• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Bu kez yengeni ben de haksız buldum ama haklı bulduğum cümleleri de var..
Tek tek açıklayacağım..
İnsan hasta eşine böyle konuşmamalı.. Üzüleceğini düşünmeli elbette.

Ama geleceğimizi düşün, birikimimiz olsun ailenden ayrı ekonomimiz olsun demesi doğal.
Şu bir gerçek kardeş bile olsa kimseye güvenemezsiniz.
Bir gün herkes evlenir çocuk sahibi olur. Kendine,eşine,evladına ancak yeter.
Evlenmeyeceğim deme lütfen bir gün seveceksin sen de yuva kuracaksın.
Eşin benzer sebeplerle ailesine,yeğenine yengesine sürekli para verse, bakacağım diye
konuşsa senin de hoşuna gitmez. Aynı şekilde eşinin de gitmeyecektir.
Herkesin ihtiyaçları var,hayalleri var sahip olmak istedikleri var.
Yeğenine hediye almalarla,giydirmelerle,gezdirmelerle olmaz bu. Yetmez..

Yengenin telaşını anlayabiliyorum..
Kızını düşünüyor, sizin elinize bakmak istemiyor.
Eşinin eline bakmak bile zorken eşinin ailesinden beklemek kolay mı?
Lütfen gerçekçi olalım hepimiz bugün sağlıklı olsak da hasta adayıyız.
Allah korusun herkes hayatını çocuğunun geleceğini düşünür, garantilemek ister.

Bir kaç yıllık geline bak, dün geldi neler de bekliyor diye düşünmüştünüz bir kaç gün evvel
İnsanoğlu böyle işte..
Bir kaç yıl sonra şuna da bak utanmadan bizden para bekliyor demeyeceğiniz ne malum..
Öz kardeşe güvenilemezken size sonsuz güven duymasını beklemeyin.

Ama tekrarlıyorum, abinizi üzmeden konuşmalıydı..
Hastasın üzgünüm,korkuyorum kimsenin eline bakmak istemiyorum.
Birikimimiz olsun dese doğru olurdu..

Bence de gelini dinlemeden bir şey söylemek yanlış çünkü kendi düşüncelerini böyle bu derecede bu raddede söylemediği takdirde onu kale almayan, anlamayan ya da he he diyip icraata geçmeyen bir adam varsa karşısında çareyi böyle abartılı konuşmakta bulmuştur... yani aileyi tanımadan bu kızcağızın kendi bakış açısıyla anlattıklarına göre bir şey diyemeyiz
canım sen yengeni getir bize, böyle arkasından anlatmakla olmaz bu işler, haksızlık yapıyorsun, kaç oldu bu konu aça aça bitiremedin ya! hakim bile bütün tarafları dinler, kadının gıyabında konuşuyoruz ve kendini savunma şansı bile yok şuan. yapmayın arkadaşlar, kadınların olduğu her yer böyle dedikodu mecrası olmasın yeter ya

Konuyu sinirlerim bozulmasın diye okumamakta direndim ama duramadım yine de..
Altınları alıp geline gitmek nedir Allah aşkına ?
Mal mıyım ben,satın mı alacaksınız derdim altınları almış gelmişsiniz.

Ben özet yapayım mı ?

Abi belki silik,hastalıktan ötürü olayları uzaktan izlemekle kalan,pasif biri.
ailesi de evlatlarına sahip çıkan varlıklı gelini pek benimsememiş bir aile ..
Gelin,abiyi idare etsin,destek olsun onunla takılsın figür olsun yaşayıp gitsin diye hayal edilen ama öyle çıkmayan biri..
Konuyu açan hanım kızımız üstüne vazife olmayan herşeye karışıp yorum yapan nihayetinde abisini ayrılığa ikna etmiş biri..

Gelin haklı arkadaşım,kocası hasta yarını belli değil.
Hani adamın bireysel bir hayatı geliri olur yine ses etmez ama yok.
Kayınpeder ne verirse görümcenin arabasının benzininden ne kalırsa onu yiyecek.
Gelinin derdi bence silik kalmış kocası asıl ona sinir oluyor ,hırsını da böyle çıkartıyor.
Hayır görümcenin araba alması sorun değil de gelinin çocuğunun geleceğini düşünmesi sorun ?
Abi boşanıyor,daha ne istiyorsunuz anlamadım,şenlikler başlasın !
Siz abi,kardeş,ana,baba,altın,araba mutlulukla yaşayacaksınız.
Hatamız ne ,nerede yanlış yaptık denileceğine hala yangına körükle gidiliyor.
Ben genç bir kız olsam kendi geleceğimi düşünür bir yuvanın orta yerine çöreklenmez bu kadar yorum yapmaz bu kadar dahil olmazdım.
Ama insanlar rahat..

