• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beş senelik ilişkimde terkedildim.

Merhaba kızlar nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum çok zorlu bir süreçten geçiyorum pek dostum olmadığı için sizlere içimi dökmek destek almak istiyorum. Benim beş senelik ilişkim iki gün önce bitti sebebi ise benim artık ciddi bir adım istememdi bana hergün evlenmiyorum çok acele ediyosun gibi saçma bahanelerde bulundu bu arada her sene bu yaz evleniriz yada söz yaparız diyen biri bu insan bende tabi her sene bu durumu yaşadığım için son zamanlarda artık sürekli ne zaman olacak neden olmuyor biraz çabala tarzında konuşmalarda bulundum ve iki gün önce de bu konudan tartıştık ve veda bile etmeden beni heryerden engelledi arkadaşlarından bile şimdi çok acı çekiyorum benim hayatımın merkezinde o vardı sadece onla gezerdim sadece onunla konuşurdum beş sene boyunca bir sürü emek herşeyim heba oldu yani ve birde kesin evleneceğiz gözüyle baktığım biri olduğu için bu gidişi yerle bir etti beni bu arada bundan öncede defalarca kez ayrıldık hatam olmadığı zamanda bile ısrarlarımla birlikte geri döndürdüm barıştığımız zamanlarda çok ilgili mükemmel biri ama ayrıldığımızda asla takmayan aramayan özlemeyen birine dönüşüyor ne yapacağımı bilmiyorum ondan önce ne yaptığımı bile hatırlamıyorum sizce döner mi benim ona ulaşabileceğim heryerden engellemiş anlayacağınız bu sefer benim çabamlada olacak bişey değil çok üzgünüm sürekli ağlamaktan başka bişey yapamıyorum
Kendinize bir iyilik yapın ve dönerse kabul etmeyin. Sizden daha önce defalarca ayrılmış. Psikolojinize bunu yapan adama kalbinizi emanet edip durmayın.
Ayrıca ısrar etmeseydim diye kendinizi suçlamayın. Evlenmek istemiyormuş sizinle. Ayrılıp durması bunu gösteriyor.
Şimdi canınız unutana kadar bir iki sene yanacak, ama kangren olan kolu kesmek zorundasınız. Geri kabul ederseniz yıllarca yavaş yavaş zehirleneceksiniz.

Merhaba kızlar nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum çok zorlu bir süreçten geçiyorum pek dostum olmadığı için sizlere içimi dökmek destek almak istiyorum. Benim beş senelik ilişkim iki gün önce bitti sebebi ise benim artık ciddi bir adım istememdi bana hergün evlenmiyorum çok acele ediyosun gibi saçma bahanelerde bulundu bu arada her sene bu yaz evleniriz yada söz yaparız diyen biri bu insan bende tabi her sene bu durumu yaşadığım için son zamanlarda artık sürekli ne zaman olacak neden olmuyor biraz çabala tarzında konuşmalarda bulundum ve iki gün önce de bu konudan tartıştık ve veda bile etmeden beni heryerden engelledi arkadaşlarından bile şimdi çok acı çekiyorum benim hayatımın merkezinde o vardı sadece onla gezerdim sadece onunla konuşurdum beş sene boyunca bir sürü emek herşeyim heba oldu yani ve birde kesin evleneceğiz gözüyle baktığım biri olduğu için bu gidişi yerle bir etti beni bu arada bundan öncede defalarca kez ayrıldık hatam olmadığı zamanda bile ısrarlarımla birlikte geri döndürdüm barıştığımız zamanlarda çok ilgili mükemmel biri ama ayrıldığımızda asla takmayan aramayan özlemeyen birine dönüşüyor ne yapacağımı bilmiyorum ondan önce ne yaptığımı bile hatırlamıyorum sizce döner mi benim ona ulaşabileceğim heryerden engellemiş anlayacağınız bu sefer benim çabamlada olacak bişey değil çok üzgünüm sürekli ağlamaktan başka bişey yapamıyorum
Kendinize gelin.
Zaten sürekli ayrıl barış ilişki yürümez.
İlişkinin dinamiği sizmişsiniz.
Hep siz gittiğiniz için gözünde değeriniz kalmamış.
Böyle adamlar her şeyi yaşayıp sonra hiç sevgilisi bile olmamış kızlarla evlenmek istiyorlar.
Köklerine kibrit suyu.

