Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

Başınız sağolsun ,Hangi ildesiniz ,yakınızda varsa kuz çğrenci apartları var ,hem korkmazsınız hem yalnız yaşamaya alışırsınız ,faturalar dahil bi kira alıyorlar sizden ,sizde bi iş bulursunuz ,gratis gibi bi yere başvurun kadınların yoğun olduğu yerler sizi sosyal hayata alıştırır

22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?
Yok canim yasamazsin ben 22 yaşında anne oldum şimdi 25 yasindayim bu sene tekrar uniye baslayip kpss ye hazırlanmaya calısıcam 30 yasina kadar vaktin var. Seni şuan şehir olarak bağlayan bi yer yok ücretsiz kyk yurdu çıkabilir sana yurt çıkarsa cok rahat edersin küçük bi ilde daha iyi bi bölüm kazanabilirsin

Ablası 19 yaşımda ailemden ayrılıp büyükce bir sehirde tek başıma okudum ve 3 sene çalıştım.

Evet başka bir şehirde ailem vardı. Ama biraz da benim ketumluğum sebebiyle en ufak bir olumsuzluğu onlara yansıtmadım.

Çok zor günler de gecirdim elbette herkes gibi. Ama annemi babamı üzmeye hakkim yoktu. Bilmelerinin de kimseye bir faydası yoktu.

Bir şekilde kendi ayaklarım üzerinde durdum.

Senin durumun ise gerçekten bana çok dokundu. Çok üzüldüm. Ama neyseki bir maaşın var.

1+1 küçük bir ev tutarsan gecinirsin. Mesela lcw gibi kurumsal yerlerde part time çalışıp aldığın maas ile annenden sana kalanı birleştirsen bal gibi gecinirsin.

Hangi sehirdesin? Benim oturduğum apartmanda çok güzel 1+1 daireler var. Hem de yepyeni içleri. Kiraları da çok değil. 400 lira.
Hani biz de sana yardım etme konusunda istekli oluruz.

Şu anda annenin acısından dolayı bu psikolojidesin belki.Zaten insan boş durunca şeytan uğraşır kötü düşünceler dürter olur olmaz üzülürsün.Bir uğraşı olan insanın depresyona girmeye vakti bile olmaz.Durumun çok üzücü Allah yardımcın olsun ,anne baba yerine hiçbirşey geçemez.Ancak bu dünyada herkes etrafında birileri olsa da yalnız kendisi için yaşamak için çabalıyor.Sen de Allah in izniyle ayağa kalk ve kendine gel küçük bir iş olsa da bir yerden başla meşgul ol bir seylerle sigara icin de tedavi gör devlette bile sigara bırakma poliklinikleri var emin ol düzeleceksin ve iyi olacaksın mutluluklar da geçici üzüntüler de ....

22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?
37 yaşlarında bir arkadaşım üni okudu uzaktan egitim ile ve kpsss ye hazırlanıyor ciddi ciddi ve bir çocuğu var ve boşandı hiç bir geliri yok sadece nafaka parası var eşi herşeyi ondan kaçırdı parasi olmasına rağmen ve geçici bir işlerde çalışıyor sadece senin gibi sabit geliri de yok artı bir çocukla...Diyeceğim sen daha çok gençsin yolun başındasın daha ve emin ol mutlu gunlerin de oacak tabii istersen...

Hherkesin bir imtihani var su hayatta benim de annem babam yasiyor ama her gun evde kavga bagiris cagiris biktim sen kendine yeni bir dunya olusturmalisin. Yeni bir ise girneli sigarayi birakmali dua etmelisin Allahin vardir bir bildigi herkes sinaniyor kimisi aldatiliyor kimisi ailesini kaybediyor kimisi kaza gecirip engelli kaliyor ama dedigim gibi sinav sen kendini yorma tuketme canim Allah seni seviyor ki seni sıniyor seni terkeden sahisa gelirsk Allaha sukur kurtulmussun ondan ilerde kim bilir napardi kendi hayatina.bak elbette iyi insanlarda cikicak karsina uzme

Başın sağolsun . Ben 22 yaşında İstanbul’da asgari ücretle yalnız yaşamaya başladım.evet çok zordu ama insan istedikten sonra yapamayacağı şey yok. Para konusunda kesinlikle çok planlı hareket et, gereksiz hiç bir şeye para harcama burda ekonomi ile ilgili bölümler var onlardan fikir aşabilirsin . Benim sabah bir simit alıp yyarısını öğlen yediğimi bilirim. Kendine acıma hayatta herkes bir şekilde yalnız zaten .