Melek ,melek diye dalga geçenlerinizi olmuş.
Bu ailede gelin dahil hiçkimse melek değil şüpheniz olmasın
hepsine katılıyorum, ancak bu kadar iyi özetlenirdi

aynen bunları da yazacaktım ama benden önce davrandın :34:

sizin de hatalarınız var. faat arkadaşımız idi galiba, abin şu şekilde konuşsa yengen kayıtsız kalmazdı gibi bir yorum yapmıştı. yengenin yerinde olsam onun gibi davranmazdım birçok konuda ama, bana altın alıp gelen ailenin yüzüne bile bakmazdım inan. ama faat' ın yazdığına benzer konuşsaydı eşim, hemen gelirdim, onu üzdüğüm için ben rahatsız olurdum.

altın alarak giderek, siz de kışkırtıyorsunuz sanki...

bir de; yeğenin ismini siz vermişsiniz ya, ben görümcemin ve eşimin ailesinin bulduğu bir ismi çocuğuma koymak istemem. size karşı çok önyargılı olsaydı, ismini de kendi koyardı bence...
art niyet veya paragözlülükten başka birşeyler de var yengenizde...

Aile olarak Ya meseleyi idrak edememişler ya da idrak etmek istemiyorlar.
Gelinin doğrudan nakit akışı istediğini düşünüyorlar.
Gelin, eşinin ayrı bir kesesi olsun ve aile o keseye karışamasın istiyor.
Ayrı kese olsaydı gelinin ,neden kardeşine araba alındı demeye de hakkı olmazdı zaten.
"Sana ne ,babam almış ,sana hesap mı verecekti "derdi geçerdi kocası.
Hem keseler bir hem gelinin altınlarına muhtaçlık var hem görümce hanım kızımızın keyfi yerine gelsin diye araba alınıyor.
Ben kk'da buna ses etmeyecek bir kadın tanımıyorum..
Ama şu anda herkes melaike :))

Bence de gelini dinlemeden bir şey söylemek yanlış çünkü kendi düşüncelerini böyle bu derecede bu raddede söylemediği takdirde onu kale almayan, anlamayan ya da he he diyip icraata geçmeyen bir adam varsa karşısında çareyi böyle abartılı konuşmakta bulmuştur... yani aileyi tanımadan bu kızcağızın kendi bakış açısıyla anlattıklarına göre bir şey diyemeyiz
canım sen yengeni getir bize, böyle arkasından anlatmakla olmaz bu işler, haksızlık yapıyorsun, kaç oldu bu konu aça aça bitiremedin ya! hakim bile bütün tarafları dinler, kadının gıyabında konuşuyoruz ve kendini savunma şansı bile yok şuan. yapmayın arkadaşlar, kadınların olduğu her yer böyle dedikodu mecrası olmasın yeter ya

her açılan konuda tek taraflı dinlemiyormuyuz sorunları.neden burada illa karşı taraftan da dinlenecek.gelinler kaynanayla ya da görümceyle ilgili açtıkları konularda hiç denmiyor,bir de kaynanayı,görümceyi dinleyelim diye:34:

Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

anlaşılan yengen çok maddiyatçı,yada dediğin gibi bahanelerin arkasına sığınıyor olabilir ..abinin ne hastası olduğunu bilmiyorum ama,eğer ki eşine teselli verecek olursa;senin ailen yanında olmazsa benim ailem var eğer hiç çalışamaz duruma gelirsen,gerekirse ben çalışır bu yuvayı ayakta tutarım..gölgen yeter vs .. gibi cümleler kursun,dolduruşa ne lüzum var kardeşim ya .. abinin durumu iyiymiş,durumu kötü olunca konuşsun..hem sizin maddiyatınız onu ne ilgilendiriyor ki?.herkesin evi ayrı,cüzdanı ayrı..eşini,geleceğini o kadar düşünüyorsa gitsin kendi ailesinden yardım istesin ..:99:

karışmamak elimde olmuyor ben sadece annemi ve nadir olarak abimi dinliyorum, dertleşmek için arıyorlar daha çok annem arıyor..yengem zaten telefonlarımı açmıyor, kendisi ile birebir bir tartışmam olmadı yani karışmıyorum.

