- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi yalnizzcicek
teşekkür ederim pazartesi günü sgk ve işkura gidip anlatacam bu olayı ne yapmam gerektiğiniYaşadıklarınıza gerçekten çok üzüldüm.Bir arkadaş yazmıştı iş mahkemesine gidin diye bir şey.Avukat tayin ediyorlar size diye.Peşine düşmeye değmez mi sizce? Hırsızlıkla suçlamak bu kadar kolay mı gencecik bir insanı? Allah onların müstehakını versin inşallah.Üzme kendini , dünya böyle insanlarla dolu.İnşallah başka daha iyi bir iş bulursun en kısa zamanda.Bunu yürekten diliyorum senin için.
aynen aynı şeyleri söylediler, bugün dediler ki mesele senin alıp almaman değil bir kere bu olay oldu sana güvenimiz zedelendi artık çalışamayız diye, ve aynen yazdığınız lafı söylediler bir tasa sahip cikamiyosunuz marketi goturseler haberiniz olmaz derler bize dediler... mutfakta yemek yediğimiz yerde kamera yok ama herkes görmedik diye yemin ediyolar eski elemanlar, en son senin elinden geçti poşetinde de izi var senden başka kimse almaz diye bir ton laf... biz mi aldık ne yapalım onu diyolar, ben ne yapicam onu yaa diye delirme noktasına gelince sssssssstttt sesini yükseltme yükseltme diyo ikisi birden,senin yerinde olsam ne yaparım diye düşündüm bilemiyorum ya sucu kabul ederek istifa ediceksin yada bu sefer tası olayını çözüp istifa ediceksin polis falan 30 liralı demir parçasıyla uğraşmaz geç onu mutfakta kamera varmı sen alışveriş yaparken poşetin içine ne koyduğun kasada ödeme yaparken aldığın malzeme belli zaten bunlara bakabilirsin kasiyerlik falan bende yaptım bir zaman insanlardaki sacmalık diz boyu bir sefer tasıan sahip çıkamadınız mağzayı alıp götürürler lafları falan senin üzerine kurulan baskıyı arttırmak için 1 aydır çalışıyomussun zaten uğraşmaya çok deymez sefer tasının sahibini bul sefer tasını kaçtane olduğunu öğren eksikse al kardeşim paranı de bas istifayı kimseylede muhattab olma parayı sakın müdüre yada tıfıl yardımcısına verme sefer tasının sahibine ver alnın terini döküyosun başka yerdede iş bulursun çok adi şeyler ama oluyo mlesef böyle şeyler geçmiş olsun
ben bunu da söyledim yemek getiren şirketi arayın kaç para ise ben veriyim dedim dinlemiyolar, mesele parası değil böyle bir durumun yasanmasiymisKac paraymin bu sefer tasi?Neyse parasi odeyim. Iki kurusluk sefer tasina mi kaldim de. Ode. Kameralarla da isoat istiyir ama de. Bu iftira cunku de. Sonra da istifa et ben boyle bir yerde calisamam de.
kamera kayıtlarını bana da gösterdiler, elimdeki alışveriş yaptığım beyaz kalın poşette yuvarlak bir kabartı var kesinlikle tasmis o buna dayanarak söylüyorlar benim aldığımiKanitlayin yoksa size iftira davasi acacagim de. Bak nasil tirsarlar. Ispatlayin kamera kayitlariyla. Bu oyle posette yivarlak birsey vardi ile olmaz. Kamwralar yalan soylemez. Ben kendimden eminim ama bu tasi kim caldi ise o ciksin ortaya. Ben de ifyira davasi acacagim de.