Konunu okuyunca içimin derinden yandığını hissettim rabbim yar ve yardimcin olsun. İnsanlar ne yazıkki çok acımasız sana sahip çıkacakları yerde birde laf sokmak nedir. İnsan vefat ettikten sonra yavrusuna sahip çıkilmayacaksa olmasın boyle kardeşte akrabada keşke aynı şehirde olsaydık sana kol kanat gererdim her şekilde benimde annem biz küçükken 1 sene hastanede yattı bilirim sahipsizliği ama sen allaha güven o kimseyi darda koymaz vardır elbet bir çıkış yolu

Memur olmadığınız sürece kesilmiyor demişsiniz ama benim babam memurdu ben de öğretmen olarak atandım ve kesilmedi. Çeyiz parası aldığım için bir yıllık kesildi sadece. Dediğiniz gibi SSK bapkur gibi değil kesilmez. Bu işin maddi työnü tabi. Maddi açıdan çalışırsanız sıkıntı çekmezsiniz ruh durumunuz için de bir psikolog ile görüşün içinizi dökün gerçekten işe yarayacaktır.

Öncelikle Allah sabır versin, hep yanında olsun inşallah. Yazım , anlatım şekline bakarak gayet akıllı bi kız olduğunu hissettim.
Üniversitede zorluk tabi ki yaşamazsın. Herkes lise gibi aynı yaşta değil zaten üniversitede ki olsa ne yazar. Sen de gayet gençsin .Is bulabileceğin bi bölüm seç. Iletişimin de iyiyse ve bi süre emek vermeye hazırsan mali müşavirlik güzel meslek. Ama yatkınlığın varsa sağlıkla ilgili bi bölüm oku. Hem iyi kazanırsın hem iş bulma imkanın daha yüksek olur. Hemşire ,att, paramedik vs ne olursa. Sigarayı azaltırsan hatta bırakırsan bu parayla yurtta kalıp gayet güzel geçinir hatta birikim yaparsın.

Yaparsın istedikten sonra hepsi olur
Şu an bi yas dönemindesin yardım alsan çok iyi olur aslında

Canım benim, kıyamam sana.
Çok üzüldüm , gerçekten içimde hissettim acını.
Allah sabır versin, inşallah hayatında her şey bir an önce yoluna girer.

Canım yavrum. Başın sağolsun. Acın büyük ama ne anneni ne babanı elbette unutmadan da olsa, yaşamalısın. Seni, hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Bir travmada iken, çok yaralı iken bir de şimdi tek başına ayakta durma mücadelesi vereceksin. Sana tek tavsiyem olacak. Lütfen şu andan itibaren arkadaş olarak seçtiklerine, girip çıkacağın ortamlara çok dikkat et. Kendi kendinin koruyucusu da, seveni de artık bizzat kendin olacaksın. Canım,, Sevgilerimle

Kesilir hanımefendi ben babamdan maaş alıyordum evlendim kesildi. Sigortan yattığı anda da kesiliyor. Babamda emekli sandığı idi
Beni çok arkadaşım kamudan emekli babasının maaşını alıyor çalışırken hem bankada çalışıp hem de babalarının maaşını aliyorlar

ben senin yerinde olsam dayımla yaşamayı ben istemem acını anlıyorum ama artık hayata dönmelisin 1900 zaten elde var bir işe girsen en kötü en aşağı ( maddi olarak en kötü aşağı) küçük bir cafede bile günlük 50 tl alsan aylık gelirin 3400 oluyor bu parayla emin ol kolay geçinirsin ev kurmaya çalışma sana 1+0 stüdyo daire bile yeter e çalışırken yemek iş yerinden olacak birikim bile yaparsın sekreterlik vs yapabilir misin bölümüm ahım şahım deme kariyer sitelerine gir cv doldur şansını dene emin ol çalışma hayatı yeni insanlar sana iyi gelecek evde kaldıkça düşünürsün düşündükçe günden güne çökersin kafanı doldurman gerek

Canım yaşadıkların zor ama kucuk yaşta anne vs babasını yitirenler var. Analık ne biliyorsun. Anneni görmüşsün. Canım zor ama kendine uzulmeyi bırakmak zorundasın. Işe girersen bir nebze bu duyguları daha çabuk bırakabilirsin. Dayinlarda duygusal boşlukların doluncaya kadar kalmanı tavsiye ederim.

Annm babam işçiydi. 18 yaşından beri çalışıyorum okul dışında. Uyum illaki sağlanır. Öncelikle kendine acıma ve kurban hissetme durumuna son ver.
Çözüm odaklı bak. Yetim olduğun için rahat devlet yardımı alırsın kumanya vs. iskur üzerinden is basvuları yapabilirsin. Halk eğitim merkezlerini takip edip İş imkânı olan kurslara katılıp evrak alabilirsin. Önemli olan iş başvurusunda kendine güvenmek ve o işi yapacağına inandırmak.
Bu arada başın sağolsun. Herkesin imtihanı farklı. Vazgeçme daha da güçleneceksin buna inan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…