:1: siyahgelinlik, annenin sözlerine çok bakma. objektif olarak davranmak istiyorsan gerçekten bunu yapma. çünkü anneler objektif olamıyor bence. (hak veremesem de onları da anlıyorum, çok duygusal bakıyorlar olaya...)

aklıma kendi görümcem geldi. çok samimi idik, oldukça severdim kendisini, o da öyle görünüyordu.
sonra annesi ile dertleştikçe bana karşı 180 derece değişti.:25::25:
bazı hatalarını şimdi anlıyor ama benim için asla eskisi gibi olmayacak.

o yüzden, objektif olmak istiyorsan, özellikle olaya hep duygusal ve annelik içgüdüsüyle bakan annenin dediklerine göre değerlendirme bence birşeyi...
bekarlık ve evlilikte değişen bakış açılarından biri bu oluyor bence...

Çevreden o kadar çok boşanma haberi duyuyorum ki..
Hani hepsi kavga dövüş şiddet ihanet vs olamaz diyorum böyle sebeplerde oluyor demek ki..
Aile,para,hastalık,üçüncü kişiler vs vs.
Birlikte yaşayıp gitseler yaşarlar ama yaşanmaz kılan şeyler giriyor devreye.
Herkes aşık,deli divane yürütmüyor evliliğini ama böyle birilerinin iki dudağında ,triplerinde olması da zoruma gidiyor.
Kendi ailem de dahil olmak üzere kimsenin evliliğim üzerinde gölge olmasına izin vermem asla,bence bu evliliğin bir numaralı kuralı olmalı.

Bana mı yazıklar olsun:26:
Eee hadi olsun bakalım..:ssz:
Ben sadece bayan tarafından bakmıyorum hatasını da doğrusunu da söylüyorum hanımefendi
istediği 2 binliradan bana vermeyecek haa bir de dükkandan da:1:

Burda görümcenin anlattığı kadarıyla bir kadına maymun, aç gözlü,salak ,sinsi nasıl diyebiliyorsunuz?
Baba evindeki şartlarını nerden biliyorsunuz?
Ya da eşi ile arasındaki ilişkinin detaylarını?

Ben okuduğum kadarını yorumluyorum siz senaryo kurup kadına yağdırıyorsunuz..

Ben buraya yenge gelip görümceyi kötüleseydi de ayyy şımarık görümce senin altınlarının üstüne
yatıp onun altına araba mı almışlar da demezdim!
Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim.
Bir kadının eşinden,evliliğinden maddi,manevi beklentilerinin olabilmesi için çalışması şart değildir.
:ssz:
Not: Çalışan bir bayanım ne eşimden, ne ailesinden kuruş çıkarım yoktur çok şükür Rabbim kimseye muhtaç etmesin..

yoo hayir size yazmadim lafim genel anlamda, senaryo degil genelde bu tür olaylardakki kisiler hep ayni karakterde , tabiki zorunda degilsiniz ama bazi seyler belli yani siyaha beyaz demek gibi sacma olur , evet bir kadin vaarolanla yetinirse hakki neyse oturur , gözü fazladaysa gider calisir gider calisir, neyse ceza alcam bu gidisle , böyle hazirdan olsun bedava olsun güvencem olsun düsünceli insanlar cok oldugu sürece bu konular herzman olur hakli cikartilmaya calisir dieger tarafda olmadiklari icin

her açılan konuda tek taraflı dinlemiyormuyuz sorunları.neden burada illa karşı taraftan da dinlenecek.gelinler kaynanayla ya da görümceyle ilgili açtıkları konularda hiç denmiyor,bir de kaynanayı,görümceyi dinleyelim diye:34:
ben böyle konulara her dakika girip de takip etmem, geçen gün bir arkadaşım da müdahil olduğu için şuan bu konu tekrar ilgimi çekti.
diğer konularda yazan kişiler de orada söylesinler tek taraflı bakılmasın diye, o kadarı benim sorunum değil :34:
ben bu konuya yorum yaptıysam burada yazarım görüşümü, her yere kopyalayıp yapıştıramam sanırım :9: ama şunu herkes biliyor, gelinler yeni bir ailenin içine girmenin uyum sürecini yaşar ve en çok sıkıntıyı onlar yaşar, eşleri ve aileleri tarafından... şu 2 kişinin, kadın ve erkeğin hayatına çok bilmişler karışmasa, gayet güzel geçinirler... ama gel de anlat! herkes çok iyi bilir, herkes en iyisini bilir değil mi? bir de herkes gelinlerden iyi bilir, onların bilgisi yetmez...

