- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
Yok canim yasamazsin ben 22 yaşında anne oldum şimdi 25 yasindayim bu sene tekrar uniye baslayip kpss ye hazırlanmaya calısıcam 30 yasina kadar vaktin var. Seni şuan şehir olarak bağlayan bi yer yok ücretsiz kyk yurdu çıkabilir sana yurt çıkarsa cok rahat edersin küçük bi ilde daha iyi bi bölüm kazanabilirsin22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?
37 yaşlarında bir arkadaşım üni okudu uzaktan egitim ile ve kpsss ye hazırlanıyor ciddi ciddi ve bir çocuğu var ve boşandı hiç bir geliri yok sadece nafaka parası var eşi herşeyi ondan kaçırdı parasi olmasına rağmen ve geçici bir işlerde çalışıyor sadece senin gibi sabit geliri de yok artı bir çocukla...Diyeceğim sen daha çok gençsin yolun başındasın daha ve emin ol mutlu gunlerin de oacak tabii istersen...22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?
Hherkesin bir imtihani var su hayatta benim de annem babam yasiyor ama her gun evde kavga bagiris cagiris biktim sen kendine yeni bir dunya olusturmalisin. Yeni bir ise girneli sigarayi birakmali dua etmelisin Allahin vardir bir bildigi herkes sinaniyor kimisi aldatiliyor kimisi ailesini kaybediyor kimisi kaza gecirip engelli kaliyor ama dedigim gibi sinav sen kendini yorma tuketme canim Allah seni seviyor ki seni sıniyor seni terkeden sahisa gelirsk Allaha sukur kurtulmussun ondan ilerde kim bilir napardi kendi hayatina.bak elbette iyi insanlarda cikicak karsina uzmeAnnemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?
Öncelikle Allah sabır versin, hep yanında olsun inşallah. Yazım , anlatım şekline bakarak gayet akıllı bi kız olduğunu hissettim.22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?
Annesi kamudan emekli olduğu için kesilmez.sgk emeklisi olsaydı anne kesilirdiMaleswf oyle degil sigortali bi ise girdigi an ve evlendigi an maasi kesilir
Beni çok arkadaşım kamudan emekli babasının maaşını alıyor çalışırken hem bankada çalışıp hem de babalarının maaşını aliyorlarKesilir hanımefendi ben babamdan maaş alıyordum evlendim kesildi. Sigortan yattığı anda da kesiliyor. Babamda emekli sandığı idi
ben senin yerinde olsam dayımla yaşamayı ben istemem acını anlıyorum ama artık hayata dönmelisin 1900 zaten elde var bir işe girsen en kötü en aşağı ( maddi olarak en kötü aşağı) küçük bir cafede bile günlük 50 tl alsan aylık gelirin 3400 oluyor bu parayla emin ol kolay geçinirsin ev kurmaya çalışma sana 1+0 stüdyo daire bile yeter e çalışırken yemek iş yerinden olacak birikim bile yaparsın sekreterlik vs yapabilir misin bölümüm ahım şahım deme kariyer sitelerine gir cv doldur şansını dene emin ol çalışma hayatı yeni insanlar sana iyi gelecek evde kaldıkça düşünürsün düşündükçe günden güne çökersin kafanı doldurman gerekAnnemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?