Bencil miyim yoksa haklı mıyım...Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

Siz yazınca düşündüm haklısınız şükür etmek gerek.
İpini koparmış gibi gezen tiplerden de olabilirdi.
ama şu var ben zaten o eve bağlı sakin bir adam diye evlendim onunla.
şimdi evi otel gibi kullanmak isteyen bir tavır görünce geriliyorum.
Arkadaşlarıyla dolaşmaya ne bileyim futbol oynamaya vs hakkı var elbette.
ama vakit yok ki.. olmayan vakti benim için değil başka birşey için harcıyor.
bunu sorguluyorum.

canım derinssim benım ,

ben boyle konularda farklı düşünüyorum ..

bence ,bıraz fevri davranmışsın ,zaten ınat ettıyse gıder dıyorsun enınde sonunda gıdecek o kursa..

ben esım ıcın o kadar seylerıne göz yumdum kı anlatamam sana ,ben göz yumdum ama o mutlu oldu..
o mutlu olunca ben mutlu oldum..

mesela bı gun ızınlı oldugu tek gun kı o gunu bızde ıple cekmıstık planlar yapmıstık,
aradı arkadasları sabahtan gecenın 4üne kadar onlarlaydı ben evde..
sınırden patlamam lazımdı kı eve geldı kapıyı actıgımda o sarılısı, gülüşü ,tesekkurler ınan unutturdu herseyı..

ve fotograf ,adam hasta cekecek ılla ..
butun bı hafta burnundan getırecegımı bıldıgı halde cekecek..

cok kavga ettık ben baska odada oturdum kaldım o baska odada cektı fotograf ..

baktım olmayacak bende ınla ugrastım foto cekımıne ,kurs verıyordu gıttım katıldım bende kurslarına
netten takıp ettım hep ona sordum boyle mı soyle mı..

yelken dedın esım ruzgar sörfu hastası ..ne zaman ızınlı olsa Alacatı da ..

ona sordum hep soyle mı boyle mı nette hersey var artık ..
ogrendım o ogrendı bana ogrettı ben sordum ogrendım..
artık eslı wind surf yapıyoruz :)

demem o kı derıns eger degısmıyorsa bılıyorsan tanıyorsan onu sen degısmeye calıs..

sen baskın bı karaktersın kolay olmayacaktır ama esının mutlulugu ıcın degmez mı..

evlılık bence sureklı dıpdıbe olmak olmamalı ..esler bıraz nefes almalı..

ben nasıl esımı bırakıp kızzkıza kacamak bı tatıl yapıyorsam o da yapabılmelı
ben nasıl arkadaslarımla aksamları kahve keyfını uzun uzun muhabbetlerımle yapıyorsam o da yapmalı

yapmalı kı nefes alıp bırbırımıze baglanalım ..

sakın köpek yavrusu gıbı atıldım kenara yalnı kaldım dıye dusunme ..

ben cok agladım ,o kadar yıl oyaladın benı ,aldın geldın bılmedıgım yereeeeee
sımdı bırak benı buralarda sen gez yap eglen ıc dıye ,
aama olmadı ben ona uydum yerı geldı o bana uydu artık mutluyuz :)

bu hep degıl yanlıs anlasılmasın ,esim evine cok baglıdır bunlar sureklı olan seyler degıl ha aman :)

bence orta yol mutlaka bulunur ,sen sıkma canını bu kadar

ps,ne cok uzun olmus ..

Son düzenleme:

Ağlarken onu da düşündüm.Yarın çocuk yapsam bu adam .Birgün yelken diğer gün zırt pırt diyerek kaybolursa deliririm ben diye düşündüm.
Madem bu kadar ayrı hayatlara yaşayacağız niye evlendik ki sevgili olarak kalsaydık.
Artık evliliklerin amacının sadece cinsellik olduğuna inanmaya başlayacağım..
hani paylaşım,hani özveri ahh çhitlenbik dilerim herşey düzelir senin için de..

