• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakar mısınız?

Arkadaşım her şeye böyle tepki vermeden önce bi diğer mesajları okuyun bi anlayın ondan sonra tepki verin. Herkese teker teker yazmaktan gına geldi. Bi siz düşüncelisiniz fedakârsınız evet aynen.
Tüm mesajları okudum. Hâlâ aynı fikirdeyim. Ben düşünceli veya fedakarım demedim. Siz direk saldırır gibi yazmışsınız Gangsta'ya. Sizin gibi komşum olsun istemem falan. Keşke hepimizin böyle komşuları olsa. Toplumsal duyarlılık? Komşuluk? Bi fikriniz var mı bunlarla ilgili? Yazıp yazıp yanlış anlaşıldım demeniz hiç samimi değil. Siz tıkayın kulağınızı, kaçın başka odaya. Ben gerekirse bardak koyar yine dinlerim ortada kadın ve çocuk olduğu sürece.

Okurken ben gerildim , lanet olsun öyle anne babaya.Her seks yapan anne baba oluyor.5 yaşında çocuğu mutfağı o halde bırakacak kadar uzun sürede yalnız bırakıp napıyormuş acaba o anne müsveddesi?

Ben olsam çalardım kapısını.Çocuklar söz konusu oldu mu dayanamıyorum.Yazık günah el kadar çocuk ya !

Tüm mesajları okudum. Hâlâ aynı fikirdeyim. Ben düşünceli veya fedakarım demedim. Siz direk saldırır gibi yazmışsınız Gangsta'ya. Sizin gibi komşum olsun istemem falan. Keşke hepimizin böyle komşuları olsa. Toplumsal duyarlılık? Komşuluk? Bi fikriniz var mı bunlarla ilgili? Yazıp yazıp yanlış anlaşıldım demeniz hiç samimi değil. Siz tıkayın kulağınızı, kaçın başka odaya. Ben gerekirse bardak koyar yine dinlerim ortada kadın ve çocuk olduğu sürece.
Tamam evet siz çok duyarlısınız böyle devam edin. Belliki daha önce karıştıklarınız ters tepki vermemiş. Ben daha önce ters tepki yediğim için böyle konuşuyorum. Kim çocuğunun kötülüğünü ister ki kaldı ki dövme falan da yok. Belliki çocuk yanlış bir şey yapmış ailesi korkmuş ben okuduğumdan bunu anlıyorum. O çocuk balkondan sarkmış olabilir, bıçakla oyun oynuyor olabilir vs bir sürü örnek var annesi görünce korkmuş belli ki. Durduk yere bağıran bir aile her zaman bağırır çağırır döver. Konu sahibi ilk defa duyduğunu söylüyor belliki o an kötü birşey olmuş ailesi korkmuş. Korktuğu için de fazla tepki vermiş olabilirler. Ya da çocuk kardeşine birşey yapmıştır yanlışlıkla oynarken, o çocuk ağlarken ailesi öbürüne kızmıştır sonuçta evde 3 çocuk var.

Ya bir olur bazı şeyler, bir anda gerçekleşir bazen bunu anlamak bu kadar mı zor arkadaşım?
Her zaman olsa "Ayy her zaman oluyo zaten", nadiren olsa "Ay kırk yılda bi gerilmişler olur o kadar" de geç sen madem; ben geçemedim; çocuğun, babasının, annesinin çığlığına, kekeleyerek ağlamasına, adamın dövüyo gibi çocuğu aşağılamasına, kadının ayılıp bayılmasına "Kendimi öldüreceğim" bağrığına evimin içinde yankılanırken -aman bana ne- deyip geçemedim ya. Off. Git konumdan bi Allah aşkına, faydan yok gelmiş ortam geriyorsun ya. Gerçekçi ol ve git arkadaşım sen madem.
Sende bundan sonra konu yazarken sinirlerine hakim olursun artık. Git konumdan faydan yok diye kimseyi kovmazsın. Böyle de banlanırsın. Kim gitti belli :ukala:

Bilemedim sanane ne karisiyorsun diyebilir işler sarpa sarabilir.. muallakta kalınacak bir durum. Ama bagris anında çağırmayın zaten sinirler gergin size patlar. Normal bir zamanda arkadaşlık etmeye çalışıp oradan sorabilirsiniz

Doğum yaptığımda birkaç ay annemde kalmıştım evin üst çaprazında bir kadın her sabah çocuğuna nasıl bağırıyor kıyamet kopuyor ama evde öyle böyle değil hakaretler küfürler çocuk ağlama krizlerine giriyor anne hala yırtınıyor. 1 ay kadar her gün sabrettim bir gün aldım elime kağıt kalem “çocuğa nasıl davrandığını biliyorum seni şikayet edıcem” yazdım. Kapısının önüne bıraktım. Birkaç dakika sonra apartmanda bir gürültü kopuyor bu kadın kagıdı almış bizim kata inmiş galiba altkomsusundan şüphelendi. Bunu hangi t.ş.klı yazdı gelsin bakalım, benim canımı yaktı allah ona erkek evlat yüzü göstermesin, allah belasını versin daha buraya yazamadıgım birsürü küfür beddua etti. Öyle varoş edepsiz birine denk gelmiştim
Neyse ki ondan sonra çocuğuna hiç bağırmadı,duymadık. Şimdi anneme sordum eskisi gibi hiç davranmıyormus ben baya küfür yedim ama sonucuna değdi :)
Alışkanlık haline gelirse bir nota bakıyor yanı.

Cocuk psikolojik siddetin alasini gormus
Aile cok sinirlenmis olabilir , bende anneyim bazen deliriyorum ama bahsettigin gibi bir kriz cocugu derinden yaralar ve travma yaratabilir
Ne yapilir bilemedim ama bi kahveyr cagirip dertlesebilirsin , belki anlatir olayi , sende elestirir gibi degil ama tavsiye niteliginde cocuklarin nasil olumsuz etkilenebilecegini vs anlatabilirsin
Kiyamam daha cok kucuk

Eski oturduğumuz evde benzer şekilde komsularımız vardı. Evde çok kişi yaşıyorlardı üç gelin ve kaynana ve iki katlı ev. Son gelen geline fazla baskı yaptılar ve ciddi şekilde psikolojisi bozulmuştu kızı vardı dört yaşında kadın stresini kizindan cikariyordu. Çocuk kekeme kaldı. Siz anlatınca aklıma geldi o zaman annem gider iyi misiniz sesleri duyunca bi bakayım yardım edebileceğim birşey var mı önemli birşey yoktur inşallah tarzında konuşuyordu. Samimi olmasakta hani komşu görevi olarak endişelenmis olarak gidiyordu annem. Ters tepki almadi.

Benzer bir olayı dün akşam yaşadık, ama olay bizim evde geçti.
Tam dışarı çıkıyoruz, 2 yaşındaki oğlumun ayakkabısını giydirdim ama bir ağlama bir ağlama!
Neymiş, içerideki meyve oyuncak setini istiyormuş.
Kapı açık, bina inledi.
Sus oğlum yok, dur oğlum yok.
Kızıyorum yok, kendini yerlere atıyor binada exorsist gibi adeta.
Eşim delirdi bir bağırdı, eşek sıpadı falan bir şeyler dedi.
Oğlum ağlamaktan titriyor, kusmaya başladı.
Kekeleme de cabası.
Ve tek sebep meyve sepetiyle çıkmak!
Yani diyeceğim o ki, biri duyda falakaya yatırdık zanneder ama çocuk kendine zarar verdiği anda anne babalar böyle gerilip çığrından çıkabiliyor.

