Benim eşime bir haller oldu tanıyamıyorum artık

Zaten ben adım atmasam hayatta konuşmaz akşam dersi yokmuş şimdi evde gidince üstüne atlayıp öpeceğim bakalım ne yapacak:KK1:

Aslında iyi fikir kızını da almasan annende kalsa çoh süper olacak :KK1: :KK1:

Uzamasın böyle yaa benim içim şişti seni düşünemiyorum bile :KK70:

Aslında iyi fikir kızını da almasan annende kalsa çoh süper olacak :KK1: :KK1:

Uzamasın böyle yaa benim içim şişti seni düşünemiyorum bile :KK70:

Kızım maalesef geleceğim saati bilir son saatlerde kapının önünden ayrılmıyormuş aslında anneanne çok iyi bakıyor ama bana çok düşkündür. Önce eve gideceğim kocamla barışıyım ondan sonra çocuğu almaya gideriz zaten kızım sekizde uyur o uyuduktan sonra ben kocamı heralde bu akşama artık yumuşatırım.

ben eşinizin sizi çok sevdiğini ve bu kıskançlığında ondan ileri geldiğini düşünüyorum karşısında hem anne hem güclü ayakları üstünde duran bir kadın figuru var hangi erkek etkilenmez ki? size yeniden aşık olmuş bile olabilir..tabi aşırı kıskançlığı haklı göstermeye çalışmıyorum ama onuda zamanla yoluna koyarsınız eminimki..allah mutluluğunuzu bozmasın

Dün eşimle konuştuk sakin sakin zaten heyheyleri gitmişti. Yanlız bana çok ağır bir laf etti bir daha böyle birşey gördüğümde inan bu evlilik benim için biter dedi:KK53: Ben öyle ağzım açık bakakaldım bir evliliği bitirecek nedene bakar mısınız ne kadar saçma. Neyse dün barıştık gittim kızımı aldım annemle aynı apartmanda oturuyoruz. Akşam eşim pastaneden benim sevdiğim tatlıyı aldı belki de gönlümü almak için yaptı ama dün söylediği o söz içimi acıttı. Bir de akşam doktora yapacağını söyledi üniversiteye hoca olarak geçeceğim dedi bence bu adam benimle yarışıyor gibi geldi bunlar emek isteyen şeyler daha düne kadar matematik dalında doktora yapmak çok zor diyordu. Benimle yarışması için bir neden olamaz diyorum sonuçta ben sıradan bir memurum sadece makamda çalışıyorum benim kocam iyice tuhaflaştı.

bence de eşiniz sizi seviyor evet davranışlar biraz garip ama sizi kaybetme korkusu yaşıyor olabilir
çalıştığınız insanların yüksek mevkide oluşu eşimde beni böle görmek ister düşüncesi uyandırmış olabilir
size garip geliyo ama kendince haklıdır o yüksek ihtimal sizi kaybetmekten korkuyo tek neden bu bence

merhaba dranas,
o gün yazacaktım baktım herkes kocan seni çok seviyor
çok kıskanıyor gibi yorumlar yapmış bekledim biraz ve şimdi yorum yazmak istiyorum izninle
ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum
sevgi konusunda çok seviyor
ya da hiç sevmiyor denecek bir konu değil bu
bunu en iyi kendiniz ayırt edersiniz
kıskançlık mı? ha evet kıskançlık olabilir ama bu bir erkeğin kadınını kıskanmasından öte bir şey değil
off bu adam senin makamını imaknını kıskanıyor filan konununuzun bu yöne çekilmesi enteresan geldi bana
neden eşiniz sizin imkanlarınızı kıskansın ki
kadınsı düşünüyorsunuz erkekler eşleriyle çok açık ara fark yoksa kıskanmaz gurur duyar kaldı ki eşiniz sizden daha üstün okul ve diploma olarak
dolayısıyla
ben sizin yazdıklarınızı okurken bu şıkkı da mantıken eledim.

.........

sizin belki de göremediğiniz bazı şeyler var evliliğinizde....
mesela ona söylemeden yapmak zorunda kaldığınız aktivitelerden bahsettiğinizi hatırlıyorum bir mesajınızda ve okurken hoşlanmadım.
eşiniz belki de buna benzer yalanlarınızı yakaladı ve size belki de bunu söylemedi bile... olamaz mı?
hatta siz "ne olmuş izin vermiyorsa ben de bu yolla istediğimi yaparım" tarzında bir cevap vermiştiniz. bu da bana doğrusu hiç doğru gelmedi. eşinizin sosyal ortamlara girmesinden hoşlanmadığınızı varsayalım
ve o size seminere gidiyorum diyor
ve şehirdışında güzel bir piknik alanında iş arkadaşlarıyla eğleniyor

ve ne olmuş dranasa söylesem sorun çıkaracak böyle dersem kafam rahat olur!!!
dediğini bir anlığına düşünseniz!!!

