Beni hiç tanımayan eşim

Boyke biriyle evliydim. Onun istedigi gibi olursam kavgalar biter belki dedim. Sindirildim. Kavgalar bitmedi. Bahaneler degisti sadece. Bense kendimi kaybettim cunku ben ben degil onun istedigi gibi hareket etmeye calisan biriydim. Bir sure aonra kendi evimde misagir gibi hissettim kendimi. Elimi ayagimi nereye koyacagimi bilemez hale geldim. Oyle sindirilmistim ki ustume bile bir sey almaya kendim karar veremez hale gelmistim. Ozguvemin sifirlandi. Ortada bir terslik vardi ama o degismiyordu. Degisen sadece bendim. 12 yil idare ettim. Sonra bir gun mutsuzum dusunecegim diye gitti. Gidis o gidis. Bosandik. Sonradan ogrendim ki baska biri varmis da aslinda bitirmek icin bahaneler ariyormus. O da oyleydi. Olmadik seylwrden kavga cikarir gunlerce kuser sonra da bir anda barisir seni seviyorum derdi. Oysa seven sevdigini incitmez. Insan severse sevdiginde kusur aramaz. Kusur goremez. O kisiyi oldugu gibi kabul eder. Sma sevmezse iste o zaman kusur arar. Kusurlar ona batar.
Bosandiktan sonra ilk bir yil sudan cikmis balik gibiydim. Kendimi yeniden bulmak icin epey ugras verdim. Ozguvenimi kazanmak icin. Simdi cok huzurlu ve cok mutluyum.
Hikayemi belki sana ornek olur diye anlattim.
Kimse icin degisme. Olmuyorsa da olmasi icin zorlama. Eger bir evlilikte durmadan bizde oldugu gibi bosanma lafi geciyorsa birgun gercekten onunden bile gecmedigin adliyenin koridorlarinda yururken buluyorsun kendini.
Kimse vazgecilmez degildir. Baskasi icin aska kisiliginden vazgecme. Seninle devam etmek istiyorsa o da biraz caba gistersin. Sen bir gidiyirsan o da bir gelsin. Ama oba giden hep sen olma. Yani alttan alan hep sen olma. Nasil olsa alttan alir diye cok rahat kalp kirabiliyorlar. Net ol. Seni kaybetmekten korkmuyor sanirim. Bir de onu asla hayatinin merkezi yapma. Hayatinin merkezine kendini koy. Onu merkeze yakin bir yerlerde tut. Bir de sunu anlamasini sagla: onun ailesi artik sensin. Senin ailen de o. Kol kirilir yen icinde kalir. Neyse problemleriniz kendi icinizde cozmeye calusin. Cozemeyecek kadar buyuk problemlerde buyuklerden yardim isteyin. Bunu onun anlanasi gerekiyor. Bir de kisi kisinin aynasidir denir. Adam sana baktiginda aslinda kendini goruyor. Kendi bencil ama sana bencil diyor. Sen onun aynasisin. Kadin gibi sikayetci olan taraf onun olmasi da o yuzden. Sizde roller mi degisti?

Ne de güzel anlatmışsın, zorlu süreci atlatmışsın ne güzel. Bizde roller değişti en başından böyleydi. Ben soğuk yapılı biriyim, sevgimi ''aşkım,hayatım'' gibi sözcüklerle gösteremiyorum. Ne kadar uğraşsam da ne yalnızken ne de başkaları varken kullanamıyorum bu lafları.ama 'odun' da değilim. Seni seviyorum,özlüyorum derim sık sık.öperim sarılırım.yani sözlerle değil de hareketlerle gösteririm sevgimi. Eşime göre bu hareketim erkekçe! Genelde kadındır dır dır konuşan,sorunlarını etrafla paylaşan, telefonla gün aşırı annesini,kardeşlerini arayan. Bense böyle değilim,yurt dışındayken bile annemi haftada bir arardım bazen on güne bir.o da uzaktayız onlar arayamıyor,merak etmesinler diye.eşim der hatta çoğu kız gibi değilsin,millet yan yana otururken bile her gün arar annesini der. Eşimse iki üç güne bir kendi annesini arar. Bu konuda da roller değişmiş bizde. Sonra kadındır di mi olayları eşeleyen,geçmiş defterleri açan,detaylarda boğulan? Bizde eşim öyle.her sözümü,her davranışımı başka şeylere yorar,eski mevzuları ısıtıp ısıtıp önüme koyar...... Çok yeni evli olmasaydık ve aynı çatı altında yaşıyor olsaydık belki daha kararlı olabilirdim. Ama biz şu an farklı ülkelerdeyiz,2 ay sonra yanına gideceğim ve birkaç ay kalıp tekrar döneceğim. Böyle olunca oturmuyor evlilik,hep sıfırdan başlıyoruz tam alıştık derken hooppp işim gereği dönmek zorunda kalıyorum.