O bağrığa 5 yaşında kim olsa korkar; oyh... İçlerini de bilmiyorum ki yani, dışarıdan damgalayamam da; belki @Goha nın dediği gibi bir kriz anına denk geldiler; biraz tanımam da lazım.
Kriz anını çocuklardan çıkarmak ne kadar adil :( Ona bağırmak sadece özgüvenini zedeler , içine kapanmasına neden olur.. Belki de travma...
Hepimiz yeri geldiğinde kiziyoruz sesimiz yükseliyor ama sokağı inletecek kadar bagirti beni bile etkiler çocuğu düşünemiyorum. . umuyorum ki bir yol bulacaksınız. . :(

Cimnet gecirmisligim kendi sesimden urekcek kadar kizima bagirmisligim var gecerli sebebim varmiydi bence vardi o an ama o derece cildirmama deger miydi degmezdi o micik kalbi korkutmama.anneler bazen delirebiliyor.
Belki selam sabah aninda birsey mi oldu ufakliga cok agladi korktuk iyidir umarim vs diyip ogrenebilirsiniz

Ben olsam hayirdir komşu cocuga birsey mi oldu yapabilecegim bisey var mi diye yukari cikardim . Terslerse de terslesin bende onu terslerim. 5 yasinda cocuk ne anlar azardan bagirmadan cagirmadan . Bide kari koca bir olup yapiyorlar ne sacma .

Çok fazla uzatmışsınız yazarken konuyu.
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.
Banlisiniz ama sizin gibi sirf muhalefet olmak icin sacma sapan yorum yapanlara sinir oluyorum ciddi manada.

Türk milletinde var bi gidip kendim müdahale edeyim tarzı .
Polisi ara cocuk var ortada polis gelince mecbur sakinleşecekler .

Okurken arkadaşların düşündükleriyle birlikte 2 şey daha geldi aklıma ..

Belki siz evde yokken de bu tarz olaylar yaşamış olabilirler .. çocuk fiziksel olmasa da o yaşta psikolojik şiddet görüyor ve bundan dolayı kekeliyor olabilir :KK43:

Diğer aklıma gelense , çocukların kekemelikleri 2-5 yaş arası başlarmış daha çok ve kekemelikte erken tedavi çok önemlidir ..

Kesinlikle yakın zamanda komşunuzla iletişime geçin , belki 3 çocuk , ev işleri , koca dertleri , yaşam mücadelesi derken kadın çocuğunun durumunun farkında olmayabilir .. ve bazen seni tanımayan birine derdini anlatmak , en yakınına anlatmaktan daha iyi gelebiliyor ..
:KK16:

Şu sıralar bizdede gerginlik hakim bazen bağırıyorum 1. Sınıf çok zorluyo bizi o yüzden gerçekten birinin beni çağırmasına ihtiyacım var 5dk bile yetcek ama hoş ödevden ona da vaktim yok
Öyle aşırı bağırmam ama ağlasada kekelicek kadar olmaz hoş ağlama sebeni bağırmam değil e ye a diyo değil diyom bilmiyorum diye ağlıyo çocuğun kemelemesi artık ne kadar içli ağlıyosa yada korktuysa
Bu arada ben bağırsamda benimki ben haklıysam susar ağlar kendi haklıysa ağlasa da hakkını savunur ağlasada kızar bana benim suçum yok diye
Ama keşke sakin olabilsem bu arada hamileyken sakinleştirici kullanılabiliyo mu dr a onu sorcam gidince şu ara ihtiyacım var

Son düzenleme:
Cimnet gecirmisligim kendi sesimden urekcek kadar kizima bagirmisligim var gecerli sebebim varmiydi bence vardi o an ama o derece cildirmama deger miydi degmezdi o micik kalbi korkutmama.anneler bazen delirebiliyor.
Belki selam sabah aninda birsey mi oldu ufakliga cok agladi korktuk iyidir umarim vs diyip ogrenebilirsiniz
Gerçekten insan kendine hakim olamıyo bazen istemsiz bağırıyo ama ben çok vicdan azabı çekip kendimi suçluyorum annelik yapamıyorum galiba diye bi komşum duysa gelse kızmam ama eğer ki olayı dinlemeden bana carlarsa kızarım kavga da ederim ama eğer dinler tamam hata yapmış ama sakin olmaya çalış o küçük deyip beni sakinleştirirse çok mutlu olurum

Back