Çevreden o kadar çok boşanma haberi duyuyorum ki..
Hani hepsi kavga dövüş şiddet ihanet vs olamaz diyorum böyle sebeplerde oluyor demek ki..
Aile,para,hastalık,üçüncü kişiler vs vs.
Birlikte yaşayıp gitseler yaşarlar ama yaşanmaz kılan şeyler giriyor devreye.
Herkes aşık,deli divane yürütmüyor evliliğini ama böyle birilerinin iki dudağında ,triplerinde olması da zoruma gidiyor.
Kendi ailem de dahil olmak üzere kimsenin evliliğim üzerinde gölge olmasına izin vermem asla,bence bu evliliğin bir numaralı kuralı olmalı.

Bugün döktürüyorsunuz yorumlarınızın hangi birini beğeneceğime şaşırdım inanın ki:16:
Elinize yüreğinize sağlık gerçektende
Şuan konu sahibi evli olmadığı için olsa gerek
Zira kendisi evli olsa 3. şahısların evliliğine bu denli dahil olmasını istermiydi acaba
:31:

Ayrı kese olsaydı gelinin ,neden kardeşine araba alındı demeye de hakkı olmazdı zaten.
Hem keseler bir hem gelinin altınlarına muhtaçlık var hem görümce hanım kızımızın keyfi yerine gelsin diye araba alınıyor.

Bu konu çok sürünceme de bıraktı beni.
Ortak iş yapılan ailelerde kese öyle pek ayrı olmuyor bunu çok iyi biliyorum.

Yenge belki araba mevzusuna bu yüzden tepki verdi. Sayfaları yorumları okudum. Okudukça şu da geliyor aklıma gelinin altınları katkı sağladığı ortak bir iş yapıyor aile, ve gelin eşinin dükkana ortak olmasını istemiş, bu da abes bir durum değil bence. Evimiz işimiz ayrı olsun diyemez çünkü eşi MS hastası muhtemelen başka bir işyerinde çalışamayabilir.

Bu arada hoşgeldin Prenses :38:

Son düzenleme:
bende bır gelınım evlıyım ve cocugum var olaya gelın yonunden baktıgımda yanı kendımı o gelının yerıne koydugumda agzımdan esıme karsı sen hastasın gıbı kelımelerle parayı gundeme getırdıgımı hıc dusunmek ıstemıyorum kadınlıgımdan cok ınsanlıgımdan utanırım yanı kendımı onun yerıne koyamadım bıde gorumce tarafına koydum kendımı abı ya hasta ve esı maddı konular yuzunden ondan ayrı hadı olabılır dıyelım ama hasta oldugunu vurgulamakta buyuzden maddıyat ıstemekte asla kabul edılıcek bırsey dııl ben sadece bunu soylemesıne takıldım yooksa tabıkı herkes kesesı ayrı olsun ıster .ister ama evı terk ederek dııl belkı oda artık son raddedeyse bunu yapmıstır bunada bısı soyleyemem kı haklı ama abısıne o kelımeyı soyleyen bır kadın nekadar haklı olursa olsun benım gozumde zerre kadar degerı yoktur bıde olaya benım gıbı kendı abınız yonunden bakın

Israrla "bana haklısın deyin" diyorsun, vicdanını burada rahatlatacaksın belli ki.

Kusura bakma diğer konularını okumuştum, "eve maddi desteği yok" diye söz hakkı tanımadığın yengen var ya, hani kırılmışsın da "yeğeninin annesi" olmuş. O haklı mı haksız mı Allah bilir ama senden daha mağdur olduğu kesin, sen değil o gelsin konu açsın.

canım, bu olaylarda tamamen suçlu veya tamamen haklı yok bana göre.
bütçelerin ayrılması ile, tüm sorun çözülecek; neden bu kadar basit bir çözüm değil de, boşanmaya kadar iş varıyor, onu anlamakta zorlanıyorum en çok...

parça parça yazınca birçok şey havada kalıyor.