.....

sadece öğlenarası masumca ve de amatörce şarkı söylemenin dışında eşinizin belki de sizin bile tahmin edemeyeceğiniz şeyler yüzünden güvenini sarsmış olamaz mısınız?

bir kez daha böyle bir şey olursa bu evliliği bitiririm demesi sırf sizin kariyerinizi veya iş imkanlarınızı kıskandığını kuvvetlendirmez. bu konuyu kafanızda öncelikle irdeleyin ve ne olursa olsun eşinize karşı dürüst olun...

.....

ikinci husus da eve gelmemesi eşinizin.

ve yine empati yapın bakalım siz eşinize kızıp iki gün başka yere gitseniz acaba o eve bu kadar rahat girebilir miydiniz?

lafı çok uzatmak istemiyorum ama ikinizin de davranışları tuhaf ve evliliklerde böyle minik minik barutlar gün gelip dinamit oluyor ve fena patlıyor.

objektif bir değerlendirme yapmaya çalıştım umarım seni üzmez bu yorumum...

merhaba dranas,
o gün yazacaktım baktım herkes kocan seni çok seviyor
çok kıskanıyor gibi yorumlar yapmış bekledim biraz ve şimdi yorum yazmak istiyorum izninle
ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum
sevgi konusunda çok seviyor
ya da hiç sevmiyor denecek bir konu değil bu
bunu en iyi kendiniz ayırt edersiniz
kıskançlık mı? ha evet kıskançlık olabilir ama bu bir erkeğin kadınını kıskanmasından öte bir şey değil
off bu adam senin makamını imaknını kıskanıyor filan konununuzun bu yöne çekilmesi enteresan geldi bana
neden eşiniz sizin imkanlarınızı kıskansın ki
kadınsı düşünüyorsunuz erkekler eşleriyle çok açık ara fark yoksa kıskanmaz gurur duyar kaldı ki eşiniz sizden daha üstün okul ve diploma olarak
dolayısıyla
ben sizin yazdıklarınızı okurken bu şıkkı da mantıken eledim.

.........

sizin belki de göremediğiniz bazı şeyler var evliliğinizde....
mesela ona söylemeden yapmak zorunda kaldığınız aktivitelerden bahsettiğinizi hatırlıyorum bir mesajınızda ve okurken hoşlanmadım.
eşiniz belki de buna benzer yalanlarınızı yakaladı ve size belki de bunu söylemedi bile... olamaz mı?
hatta siz "ne olmuş izin vermiyorsa ben de bu yolla istediğimi yaparım" tarzında bir cevap vermiştiniz. bu da bana doğrusu hiç doğru gelmedi. eşinizin sosyal ortamlara girmesinden hoşlanmadığınızı varsayalım
ve o size seminere gidiyorum diyor
ve şehirdışında güzel bir piknik alanında iş arkadaşlarıyla eğleniyor

ve ne olmuş dranasa söylesem sorun çıkaracak böyle dersem kafam rahat olur!!!
dediğini bir anlığına düşünseniz!!!

.....

sadece öğlenarası masumca ve de amatörce şarkı söylemenin dışında eşinizin belki de sizin bile tahmin edemeyeceğiniz şeyler yüzünden güvenini sarsmış olamaz mısınız?

bir kez daha böyle bir şey olursa bu evliliği bitiririm demesi sırf sizin kariyerinizi veya iş imkanlarınızı kıskandığını kuvvetlendirmez. bu konuyu kafanızda öncelikle irdeleyin ve ne olursa olsun eşinize karşı dürüst olun...

.....

ikinci husus da eve gelmemesi eşinizin.

ve yine empati yapın bakalım siz eşinize kızıp iki gün başka yere gitseniz acaba o eve bu kadar rahat girebilir miydiniz?

lafı çok uzatmak istemiyorum ama ikinizin de davranışları tuhaf ve evliliklerde böyle minik minik barutlar gün gelip dinamit oluyor ve fena patlıyor.

objektif bir değerlendirme yapmaya çalıştım umarım seni üzmez bu yorumum...