Allah tan bulsunlar. Nasıl bir iğrençlik bu. Hakkınıźı sonuna kadar arayın. Nasıl insan bunlar ya. Is yerinde ki dolabiniza cantanıza da ne olur dikkat edin. Bunlar iftira için başka suclar da üzerinize atarlaraynen aynı şeyleri söylediler, bugün dediler ki mesele senin alıp almaman değil bir kere bu olay oldu sana güvenimiz zedelendi artık çalışamayız diye, ve aynen yazdığınız lafı söylediler bir tasa sahip cikamiyosunuz marketi goturseler haberiniz olmaz derler bize dediler... mutfakta yemek yediğimiz yerde kamera yok ama herkes görmedik diye yemin ediyolar eski elemanlar, en son senin elinden geçti poşetinde de izi var senden başka kimse almaz diye bir ton laf... biz mi aldık ne yapalım onu diyolar, ben ne yapicam onu yaa diye delirme noktasına gelince sssssssstttt sesini yükseltme yükseltme diyo ikisi birden,
bence o yerin dibine giresice tas birbiri içine girdi ve götüren adam anlamadi ama bu ihtimali söyleyince de müdür dalga geçer gibi herkes salak da bir sen mi akıllısın senden başka kimse akıl edemiyo mu bunu diye alaya alıyor beni yemin ederim arkadaşım çok iğrenç bir durum allah kimseye yasatmasin
fişi aradım ama bulamadım atmışım galiba ama aldıklarım zaten kayıtta çıkar ortaya barkod okuyucudan geçti hepsi parasını da verdim aldiklariminBunlar ispat degil. Tasin biri eksik tamam ama kimin aldigi belli degil. Posetin icinde olani tam olarak gormemisler. Yuvarlak birsey hersey olabilir. Bu da ispat degil. Kamera kayitlarindan ispat edilir. Posetine dikkatli bakanlar bence sucu sana atmaya calisiyor yoksa kimse kimsenin posetine oyle yuvarlak birsey var mi diye bakmaz. Hirsuzlik yapacak kisi de bir tas icin yapmaz. Bunlar resmen iftira at camuru kalsin yapiyorlar. Ispatlayin de. Posetin icindekilerin fisi varsa fisi sakla
O fisten yuvarlak sey tereyagi bile olabilir. Bir tas icin yaptiklarina bak. Boyle insanlardan Allah herkesi korusun, bunlardan hersey beklenir. Iftirayi atan onlar, ispatlamadi gereken de onlar. Hukuken de bu boyledir.
bana zaten mecbur bırakarak istifa dilekçesi yazdırdılar, ayrılmış bulunsun ordan ama ayrıldıktan sonra ordan çıkınca hemen genel müdürün şubesine gittim, ona da durumu anlattım yarın tekrar gel yine konuşalım olmazsa ben dataylı bir kamera incelemesi yaparım dedi ama bilmiyorum bir kasiyer için bu kadar zahmete değerler mi diye sonuçta bi ilan verirler başkaları gelir.. güvenmiyorum ki benAllah tan bulsunlar. Nasıl bir iğrençlik bu. Hakkınıźı sonuna kadar arayın. Nasıl insan bunlar ya. Is yerinde ki dolabiniza cantanıza da ne olur dikkat edin. Bunlar iftira için başka suclar da üzerinize atarlar
Keşke yazmasaydın ah ahhhhhbana zaten mecbur bırakarak istifa dilekçesi yazdırdılar, ayrılmış bulunsun ordan ama ayrıldıktan sonra ordan çıkınca hemen genel müdürün şubesine gittim, ona da durumu anlattım yarın tekrar gel yine konuşalım olmazsa ben dataylı bir kamera incelemesi yaparım dedi ama bilmiyorum bir kasiyer için bu kadar zahmete değerler mi diye sonuçta bi ilan verirler başkaları gelir.. güvenmiyorum ki ben
bende düşünüyorum düşünüyorum ne olabilir diye bulamıyorum ki, allah seni inandirsin bayramın ik iki günü, arefe günü ve öncesi yani tam 4 gün full çalıştım, sabah 8 akşam 22.30, bende o son gün bayramın ikinci günü ne kafa kaldı ne akıl ayaktayız birde o saatler boyunca oturmak yasak durmadan müşteri geliyor, yorgunluktan son gün yani bayramın ikinci günü yorgunluktan bayılacaktım, birisi iade getirdi, çocuk fanta yerine çamlıca gazoz almış ikisi de 5.25 tl iade alicam ama yeni olduğum için tam bilmiyorum diğer kasiyer arkadaş anlatiyo anlatiyo böyle yapacaksın diye inanirmisin anlattığı kafama girmiyo sanki başka dil konuşan biri varda karşında söylediklerini anlamıyorum, yorgunluktan ben kendimi bilemiyodum ama şundan kendimden emin olduğum kadar eminim ki ben onları yıkayıp koydum dokunmadım baskadaO yuvarlak sekilli sey senin hangi kişisel esyan olanilir peki bir fikrin var mı? O budur dersen elin kuvvetlenir. Kaldı ki ben senin onlara dava acmanı isterim. Kesin seni aldılar ama bütcelerini de asmak istemediler, yol vermek için bu yalanı söylediler.
