak ayakta duramaz. Kasaya giren girer, ay sonunda yada ortasında adı konmuş maaşlar dağıtılır. Kalan tutar ise sermayeye eklenir. Muhtemel babanla abinin maaşı eşit değildir ama hangi işyerinde patronla maaşımız aynı. Dolayısıyla abin aldığı maaştan, baban aldığı maaştan harcama yapıyorlardır ki ben bu durumu senin burada doğru dürüst anlatamadığını düşünüyorum. O yüzden de muhtemel kese aynı düşündü. İş ortak olabilir ama kesenin ortak olması mümkün değil.

İkincisi gençliğinden beri MS olan mimar bir arkadaşım var evet bedenen sahaya çıkması olası değil ama masa başı işinde gayet iyi. Hastalığı ekmeğini kazanmasına engel değil. Abin atölyede değil, mağazada pekala çalışabilir.

Senin bir doktor adayı olarak tek dikkat etmen MS ataklarını stres ve sinirin arttırdığı olmalı. Eğer söz konusu abinin sağlığı ise ki öyle olmalı ve yenge abinin huzurlu yaşamasına engelse ayrılmamaları için baskı yapma. Belki boşanmak abinin hastalığının ilerisi için daha hayırlıdır. Hergün yanında ben merkezci bencil birini göreceğine bir kez üzülür.

Daha aylar önce ortaya çıkan hastalıkta, hastalığı bahane ediyorsa vay abinin haline. Bence yengenin derdi kızı değil. Kızı bahane ederek kendi geleceği. Tamam haklı olabilir ama hiç akıl işimi abine çalışamazsan ailen sana bakar bana bakmaz demesi ? Yada kendi çocuğu olur kızıma bakamaz demesi. Demek senin başına birşey gelse yengen senin çocuğuna dayısının sahip çıkması istemeyecek.

Hem bu kişi muhasebeci değil miydi bakılmayı talep edeceğine, girsin çalışsın kocasına ve çocuğuna kendi baksın. Hiç unutma kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş, bu her yerde böyle. Gelin demek ki sizler için iyi düşünmüyor ki aynı hareketleri sizden bekliyor.

Bak burada onlarca kadın kocasının tırnağının acımasına kıyamaz, hastalıkta asla para lafı etmez. Hastalıkta sağlıkta, zenginlikte yoksullukta derler ya yengenin ki sağlıkta, zenginlikte olmuş. Kendi üzerinde baskı hissedip olaya müdahil olma, kim ne derse desin yengen asla seven eş gibi davranmıyor.

Birde unutmadan şu bir kısım altın kaç gr yada kaç TL. çok merak ettim bu kadar olaya değecek bir miktar olup olmadığını.

Son düzenleme:
Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

Anneniz, babanız ve siz ellerinizi abinizin evliliğinin üzerinden çeker misiniz lütfen? Herşeyin içinde varsınız yahu? Adam karısıyla ayrılık konuşması yapıyor, koşa koşa gelip kardeşine anasına anlatıyor. Böyle evlilik mi olur?

Ve evet yengeniz haklı, evlenip coluk cocuga karısınca yegeninizin ihtiyacları aklınıza gelen en son sey olur.

yorumlara ara ara baktım hepsini okumak için zamanım yok..kimi arkadaş yengeyi kimi arkadaş konu sahibini haklı görmüş..ben yengenin iyi niyetli olmadığını düşünüyorum hala..o dükkan olayı soru işareti oluşturdu ben de..

yalnız şunu merak ettim,olaylar bu boyuta taşınmadan önce neden keseler ayrılmamış? tek çözümü bu aslında.

Ve evet yengeniz haklı, evlenip coluk cocuga karısınca yegeninizin ihtiyacları aklınıza gelen en son sey olur.

Yok be tatlım insan olan böyle birşeyi yapmaz ki.

Bırak parayı pulu yeğenimin Allahım kimseye göstermesin kalbe ihtiyacı olsa, çocuğumu can dostuma emanet edip kalbimi söker yeğenime veririm, yaşamışım yaşayacağım kadar ölsem ne olur. Yeğenimin bir nefesinden daha mı değerli. Gözüm arkada bile kalmaz çocuğuma teyzesi benden iyi bakar. .