Yok canım niye üzülüyüm sonuçta buraya bir konu açmışım tabi ki eleştirilere açık olmam gerekir. Benim biraz çocuksu davranışlarım vardır eşimde tam tersi sinirli ağır biridir. Önceden yaptığım şeyler çok doğru değil seminer diye gittiğim ilde aslında arkadaşlarımla gezmek için gitmiştim ben bu kadar tuhaf davranışlar yaptıysam o da izin vermeyerek benden daha tuhaf davranıyor. Zaten artık bir kızım var onlar çok önceden olmuştu. Ev iş dışında farklı bir yaşamım yok bir yıldır kıyafetlerime çok takılıyor evde arayan kişilere niye cebini veriyorsun diye sinirleniyor. Sence o benden daha tuhaf değil mi? Eve gelmemesinin sebebi o sinirle sana el kaldırabilirdim demişti.

Yok canım niye üzülüyüm sonuçta buraya bir konu açmışım tabi ki eleştirilere açık olmam gerekir. Benim biraz çocuksu davranışlarım vardır eşimde tam tersi sinirli ağır biridir. Önceden yaptığım şeyler çok doğru değil seminer diye gittiğim ilde aslında arkadaşlarımla gezmek için gitmiştim ben bu kadar tuhaf davranışlar yaptıysam o da izin vermeyerek benden daha tuhaf davranıyor. Zaten artık bir kızım var onlar çok önceden olmuştu. Ev iş dışında farklı bir yaşamım yok bir yıldır kıyafetlerime çok takılıyor evde arayan kişilere niye cebini veriyorsun diye sinirleniyor. Sence o benden daha tuhaf değil mi? Eve gelmemesinin sebebi o sinirle sana el kaldırabilirdim demişti.

evden sizi aramaları iş için çok elzem değilse yine haklı buluyorum eşinizi.
ben kendimden örnek vereyim
bir dönem serbest avukattım. akşamları arayanlar oluyordu.
eşim baskı yapmasa da hoşlanmadığını seziyordum
şimdi daha farklıyım bir tane müvekkilim var:) bu yüzden aranmıyorum ve kafam rahat.
yani sizin mesleğiniz icabı bu kadar aranmanız gerekiyor mu=?
gerekmiyorsa yine haklı kusura bakmayın...
asıl diyorum ya siz başka noktalara odaklanmışsınız
eve gelse dövecekti yani sizi öyle mi???
siz de "ne kadar iyi bir kocam var eve gelmiyor yoksa eve gelse döverdi
canım benimmm yaa"
filan.... yani abartıyorum cümlelerimi ama aynen böyle duruyorsunuz.
evliliğinizdeki dayak/şiddet ihtimali üzerinde durun. sakin bir anınızda bu konuyu bu yönüyle açın eve gelmemesinin altında size göstereceği şiddetten kaçtığını bunu idrak ettiğinizi ve bunun birgün evdeyken sinirlendiğinde gerçekleşme ihtimalinden tedirgin olduğunuzu anlatın.

evden sizi aramaları iş için çok elzem değilse yine haklı buluyorum eşinizi.
ben kendimden örnek vereyim
bir dönem serbest avukattım. akşamları arayanlar oluyordu.
eşim baskı yapmasa da hoşlanmadığını seziyordum
şimdi daha farklıyım bir tane müvekkilim var:) bu yüzden aranmıyorum ve kafam rahat.
yani sizin mesleğiniz icabı bu kadar aranmanız gerekiyor mu=?
gerekmiyorsa yine haklı kusura bakmayın...
asıl diyorum ya siz başka noktalara odaklanmışsınız
eve gelse dövecekti yani sizi öyle mi???
siz de "ne kadar iyi bir kocam var eve gelmiyor yoksa eve gelse döverdi
canım benimmm yaa"
filan.... yani abartıyorum cümlelerimi ama aynen böyle duruyorsunuz.
evliliğinizdeki dayak/şiddet ihtimali üzerinde durun. sakin bir anınızda bu konuyu bu yönüyle açın eve gelmemesinin altında size göstereceği şiddetten kaçtığını bunu idrak ettiğinizi ve bunun birgün evdeyken sinirlendiğinde gerçekleşme ihtimalinden tedirgin olduğunuzu anlatın.