mahkemeye gidip peşine düşmeyecekse hiç boş atmanın manası yok böyle şeyler şahitle olur iftira atan 10 kişi var karşıda kimi kime şikayet edeceksin tek başına zıplasın dursun boşa enerji avukat falan değmez yani yorulduğunaİşkurdan girmişsin istifa edersen zor durum olur kardeşim bırakma peşini avukata gittim iftira davası açacağım de nasıl yerin dibime girip köşe bucak kaçıyorlar gör müdüre de söyle 1 tas olayını büyütmek nasıl oluyor görsün karaktersiz. Hakkını yedirme lütfen yok parasını verme yok istifa etme bunları yaparsan suçu kabul etmiş olursun onlar bu ifitirayı atıyorsa bu işin büyümesini de kabullensinler
işkurdan girmedim ben oraya işkur ile almıyorlar, zaten işkur ile alsalar kimse çalışmaz orda hem sigortasız hem saatleri uzun.. ben önceki işimde işkur ile girip kurs bitiminde çıkarılmıştım , bir işkur kursuna katılanlar 6 ay boyunca başka bir kursa katilamiyo dediler işkur memurları, bende 6 ay boş parasiz kalmiyim diye o markete gitmiştimİşkurdan girmişsin istifa edersen zor durum olur kardeşim bırakma peşini avukata gittim iftira davası açacağım de nasıl yerin dibime girip köşe bucak kaçıyorlar gör müdüre de söyle 1 tas olayını büyütmek nasıl oluyor görsün karaktersiz. Hakkını yedirme lütfen yok parasını verme yok istifa etme bunları yaparsan suçu kabul etmiş olursun onlar bu ifitirayı atıyorsa bu işin büyümesini de kabullensinler
orası öylede zaten iş bulmak zor hiç değilse başka bir iş bulana kadar iş mevsimi acılana kadar burada paramı çıkarayım dedim çünkü zaten fabrikalar vs. ölü mevsime giriyor bu aralar, zaten o markette de disiplin denen şey sıfırdı, eski elemanlarla sohbet edip biz yenilere de herşeyin hesabını soran azarlamaya calisan mağaza müdürü ve yardımcısı vardı..dediğim gibi hiç uğraşma ver adamın parasını olayıda adama anlat ben senin tasını almadım ama bana suç atıyolar sen al paranı de uzatma daha fazla kendinin yorma boşver başka iş bul tadı kaçmış oranın devam edicem dersende yine bişey olur daha büyük bişey ya bu zatan böyle bişey yapmıştı yine yaptı derler biri gider para çalar ürün çalar senin üstüne kalır hiç uğraşma
O zaman çek git etme bulma dünyası, ses kaydına almayı da unutma müdürüişkurdan girmedim ben oraya işkur ile almıyorlar, zaten işkur ile alsalar kimse çalışmaz orda hem sigortasız hem saatleri uzun.. ben önceki işimde işkur ile girip kurs bitiminde çıkarılmıştım , bir işkur kursuna katılanlar 6 ay boyunca başka bir kursa katilamiyo dediler işkur memurları, bende 6 ay boş parasiz kalmiyim diye o markete gitmiştim
