Bi bakar mısınız?

Annesi olmayan bir cocuk bugun ogretmenı tarafından dovuldu. Hemde baya yerlere yatırılarak. Ortaokullu bu cocuk. Yanında baskalarıda dayak yemıs yegenım dahil. Olaydan bu sekilde haberdar olup dahil oldum olaya.

Bu incelıgı her alanda göstermemiz lazım, sınıfımızda annesiz babasız cocuklar illa ki var. Onların bakımını ustelenmıs kisiler var bazısı yaslı benim bahsettiğim cocugun babaannesi gıbı. Ne olur bir veli de onun okul ıcınde ki velisi olsa. Beslenme koysa, derslerini takip etse, sorunlarıyla ilgilense. Sadece kendi cocugumuzdanmu sorumlu olacağız. Bence bu degil insanlık hele annelik hıc degil.
Kac kısı cocugun un dersiyle ilgilenmiyor, bu cocugun dersiyle kimse ilgilenemıyor mesela cok yazık

Siz panıksınızdır telaslı ya da. Ama bir cocuk yıl sonuna kadar okuma yazma ogrenmeme ihtimali gercekten cok az. Ya hıc ılgılenılmeyecek yanında zeka sorunu da olacak bunu ben söylemiyorum uzmanlar soyluyor. Benim oglum 5.5 yasında a okula basladı, beni inanılmaz yordu ugrastırdı.hatta ben acaba bu cocugun dikkat dagınıklıgımı var derken 2.sınıfta zeka testi yapıldı seviyesi yasıtlarından cok önde cıktı. Okul grubu varsa öncelikle oradan cıkın bunlardan etkılenmeyız ve de bu gun ler gececek ama bagırmalarınızın etkisi kalacak maalesef

Valla kuzum dün gece ben de benim çocuğa öyle bir bağırdım ki sınır krizi eşiğine gelmiştim duyan korkmuştur ve benim oğlan da annecim özür dilerim diye bağıra bağıra peşimde dolanıp ağladı bu beni daha da çok sinirlendirdi ama 15 dakika sonra kikir kikir sarmaş dolaş uyuduk o ara biri polis cagırsa yada kapiya gelse ona dalardım sanırım

Sadece sınıfın gurubu var o da ödev için öyle bi yarış yok ama benim kızım çok zorlanıyo ben sakinleşmeye çalışıyorum eşim de sağolsun ilgilenmeye çalışıyo
Teyzem çok bağırıp döverdi kızını çok kızardım ona asla o gibi olmak istemiyorum
Birde ailede bi kişi var babasıda oda okudukları halde tam okuma yazmaları yok ihmal etmişler kendileri istememiş onlara benzer diye korkuyorum çok yakınımız olan kişiler çünkü
Konu açmayı planlıyorum kaynak kitap vb şeyler için okul için aldık ama eve de yardımcı şeyler lazım ve öğretmen arkadaşlar da bi öneri verir öğretme teknikleri ile ilgili
Aynen paniğim biraz ama inanın çok zorluyo kızım ben bağırırsam ödevi yapıyo bağırmazsam sakin olursam yapmaz hemen resim yapıyo dersde de öyle galiba resim defteri bitti şimdiden

Ya bilip bilmeden günah diyorsunuzya pes!
Karışmayım dedim ama böyle dini yanlış düşüncelerinize alet etmeyin. Ben karışmam deyin anlarım.

Haksızlığa karşı susmak günahtır asıl. Hangi vicdan bir çocuğun inleme sesine karışmayı günah sayar ya hu! Akla mantığa sığar mı bu? Bir de günah demişsiniz. Böyle düşünenler sayesinde ortalık kan gölü, kadın çocuk demeden hem de! Yanlış düşüncelerinizi kendinize saklayın. Bilir kişilik yapmayın, küçücük beyninizle! Vicdanınız yok anladık da beyinsiz olduğunuzu belli etmeyin. Hangi günahtan bahsediyorsunuz olmayan zekanızla!!!

Gerizekalı ya bu kadar olmaz günah demiş bir de! Bilmediği dinin anlatıcısı olmuş beyinsiz.

Herşey bir kenara günahsa günah nolmus yani!

