benim için dert konusu;çocuk

Hep mi böyleydiniz? Eşiniz evlenmeden önce çocuk sevmediginizi''sizin tabirinizle'' biliyormuydu?
Evlenmden eşinizle paylaşmadığınız bir durumsa bu, eşinizin hakkı baba olmak ve siz bunu elinden alıyorsunuz. Yok söyledim diyorsanız, eşiniz değişebileceğiniz umuduyla kabul etmiş olabilir bu durumu ve şimdi şartları zorluyor.
Dogurunca seversiniz demeyeceğim zira sevmeyen anneler her yerde kendini belli ediyor. Bu durumda çocuk yapmayın, çünkü bir çocuğun herşeyden çok sevgiye ihtiyacı oluyor.

Çocuk istememek ayrı şey, çocuk sevmemek ayrı. Çocuklar öcü değil neden sevilmesin?

Tek taraflı verilecek bir karar değil bu. Siz istememe hakkını kullanıyorsunuz ama eşinizin de baba olma hakkı var. Tam hazır olmadan yapmayın bence.

Hoş hiç bir zaman kucağına almadan hazır olunduğunu sanmıyorum ben.

böyle düşünen bir arkadaşım vardı hem hala hemde teyze olmuş biri yiğenlerine düşkünlüğü yoktu evlendi 3 ay sonra vajinismus u yendi rutin bir kontrol için gittiği hastanede kisti olduğunu bir süre çocuk sahibi olamayacağını öğrendiğinde ne kadar yıkılmıştı kız sanki doktor hiç olmayacak demiş gibi.. sonra kistine rağmen hamile kaldı şimdi topaç gibi bir oğlu var deliler gibi seviyor..

Yapmayın o zaman. Eşinize durumu açıklayın zorlayamaz sonuçta.
Herkes anne olacak diye bir kural yok.
Fakat büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. İlerde neler olur bilinmez.

Evlenmeden önce çocuk istemediğinizi, düşüncesinin bile sizi korkuttuğunu söylediniz mi eşinize?
Eğer söylemediyseniz kendi kendinize gerileceğinize açık açık anlatın. Önceden bundan bahsetmediyseniz pek dürüst davranmamışsınız.

Nasıl ki siz istemeden zorla çocuk sahibi olamayacağınıza göre eşinizin de baba olma hakkını elinden alamazsınız.
Ben de bir sene öncesine kadar çocuk fikrinden geriliyordum. Ama biyolojik saat dinlemez.

Buraya bunu yazarak bütün kutsal annelerin ve anne olmak isteyenlerin tepkisini çekmeye aday olmuşsun.
Zamanı değildir, biyolojik saatin ötmemiştir falan demeyeceğim. Günün birinde isteyebilirsin de istemeyebilirsin de. Bu konuda söylenebilecek net bişey yok. Ama şu an istemiyorsan bu konuyu eşinle konuş.
Bir arkadaşım var, çocuklardan ciddi anlamda nefret ederdi. 38 yaşında anne olmaya karar verdi. Ama yanlış karardı bence zira ne çocuğu emzirebiliyor ne altını falan değiştirebiliyor. Gerçekten istemediğin sürece girişme bebek olayına derim ben.

eşime çocuklardan hoşlanmadğımı söyledim belki 5 yıl sonra dedim offfffff çocuk görünce kıpır kıpır olmuyorum tam tersi oluyorum ne yapcam eşimde çok seviyor kız çocuklarını özellikle .bide ben hani eğerki olacaksa bari erkek olsun kız olmasın kız çocukarını 2 katdaha sevmiyorum .

çocuk için evlenmedim ben .evet sevmiyorum sevmeye çalışıyorum ama olamyor
tılıyroum
cnm aynen bende sana katılıyroum 5 senelik evli olucaz bende ask evliligi yaptım cocuk giüzel sey ama bi yanım düsünüyo bi yanım istemiyo cok karısık bisey ruhum hep gezmekten yana hayatı yasamak istiyoruem
ama bu seferde esim benim gibi cılgın biri degil

siz de annenizin kız çocuğuydunuz.bir sebebi olmalı bu nefretinizin.zira böyle hissederken zaten asla anne olmayın.düşünsenize anneniz sizi hiç istemiyordu ama oldunuz.hem de kız çocuğu oldunuz.tabi ki herkes anne olacak diye bir şey yok.ama tekrar söylüyorum sanırım bir sebebi vardır..

Arkadaşım istemiyorsan istemiyorsundur bunu bu kadar dile getirmeye ne gerek var?
Bir de cinsiyet ısmarlıyorsun.
Başına silah dayayan mı var anlamadım ki.

Ben de sevmiyorum çocukları. gürültülü halleri beni sinirlendiriyor. Bebek görünce kaçıyorum kucağıma vermeye çalışan olursa ortadan kayboluyorum. Bazı kadınlar da anne olmak için doğmuş sanki. Tek amaç anne olmak, öncesi sonrası yok. Hormonel sanırım bu durum

Cidden sevmiyorsaniz sevmiyorsunuzdur, zorla degil ya.

Lakin kardes yasin cok genc, o yuzden dusunmuyor olabilirsin de. Yani Ben 28im, ben de hazir degilim. 24 yasimdayken zaten cocuk sahibi olacak olgunlukta degildim, cocuk bana cok uzak garip bir fikir olarak gelirdi o zaman. Simdi isindim, fikre sicak bakiyorum ama yine de su an istemem, hazir degilim.

Esin birdenbire isteyince sen de tepkini bu sekilde koymussundur belki de.

Yasin ilerledikce fikirlerin belki degisir, belki degismez, bilemeyiz. Bence gez, toz , gencligini yasa zaten, hazir degilsen de hiiiiiiic girme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…