Eve gelmediği için canım benim ya tarzındabir şey yazmadım tam tersi daha öncede bunu yapmıştı o sinirle ne yaptığını bilmediği için böyle davranıyor dedim bundan nasıl canımli bir anlam çıkardınız pek anlayamadım. Sadece eşimi sevdiğimi söyledim anlaşamadığımı konular olmasına rağmen beni sevdiğine eminim dedim kızına ve bana düşkündür dedim. Bugüne kadar hiç şiddet uygulamadı ama büyük bir kavgamızda gidip kendi kafasını duvara vurup kanatmıştı yine bir kere elini duvara vurup elini kanatmıştı. Benim eşimde aynı zamanda hukukçu ama bazı şeyleri mantıklı düşünmesi için sanırım bunlar yeterli olmuyor. Bazen evden aramaları gerekiyor ama ben bunu eşime anlatamıyorum.

Eve gelmediği için canım benim ya tarzındabir şey yazmadım tam tersi daha öncede bunu yapmıştı o sinirle ne yaptığını bilmediği için böyle davranıyor dedim bundan nasıl canımli bir anlam çıkardınız pek anlayamadım. Sadece eşimi sevdiğimi söyledim anlaşamadığımı konular olmasına rağmen beni sevdiğine eminim dedim kızına ve bana düşkündür dedim. Bugüne kadar hiç şiddet uygulamadı ama büyük bir kavgamızda gidip kendi kafasını duvara vurup kanatmıştı yine bir kere elini duvara vurup elini kanatmıştı. Benim eşimde aynı zamanda hukukçu ama bazı şeyleri mantıklı düşünmesi için sanırım bunlar yeterli olmuyor. Bazen evden aramaları gerekiyor ama ben bunu eşime anlatamıyorum.

onu sabırsızlıkla bekleyip dün üstüne atlayacağım demenizden çıkardım:)iki gün evine gelmeyen bir eşten bahsediyoruz çünkü...
neyseeee
dranas kırmak değil objektif bir şekilde çok da canınızı yakmadan durumunu izah ettiğiniz olaylar çerçevesinde yorumlamak istedim.
bence bu yazdıklarımı bir kez daha okuyun lütfen. sessizce düşünün.. itirazsız...
önyargısız
insan kendine karşı daima dürüsttür. hepimiz için böyledir. iç sesinizle düşünün.
sevgiler...

onu sabırsızlıkla bekleyip dün üstüne atlayacağım demenizden çıkardım:)iki gün evine gelmeyen bir eşten bahsediyoruz çünkü...
neyseeee
dranas kırmak değil objektif bir şekilde çok da canınızı yakmadan durumunu izah ettiğiniz olaylar çerçevesinde yorumlamak istedim.
bence bu yazdıklarımı bir kez daha okuyun lütfen. sessizce düşünün.. itirazsız...
önyargısız
insan kendine karşı daima dürüsttür. hepimiz için böyledir. iç sesinizle düşünün.
sevgiler...

Hatalı ben olduğum için öyle yazdım ama tabi öyle birşey uygulamadım aslında espri anlamında yazmıştım. Tabi ki şunda haklısın çekip giden ben olsaydım tabi ki durum farklı olurdu. Bir kere ben sinirle evden çıkmıştım arkamdan koşa koşa gelip geri çevirmişti o akşam gittiği arkadaşına gidecek halim yok ama dün niye gelmedin diye sormadım belki de hatayı burada yapıyorum.

neyseeee
önyargısız
sevgiler...

farklı bir bakış açısı evet olabilir aslında sizin düşündükleriniz:26: benmde anlamadğm bu kadar okumuş kültürlü bir insanın neden bukadar basit şeylern üstünde durduğu sonuçta herkesn bir hayatı var eşte olsa karışmamalı :26:hatta sizinle gurur duymalı bu benm eşim diye:KK19::KK19::KK19:

farklı bir bakış açısı evet olabilir aslında sizin düşündükleriniz:26: benmde anlamadğm bu kadar okumuş kültürlü bir insanın neden bukadar basit şeylern üstünde durduğu sonuçta herkesn bir hayatı var eşte olsa karışmamalı :26:hatta sizinle gurur duymalı bu benm eşim diye:KK19::KK19::KK19:

Evet mesela ben hiç evden çıkıp gitmesini sorgulamadım sanırım hataların bir çoğu bana ait.