önceki konularda araba olayında ben konu sahibini haklı görmüştüm, arabayı geri vermesine gerek yoktu. çünkü bana göre; babası oğluna hazır iş vermiş, ev vermiş, birçok fırsat sunmuş. kızına da araba almış. ne var bunda? abime o kadar imkan sağlarken bana böyle bir sürprizle gelse babam, ve gelinimiz(erkek kardeşim yok ama olsaydı) bunu sorun yapacak olsa, abim kadar benim de hakkım var babamın emeklerinde derdim.

konu sahibinin abisi ile yaşıtız neredeyse; bu yaşta hem ev, hem kurulu iş, hem maaş; daha ne olsun. abi çalışıyor ama, 30 yaşa kadar hepsine birden sahip olmak da kolay değil... diğer kardeşe de bir araba verilsin, ne olacak?

gelinin altınları konusunda da; kocası geri ödediği için, borç olarak vermiş gibi, sorun edilmemeli. borç olarak verdikten sonra, nereye harcandığından çok geri gelmesi önemli benim için...

samimiyetle söyleyeyim, benzer durum bizde olsaydı, zerre kadar umrumda olmazdı. kızlarına istediklerini alsınlar.

ben eşimin ailesinden bir fayda görmedim, onlar her zaman kızlarına ayrıcalıklı davrandıkları halde, hiç umrumda olmaz bunlar. sorun edecek kişi olursa eşim etsin, ben dile getirmeye tenezzül etmem, öyle beklentilerim de olmadı... hala bile, 7 yıllık gelinleri olduğum halde, onların parasıyla ilgili bir şeye karışmam. bana özellikle sorulmadıkça fikrimi söylemem. başkasının parasının hesabını tutmam.

ben farklı düşünüyorum belki de... :44:

Son düzenleme:
Bugün döktürüyorsunuz yorumlarınızın hangi birini beğeneceğime şaşırdım inanın ki:16:
Elinize yüreğinize sağlık gerçektende
Şuan konu sahibi evli olmadığı için olsa gerek
Zira kendisi evli olsa 3. şahısların evliliğine bu denli dahil olmasını istermiydi acaba
:31:

Merve, çok naziksin :16:

Teşekkür ederim :17:

Teşekkür ederim ,özel hayatımın alakasız bir konuda gündeme gelmesi benim de canımı sıktı ama insanlar böyle ..iyi ki sanalda, beni tanımayan insanlar bunu yaptı ya tanıdıklarım yapsaydı..üzüldüm ama 'iyi ki dedim kimselere söylememişim yaşadıklarımı'..bu da bana ders oldu

Abim boşansa yeğenimi küçük olduğu için annesine verecekler , yengemin annesi şehirdışında yaşıyor, muhtemelen onların yanına döner, abim için yine herşey problem..Yeğenim bir buçuk yaşında :(

Ne yapılır bilmiyorum, hepimiz için hayırlısı olur inş

:28:sizde sırf yuva dağılmasın diye inadınızdan vazgeçeceksiniz o zaman .. dul olmak o kadar kolay mı yaa,hele de ortada çocuk varken..bekar olduğun için eş evlat kavramını anlayamazsın,herşey laylaylom gelir..amaann ayrılsın gibi bir gamsızlık sezdim .. peki yeğenini düşündün mü hiç,anne baba boşanınca psikolojisi ne olacak?.üvey anne üvey baba elinde,kendisine ne kadar verimli olabilir ki büyüyünce .. anne baba sevgisinin birliğinden,bırak ailece restorantlarda güzel bir sofra döşetmeyi anne babasıyla bir cafede beraber su içmekten bile mahrum kalacak,hayatta kazandıklarının sevincini anne babasıyla bile aynı anda,birlikte paylaşamayacak .. herşey maddiyat değil arkadaşım,sen erkek arkadaşınla telefonda en koyu geyiğin içinde kaybolurken,abin başını yastığa koyduğunda ne pişmanlıklarla boğuşacak,yengen ne keşkelerle sabahlayacakta işte bunun kimse farkında olmayacak .. kırın şeytanın bacağınıda yuva dağıtmaya vesile olmayın .. 3 günlük dünya ya,aile saadetini bozmaya değmez..hele bi evlen,bak nasıl katılacaksın yazdıklarıma

Niye üstü kapalı yazdıysam, kusura bakma haklı değilsin arkadaşım, bu kafayla haklı çıkman zor.