hobiler insanın hayatını renk katar mutluluk katar, yeni bişeyler öğrenmek insanı dinç tutar. Ben senin yerinde olsam eşimin bu yeni heycanına, mutluluğuna destek olurdum. İlk fırsatta bana da öğretmesini isterdim. Anlaşılan kafa yoran yoğun bi hayatı var deşarj olması için farklı bişeyler yapması için çok güzel bi fırsat. Ömür boyu berabersiniz inşallah, hayat akarken insan bu tip fırsatlarıda değerlendirmeli
senin aşırı tepkin eşine tutkuyla bağlı olmandan kaynaklı sanırım, eşinde bunu anlamalı aslında...
sende o gün sevdiğin başka şeylerle ilgilenebilirsin
emin ol şu saatten sonra senin için o kurstan vazgeçerse, içinde aslında hiç unutmayacağı bi burukluk olacak ve bu evliliğinize hep sirayet edecek
belki o tepkiyi vermeden başka şekilde caydırsan olurdu ama bu tepkiden sonra olmaz gibi geliyor

Evet sende bir yerde haklısın evi otel gibi kulanmış oluyorlar. Ama ne yapabiliriz ki. Eğer yapma etme dersek daha çok soğutmuş olmaz mıyız? Fazla ilgi istiyorsun demezler mi? Bilmiyorum açıkçası bende. Allah hepimize sabır versin!

Bana bencil derdi,insancıl olan kısmı oydu ilişkimizin ..
asıl bencil oymuş.
hayatını bensiz bir tabana oturtuyor.

19 yıl evliyim 30 günde eşimi göremiyeceğim ama sizin yaptıklarınıza şımarıklık diyeceğim herhalde hiç kötü gün ve dert görmediğiz için bunu büyütüyorsunuz erkek ile sürekli yanyana olmak bağımlılığında derecesi var abartıyorsunuz ,erkeğinizi boğmayın !

Tepki vermekte haklisin ama bu tepkini belirtme seklini abarti buldum bende.
ben 7 aylik evliyim.
kocam bazen evin icinde bi saat yanima ugramasa bile inanilmaz bozuluyorum, her animi onunla degerlendirmek istiyorum.
ayni durumda olsa bende tepki verirdim, gücenirdim, ayni senin gibi kendimi yalniz birakilmis hisseder evliligi sorgulardim.
sen esinin evliliginize alistigini ve bu yüzden seninle gecirecegi günün eksikligini hissetmeyecegini düsünüyorsun
esinde muhtemelen bütün hafta bizim icin calisiyorum, cumartesi kursta kafa patlatiyorum derinss bi mutlu günümü cok görüyor bana diye düsünüyordur.
bence asil mevzu bu konuyu sana hic danismamis olmasi ve kendi basina karar vermis olmasi.
erkekler bizim kdr düsünceli olsa keske... ama maalesef degiller.
ben esinin bu davranisinin altinda bi kötülük görmüyorum.
sadece is yerindeki arkadaslariyla kafa dagitmak istiyor stres atmak icin.

bence sakin bi dille kendini ifade etmis olsaydin esin seni daha iyi anlayabilirdi
fevri davrandigin icin simariklik yaptigini düsünüyordur...

Sen özlemek istiyorsun ne güzel..
İnşallah evliliğin boyunca da karşılıklı daralmadan yürütürsünüz.
ben özlemek istemiyorum,özlememek için evlendim zaten ayrı illerden bir ilişki yürütüyorduk evvelden..

erkegi bogmamak adina haftanin 7 günü rahat mi birakicaz?
kendi hayatina baksin, calissin, arkadaslariyla bulussun... eh nerde kaldi karisi?
hafta icide gec geliyordur muhtemelen eve, pek disari cikilmaz is yorgunluguyla.
ne yapicaksin kis mevsiminde aksam vakti kocanla evde oturmaktan baska?
insan kocasiyla söyle uzun uzun uyumak, sonra güzel bi pazar kahvaltisi yapip
pazar gezisine cikmak ister
hele ki evliligin ilk yillariysa. bunu istemek gayet normal

herkes kendi hayatini yasicaksa, kendi kararlarini verecekse
nerde kaldi evliligin anlami ki?

tamam herkeisn kendine göre özel alani, özel zamanlari olmali...
ama her gün her gün :26:

Düşüncesizlik benim takıldığım delirdiğim patladığım nokta bu.
Dediğin gibi ikimiz aynı olaya farklı noktalardan bakıyoruz ama ortada buluşamıyoruz.
Ama onun beni alıştırdığı bir düzen var pat diye bu düzeni bozmaya nasıl cearet ediyor fikrimi bile sormadan bu korkuyor beni.
mesela bu y,lisans benim fikrimdi çok destekledim sabahları kalkıp oraya mı gideceğim bir de dedi.
evet gideceksin gençlikte yapılır bu eğitimler dedim. ben mızmız salak bir kız değilim.
ama kocamı da yanımda istiyorum.
içten yorumun için tşk ederim tubiyy güzel noktara değinmişsin.

