benim için dert konusu;çocuk

Herkes anne olmak zorunda degil. Herkes uremek zorunda degil, cocuklar icin olup bitmek zorunda degil. Cocuk sahibi olmak istemeyen insanlara uzaydan gelmis bir yaratik gibi bakilmasi da beni deli ediyor. Ne kadar sig insanlar var.
Konuya gelince, bu tur mevzularin evlenmeden once konusulmasi gerektigini dusunuyorum ben. Bir es cocuk isteyip digeri istemeyince olmuyor. Bunun sonu bosanmaya kadar da gidebilir, cunku onemli bir konu bu. Kimse kimseye evlendikten sonra cocuk konusunda surpriz yapmasin bence.

İstemiyen sevmeyen birinin çocuğu da olmasın zaten. Sonra dengesiz bir nesil yetişiyor.
Kusura bakmayin ama cocuk istemeyen kadinlar genelde egitim seviyesi ve farkindaliklari yuksek insanlar oluyor. Keske asil bu kadinlar kazara hamile kalip cocuk dogursa..
Etrafimda korkunc cocuk sevgisiyle dolu korkunc annelerin neredeyse tamaminin cocugu terbiyesiz ve arsiz.

Kusura bakmayin ama cocuk istemeyen kadinlar genelde egitim seviyesi ve farkindaliklari yuksek insanlar oluyor. Keske asil bu kadinlar kazara hamile kalip cocuk dogursa..
Etrafimda korkunc cocuk sevgisiyle dolu korkunc annelerin neredeyse tamaminin cocugu terbiyesiz ve arsiz.
ben dengesiz derken terbiyesiz ve arsızlık demedim. sevgisiz istenmeyen bir çocuk zaten dengesiz olur. ayrıca siz böyle bi genelleme yapamazsınız. ne alakası var eğitimle bunun. ne güzel çocuk sevmiyorum çünkü çok eğitimliyim diyelim o zaman. ayrıca soru sahibini eleştirmiyorum istemiyor sevmiyorsa kocası için çevresi için yapmasın diyorum. hangi kafadasınız siz hiç anlamadım. istemeyen biri kazara çocuk doğuracak da bunun psikolojik tedavisini siz yapacaksınız herhalde
ayrıca birilerinin annesi olduğunuza göre eğitimsizsiniz ve farkındalığınız düşük demekki!

ben dengesiz derken terbiyesiz ve arsızlık demedim. sevgisiz istenmeyen bir çocuk zaten dengesiz olur. ayrıca siz böyle bi genelleme yapamazsınız. ne alakası var eğitimle bunun. ne güzel çocuk sevmiyorum çünkü çok eğitimliyim diyelim o zaman. ayrıca soru sahibini eleştirmiyorum istemiyor sevmiyorsa kocası için çevresi için yapmasın diyorum. hangi kafadasınız siz hiç anlamadım. istemeyen biri kazara çocuk doğuracak da bunun psikolojik tedavisini siz yapacaksınız herhalde
ayrıca birilerinin annesi olduğunuza göre eğitimsizsiniz ve farkındalığınız düşük demekki!
Bilincli olarak cocuk sahibi olmak istemeyen kadinlar aslinda cok bilincli kadinlardir diyorum. Kazara hamile kalirlarsa bile bunun ustesinden gelip,kendileri gibi bilincli cocuklar yetistirebilecek kapasiteye sahiptirler diyorum. Ok?

Zeka seviyeni son cumlenle ortaya koydun zaten by..

ah bacım bu açılacak konumu,bunlar seni parçalr,burda konu var çocuk sahibi olmayı istemmek,sen oraya gel,tehlikeli sulardasın,canım benım en doğal hakkın,neler yazarımda tartışmaya girmek istemem,deidğim gibi diğer konuya gel sen

Çocuğun hayatının başladığı yerde seninki biter. Bir insanın çocuk istiyor olması için bana göre kendi hayatını yeterince sevmiyor olması lazım :) Ama yaşın da küçükmüş 25ten sonra fikirler tamamen değişiyor dönüm noktasından geçmemişsin henüz.

29 yaşındayim 2.cocuguma 8 yil sonra kavusacagim kismetse.Keske 3-4 tane cocugum olsa.cocugum var diye hayatımı kısıtlamıyorum esimle cesitli aktiviteler yapıp istedigim hayata evladimi da katiyorum.Cok anac bir yapım var galiba.Herkes anne yada baba olmak zorunda degil ama eşinle açık açık konuşmalisin.ileride esin gercekten cocuk isteyecek onun bu hayaline sen karar veremezsin.

Bir gün gelir; çocuk sahibi olmaya karar verirsiniz ve bir de bakarsınız ki olmuyor... Her zaman bizim başımıza gelmez bunlar, sizin de başınıza gelebilir. İşte bu yüzden çok fazla geç kalmayın derim ben...

X