Az önce bu tarz bir konuya yaptığım yorumu aynen kopyalıyorum;
Bizde ev sahibiyiz çevredeki emsal evler 10-15 bin civarıyken,eski kiracı diye kiracımız 3000 tl ye oturuyor şu an.Pandemi zamanı bazı ev sahipleri insanların kanını emerken biz zam bile yapmadık hiç. Malum geçim zor dedik,insanlar çalışamıyor dedik hiç zam koymadık. O zaman bizden iyisi yoktu. Şimdi biraz zam koymak istedik,kiracı devletin belirlediği oranda koyarım dedi. Gayet iyi bir sohbetimiz varken olay mahkemeye döndü. Kusura bakmayın hanımefendi ama geçim kiracıya zorsa ev sahibinede zor. Market zamları,okul zamları,yakıt zamları vs vs bir tek kiracıya değil,ev sahibinede geliyor. Bizimde aldığımız kira anında uçup gidiyor. Bu devirde resmen bedavaya oturup,kafasına göre zam koyamaz diyorsunuz. Koyar efendim kusura bakmayın. Ev onun eviyse hele ki kira ile geçiniyorsa bal gibide koyar. Ki yine insaflı davranmış 2 katı değil,3-5 katı zam koyanlarda var. O yüzden belirlediği rakamı vermeyecekseniz kimseyi meşgul etmeyin başka bir ev bulun. Çünkü olay iyi niyeti suistimale giriyor artık.
Size yorumum; Kısacası gerçekten vermek istemiyorsanız çıkın evden. Zaten geçim zor,kimseye rahatsızlık vermeyin! Kimsenin evi üzerinde hakkınız olmadığı gibi pislik yapma hakkınız hiç yok! İnsanların geçim derdinden canı boğazına gelmiş. Bu devirde resmen bedavaya oturupta hala pislik yapmaya çalışan insanlara sinir oluyorum!