Kızlar bazılarınız üstten bakıp sanki bunları hiç yaşamamış gibi konuşmayı ne kadar çok seviyor ya yok yumruğunla sıkmışsında yok zorla tutmuşsunda siz ciddi misiniz ya ben kadın halimle sevmediğim insanın yanında isterse ölsün değil beş sene beş dakika durmam ya o da ayrıldığımız zaman evime çiçekte yolladı arkadaşlarıma da yalvardı bi kere konuşalım diye sadece son zamanlarda bunu ben daha sık bi şekilde yaptığım için öyle belirttim

Sizi başka konulardaki yorumlarınızdan hatırlıyorum. Gayet aklı başında birisiniz yorumlarınıza göre. Neden kendi ilişkinizde aklınızı kullanmadınız?
Adam sizinle evlenmeyi düşünmüyor. Koca 5 yılı heba etmişsiniz. Artık peşine düşmeyin. Ağlayın zırlayın ama asla aramayın onu. O ararsa da cevap vermeyin. Boşuna daha fazla yıllarınız gitmesin
Yılları heba etmek olarak görmemek lazım ya böyle deneyimleri

Kızlar bazılarınız üstten bakıp sanki bunları hiç yaşamamış gibi konuşmayı ne kadar çok seviyor ya yok yumruğunla sıkmışsında yok zorla tutmuşsunda siz ciddi misiniz ya ben kadın halimle sevmediğim insanın yanında isterse ölsün değil beş sene beş dakika durmam ya o da ayrıldığımız zaman evime çiçekte yolladı arkadaşlarıma da yalvardı bi kere konuşalım diye sadece son zamanlarda bunu ben daha sık bi şekilde yaptığım için öyle belirttim
ilgini geri istiyor elde edince yine gidiyor ve ilişkiniz boyut atlayamıyor. Ciddi de düşünse adım atardı değil mi kalkmış en doğal hakkın olan şeyi sorunca engellemiş çok yanlış düşünüyorsun sen kendini düşünmüyorsan kimse düşünmez attığın ilk mesaji objektif olarak farklı kişi bakış açısı ile okursan anlarsın sende.
Açıkcasi ben yaşamadım kimsenin peşine düşmedim bu kadar. Gururum daha önemli yapım böyle çok sevsem bile.
5 dakika durmam diyorsun sevmese ama döner mi de diyorsun çelişme kendinle.

ilgini geri istiyor elde edince yine gidiyor ve ilişkiniz boyut atlayamıyor. Ciddi de düşünse adım atardı değil mi kalkmış en doğal hakkın olan şeyi sorunca engellemiş çok yanlış düşünüyorsun sen kendini düşünmüyorsan kimse düşünmez attığın ilk mesaji objektif olarak farklı kişi bakış açısı ile okursan anlarsın sende.
Açıkcasi ben yaşamadım kimsenin peşine düşmedim bu kadar. Gururum daha önemli yapım böyle çok sevsem bile.
5 dakika durmam diyorsun sevmese ama döner mi de diyorsun çelişme kendinle.
Sevdiğini düşündüğüm için döner mi diyorum sevmediğini düşünsem böyle bir beklentiye girmem benim için çok fazla şey yaptı sevdiğine inanıyorum bunu gösterdi de çoğu zaman sadece dediğim gibi ayrıldığımız zaman o insan gidiyor ve yerini kindar ve bencil biri alıyor

Sevdiğini düşündüğüm için döner mi diyorum sevmediğini düşünsem böyle bir beklentiye girmem benim için çok fazla şey yaptı sevdiğine inanıyorum bunu gösterdi de çoğu zaman sadece dediğim gibi ayrıldığımız zaman o insan gidiyor ve yerini kindar ve bencil biri alıyor
Ayrılma sebebine bak öncelikle ne kadar doğru sen onu savunuyorsun sevdigin için hala. İnşallah daha üzülmezsin.

