- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almaz5-6 yada çocuğun yaşının bir önemi yok bir çocuk ağlarken banane demek ne demek
Ben de sizin gibi bir komşum olsun istemezdim.
Allah'ın sevabını günahını vicdansızlığınıza kalkan etmeyin.
Karışmayın bence ,laftan anlamaz o tip insanlar daha çok sinirlenip üzüldüğünüzle kalırsınız
Benimde öyle bir komşum vardı, kıyameti koparırdı çocuklarına sinirlenince ,resmen evin içinde tepinip dururdu .Herkes bıkmıştı ama laftan anlamıyordu Ne söylesek değişmedi bizde kendi haline bıraktık
Anne babada kendinden geçtiyse bence çok büyük ihtimal çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyodu mutfakta. Bi daha olmasın diye bir güzel yürümüşler çocuğa gibi anladım. Ha mantıklı mı düşününce değil. Annemde beni dışarda bulamayıp komşuya gittiğimi öğrendiğinde sinir krizi geçirip bi güzel dövmüştü, hala aklımdan çıkmaz mesela.
Neyse soruna gelince ben olsam çağırmazdım komşuyu kahveye. Zaten sinirler gergin bi de sana patlamasın.
Çok fazla uzatmışsınız yazarken konuyu.
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almazAblacım ne içtin sen? Dinlemekle ne alakası var?
Bagrış çağrış kıyamet kopuyor. Çocuk ağlamaktan bir hal oluyor, ama başka odalara kaçalım biz.
Bir de gunahmış.
Aç biraz da komşu hakkının dinde yerini oku.
Bu kadına karşı ben de sorumluluk hisseder sıcağı sıcağına olmasa da, bir kaç gün sonra kahveye çağırır, çocuklar oynasın biz de Muhabbet ederiz falan derdim.
Belki bir derdi var? Belki içini dökünce daha rahat bir anne olacak....
he canım he gülüm. Kapat kapılarını, kulaklarını. Çıkma evinden. Çok gunah.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almazyazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almazyazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım.
İyi de sizin mantığınıza göre ona mudahele edemeyiz çünkü sesleri duymamak için başka odalara kaçarız.Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almazyazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almazyazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım. Ayrıca ben o mesajı çocuk için değil eşiyle kadın tartışıyor diye anladığım için yazdım sonra düzenleme süresi geçince düzeltemedim saldırmaya yer aramayın anlamaya çalışın biraz
Bundan sonra öyle yapacağım; umarım tekrar yaşanmaz; ama terslese de öyle yapayım; en azından benim de içim huzura erer.
O bağrığa 5 yaşında kim olsa korkar; oyh... İçlerini de bilmiyorum ki yani, dışarıdan damgalayamam da; belki @Goha nın dediği gibi bir kriz anına denk geldiler; biraz tanımam da lazım.
Ben sanırım yanlış anlaşıldım. Çocuğa sessiz kalın demek istemedim tabiki öyle birşey yok. Ama neyseBir de bazı şeylerin sayısı önemli değil.
Bir kaç kere olmasını beklemek anlamsız.
Bir kereden bir şey olmaz diyip çocuğun ruhunun yaralanmasını beklemek vicdana sığmaz.
Tam olarak bundan bahsediyorum. Sanki ben çocuğu dövmekten bi hal etmişler de sessiz kalın demisim gibi tepki alıyorum. Hayret bişey gerçekten. Bazen bazı cümleler istenildiği gibi kurulamıyor. Tam olarak bundan bahsediyorum ama anlayana saldırmaya yer aranıyor resmenya ben bir kere otobus altinda kaliyordum da panikten kendimi kaybetmistim, esim bir bagirdi kendime geldim.
oyle dusundum acikcasi, cunku dayak falan soz konusu degil demissin.
insan cana bir sey gelecek korkusu ile panikle bu sekilde davranabilir ve hatta bazen dogrudur da bu yaklasim.
yine de icin rahat etmesi icin bir ugrayabilirsin, yardimci olabilecegim bir durum var mi gibisinden.
ya ben bir kere otobus altinda kaliyordum da panikten kendimi kaybetmistim, esim bir bagirdi kendime geldim.
oyle dusundum acikcasi, cunku dayak falan soz konusu degil demissin.
insan cana bir sey gelecek korkusu ile panikle bu sekilde davranabilir ve hatta bazen dogrudur da bu yaklasim.
yine de icin rahat etmesi icin bir ugrayabilirsin, yardimci olabilecegim bir durum var mi gibisinden.
Ben sanırım yanlış anlaşıldım. Çocuğa sessiz kalın demek istemedim tabiki öyle birşey yok. Ama neyse
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.
Yokuspokus sadece merhaba,merhaba ise bir şey söylemek, mudahele etmek çok zor.
Hele de şu anda evde iyice ortam gergindir..
Ama tekrarı olmaması için, çocuk için bir adım atayım istersen, bir kaç gün sonra kahveye çağır, çocuklar oynasın diye bahane et.
Anneliğini eleştirir gibi değil de, bir derdi var mı, yardımcı olur musun diye yoklamak için...
hani
3 çocuk diyorsun kolay degil, belki nefes alamıyordur, bogulmuştur artık kadın. Tahammül hepimizde azalıyor zaman zaman. Yalnız olmadığını bilmek bile insanı rahatlatıyor... Bazen iyi idare ediyorsun’u duymak bile yük alıyor insanın omuzlarından...
Komşuluk ilişkilerinden pek haz etmiyor olmama rağmen sanırım çocuk için bu kadarını yapardım.
Söz konusu bir cocuk ya!! Nasil bunu normallestirirsiniz?? Sanirim sizde böyle bagiriyorsunuz cocugunuza.
Sanki fiziksel siddet olmazsa cocuga birsey olmaz gibi. Ki tam tersi, cocugun yasadigi travma ve hayal kirikiligini düsünemiyorum bile. Bu istismardir. Ve kusura bakmayinda istismar söz konusu ise, özel hayat ortadan kalkar.
Yokuspokus Bencede komsu kadini evine davet et. Biraz sakinlessin ve herseyi duydugunu anlasin. Telkin et, cocuk icinde zor oldugunu felan anlat. Cok üzüldüm cocuga ya Senin ellerin titriyorsa o cocugu düsünemiyorum bile. ANcak dogururlar. 3 cocuk yapmis ama bakmaya gelince ooooh!! Cok sey demek istiyorumda neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?