Belliki çocugun biyerini kesicenden korkmuş ve çocugu korkutup bidaha yapmasını engellemeye çalişmişlar ne var bunda. Benimkide bugün bardak kirdi agzina atmiş bi parça cigniyo çikarttirana kadar bende 10dk avaz avaz bagirmisimdir.

Bende istemezdim böyle her kavgayi dinleyen komşuyu. Herkesin evinde bagirma kavga oluyodur. Benim eşim hemen kavga çikararir mesela ufak şeylerden. Ayda 2 kez şiddetli kavga eder benimle bende hakkimi savunurum ki bazende sinir krizine girerim. Böyle her bağırmayı dinleyen meraklı komşu offf of

Merhametini seveyim gangsta, bide banlanmissin :)

Şuan kahve daveti için uygun bir zaman değil . Olan olmuş zaten .yarın davet edip , bu kadar sinirlendiğinde çocuğa bağırmak yerine sana gelip sakinleşmesini teklif edebilirsin. Şimdi baba da gergindir , başına iş alma .ayrıca çocuğa çok üzüldüm :/
(Kacak yollardan okursan diye yazdim :)

Korkutarak davranıştan vazgeçirmeye çalışmak çok yanlış ve genelde ters teper .ayrıca çocuk gizli gizli yapar yapacağını. Bu sefer ağzına attığı cam parçasını çıkarmaya vaktin olmaz .çok korkunç bir durum , allah korusun bütün yavruları. Böyle durumlarda sakin olmak ve ruhsuz davranmak gerek .en azından çocuğun emniyetini sağlayana kadar .ondan sonra git çocuktan uzak herhangi bir yerde avazın çıktığı kadar bağır..

Yolda nerde olursa olsun cocuguna bagirmak bir yere kadar tokat atip siddet gosteren her bireye atlamadan tepki gösteriyorum.
"Size ne sizi ne ilgilendirir?" dediklerinde ise "cocuk size ait olabilir ben buna sahit olmak zorunda degilim" diyorum ama gozumle gormesem duysam dahi yine tepki veririm verirdim.
Endise ediyor,üzülüyor olmaniz kalp tasidiginizin bir göstergesi.
Bir vesileyle dayanamaz o kapiyi calardim duramazdim ben de..Cocuk ya o kekelemeye baslamasi en can alici noktasi ötesi yok napsin cocukcagiz baska korkudan bayilsin mi? Terbiye,disipline etmek bu degil..
Komsunun özeli vardir ama bir yere kadar.
Duyarli bir komsun olsun isterdim sahsen..
"Aman millete ne hayat benim hayatim kim ne karisir" dersin bir gün biri tarafindan kendi evinde alenen öldürülürsün de kimsenin umrunda olmazsin.

Valla bence gitmeyin.yine de gozunuzle gormediniz evde ne oldugundan yuzde yuz emin misiniz
Bunu niye yazdim gecen benim oglumla kizim oyun oynuyorlar oglum da cok baguran heyecenli bir tip kizim baya cildirtti cocugu .abartti yani .oglum da gulmeyle karisik ciglik cigliga bagiriyor .ben de yapma kizim diyorum,laf anlamiyor kizim laf dinle diye bagiriyorum ve birsey karistiriyorum birakamiyorum bir turlu.az sonra esim disardaydi aradi actim direk evde ne oluyor dedi.ben de birsey yok dedim anlamadim.o sirada susmustu cocuklar.bir komsu yoneticiye sikayet etmis yonetici de esimi arayip evde cigliklar varmis bir olay varmis bir komsu aradi beni demis.esim de ben evde degilim esimi arayip sorayim demis o kadar mahcup olmus kj ben de cok uzuldum .halbuki aslinda evde kayda deger bir olay yok.ama insanlar evimizde bir olay oluyor diye düşündü