Hangi kafayla sevildiginizi dusunuyosunuz peki su an? Bana ters bi bakisi bile kaldiramiyorum adam engeli basmis kacmis gitmis evlilik gibi ciddi bi konuda hem de, sevildigime inaniyorum cicek almisligi var diyosunuz yapmayin mihrimah sultanimiz, bu herif sizi sevmemis ki hic. Ayrilinca ne demek bencil kindar olmak, seven adam zaten ayrilamaz bin kere dedim sunu ya.

Zırt pırt size dönmesinin nedeni aşık olduğundan olmayabilir.

Yazacaklarim icin kimse bana kızmasın toksik olduğunun farkındayım ama bu şeyleri yaparken 16-17 yaşlarındaydim sadece bununla gurur duymuyorum ama bunlari yapan yetişkin insanlar var.
kötü yanıni da herkes anlatmaz.😀

Sizin gibi ne yapsam dibimden ayrılmayan, istediğimde gel diyip istediğim git diyecegim insanları çok sevmesem de hayatımda tutuyordum bir ara(sevgili olmuyordum yine de). Hatta bu kişiler yorulup hayatımdan kendileri gitmek istediklerinde tekrar umut verip ilgi vererek tekrar bağlayıp sonra aynı hareketleri yapıyordum. Yani ego besleme, can sıkıntısı giderme elinin altında hazır olması bile bir neden. Yoksa kimse hatasız yere yok yere zırt pırt ayrılmaz sevdiği insandan, ayrılıp ayrılıp dönüyor olması sevgiden degil

Son düzenleme:
Yorumlarınızı sürekli okuyordum bu konuyu okuyunca dumur oldum açıkçası.Evlemek istememe sebebi neymiş beyefendinin hiç konuştunuz mu?

Yorumlarınızı sürekli okuyordum bu konuyu okuyunca dumur oldum açıkçası.Evlemek istememe sebebi neymiş beyefendinin hiç konuştunuz mu?
Evlenmek istemiyorum demedi ve lafa gelincede seninle yuva kurmayı çok istiyorum seneye kesinlikle ciddi bi adım atacağız gibi sözleride kullandı sadece ben zamanla bunların sadece lafta kaldığını görünce biraz ısrarcı oldum ailenle konuş ne zaman ciddi bişey olacak tarzında sürekli telkinlerde bulundum en son iki gün önce aynj konudan tartıştık ve ben hergün evlenmiyorum sürekli aynı konuları konuşuyoruz felan dedi bende cevap verdim mesajlara bakmayınca ayrılalım öyleyse dedim fakat bunu onun niyetini anlamak için yaptım cevap bile vermeden engellemiş

Evlenmek istemiyorum demedi ve lafa gelincede seninle yuva kurmayı çok istiyorum seneye kesinlikle ciddi bi adım atacağız gibi sözleride kullandı sadece ben zamanla bunların sadece lafta kaldığını görünce biraz ısrarcı oldum ailenle konuş ne zaman ciddi bişey olacak tarzında sürekli telkinlerde bulundum en son iki gün önce aynj konudan tartıştık ve ben hergün evlenmiyorum sürekli aynı konuları konuşuyoruz felan dedi bende cevap verdim mesajlara bakmayınca ayrılalım öyleyse dedim fakat bunu onun niyetini anlamak için yaptım cevap bile vermeden engellemiş
5 yıllık ilişki engelleyerek biter mi?Ortada bir sorun varsa yüz yüze oturup konuşulur bunu bile beceremeyen adamla zaten evlilik olmamalı.Yaşınız çok genç yeni bir hayat kurabilirsiniz.Ve anlattıklarınıza göre bağlanma stiliniz kaygılı bağlanma stiline çok benziyor.Önce bu konu üzerine yoğunlaşın çünkü bu sorunu çözmeden sağlıklı bir ilişki kuramazsınız yine aynı son olur.Terapi imkanınız yoksa bu konuyla ilgili Cem Gümüş ün çok güzel videoları var bir göz atın bence.Bu bağlanma tarzında aşırı verici alttan alan ve hep erkeğin peşinde koşan bir imajınız olacak dolaylı yolardan olsa bile.Böyle bir kadına erkekler değer vermiyor maalesef.