Bir çocuğa aşkla bağlanmak için kan bağı bile gerekmiyor. Eğer konu sahibi hala yeğenine aşkla bağlıysa 1 değil 10 evladı olsa, yeğenini asla ihmal etmez.

Yok be tatlım insan olan böyle birşeyi yapmaz ki.

Bırak parayı pulu yeğenimin Allahım kimseye göstermesin kalbe ihtiyacı olsa, çocuğumu can dostuma emanet edip kalbimi söker yeğenime veririm, yaşamışım yaşayacağım kadar ölsem ne olur. Yeğenimin bir nefesinden daha mı değerli. Gözüm arkada bile kalmaz çocuğuma teyzesi benden iyi bakar. .

Bir çocuğa aşkla bağlanmak için kan bağı bile gerekmiyor. Eğer konu sahibi hala yeğenine aşkla bağlıysa 1 değil 10 evladı olsa, yeğenini asla ihmal etmez.

Adunul'um minikkuşum, yaşam şartları belli, bir kadının bölünme oranı belli, mutlaka cok sever yegenini ama kendi cocukları olunca hangi birine yetişsin. Benim gördüğüm büün örnekler bu şekilde, sırtını döner demiyorum ama yetişemez. Bir anne gibi asla olamaz.

Asla cocuğumun gelecegini ve kendi hayatımı birilerinin vicdanına bırakmam. Gelir ikiye bölünsün herkes kendi ailesine istediği sekilde harcasın. Asla kocamın, parasını ailesi icin -hic ihtiyacları yokken- harcamasına izin vermem yengen bu konuda ve söylediklerinde son derece haklı.

Halamın eşinin de bu tarz bir işletmesi var. Eniştem+3 kuzen hep beraber calısmaya basladılar. İyi paralar kazandılar. Ne zamanki kuzenler bir bir evlendi sorunlar cıkmaya basladı. Öncede hesap tekti simdi 4 ev oldu. Onlar da oturup herkese belli bir maaş belirledi, yıl sonunda da kardan pay almaya basladılar. Öbür türlü devam etselerdi, birinin evi ötekinin arabası, berikinin tatili birbirlerinin gözüne batardı. Aile işletmelerinde yapılması gereken tek şey belirli bir maaş.

Adunul'um minikkuşum, yaşam şartları belli, bir kadının bölünme oranı belli, mutlaka cok sever yegenini ama kendi cocukları olunca hangi birine yetişsin. Benim gördüğüm büün örnekler bu şekilde, sırtını döner demiyorum ama yetişemez. Bir anne gibi asla olamaz.

herşeyi anlıyorum da dükkanı eşimin üzerine yapın kısmını anlamıyorum nedense? bu kısma çok takıldım..hani bir miktar maaş gibi para talebini anlarım,altınlarını geri istemiş ki hakkıdır bunu da anlarım..çocuğunun geleceği için garanti altına alma isteği diye düşünürüm..ama dükkanı istemek bana hiç iyi niyetli gelmedi..bu konuyu algılayamadım..:52:

anlayanlar bana bi anlatsın gerçekten,orada ki amaç ne :26:

herşeyi anlıyorum da dükkanı eşimin üzerine yapın kısmını anlamıyorum nedense? bu kısma çok takıldım..hani bir miktar maaş gibi para talebini anlarım,altınlarını geri istemiş ki hakkıdır bunu da anlarım..çocuğunun geleceği için garanti altına alma isteği diye düşünürüm..ama dükkanı istemek bana hiç iyi niyetli gelmedi..bu konuyu algılayamadım..:52:

Orası biraz diş göstermece gibi geldi bana. Yani hırsından ne yapacağını şaşırmış, kendilerini garanti altında görmüyorlar suanda.

bana da anlatın :1:
yani böyle bi hak varsa kayınpederin evini istemeyi düşünücem bende
görümceme kalmasın şimdiden üstüme alayım :27:

Son düzenleme:
bana da anlatın :1:
yani böyle bi hak varsa kayınpederin evini istemeyi düşünücem bende
görümceme kalmasın şimdiden üstüme alayım :27:

:1:

Elmayra göz korkutmak için olabilir demiş ama ben boşanmanın ön adımı olarak düşünüyorum nedense.hatta sanki yenge birilerinden akıl alıyor gibi geldi bana..yani şöyle yap,böyle talepler de bulun gibi.

bence isteme,alacağın cevap ne olur bilemem :27:

keşke yengeyi de dinleyebiysek,düşüncelerini çok merak ettim.