size katilmiyorum, veya dusuncelerinizi daha net birsekilde ifade edebilirmisiniz:
okumus bir insanin basit seylerin uzerinde durmayacagi anlamina gelmez. Unif okumamiz, kulturlu olmamiz ufkumuzun acik olmasi icin buyuk bir kapi ama bu her okumus insan ufku genis oldugunun anlamina gelemiyor ne yazikki. Bu cumlem Dranas'a degil. Onun yazdigi cevaplara bakilirsa gayet olgun, dusunebilen, noktayi hemen koymadan once sorunun etrafindan donen biri. Insan bazen oyle bir psikolojik durumda oluyorki kendini zor kontrol ediyor, saglikli dusunemiyor, bzen ise bir yardim ister. Insanlar diplomasina gore yasasalardi butun is adamlarin ozel sahsi sorunlari olmazdi.

herkesin bir hayati var, este olsa kairsmamali fikrinize de katilmiyorum. Her kisinin yasayisi farkli olsa bile esler arasi "sen kendine yoluna ben kendi yoluma" olmamali, sonucta evlilik bu, yani bu benim dusuncem, belki bana katilmayabilirsiniz.

ben de bu kıskançlık olayından çok korkanlardanım... evlenmeden önce buna dair ufacık da olsa bir işaret göstermiş miydi dranass ): ben bunu merak ettim.

ben de bu kıskançlık olayından çok korkanlardanım... evlenmeden önce buna dair ufacık da olsa bir işaret göstermiş miydi dranass ): ben bunu merak ettim.

Yok canım böyle değildi. Kıyafete pek takılmazdı ama kıskançlık gösterdiği bir şeyler oluyordu ama haklı sebeple yapıyordu şimdiki gibi tuhaf şeyleri kıskanmıyordu. Nişanlanmak üzereyken birden bir ortaya eski erkek arkaaşım çıktı eşimde öğrenmişti o zaman çok kötü şeyler olmuştu açıp telefonda eski sevgilime hakaretler yağdırmıştı ama haklıydı oysa şimdi daha farklı...

size katilmiyorum, veya dusuncelerinizi daha net birsekilde ifade edebilirmisiniz:
okumus bir insanin basit seylerin uzerinde durmayacagi anlamina gelmez. Unif okumamiz, kulturlu olmamiz ufkumuzun acik olmasi icin buyuk bir kapi ama bu her okumus insan ufku genis oldugunun anlamina gelemiyor ne yazikki. Bu cumlem Dranas'a degil. Onun yazdigi cevaplara bakilirsa gayet olgun, dusunebilen, noktayi hemen koymadan once sorunun etrafindan donen biri. Insan bazen oyle bir psikolojik durumda oluyorki kendini zor kontrol ediyor, saglikli dusunemiyor, bzen ise bir yardim ister. Insanlar diplomasina gore yasasalardi butun is adamlarin ozel sahsi sorunlari olmazdi.

herkesin bir hayati var, este olsa kairsmamali fikrinize de katilmiyorum. Her kisinin yasayisi farkli olsa bile esler arasi "sen kendine yoluna ben kendi yoluma" olmamali, sonucta evlilik bu, yani bu benim dusuncem, belki bana katilmayabilirsiniz.

haklı olabilirsiniz ama ortada bukadar büyütülecek bi durum yok en basiti zayıfladı diye benm için değilde işin için zayıfladın demekte çok basitçe tabiki insan herşeyi önce kendisi için yapar sonra sevdikleri için eğer bu kadar problem yaşatacaksa çalıştırmasın ozaaman iyi çalışp üst mevkilere gelmesi kötü bişeymi ne diycek ya aslında benm eşm istemiiyo ben eski işime devam mı edeyim mi desn tamam eşinide yabana atsn demiyorum ama tabiki onun görüşleride önemli ama bir yere kadar sonuçta herşey kendileri için

haklı olabilirsiniz ama ortada bukadar büyütülecek bi durum yok en basiti zayıfladı diye benm için değilde işin için zayıfladın demekte çok basitçe tabiki insan herşeyi önce kendisi için yapar sonra sevdikleri için eğer bu kadar problem yaşatacaksa çalıştırmasın ozaaman iyi çalışp üst mevkilere gelmesi kötü bişeymi ne diycek ya aslında benm eşm istemiiyo ben eski işime devam mı edeyim mi desn tamam eşinide yabana atsn demiyorum ama tabiki onun görüşleride önemli ama bir yere kadar sonuçta herşey kendileri için

evet cok haklisiniz, biz bunlari anliyoruz da bu erkeklerin bazilari anlamiyor cok zor sanki.

X