beni hırsızlık ile suçladılar:(

Yeri gelmişken anlatayım çalıştığım bir diğer kafede de iki yeni eleman almışlardı biri bendim diğeri de yaşça küçük bir kızdı ve deneme sürecindeydik. Akşama doğru bir masa gelmişti iki kişi de tuvalete kalkmış masada da sigara paketi vardı boş sanıp çöpe attım. Adamlar geri gelmiş sormuş burda paket vardı nerde diye olay çıkarmış bir bakmışlar paket çöpte. Kim yaptı bunu falan dediler bende korktum söyleyemedim öyleyse kameraya bakarız dediler ve benle birlikte işe giren küçük kızı suçlu buldular sen yapmışsın izledik diye. Halbuki kız o masaya gitmemişti bile. Patronun yanına gidip söyledim ben yaptım korktum söyleyemedim boşuna kızı suçladınız yanlışlık oldu diye. Patron da çaktırma işini beğenmedik bütün gün düzgün iş yapmadı birde günlük para isteyecek çıkarmaya bahanemiz oldu dedi. Ertesi gün birdaha gitmedim oraya.

Mağaza müdürü ve yardımcısı suçlu şuan.
Ben büyük marketlerde çalıştım ve marketten bişey aldığımda fişi ile poşetleri göstermeden mağazadan ayrılamazdık. Yani çıkış saatlerinde müdürün ve yardımcının kontrol etmesi gerek. Ellerinde böyle bi kanıt olmadan poşet içindeki ile seni suçlayamaz aksine iftiradan dolayı sana mahkeme hakkı doğar. Son olarak mağazadan aldıklarının fişini çıkar geçmiş tarihten. Yada kamera kayıtlarında görünür poşete koydukların vs. Hala inanmayıp işten çıkarırlar ise iş mahkemeleri var oraya başvur. Oradan da sonuç alamazsan sigortaya şikayet et açıklarını mesela primi asgariden gösterip geri kalan parayı elden verip vergi kaçakçılığı mesai saatlerinin dışında çalıştırması gibi gibi.

kamera kayıtlarını gösterdiler bana da elimde beyaz kalın posterlerden var içindekini göstermiyo bunlar sadece poşetin içindeki yuvarlak kabarditan dolayı sen aldın diyolar
E o zaman haksız yere işten çıkmışsın m fırsatın varsa sen şikayet et. Attıkları iftira ve haksız yere işten cikman yanlarına kâr kalmasın

Seni işten çıkarmak için bahane arıyorlar gibime geldi,
Yoksa bi tas için bu kadar tantana normal degil,
Yanlışlıkla çöpe atmıştır belki biri

Benım basıma gelse ve yanlıslıkla almadıysam ımanını gevretırım onların.tazmınat davası acabılırsın. Kamera kayıtlaran bakmakmıstedıgını soyle. Yemısım oyle ıs yerını. Uzulup aglama dık dur.bana ispatlayacaksınız dava acıcam de.senın adını kımse karalayamaz.bu ulkede herkesın haklsrı var.

Sefer tasini çalıp da ne yapacakmışsınız acaba hey allah im ya ne insanlar var incelesinler bakalım eğer aksi çıkarsa dava ağın sizde peşini bırakmayın

İşten çıkma sakın. İşten çıkarma gibi bi niyetleri varsa en azından haklarını alıp gidersin. Aslında o kişileri mahkemeye de vermek lazım. İftira atmak neymiş görsünler.

Ne kadar kötü insanlar var şu dünyada. Zavallı yaratıklar. Acınacak haldeler.

dava açın, böyle çirkin oyunlarla insanın gururuyla oynayamazlar gelisin bilirkişiler baksın kamera kayıtlarına bi insanı suçlamak bu kadar kolay mı?

kamera kayıtlarını bana da gösterdiler, elimdeki alışveriş yaptığım beyaz kalın poşette yuvarlak bir kabartı var kesinlikle tasmis o buna dayanarak söylüyorlar benim aldığımi
Posetten de tas cikmadigina gore posetteki kabarti yapacak sey ne onu soyle. Fisten ya da aldiklarinin listesinden bul ve o cıkıntı suna aitti de.

Posetten de tas cikmadigina gore posetteki kabarti yapacak sey ne onu soyle. Fisten ya da aldiklarinin listesinden bul ve o cıkıntı suna aitti de.
Yani konu sahibi bunu ifade edebilmesi lazim.Ayrica sanki kendinden emin degilmis gibi konusuyor tum yorumlari okudum.Neden tum calisanlar ustune oynasin ki?Cok tuhaf kamera kayitlarini izleyip posette kabarti gordukleri sey nedir yanlislikla posete koyulmus olabilir mi?Insanin kafasi dalginken olabilir boylr seyler.Konu sahibi iyice dusunup kendini savunmali pasif kalmamali

İyi de siz burada bile suçlu gibi davranıyorsunuz, böyle olmaz ki. Bana nasıl hırsız dersiniz diye orayı yıkmanız lazımdı. Siz çalıp çalmadığınızı bilmiyor musunuz? Çalmadıysanız aksini nasıl ispatlayabilirler. Biraz kendinize güvenli olun.

bende yeni gördüm bu mesajı. Vazgeçme pes etme sakın ! zorla attırmışlar imzayı . Daha önce çalıştığım iş yerinde birinin başına geldi. Tüm haklara sahipsin. Huzursuzluk vermen yeter. Lütfen sesini çıkar ve hakkını ara, sonunda hiç bir şey elde edemesen dahi..