ayrılınca barışmayan adamın sizinle evleneceğini düşündüren neydi

Bak buraya yaziyorum, sizi seviyormu sevmiyormu, iyimi, kötümü bilmem ama SIZ EVLENMEYECEKSINIZ! Seven evlenmek isteyen adam kendini belli ediyor, kokusmuslarda kendini belli ediyor. Ama umarim ben yanilirim barisir evlenirsiniz❤️

Kendinize gelin. Siz sürekli ağlayıp ona gidip alttan aldığınız için aldırış etmiyor. Aramayın bakın aldırış ediyor mu etmiyor mu? Siz kendinizi unutmuşsunuz bu ilişkide. Dönün kendinize, önünüzde upuzun bir hayat var, keyfini çıkarmaya bakın.. Kendinizle tanışın. Kendiniz olmayı öğrenin. Ondan sonra o döndü mü siz istemeyeceksiniz.

Bir benzeri başıma geldi diyebilirim. İlk başlarda giden yıllara, emeklere çok üzüldüm hatta hasta olacak şekilde üzüldüm. Sizin yaptığınız gibi hayatimin merkezinde o vardı ama fark ettim ki bu var oluş benim isteğim ile değil onun isteği olmuştu arkadaşım onun arkadaşlarıydı ayrılınca noldu tek başıma kaldım resmen. Ama sonradan şunu anladım hayatımın merkezi benim ben istersem herkes olur istemezsem olmaz. Ve gerçekten öylede oldu ben istersem hayatımda varlar. Belki barışırsınız ama inanınki ayrıl barış ilişki ileride çok büyük sorun yaşatıyor bu defa çok çok üzülebilirsiniz. Giden yıllarda tecrübe deyin geçin 50 yıllık evlilik bittiğine şahit oldum 5 yıl içim üzülmeyin yaşanız çok genç.

Size kendimden örnek vereyim geçen sene bende 25 yasımdaykem sevgilime evlilik baskısı yapmıstım islermiz var artık evlenebiliriz diye 2015 ten beri birlikteydik evlilik yoluna girdik benim zorlamamla sonra hosuna gitti onunnda heveslendi ama herşey ona yük geldi ben bunu farketttikçe korktum ve istemediğimi söyledim bana bakabilecek misin vs ddedim ve direkt arazi oldu istemeyeni zorlamamak lazım hemen vazgeciyorlar simdi keske gecen sene ayrılsaymısız da bunca hayal kurmaaaydım diyorum

Daha önce defalarca ayrılmışsınız, hatasız olduğunuzda bile ısrarla barismak istemişsiniz. Bu iliskiden hayır gelmeyeceği gayet belliymiş yani. Ayrıca evlenmek istemeyen adamı zorlamanın manası nedir? Sizin zorlamanızla evlenirseniz mutlu mu olacağınızı düşünüyorsunuz?
Evlilik bir tarafın istemesiyle olmaz, sizin için bu kader önemliyse ayrılacaksınız. Ama yok bazı ilişkiler ne olursa devam etmek zorunda gibi.
Hayatın merkezine sevgilinizi koymanız da çok yanlış. Evlilik, sevgililik farketmez, kendinize ait bir hayatımiz, çevremiz olmalı. Hiç sağlıklı bulmuyorum diğer türlüsünü.

Bence hatayı onu hayatınızın merkezine koyarak yapmışsınız.
Kendinize ait bir alanınız olmalıydı.
Bu yüzden sizin için daha zor.
Ama toparlanın kimseyle iletişime geçmeyin.
Kendinize zaman ayırın kendinize bakın.
Kurs gibi aktivitelere katılarak zaman geçirin bir yerlere gidin tatile çıkın.
Tek tavsiyem yalvarmamanız, aramamanız, ortak çevreniz varsa da hakkında konuşmamanız olacaktır.

Back