Demişsin ya ''İnsan sevdiğini olduğu gibi kabul eder,kusur aramaz.'' O kadar doğru ki bu lafın. Hatta kusur varsa da örtmeye çalışır. Gerçi kusuruna bağlı bu. Örneğin soğuk yapılı olduğumu söylemiştim,insanlar tanıdıkça öyle olmadığımı söylerler. Bende olmayan şey sırnaşıklık,canım cicimli laflar. Eşime göre bu bir kusur. Ona insanların doğuştan veya çevre faktörleri neticesinde farklı farklı olduğunu anlatamıyorum. Eşimin yok mu kusurları? Olmaz mı? Kim mükemmel ki? Eşim bana :' bende beğenmediğin bir yönüm varsa söyle değiştireyim.' Der. Ben de benim dememle olmaz ki derim,ben seni böyle tanıdım sevdim niye değiştireyim ki derşm. Tek istediğim hemen sinirlenip ağzını bozmaması,boşanma lafını ağzına slmaması her tartışmamızda. Bunu değiştir dedim aylarrrr geçti,söz üstüne söz verildi ama değişemedi. Kaldı ki bunları istemem onun da hayrına, ben genelde kabul görmeyen şeylerin değişmesini istedim. O ise benden tamamen karakterimi değiştirmemi istiyor. İnsanlara daha sıcak ol,daha konuşkan ol, şirinlik yap, daha az haber-siyaset izle,mümkünse siyaset konuşulan bir ortamda konuşma,bana bir şey sorulduğunda onun fikrine zıt bir fikri savunma vs vs vs

Off boyle hodukleri kimler yetistiriyor yada nasil egomanyak ortamlarda buyuyorlar ben anlamiyorum. Ne kadar geri kafali ve cahilce tavirlar bunlar. Hayat kisa kuslar ucuyor! Cekmeyin kardesim. Omrunu stresle kisaltacagina yanliz ama mutlu bir birey olmani tavsiye ederim. Annene seni sikayet etmek nedir ?!! Basit basit seyler. İnsan affederde nasil unuturki

adam sizden ayrılmak için kırk takla atıyor ,farkında mı değilsiniz bilerek mi farketmemeye çalışıyorsunuz..belki yurt dışında başka bir hayatı vardır ne dersiniz.

Eşim lise mezunu ama oturup kalkma, nasıl konuşulacağı ,nerede ne alınacağı nasıl yapılacağı konusunda kendisine hayran olduğumdur.Yani üniversiteyle falan alakası yok bunun.Aksine çoğu zaman kendi ailesinde gördüğü durumla alakalıdır.Evinde anne baba rolü nasıl o da eşini öyle görmek ister.

icimdekibosluk ne diyeceğimi bilemedim.Ben her zaman eşime demişimdir ki:''seni değiştirmek için evlenmedim ben, sen de beni böyle tanıdın sevdin.Birbirimizi olduğumuz gibi sevelim,yanlış olduğunu düşündüğümüz şeylerde de güzelce uyaralım.Baskıyla zorlamayla bağırıp çağırmakla huyumuz değişmez.''
Bu gerçekten önemli birşey.Karşındakini olduğu gibi mi,yoksa olmasını istediğin gibi mi göreceksin karar vermeli insan.Ama 2.si hep hayalkırıklığı ve hüsrandır.

Evliliklerde ayrılığı dile getirmek bereketi huzuru alır evliliklerden.
İslamiyette erkeğin. " annenin evine git, boşanalım, ayrılalım" v.s sözleri bir talak hakkını alır. Bu kadar önemli yani onların bunu kullanmaması.

Erkek dediğin kriz çözücü olacak.. O anda aranmaması gereken kişileri arayarak ne geçiyor eline ? Kendi kafası , çözümü yok mu ki böyle yapıyor ?
Son zamanlarda ne çok duymaya başladım burada ; eşim ailemi arayıp şikayet ediyor diye. Erkek! lerin genetiği iyice bozuldu.
..

eşiniz hangi ülkede? neden siz de gitmiyorsunuz oraya, yazdıysanız kaçırdım..

