Bi bakar mısınız?

Bunun öncesi sonrası mı var? 1 kez olmuş, tekrarı olmadı ya da olmaz diye ben kulağımı kapatıp yatamam yani. Ben olsam biraz ortam durulduktan sonra bi sorardım,
bir sorun mu var yardımcı olabilir miyim diye? İsterlerse terslesinler. Çocuklar konusunda çok çok hassasım. Ve konu sahibi bence sormalısın

Asıl cahil sensin Haddini bil doğru konuş lise mezunusundur kesin işin gucünde yoktur bekarsin bide hala ahkam kesiyosun

Hatta siz 3.ye hamilesiniz dimi. Her evde olmuyo tabii bazı evlerde oluyor ama her komşu oturupta her olan kavgayı dinlese ohoo. hiç hoş değil

İyi bari bağırınca anlıyor mu?
Ben hiç bağırmıyorum demiyorum ama bağırma güzellemesi yapmıyorum.
Bağirma güzellemesi ne alaka yaaa kadin çocuguna bagiran komşularini dinliyor bu normalmi. Güzelleme ne alaka herkes çocuguna bagiriyodur dönem dönem. Yine birikti mikemmell anne mikemmel insan sananlar kendilerini. Ekonomik şartlar hayat şartlari herşey süper o yuzden anneler babalarda musmutlu. Kimsede bagirmiyo çocuguna. Toz pembe hayallerde yaşayanlar

Cahiller birikti demişsin ya cahiller değil ukala ve kendini mikemmel anne sananlar birikmiş

Hatta siz 3.ye hamilesiniz dimi. Her evde olmuyo tabii bazı evlerde oluyor ama her komşu oturupta her olan kavgayı dinlese ohoo. hiç hoş değil

Dinlenmiyor o kavgalar. O kavgalara maruz kalınıyor.
Siz apartmanda yaşıyorsanız evinizin dışına çıkacak sesi az çok hesaplar ona göre bir başkasını rahatsız etmekten çekinirsiniz.
Hem bağıra çağıra insanları rahatsız edip hem de maruz kaldıkları seste neler söylediğini anlıyorlar diye kızamazsınız.

Bana konu çok mantıksız geldi. Kusura bakmayın ama özellikle dinlemek doğru değil ama hadi dinlediniz diyelim o zaman sabah olur o zaman kadını kahveye çağırırsınız ve sorarsınız. O hararet anında gidip milletin kapısını çalıp kahveye çağırmak komediden başka bir şey değil.
Evet savunmasız çocuklara bağrılması benim de çok zoruma gidiyor, çocuğuna kızanlara bağıranlara ben de çok kızıyorum ama siz daha evin içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz, önce bir sakin kafayla öğrenin sonra ek müdahalelere girersiniz. Aksi halde sizin için zor ve içinden çıkılmaz bir hal alabilir.
Benim yeğenim istediğini yaptırana kadar ağlar kusar bağırır bayılır titrer. Yani böyle şeyler de olabilir.

Ayrıca çocuklar bağırmaktan kavgadan anlamaz. Yazık günah bize bağlılar kendi başlarına hiçbir şey yapamayan canlılar, neden bağırıyorsunuz? Kızarak terbiye etmeye çalışıyorsunuz ki?
Bir kere “kızmak” tabiri terbiyenin içinde yer almaz, siz nasıl oluyor da terbiyeyle alakası olmayan bir tabir ile çocukları hizaya getireceğinize inanıyorsunuz?
Her çocuğun belli bir dönemi var, idare etmesini bilmeli.
Ama ben ebevenylere de kızamıyorum çünkü kendileri de öyle büyümüş, psikolojileri bozulmuş ve tedavi almadan anne olmuşlar.
Evet yeri gelir sesini biraz yükseltebilirsin sonuçta insanız biz ama bağırıp çağırıp kıyamet koparıp çocuk dövemezsin. (Her ne olursa olsun çocuklara asla kızılmaması taraftarıyım, çünkü onlar her şeyi deneye yanıla yöntemiyle öğrenirler)

Benim çocuğum cama çıkıp ayaklarını boşluğa doğru uzattığında 2 yaşındaydı. Asla düşmeyeceğim bir hata zannederdim fakat misafirlerimizi uğurlarken çocuk boslugumdan yararlanıp kendini cama atmış . Çok da korkardı camdan balkondan , hiç yaklaşmazdı. Onu orda görünce kalbim duracaktı. Normalde çığlık atmam gerekir ama yapmadım . Sakin ve sessizce yaklaşıp sıkıca kavradım, çektim camdan içeri. Sarıldım, onu kaybetme korkusuyla sıkı sıkı sarıldım. Sonra annemin kucağına verdim ve koşarak yukarı çıktım. Nefesim yettiğince bağırdım, çığlık attım, ağladım, nasıl böyle bir hata yaparım diye . Hatta kafamı duvara da vurdum .morarmıştı bayağı ..Bu benim yapabileceğim bir hata değildi ve bir daha çocuğumu gözümün önünden ayirmadim. Camların, balkonların ne kadar tehlikeli olduğunu, ben yokken çıkmaması gerektiğini anlattım anlayabileceği bir dille .hala aklıma geldikçe ağlarım. Bu şekilde camdan düşüp hayatını kaybeden çok çocuk var .tüylerim diken diken oldu yine .