benim babam ben küçükken her akşam eve çok geç gelirdi(arkadaşları ile dışarda vakit geçirirdi) hep beraber oturupta akşam yemeği yememiz ayda en fazla 5 geceydi.bazen geceleri lavaboya kalktığımda annemin karanlıkta oturmuş babamı bekleğini görüyordum.hafta sonlarıda aynı şekildeydi...uzun zaman aynı şekilde devam etti.bu yaşanılanlar o zamanlar küçük yaşta olmama rağmen beni o kadar etkilediki ilerde evlendiğim zaman tek korkum ilgisiz ve benimle vakit geçirmeyen bir eşti.Evliliğimin ilk üç ayında eşim akşam eve 10 dk geç gelse hemen içim yanar arardım.Ama Allah utandırmadı ve gönlüme göre birini verdi ve çok mutlu bir evliliğim var.eşim son derece ilgilidir ve sürekli(iş dışında) beraberizdir.Bunu anlatamamın nedeni bu konu en hassas yanımdır.

senin yazdıklarına gelince kesinlikle haklısın.Gelecek ile korkularım derken bu aktiviteler sürekli devam edecek ve araya soğukluk girecek diye endişe ettiğini düşünüyorum,bunda haklıda olabilirsin...eşinin sevdiği başka aktiviteler yokmu pazar gününüzü öyle değerlendirseniz ne hoş olur.canını yakanda bunu onun düşünmemiş olması dimi...ben akşama kadar evdeyim ve hayatımı onun üzerine endekslemiş durumdayım o ise kendine benim dahil olmadığım uğraşlar buluyor diye düşünebilirsin.ben olsam bende öyle düşünürdüm ve senin gibi kırılırdım.Çoğu arkadaş üstüne gitme inatlaşır yazmış,bence kesinlikle üstüne git ve istemediğini kendince nasıl uygun görüyorsan o şekilde belirt.Sonra dersleri biter yerine başka şeyler gelir..nasıl olsa bizimki bir bağırıyor iki tabak kırılıyor o kadar diye düşünür.tek boş vakti olan akşamlarınımı değerlendirmek için evlenmiş seninle.zaman zaman ayrı takılabilirsiniz ama her haftasonu aynı şekilde olması çok sıkıcı olur.erkekler farklı düşünebilir,bizim kadar duygusal olmayabilir ama bu onların bizim bu duygularımızı suistimal edeceği anlamına gelmez.bence şimdi rahatla ve sağlıklı düşün...ne kadar bağırırsan o kadar dinletmezsin kendini..

Bunları yazarak lütfen seni gaza getirdiğimi filan düşünme..dedimya hassam yanım.Bu arada 1 sene flörtten sonra şimdi 8 aylıkk evliyim...

derinss bence çok ağır tepki vermişsin bir kadın bu kadar sert yada sinir anında ne yaptığını bilmez olmamalı daha nazik olmalı durum ne olursa olsun...bu kadar ağır ve sert tepkiler vermen doğru değil...sofrayı dağıtacak kadar büyük bir olay göremedim hatta olay bile yok ortada...sakin dille konuşup halledilebilir bişeydi belki...bunun yerine neden tabak çanak kırma.....??belki eşin buna inat daha çok uzaklaşacak senden...inan erkekler bu tarz tepkilerden hiç hoşlanmazmış ....tatlı dil yılanı deliğinden çıkarar derler boşa dememişler...belki tatlı dille bu işin olmasını istemediğini belirtseydin eşin senin tatlı diline güler yüzüne hayran kalarak bu işten vazgeçerdi...bunlar yerine neden sofra dağıtmak asileşmek?? yapın bu bence ...ve tez vakitte bu yapıyı değiştirmende fayda var...çünkü eşin hepten inatlaşabililir ve allah korusun soğuya da bilir senden...bunları yazmak istemezdim ama eleştiriye açık olduğunu belirttin dost acı söyler misali bunları sölemek zorunda hissettim kendimi..