Benim eskiden çalıştığım kafede patronlardan biri elemanın birine gıcık olmuş sebebi de orda çalışan bir kıza patron göz dikmiş ama kızla gıcık olduğu oğlan flörtleşiyormuş. Patron bunu anlayınca tuzak kuruyor oğlana kızı da alet ediyor diyor ki iş çıkışı sen bu oğlanı eve davet et evdeyken de fotoğraf çekin ve fotoğrafları bana at ama samimi pozlar olsun. Kız da sağlam ayak değilmiş kabul etmiş ertesi gün kavga kıyamet çıkardılar oğlanı işten yaptığın ahlaksızlık burda çalışan kimse bu kadar yakın olamaz işyerimde özel ilişki istemediğimi başından söylemiştim diye. Oğlanı direkt çıkarmama sebepleri de çalışan diğer garsonlar oğlanın arkadaşıydı yani sebepsiz kovsalar diğerleri de çıkardı ve hepsi çok iyi çalışıyordu kaybetmek istemediler. Oğlanı kovduktan sonra patron kızla gizli gizli sevgili oldu biz eşek gibi sabahın köründe gelirdik kız öğlen 4 te patronla beraber gelirdi üzerine de günlük bizden 10 tl fazla maaş alırdı. Tabii olayların iç yüzünü sonradan öğrendik hepimiz işi bıraktık. Sonradan aşçı yamağını çıkarabilmek için de kıza aynı iftirayı atmış. Çok garip insanlar var gerçekten insan hayret ediyor..alamadığım nasıl ispatlanacak ki, annemin babamin üstüne de yemin ettim, evime polis getirin arasınlar dedim, parasını veriyim dedim hiçbirini kabul etmiyorlar, diğer çalışan herkes yemin ediyor ben görmedim diye, ben yeni olduğum için bana kimse inanmiyo, ben zaten o kâğıda istifamı yazıp imzalarken de sen aldıysan da almadıysan da bizim sana güvenimiz zedelendi artık çalışamayız bu konu burada kapansiz uzamasin, uzarsa senin açından kötü olur yine sen kaybedersin dediler... ben nasıl kendimi hakli çıkarayım genel müdüre gittim konuştum, ben istifa dilekçeni işleme koymuyorum sen yarın gel tekrar bir konuşalım dedi bana, yarın onla konuşurken de sea kaydı açıcam bakalim
Yani ben sana inanırım zaten bu yaptıkları yanına kalsın istemiyorum. Hakkında hayırlısı, pes etme madem birsey söylediler arkasında dursunlar, ispat etsinler. Dava acacagını söle, avukat ile konustum bu sürecte de diyebilirsinbende düşünüyorum düşünüyorum ne olabilir diye bulamıyorum ki, allah seni inandirsin bayramın ik iki günü, arefe günü ve öncesi yani tam 4 gün full çalıştım, sabah 8 akşam 22.30, bende o son gün bayramın ikinci günü ne kafa kaldı ne akıl ayaktayız birde o saatler boyunca oturmak yasak durmadan müşteri geliyor, yorgunluktan son gün yani bayramın ikinci günü yorgunluktan bayılacaktım, birisi iade getirdi, çocuk fanta yerine çamlıca gazoz almış ikisi de 5.25 tl iade alicam ama yeni olduğum için tam bilmiyorum diğer kasiyer arkadaş anlatiyo anlatiyo böyle yapacaksın diye inanirmisin anlattığı kafama girmiyo sanki başka dil konuşan biri varda karşında söylediklerini anlamıyorum, yorgunluktan ben kendimi bilemiyodum ama şundan kendimden emin olduğum kadar eminim ki ben onları yıkayıp koydum dokunmadım baskada