- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.586
-
- Konu Sahibi icimdekibosluk
Haklı olabilirsin de birlikteyken de yapıyor aynı şeyleri ,uzaktayken daha sık yapıyorsizi özlem geriyor olmasın?
ben özlediğimde ziyadesiyle huysuz ve geçimsiz birine dönüşüyorum..
belki eşinizde de vardır aynı ruh hali.
konuştuğunuzda ne diyor peki?Haklı olabilirsin de birlikteyken de yapıyor aynı şeyleri ,uzaktayken daha sık yapıyor
konuştuğunuzda ne diyor peki?
[/QUOTE. konuştuğumda söylediği en temel şey ' bir eş olmayı bilmiyorsun.'lafıdır. Onun istediği eş,onunla zıt bir fikri paylaşmayacak,hele ki başkalarının yanında ona ters bir fikri savunmayacak(sonra insanlar ne düşünür di mi) artık buna da ' tamam' deme noktasına geldim. Bir de ailesi ile olan diyaloğum var tabii. Bir türlü beğendiremiyorum kendimi. Ona göre aramıyorum sormuyorum ailesini,uzak duruyorum,önemsemiyorum onları. Oysa hiç sandığı gibi değil. Yahuu kayınvalidemi on gün geçmez ararım bazen haftada bir ararım bir şey sormam icap eder günaşırı ararım yani. Tek annesini değil benle akran sayılabilecek bi eltim var onunla konuşuruz sık sık, kayınpederi de arada ararım, aaaa bi tane kuzeni var eşimin kardeş gibiler onu da ararım arada,yurt dışındayken abileriyle götüntülü konuşuruz. Yiğenlerine hediye alırım gittiğimde..yani bundan daha fazla ne yapabilirim ki??? Ve kendi aileme kuzenlerime yapmam bunu,soğuk bir mizacım var . Ailesi benden razı,ben onlardan razı.ama eşim ortalığı bulandırıyor. Açık açık dedim eşime ' ailenle olan diyaloğuma karışma,kimi aradım ,ilk o mu beni aradı,ben mi onu aradım' bunun hesabını tutma dedim, ailenle aramda kara kedi gibisin dedim. Dedim dedim de bir şey değişti mi sanki
Boyke biriyle evliydim. Onun istedigi gibi olursam kavgalar biter belki dedim. Sindirildim. Kavgalar bitmedi. Bahaneler degisti sadece. Bense kendimi kaybettim cunku ben ben degil onun istedigi gibi hareket etmeye calisan biriydim. Bir sure aonra kendi evimde misagir gibi hissettim kendimi. Elimi ayagimi nereye koyacagimi bilemez hale geldim. Oyle sindirilmistim ki ustume bile bir sey almaya kendim karar veremez hale gelmistim. Ozguvemin sifirlandi. Ortada bir terslik vardi ama o degismiyordu. Degisen sadece bendim. 12 yil idare ettim. Sonra bir gun mutsuzum dusunecegim diye gitti. Gidis o gidis. Bosandik. Sonradan ogrendim ki baska biri varmis da aslinda bitirmek icin bahaneler ariyormus. O da oyleydi. Olmadik seylwrden kavga cikarir gunlerce kuser sonra da bir anda barisir seni seviyorum derdi. Oysa seven sevdigini incitmez. Insan severse sevdiginde kusur aramaz. Kusur goremez. O kisiyi oldugu gibi kabul eder. Sma sevmezse iste o zaman kusur arar. Kusurlar ona batar.
Bosandiktan sonra ilk bir yil sudan cikmis balik gibiydim. Kendimi yeniden bulmak icin epey ugras verdim. Ozguvenimi kazanmak icin. Simdi cok huzurlu ve cok mutluyum.
Hikayemi belki sana ornek olur diye anlattim.
Kimse icin degisme. Olmuyorsa da olmasi icin zorlama. Eger bir evlilikte durmadan bizde oldugu gibi bosanma lafi geciyorsa birgun gercekten onunden bile gecmedigin adliyenin koridorlarinda yururken buluyorsun kendini.
Kimse vazgecilmez degildir. Baskasi icin aska kisiliginden vazgecme. Seninle devam etmek istiyorsa o da biraz caba gistersin. Sen bir gidiyirsan o da bir gelsin. Ama oba giden hep sen olma. Yani alttan alan hep sen olma. Nasil olsa alttan alir diye cok rahat kalp kirabiliyorlar. Net ol. Seni kaybetmekten korkmuyor sanirim. Bir de onu asla hayatinin merkezi yapma. Hayatinin merkezine kendini koy. Onu merkeze yakin bir yerlerde tut. Bir de sunu anlamasini sagla: onun ailesi artik sensin. Senin ailen de o. Kol kirilir yen icinde kalir. Neyse problemleriniz kendi icinizde cozmeye calusin. Cozemeyecek kadar buyuk problemlerde buyuklerden yardim isteyin. Bunu onun anlanasi gerekiyor. Bir de kisi kisinin aynasidir denir. Adam sana baktiginda aslinda kendini goruyor. Kendi bencil ama sana bencil diyor. Sen onun aynasisin. Kadin gibi sikayetci olan taraf onun olmasi da o yuzden. Sizde roller mi degisti?