Son düzenleme:

Yaklaşık yarım saat önce sinirlendi ben y,odasındayım malum.
açmadım kapıyı yüzünü görmek istemiyorum.
Mail gelecekti iş yerinden pc'yi ver sen ne yaparsan yap dedi!!!
daha da çıldırım ben umrunda değilim yani,cepten bak mailine dedim.
çok sinirlendi ama gitti..
onu kendi haline bırakacağım zaten şu dakikadan sonra yapacak daha iyi bir fikir görünmüyor.
ama sonra ne olacak ..nasıl geçecek günler ben ne yapacağım haftasonu her haftasonu yeni bir kriz çıkartacağım böyle giderse..

Olabilir tabi bunalıyordur anlıyorum beynini yoran bir işi var.
Yazılım üstüne çalışıyor.
Ama ne bileyim bir halı saha maç,arkadaşlarıyla bir iki saat sohbet olur yani.
ama bu bütün gününü kaplıyor ve demiyor hiç yahu ben 7 gün evde yokum.
bu evdeki arkadaş sıkılır mı bunalır mı ne yapar bu da bir insan evladıdır..?

ilk mesajını okudum 5 yıllıkda evliyim önce onu belirteyim.tepkini abartılı buldum ben senden böyle bir tepki beklemiyordum açıkcasıeşin sosyal bir insan ki bu çok güzel birşey:81:kurslar,ve kulüpler günün tamamını almaz üstelik, sonuçta akşamları yine berabersiniz öyle değil mi?

Çok tatlı bir hikayen var ya,bayıldım.
Ama işte siz bir yol bulmuş o kapıdan ilerlemişsiniz ben şu anda o çözümü bulamıyorum.
normalde üstüne bu kadar düşmezdim ama şu an ki sallamaz hali beni tahrik ediyor adeta.
ve sonra sorguluyorum iyi güzel ben bu adamı rahat bırakırım bir meşgale bulup ama o zaman birlikte eğlenmek birlikte gülmek birlikte yemek yemek bunlar ne olacak..
o benim en yakın arkadaşım ve şimdi ondan vazgeçmemi istiyor.
bunu yazarken ağlayacağımı düşünmezdim hiç.
sabır.

yirmibir yaşına henüz girmedim ve iki buçuk yıllık evliyim.Bu zaman zarfında o kadar çokşey yaşadım ki!yeni evli olduğun için bu tepkileri veriyorsun normal olarak.Bende ilk zamanlar kapıları kilitler etrafı talan ederdim..şimdi gülüyorum o hallerime.Gün gelecek bu yazdıklarını okuduğunda yaa ben çok abartmışım diyeceksin.Benim eşim hafta sonları hep evde ama dünya ile bağlantısı kesik bi halde..yanında olup seninle olmaması daha mı güzel sence?benim derdimde playsitationdan yana.ilk evlendiğimiz zaman hergün boşanmaya gidiyorduk bu oyun yüzünden ama şimdi daha mantıklı düşünüyorum.Oda onunla mutlu oluyor ve buda beni mutlu ediyor.Sakın artık beni sevmiyor diye düşünmeyin bunun sevgiyle alakası yok!deiğim gibi evliliğin ilk aylarında olduğunuz için bunlar olağan şeyler.Bence daha sakin kafayla düşünün ve eşinizden af dileyin.

Valla canım bizde hep ayrıydık.2008 de İstanbul'da askerlik yapmasıyla görüşmeye başladık,sonrada burada işe girdi işte.Kalan senelerde hep farklı şehirlerdeydik....

Birde fazla tepki vermişsin diyenler için şunu söylemek istiyorum;
İnsan sürekli evde durdukça bunalıma giriyor.Ben daha beter durumdayım.Evlenince daha mı iyi olurum daha mı kötü olacağım bilemiyorum ama daha iyi olacağımı düşünüyorum.
Diyeceğim şu ki düşündüğün şeyler yolunda gitmeyince insan hassaslaşabiliyor bazı dönemlerde.Olan olmuş artık.
Diğer yazdıklarını da pek okuyamadım ama en son yazdığına göre o da kendince trip yapmaya başlamış.Hiç takma kafana ve yokmuş gibi davran.Mutlaka sakinleşince gelecektir yanına.Sende o zaman onunla daha fazla vakit geçirmek istediğin için bu kadar tepki gösterdiğini daha güzel bir dille belirt.Gidecekse gidecektir ama en azından senin yapıcı bir dille konuşman onun da hoşuna gidecek,seni de üzmemek için elinden geleni yapacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…