Şimdi ben senin yönteminle çığlık çığlığa bağırıp çocuğa doğru koşsam, panikleyip aşağı düşecekti. Camdan aşağı bağırıp, bak gördün mü, düştün, diye azarlardım bide düşen çocuğu. .
Az akıl mantık ya !

Asıl cahil sensin Haddini bil doğru konuş lise mezunusundur kesin işin gucünde yoktur bekarsin bide hala ahkam kesiyosun
Sizi şikayet ettim.. beğenmediğiniz tavıra 2 kat çirkin üslupla cevap verdiğiniz için.
Bir konuda yorum yapabilmek için diplomaya, iş güç sahibi ya da anne olmaya gerek yok. Empati yapmak yeterli.
Ben şiddetin her türlüsüne müdahale ederim. Çocuk yaşlı genç.. evde yolda markette otobüste fark etmez. Alt kattaki teyzenin erkek torunu evlilik hazırlığında. Kız tarafı aşırı talepkar. Bunları tartışmalardan ve oğlanın bağıra bağıra telefon konuşmalarından duyuyorum. Hafta da en az 3 gün ve gece yarılarına kadar.
Geçen gece indim. “Yeter kadını ecelsiz öldüreceksiniz, yetmiyorsa paranız olduğu kadar alın. Bekleyin para biriktirin. Yoksa da evlenmeyin ama bir daha çemkirmeyin “ deyip teyzeyi alıp yukarı çıktım göndermedim o gece.. kadın titriyordu yazık. Günlerdir bunalmış bütün gece içini çeke çeke ağladı..
çocuk olsa bir de paralardım herhalde...
Günah kısmına hiç girmek istemiyorum zaten. Ne zaman yanlış bilinen günahı düzeltsem banlanıyorum burada. Dini içerikten. Konuya yorum yapmayıp sadece okuyarak günah anlayışlarına dokunan herkesi şikayet eden bir tim var.
Sözde kuşu ölen çocuğa taziye ziyaretine giden Nebi’nin ümmetleriyiz ama çocuğa/kadına şiddete müdahale de günah. Kimsenin evi dinlenmez günah.. 1 seferlik birşeyse falan filan.. kaldı ki dinleme de değil mecburen duyuyoruz. Benim bir kulağımda %80 işitme kaybı var. Buna rağmen her kelimeyi duyuyorum. Hesab edin sesin desibelini...

Çevresini rahatsız eden insana da karşıyım. O da ayrı bir başlık konusu zaten.
Konu sahibi birkaç gün sonra komşu ile iletişime geçmeniz fikrine katılıyorum.. hiç bir işe yaramasa bile tekrar edilmemesine katkı sağlar..

Son düzenleme:
Beni
Benim çocugumda senin yiğenin gibidir. Istedigini yaptirana kadar bagirir ağlar sinir krizlerine girer kendini yerlere atar istegi olana kadarda susmaz komşusundaki durumda buna benzer birşey olabilir

Size cümlesi cümlesine katiliyorum ve sayfalardirda bunu savunuyorum ama bazi üyeler hemen her konuda anlamadan etmeden hemen bi mikemmel anne konumuna geçip diger fikirlere saldiriyorlar.

Var can
Var canim bu sitede saldirmaya yer arayan yazdigin şeyleri doğru anlayamayan tipler. Bende senin gibi düsünüyorum öncesi falan yok. Ortada belliki bir sinir anı var. Sanki hickimse arada kavga etmiyo yada çocuguna kizmiyo.işte dışarı karşı mikemmel annecilik oynuyolar

Ağzına cam kırığı koyacak yaştaki bir çocuğu bağırarak, kızarak mı terbiye edeceksiniz? Canlıların hiçbiri kızarak, bağırarak, vurarak, sinir krizi geçirilerek eğitilmez... lütfen çocuklarınıza bağırmayın..

siz üniversite mezunu musunuz?

eğer öyleyseniz okumakla adam olunmadığını bana bir kez daha gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Var can
Var canim bu sitede saldirmaya yer arayan yazdigin şeyleri doğru anlayamayan tipler. Bende senin gibi düsünüyorum öncesi falan yok. Ortada belliki bir sinir anı var. Sanki hickimse arada kavga etmiyo yada çocuguna kizmiyo.işte dışarı karşı mikemmel annecilik oynuyolar
Öyleyse seni mantık kraliçesi ilan ediyor vee alkışlıyoruzzz bravooo. Mantık kraliçesi mikemmel anneee. Geri kalan bizler berbat anneler. Enn mikemmel sensin enn mantıklıda sensin. Sen yaptın oldu. Sen yaparsın sen

“Mikemmel anne “ ye ne takılmışsınız ya !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…