Gelinin maddiyatçılığından dem vururken kalkmış "çalışmıyuor etmiyor, söz söylemeye ne hakkı var" diyorsun ya, asıl maddiyatçı olan sensin. Senin bakış açınla yazılmış konuya bakıp da sana hak vermek imkansız. At gözlüğü takmışsın, tek konuda hak veririm sana o da bekarlarla evlilerin kafasının denk olmadığı konusu. Ayrıca yengenin abine "sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın çocuğunu ve beni düşünmen gerek" lafı senin yengeni iş gücü kaybı olarak görmenden daha masum ve yerinde bir tespit.

Bu konu çok sürünceme de bıraktı beni.
Ortak iş yapılan ailelerde kese öyle pek ayrı olmuyor bunu çok iyi biliyorum.

Yenge belki araba mevzusuna bu yüzden tepki verdi. Sayfaları yorumları okudum. Okudukça şu da geliyor aklıma gelinin altınları katkı sağladığı ortak bir iş yapıyor aile, ve gelin eşinin dükkana ortak olmasını istemiş, bu da abes bir durum değil bence. Evimiz işimiz ayrı olsun diyemez çünkü eşi MS hastası muhtemelen başka bir işyerinde çalışamayabilir.

Bu arada hoşgeldin Prenses :38:

Hoşbulduk canım :16:

Konu sahibi babam abime iş yeri açtı,ev aldı,araba aldı vs diyordu.
Nasıl şimdi ortaklar ben orayı kaçırdım zaten.
Muhtemelen kendi yaptığı işe ortak etmiş,iyi de yapmış maddi gücü olan her baba yapar elbet.
Ama ben bir kadının hesabını bilmeyi istemesini de anlıyorum.
Gelinin altınıza ihtiyaç var ise neden kıza araba alınır ki?
Madem hesaplar ayrılamıyor öncelikler sıralanır,araba bence ünv. öğrencisi bir kız için lüks tabi paran var ise alırsın o kimseyi ilgilendirmez.
Ama paran var ise gelinin altını neden sende?
Yani gelin ,gelin değil de abla olsaydı yine aynı hesabı sorardı bence ama bunu konu sahibinin anlaması mümkün değil.

o zaman ise girsin , abisinin evine zaten para girmiyormu girer kesin bu sadece ec gözlülük fesatlik, bir insan bu kadar hesapci olursa bunun hic bir bahanesi olaaamaaazzzz sadece görgüsüz ac para manyagidir, aynisi basimisa geldi , nasil dimdizlak geldiyse öylede gittiii , bunlarin hepsi ayniii, para manyaklari, güvenceymis millet disarimi atti sanki,hem gelirken ne geitrmis ne istyorki, evlilik anlasmasi bu zamanda sarttttt, bazen cok abartiyorsunuz

Ciddi misiniz? Bu kadar hakareti sıralarken yani?

Ama tebrikler, en azından konu sahibi duymak istediklerini duymuştur sanıyorum.:49:

Hoşbulduk canım :16:

Konu sahibi babam abime iş yeri açtı,ev aldı,araba aldı vs diyordu.
Nasıl şimdi ortaklar ben orayı kaçırdım zaten.
Muhtemelen kendi yaptığı işe ortak etmiş,iyi de yapmış maddi gücü olan her baba yapar elbet.
Ama ben bir kadının hesabını bilmeyi istemesini de anlıyorum.
Gelinin altınıza ihtiyaç var ise neden kıza araba alınır ki?
Madem hesaplar ayrılamıyor öncelikler sıralanır,araba bence ünv. öğrencisi bir kız için lüks tabi paran var ise alırsın o kimseyi ilgilendirmez.
Ama paran var ise gelinin altını neden sende?
Yani gelin ,gelin değil de abla olsaydı yine aynı hesabı sorardı bence ama bunu konu sahibinin anlaması mümkün değil.

Zaten yenge de görümceye araba alındığında önce benim altınlarım alınmalıydı diye tepki vermişti.

Ortak eti köpekler bile yemezmiş diye boşa dememişler.

Back