:1:

Elmayra göz korkutmak için olabilir demiş ama ben boşanmanın ön adımı olarak düşünüyorum nedense.hatta sanki yenge birilerinden akıl alıyor gibi geldi bana..yani şöyle yap,böyle talepler de bulun gibi.

bence isteme,alacağın cevap ne olur bilemem :27:

keşke yengeyi de dinleyebiysek,düşüncelerini çok merak ettim.

Yok cnm yaa pasif abi yüzünden kendini garanti altına almak istedi bence. Abiye baksana kese bir altınlar onlarda görümceye araba alınıyor, yaşanan her olayı ailesine anlatıyor, benim kocam böyle olsa ben fabrika isterdim :)

bu araba olayı yenge ve ailesini gaza getirdi belli ki..
kendilerince belkide haklılar.ben abime birşey olsa bakarım ederimler bir gün kendi ailenizi kurduğunuzda farklılık göstermesi muhtemel şeyler..
ki neden yengeniz eşine bir şey olma durumunda birine boyun eğmiş durumda olsun ki..afaki şeylerle yola devam edilmez.madem öyle yengeyide garanti altına almak lazım..yani belirli bir maaş vs gibi şeylerle işin adı belli olamlı..bir arkadaşın da dediği gibi bu tür şirketlerde hak adalet sağlanması için herkese belirli bir bütçe ayrılır.öyle belirisizliklerle iş yapmak herkese zarar verebilir diye düşünüyorum ben..
benim ödenmemiş altınlarım dururken,görümceme araba alınsa sanırım bende pek susup kenara çekilmezdim..
fakat dükkan üstüme yapılsın kısmı çok saçma..dün geldin daha aileye ne dükkanını üstleniyosun ayıp denen birşey var.belirli bir maaş istenmesi doğal hak fakat dükkanı üstüne yapma açıkgözlük ve durumdan faydalanmanın açık seçik göstergesi bence..

Konu sahibi dun gece konuyu kapattirmak icin yine zarf atmis da kimse yememis ...

Amac nedir dikkat cekmek mi? populer olmak mi?

Ayrica karismayin siz diyenlere yorumu yok

Evlilikler boyle maddiyatci gelinler yuzunden degil ,
ozel hayata mudahale eden ,
onlarin da bir aile oldugunu kabullenemeyenler tarafindan yikiliyor...

Bu durumu cozecek olan abi ve yengedir
O kadar..

Bizim gelin hanım da böyleydi.

Abim okulu bitince babamın yanında çalışmaya başladı. Yalnız maaş olayı yoktu. Babam ya da abim ne kadar lazımsa o kadar para alabilirlerdi. Babam "oğlumdan para sakınacak değilim, dilediği kadar alsın, harcasın" derdi ama gelin hanım geleceğini düşündüğüne abimi ikna etmiş ve hergün kasadan para alarak evde biriktirmeye başlamışlar.

Sonra abim keselerin ayrılmasını, hisse paylaşımı vs istemeye başladı. O zaman babam çok üzüldü bu duruma. Ayırmak istedi ama o sırada vefat etti. Biz de karı-koca arası bozulmasın diye miras yolu ile kalan tüm haklarımızı abimize devrettik. İşyerini 2 sene içinde batırdı abim, karısının altınları dahil hiçbir şey kalmadı ellerinde. Şimdi ise abim ve gelin sürekli bizi suçluyor, biz sebep olmuşuz onların bu hale düşmesine.

Özetle demek istediğim, iyiniyet karşılıklı olmazsa, ne yaparsanız yapın mutlaka sonu kötülüğe çıkıyor.

Ben de bir aileye gelinim. Kaynım ortak malların pay edilmesini istedi. Örneğin kendisine % 70, eşime % 30 önerdi. Ama onlar 7 kardeşlerdi ve anne-baba sağ. Ben eşime kabul etmemesini söyledim, öyle de yaptı. Sonuçta o mallarda herkesin hakkı var. Başkalarının hakkını nasıl gaspedebilir ve rahat yaşayabilirdik ki.

Son düzenleme:
Back