Bir sefer tası ne kadar olabilir ki, kaybolsa bile bunun arkadaşına dusmek mantıksız geldi bana.bunun için insanları suçlamak da çok kötü tabi

Ufak bir yerde iseniz hakkinizi daha cok aramalisiniz. Kucuk yerlerde herkes hemen hemem birbirini tanir ve yapmadiginiz bir sey sehir efsanesi olarak is bulmaniza engel olabilir.
Ben mali musavirim isyerinizde bu yapilana mobbing deniliyor kendi rizanizla cikmaniz icin baski uygulanmis ve siz hakkinizi aramamissiniz hem de hirsizlik gibi bir sucta... anladigim kadari ile mulayim bir yapiniz var yoksa alinan bir igne dahi olsa yapistirilan suc yuz kizartici cikis kodunuza yazilabilir de sordunuz mu sgk ya gidip benim cikis kodum nedir diye ayni zamanda cikis kodunuzu her an degistirme imkani var isvereninizin ... ozel bir yerde calismayi dusunuyorsaniz cikis kodu cok sorun olmaz ancak iskurdan is aramayi dusunuyorsaniz sorun olur .
Ama en onemlisi kendinizden eminseniz yapmadiginiz bir sey icin bu haksizliga hele ki yuz kizartici bir suçla uzerinize isnaf edilen bu lekeye boyun eymemeniz ... dusunsenize belki sizden sonra da alim yapacaklar ve ayni sekilde insanlarin hakkini yiyecekler sen o su bu dur demezse kim dur diyecek yasiniz genc bir kismetiniz cikacak belki orada calisan ya da calisan yakini olacak belki de bu kisi ve size en kucuk bir tartismada sen de zaten Zamanin behrinde sefer tasi caldin dese nasil kabul edeceksiniz olmaz mi olabilir dunya kucuk...
Noterdwn isyerinize ihtarname cektirin adima salinan haksiz yuz kizartici suctan dolayi ise iadenizi isteyin ayni ihtarda kamera kayitlainin bilirkisiler tarafindan incelenmesini isteyin
Bunu yapamiyorsaniz sgk dan is mufettisi ile gorusun mobbing ile imza attirildiginizi ve isyeri ile ilgili inceleme talep edin
Sgk dan arabulucu talep ederseniz sizi yonlendirirler ayni zamanda siz hic bir sey yapmazsiniz arabulucular sizin haklarinizi alirlar belli bir komisyon da sizden alirlar isyerinizle muhatap olmaniza gerek kalmaz arabulucu sayesinde
Bunu da yapamiyorsaniz e devletinizden bimere cimere olayi anlatip sikayet edin
Insanlar benle konusmuyordu is yerinde demissiniz bu gibi seylere takilmayin mesele istikbaliniz ise cikacaksaniz yine ciksaydiniz butun yasal haklarinizi sonuna dek alip
Gecmis olsun

kamera kayıtlarını ıncelemesı ıcın savcılıga verecegım deyın
oyun döndürüyorlar sızın ustunuzde

cok yanlıs yapmıssınız cıkmamalıydınız ıs mahkemesıne dava acın goruntuler ıncelensın yoksa hakkınızda yuz kızartıcı suctan dolayı ısten cıkarıldıgınız eklenecek ve hep karsınıza cıkacak nıye hakkınızı aramadınız

yani nasıl bir yol izlesin mahkemeye polise gitsin ne desin ben markette çalışıyodum sefer tası kayboldu sucu bana attılar beni işten attılar türkiyedeki hukuktan haberiniz yok mu yoksa arkadaşa gaz vermeyemi çalışıyosunuz anlamadım adam öldüren banka soyan sokakta gururla dolaşıyor sefer tası bu arkadaşın önüne çıkacaksa zaten ben birşey diyemem ayrıca yazdım şahit varmı yok ispat varmı yok bunlar mahkemeye gitse biz hırsız demedik poşetin içindeki yuvarklak şeyi tas sandık özür dileriz deyip gelecekler başka ne olacak bu yazdığım içinde bu arkadaşın öyle bir mücadele vermesi gerekki o mücadeleyi gitsin kendine yeni bir iş bulmak içiçin versin daha iyi bir yerde iş bulur yani bu marketler avmlerdeki iş ortamları o kadar ciddiyetsiz ki mücadele etmeye deymez müdür dediğimiz insan orda 3 yıldır çalışan insan yardımcısı 2 yıldır çalışan insan çalışanlarda kendini dünyay ispat etmeye çalışan ergenler müdürü müdür yardımısıda onların bir tık üstü hiç gerek yok yani öyle söyliyim

hayırdır bır sakin olun ya noluyor ?
hukuktan haberım var ne bıcım bır uslup gaz vermeye nıye calısayım pancar motorumuyum ben ?
malıye-sıgorta-ıs mahkemesı bu tarz mevzuları hıc affetmez kısıye hakkını savunmasını soyledım eskı noter baskatıbı senelerce malı musavırlık ofısı olan bırı olarak

abarttıgınız gıbı mucadele falan yok altı ustu bır dılekce yazacak 3 dk mesele gerısıde dosya takıbı kendısı basvurusunu yapsın beklesın ne kaybeder ne degısık ınsanlar var allahım...

sız hakkınızı aramak ıstemıyorsanız aramayın ama hakkı olan ve bılmeyen ınsana yol gostermek ınsanlık vazıfemızdır cemkırmek yerıne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…