Her ne kadar kabul etmesen sde,aranızdaki problemin ana kaynağı mesafe.Ve ikinizinde alttan almayışı.Ailesi hakkında böyle bir düşüncesi varsa,sen de onun bu düşüncesini çürütecek şekilde birazx daha fazla vakit geçirebilirsin ailesiyle.Ona da bunu hissettirerek.Ama ailesinden de ona giden şikayetler var ki,böyle düşünüyor.Yalnız her ne olursa olsun,işin içinde hakaret ve kötü söz varsa o evlilikten hayır gelmez.Kavgayı hakaret boyutuna taşıyacak kadar yüz göz olmamalı ve kimse hakareti kabul etmemeli.Boşanırmısın bilmem ama boşanma niyetin varsa büyükler şu bu bahane canım.

ne bileyim ayol..işleri gereği ayrıyız yazmış bir tek sanırım..
İşlerimiz gereği şu an ayrı ülkelerdeyiz genelde ben yanına gidiyorum, eğitim sektöründe çalıştığım için benim izin almam daha kolay ve tatillerim daha uzun, eşimin yurt dışında başka bir hayatı-benden gizlediği-yok buna eminim. İşten eve evden işe giden biridir. Mesafeler körüklüyor olabilir tartışmalarınızı ama birlikteyken de oluyor tartışma sürekli. Bugün yine mesaj attı,pişman olmuş söylediği her şeye,tabii ki boşanma lafını sinirle söylemiş,beni bırakmaya niyeti yokmuş,daha birlikte yapacağımız çokk şeyy varmış,şimdiden yazın tatil için gideceğimiz ülkenin uçak biletlerini almış vs vs. Böyle olacağını biliyordum, hemen yumuşamadım,soğuk davrandım ve güvenmiyorum bir daha yaşanmayacağına dedim

Sen onun anasini dadisini arayacaksin gonullerini hos edeceksin o da seni anana sikayet edecek yok ya oyle bir dunya oldu pasam deyip her dedigine he denir mi?iyi niyet karsiliklidir o sevgisini cok mu gosteriyor da srnden sevgini gostermeni bekliyor?anlamadim hiccccc

sen o boşanma davasını bir açsan varya işte o zmana etekleri nasıl tutuşur bak bakalım bir daha lafını ediyormu o zaman kusura bakma ama senin onu bırakamayacağını düşündürtmüşsün o yüzden de şımarmış eşin kendine getirilmesi gerekiyor bence :)

Ben buradaki yorumlardan faklı olarak evliliğin ilk yılının zor olduğunu düşünüyorum ve tartışmaları normal buluyorum. Ancak bence tartışmalar bir hedefe yönelik olmalı, tartışılan konu bir karara bağlanmalı ve bir daha konusu mümkünse açılmamalı. İki taraf bunu hedeflemeli ve böylece sorunları teker teker çözmeli. Bu şekilde ilerlenirse evliliğin ilk yılı zor geçse de diğer yıllar gayet keyifli geçer.
Ancak tartışmalar bir sonuca bağlanmıyor, ve bir taraf sindiriliyorsa yolu yok o tartışma yeniden yaşanır, yeniden yeniden... Dolayısıyla evlilik hep bu tarzda ilerler. İnsan hayatından yıllar geçer gider.

Ben size sinmemenizi ve her tartışmada fikirlerinizi savunmanızı; elbette karşı tarafın mantıklı fikirlerini kabul etmenizi önereceğim. Ama baktınız sürekli aynı tartışmalar devam ediyor, o zaman sormalısınız, nereye kadar sabredebilirim? Sabretmeli miyim? Değer mi?

surekli suclayan, ithamlarda bulunan, yaftalayan insanlari normal bulmuyorum ben..
esini taniyan sensin.. bi omur gider mi, bana AİLE, EŞ olur mu diye dusun.. kimseyle de paylasma dusunce ve kararin olgunlasana kadar..
kavga edip cirkinlesmeye de luzum yok..
guzelce anlat derdini.. baktin anlamiyor, cok istiyorsa kirma beyefendiyi; aç davani..
hakkinizda hayirlisi..

erkekler zeki ve güçlü kadını sever ama eşlerinin öyle olmalarını istemez kendilerine her konuda muhtaç kadın olmasını isterler bende eşimde ünv. mezunu ki bir eğitimci kendisi ama tipik klasik bir erkek işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…