Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

Boreanis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
12
6
27
Annemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?

Son düzenleme:
İyi kötü deme bir işe gir. Annenden kalan maaş memur olmadığın sürece kesilmeyecek. Nefes aldığın sürece yürümek zorundasın. Annenden kalan ve kendi kazandığınla gül gibi yaşarsın.

ufak bir işe girsen annenin maaşıda var..gayet güzel geçinirsin canım..1900 iyi bir gelir tek başına. işe girersende en az 2020 alacaksın ve 4 bin gelir..bu devirde 4 bin tl gelir pek çok insansa yok..acilen bir karar ver ve kasiyerlik mağazacılık gibi bir işle işe başla..tek başınasın ve geçim konusunda baya bir rahat olacaksın.Elinden gidenleri değil şu an elindekilere bak gerçekten kötü bir durumun yok..Para biriktirip ileriye dönük yatırım yapabileceğin imkanlardasın. evde alırsın arabada.Yaşın nedeniyle çok avantajlısın hatta,birikimler için çok uzun zamanların olacak.Milletin lafını çekme hemen bir iş bul bir eve çık,bu günlerine güleceksin.

O maas senin gelecegin kolunda bilezigin !! Kendini toparla ve is bul calis kafani dagit hem maas hemde o para sana yeter elbette... kimsenin lafini yeme hemde bu aciyla gerek yok.Azicik kafani dinle ve dogrul.Anne acisi hicbiseye benzemez cok uzuldum basin sagolsun.Sigara suan icin kacis gibi gelicek ama onu bile birakki o para sana yetsin guzelim.

İçimi sızlattın göz yaşlarıma hakim olamadım be. Allah rahmet eylesin annene ve babana. Çok zor bilirim yokluğuna alışmak, alışmaya çalışmak. Küçük bir şehirdeysen yeter sana bir de işe girersin.

İyi kötü deme bir işe gir. Annenden kalan maaş memur olmadığın sürece kesilmeyecek. Nefes aldığın sürece yürümek zorundasın. Annenden kalan ve kendi kazandığınla gül gibi yaşarsın.
Gerçekten yapabilir miyim?.. verdiğiniz bilgiyi bana SGK'da belirtti.. annen emekli sandığı olduğu için maaşın kesilmez dedi.
yapabilir miyim?
bugüne kadar hiç bi şekilde yalnız başıma yaşamadım.. hiç bi işte çalışmadım. annem hiç bi eksiğim olmadan herşeyime evet dedi el bebek gül bebek yetiştirdi.. ben bugün bi markete kasiyer olarak bile girsem asgari ücretle maaşım 4 bin eder ama.. yapabilir miyim bilmiyorum. çok korkuyorum sadece.

Nerde yaşıyorsun keşke konuda yazsaydın küçük bi şehirse belki olabilir ama büyük şehirde o bütçeyle zor gibi hem neden çalışmıyorsun onuda anlamadım hmn kendine uygun bi iş bul ayaklarının üzerinde dur okumayı da bırakma kadın kafasına koyarsak yapamayacağı şey yoktur....ev tutamazsan eşyalı ev bul valilik kira yardımı gıda yardımı yapıyor bunlardan faydalanabilirsiniz..Allahta yardım etsin ..

Zamanında annen biricik eşini yani babanı kaybettiğinde neler yaşamıştır? Hayat bu ne yazık ki. Tabiki yapabilirsin ve yapacaksın.

Sigortan yatmadığı sürece annenden aldığın maaş kesilmez. Sigortan yattığında kesilir ama bilgin olsun

Allah yardımcın olsun çok üzüldüm, öncelikle kesinlikle sigarayı bırak, annen hayatta olsaydı senden ilk bunu isterdi bunu düşünerek bırak kendin için, sonra bi işe gir artı o aldığın maaşla birlikte gayet rahat geçinebilirsin, güçlü ol

Başın sağ olsun kabri cennet olsun anneciğinin. Annenden kalan maaş işe girersen kesilir mi? Memur olmazsan kesilmiyormuş sanırım şimdi okudum. O zaman asgari ücret de olsa bir işe gir ve yanlarından ayrıl derim.
Anneni düşün o böyle dağıldığını görse nasıl üzülürdü?
Kolay demiyorum çok zor ama ayağa kalktıkça göreceksin ki her şey daha iyi olacak. Ama benim ilk tavsiyem o evden çıkıp bir işe girmen. Apart tarzı bir yer de olabilir, yeniden üniversiteye de hazırlanabilirsin. Yurtta kalsan o maaş seni zorlamaz. Yine de işe gir kafan dağılır.
Bir de sigarayı bırakmaya çalış daha bu yaşta canına yazık. Boşluğu dolduracak şeyler arıyorsun bu da sigara oluyor ama keşke içmesen.

Maleswf oyle degil sigortali bi ise girdigi an ve evlendigi an maasi kesilir

önce sigarayı bırak.
2 paket sigara dediğin 1 ayda neredeyse kira yapıyor zaten

gencecik bedenine, güzelliğine zararı da cabası...

işe girersin, 4000 lira gelirle geçinirsin.
ufaktan birikim bile yaparsın, merak etme.

şimdi hazır dayında kalıyorsun, 3-5 bir şey biriktir.
annenle yaşadığın evin eşyaları nerede?
ihtiyacın olanı al, fazlasını sat.
hayatına bir yerden başla.

Bu zor günlerinde Allah yardımcin olsun... Annenden kalan aldıgin maaşla bide calissan bence kendine küçük kutu gibi güzel bir ev kurabilirsin plan projeni yavaştan yap kimsenin minneti çekmek zorunda değilsin kendi hayatına bak emin ol eyer şimdiden kendi ayaklarının üzerinde durursa ileriki yıllarda çok iyi yerlere gelebilirsin Allah gönlüne göre versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…