Bende ne zaman aşırı derecede ağlayan bir çocuk görsem yüreğim sıkışıyor,dayanamıyorum.Anası,danası farketmez çocuğu o an oradan alıp kurtarmak istiyorum.Yan komşum bir dönem gece ikide falan sinir krizi geçiriyordu,evde bir anda ağlarken kahkaha atmaya falan başlıyordu,zor bir süreç atlattı galiba.Ben komşulara sordum defalarca bilen eden yok.Sonradan bir akşam kızının sesini de duydum yavrum anne nolur yapma diye yalvarıyor,kadın da beterini yapıcam falan dedi,ben zaten hamileydim başladım ağlamaya,polisi aradım,sesler kesildi.İyide oldu.Her ne yaşarsak yaşayalım bunun öfkesini ufacık yavrulardan çıkarmaya hakkımız yok annesi,babası olsak bile.O çocuğun karakteri,hayatının temeli o yaşta atılıyor.Her annenin babanın elbet sabrının sınandığı vakitler oluyor ama her ne sebeple olursa olsun 5 yaşındaki bir çocuğu kekeleyecek kadar ağlatmak çok büyük hata.Kızmak,uyarmak yeri geldiğinde elbet olur ama bu kadar yüksek seste sözlü yada fiziksel şiddet kabul edilmemeli.Ben yan odaya falan gidemem aksine ağlayan çocuk sesi,bağıran kadın sesi duyunca daha fazla kulak kesilirim.Belki o anda bizden yardım bekleyen biri var.

Bence apartmanda başka güvendiğiniz birine laf arasındaymış gibi sorun aile çocuklarına karşı hep böyle mi?Şiddet var mı?
Ona göre kadınla tanışıp arada dertleşirsiniz ama her sinir anında kriz yönetimi size kalırsa siz kriz geçirmelik olabilirsiniz.Bana kalırsa tatlı dille daha sakin olmasını tavsiye edin,umarım olmaz ama iş kötüye giderse de polisi arayın,zaten onlar sosyal hizmetleri falan devreye sokuyor.Evladını gerçekten seviyorsa kaybetme korkusuyla içsel öfkesini yenmek zorunda kalacaktır,umarım..

Ben mi tuhaf im acaba?
İki kızım var biri 12 diğeri 4 yaşında neler yapıyorlar ne meraklılar bilsen iz,kırılan eşyalar kavanoz lar,bardaklar...
Çizilen örtü ve carsaflar elbiseler boyanmış duvarlar...
Gıda Malz deneyler deterjan larla silime ler yapmalar
Çocuklarıma birsey olmasında ev alsın başını gitsin ne bagirma si umurumda olmaz onlarla bende batırıp sonra birlikte toplariz

Küçucük bebekler konuşunca anlamiyor bağirip korkutmak daha etkili. Şimdilik yöntemim bu büyüyüp anlayana kadar

Ben konu sahibini merakli degil duyarli diye nitelendiririm...Kadin cinayetleri cocuga ve kadina istismar diye birseyden bihabermisiniz...Bir zahmet evinizde bagirmadan kimsenin huzurunu kacirmadan sizin tabirinizle merak uyandirmadan medeni bir sekilde tartisin ...Cunku sinir krizlerinizin bıçağını ya da size silahını dogrultmus bir adam yuzunden yasamadiginizi disarda sesinizi duyan komsunuz bilemez....Nasil kafalar bunlar!

Çocuğun kendine zarar verecek bir şey yapmış olması onun hatası değil. Küçük çocuklu evlerde her türlü güvenlik önlemi alınması lazım. Cam eşyalar, deterjan vs ulaşamayacakları yerde olmalı. Kabul ediyorum bazen gözden kaçabilir fakat elinde bıçak olan çocuğa avazınız çıktığı kadar bağırırsanız korkuyla o bıçağı bir yerlerine falan bile saplayabilir...

Kızım 1 buçuk yaşında ve aşırı meraklı bir çocuk bir çok kırma dökme mevzusu yaşadık. Ben bu tarz şeylere hiç dayanamayan biri olarak ona böyle durumlarda sesimi hiç yükseltmiyorum. Çünkü biliyorum ki çocuğun kontrol edemediği bir merak duygusu var kızarak bağırarak bunu köreltirsem etkileri ileride beni çok daha fazla üzecek şekilde ortaya çıkacak.

O çocuk kendine göre çok normal duygularla bir şeyler yaptı ve ona yetişkin muamelesi yapan ana babasından feci derecede bir duygusal şiddet gördü. Bu konun özeli olmaz. Anne baba olmaları o çocuğa istedikleri gibi davranabilecekleri anlamına gelmiyor. Ufak tefek öfke anları olabilir kabul ama büyük bir olaydan bahsediyorsunuz. Ben olsam çıkardım yukarı sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…