Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Eşiniz sizden o kadar emin ki sizi kandırmaya bile çalışmıyor. Ben böyleyim işine gelirse.. senin hayatında bu kabul edeceksin . Nasılsa gidemezsin geri kafasında
İlerde çocuğunuz olursa o da hep geri planda kalıcak bu kafayla
Çalışmıyorsunuz da geri dönün kendi hayatınıza sahip çıkın.
Atanırsanız da belli ki onlara çalışıcak gibi duruyorsunuz

Çocuk olmadan ayrılın. Çünkü düzelmez, ölene kadar böyle devam edecek.

Konusu geciyorken uyarayım, yeni evlenecek kişiler ailesiyle ortak iş yapan insanlardan uzak durun. O parayı ya baba yer ya da ailenin akıllı geçinen kardeşi. Sizede zırnık koklatmazlar aynı konudaki gibi.

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Gelin gittiğiniz aile bu zamanda hala başlık parası veriyorsa, o aileye siz hiçbir şeyi anlatamazsınız. Çocuk fikriniz varsa lütfen acele etmeyin

Çocuk olmadan ayrılın. Çünkü düzelmez, ölene kadar böyle devam edecek.

Konusu geciyorken uyarayım, yeni evlenecek kişiler ailesiyle ortak iş yapan insanlardan uzak durun. O parayı ya baba yer ya da ailenin akıllı geçinen kardeşi. Sizede zırnık koklatmazlar aynı konudaki gibi.
İlla gelin gideceksen evin konudaki kayınço gibi sevilen, nazlanan, pışpışlanan oğluna gideceksin. Yoksa ağız kokusu çekersin anca.

İzmir Erzurum tartışmasına hiç girmeden sana tavsiyem hemen boşan.. Bu böyle devam edecek bazı erkekler kendi ailesini hep en geriye koyar onunla yaşayacak kadın bunu idare edecek bir kadın olmalı.. Şimdi seni çocuğunuz olunca da çocuğunu geri plana atacak ve durum sana kendinden daha fazla acıyacak.. Çocukta yokken mantıklı davran..

Bu konuda tepki gösterdiğimde tek dediği şey, Sanane. Herseyin var daha ne istiyorsun? Ben böyleyim.
Ve bence böyle olmak hoşuna gidiyor. Ailemin başında ben varım, herseyi ben biliyorum havalarında hep. Ama işte insan sevdigi ve inanmak istedigi için düzeleceğini umut ediyor.
O umudu alın çöpe atın.Bu umut yuzunden İzmir'den kalkmış gelmiş , iyi olacak mutlu olacağım, sözlerini tutacak umudu ,sizi bataklığa saplatmış....
8 aydır el üstünde tutacağı ,canım cicim ayında yasadiklariniza, yaşattıklarına bakın.3 sene 5 sene 10 sene geçecek bu adam değişmeyecek.Çocukla birlikte yükünüz artacak, masraflarınız artacak ama elinize sadaka gibi para verilip diğer tarafa yağdıracak.

O umudu alın çöpe atın.Bu umut yuzunden İzmir'den kalkmış gelmiş , iyi olacak mutlu olacağım, sözlerini tutacak umudu ,sizi bataklığa saplatmış....
8 aydır el üstünde tutacağı ,canım cicim ayında yasadiklariniza, yaşattıklarına bakın.3 sene 5 sene 10 sene geçecek bu adam değişmeyecek.Çocukla birlikte yükünüz artacak, masraflarınız artacak ama elinize sadaka gibi para verilip diğer tarafa yağdıracak.
Attım açıkcası çünkü artık aileme anlattım bugune kadar hiç anlatmamıştım. Annemle konuştum nasıl bir yol izlemeliyim dedim. O da ilk kez anlattığım için şaşırdı sen bunları mı yaşıyordun bunca zamandır diye. Aramamasını söyledim ama eşimi aramış. Bu arada ailem eşimi el üstünde tutar kendi evlatları gibi görür. Anneme de yükselmiş maalesef. Böyle şeylerin ailelere anlatılmaması taraftarıyım ama o seviyeye gelmiştim artık. Bana da annen beni arayıp ne yapacağımı söyleyemez beni arayıp akıl veremez gibi şeyler söyledi.

Attım açıkcası çünkü artık aileme anlattım bugune kadar hiç anlatmamıştım. Annemle konuştum nasıl bir yol izlemeliyim dedim. O da ilk kez anlattığım için şaşırdı sen bunları mı yaşıyordun bunca zamandır diye. Aramamasını söyledim ama eşimi aramış. Bu arada ailem eşimi el üstünde tutar kendi evlatları gibi görür. Anneme de yükselmiş maalesef. Böyle şeylerin ailelere anlatılmaması taraftarıyım ama o seviyeye gelmiştim artık. Bana da annen beni arayıp ne yapacağımı söyleyemez beni arayıp akıl veremez gibi şeyler söyledi.
Peki aileniz akil veremez sizi de dinlemiyor sonuç ne? Yani evlilik icin nasil bir yol izlemeyi düşünüyormuş? Siz evlendiniz okey de adam bu evliligin selameti için ne gibi bir çaba gösteriyor? Dolu dizgin bir askla evlenen bile caba gostermese o evlilik biter, adam siz alttan alin istiyor ama hic beklentiniz olmasin, istekte bulunmayin bedava köle olun istiyor kusura bakmasin oyle dunya yok!
Simdiki hamleniz ya da dusunceniz ne?

Uzun sure sevgililikten sonra evlenmissiniz. Bu yasanilanlari kabul etmek ve sevdiginiz insanla karsinizda boyle davranan insan arasindaki farki gormek eminim ki cok can yakicidir. Bu yaptiginiz bir secimdi, hataysa hataydi diyip kabullenip biran once kendinizi kurtarin.

Kimse degismiyor anca kisa bir sure degismis gibi davraniyor en fazla. Sekiz aylik evlilik sizin gozunuzu acmis olmali, bence hic zaman kaybetmeyin.

Oh annenizin ağzına sağlık, iyi yapmış arayarak
Elleri dert görmesin
Kendini ne sanıyor kocanız denen herif
Akıl verilmesini istemiyorsa ya aklını kullansın yada aklının olmadığını kabul etsin
Asarım keserim tavırlarını geçsin hasbam

Bence al karşına konuş. Anlamıyorsa boşver gitsin. Evlendiniz artık onun bir evi var. sen aileni bırakıp gelmişsin yanına, hiç sıkıntı çekmeden o yok ailem yok kardeşim. Taviz verme ciddi ciddi konuş anlamıyorsa da sal gitsin.

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Boşanmak için neyi bekliyorsun?
Çocuk yapmayı felanmı🤦🏻‍♀️

Üzgünüm ama her ailenin bir enayisi bir de açık gözlüsü var, sizinki hangisi bilin bakalım. Kardeşi eşinizi basbaya kullanıyor, eşinin de her istediğini krallar gibi yapıyor. Konuştuğunuzda da azarı siz yiyorsunuz. Neden onun eşi eşte siz değil misiniz? Sizi kandırmaya bile gerek görmüyor, İzmirden Erzurum’a gelen buna da katlanıverir diyor herhalde.. Bu durumun düzeleceğini hiç sanmıyorum, böyle gelmiş böyle gider.. olan da size olur

X