- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 39
Yalnız sadece devlet memurluğu değil sigortalı bir işe girersen de o maaş kesilebilir. Bu konuyu bir araştır.
Eğer durum böyleyse, iş ararken sigorta istemediğini belirtebilirsin şimdilik. Hem maaşın hem de annenin maaşı sana yeterli olacaktır.
Öncelikle iş ararken herke çok güvenme, insanlarla özellikle erkeklerle arandaki ilişkiye dikkat et. Hep öyle aşırı samimi, gereksiz, laubali tipler olabilir onlara dikkat et. Sen arandaki mesafeyi korursan kimse sana bir zarar veremez.
İş başvuruna gittiğinde kendinden emin ol, sessiz, sakin, güçsüz bir tip imajı verme. Merak etme 3-5 ay içinde öğrenirsin her şeyi.
Annen, baban yanında değil ama sen güçlü bir kadın olabilir ve gelecekte çok mutlu olabilirsin merak etme. Yeterki kendine güven...
Ve sakın kim olursa olsun (bunlar akrabaların olabilir) borç vermek ya da kredi çekmek gibi bir duruma girme. Soranlara kredi kartlarının dolu olduğunu sürekli onları ödemekle uğraştığını belirt. Çalışmaya başladıktan sonra da maaşının en az çeyreğini bir kenara birikim olarak at ama kimse bilmesin senden başka. Banka da altın hesabı aç mesela..
bu kendisine verilmiş bir hak ,yasa dışı yollarla bir iş yapmıyor devlet ona bu hakkı tanımıs o yüzden hak yemeye girmiyor .Memur olmadan herhangi bir sigortalı işte çalışsa bile annesinin maaşını alıyor.Annesi babası kimsesi olmayan kendi başına birşeyler yapmaya çalışan biri için başlarda 3 bin bile az gelirSigorta istemeyip çalışması hemde annesinin maaşını alsın diye akıl vermek doğrumu sizce...hak yemeye girer bu... Verilen cvplara bak, asgari ücretle çoluk çocuk geçinen aileler var.. Bu kız tek zaten 3 bin 4 bin de kazanmasa birşeyi eksilmez. Zaten büyük şehirde değilmiş.
Çok ama çok üzüldüm yaşadıklarınıza. 22 değil 222 yasında da olsan sen de bir annenin evladısın. İçim paramparça oldu.Annemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?
sgklı olsa da kesilmeyecek mi?İyi kötü deme bir işe gir. Annenden kalan maaş memur olmadığın sürece kesilmeyecek. Nefes aldığın sürece yürümek zorundasın. Annenden kalan ve kendi kazandığınla gül gibi yaşarsın.
yaparsın hemde öyle bi güzel yaparsın ki millet şaşırır.. sonuçta tek basına madem kesilmiyormş 1900+asgari ücret haliyle yeter artar sana üstüne para biriktirirsin. sen yeterki kendi doğrundan vazgecme. Kendine guven adım at..Gerçekten yapabilir miyim?.. verdiğiniz bilgiyi bana SGK'da belirtti.. annen emekli sandığı olduğu için maaşın kesilmez dedi.
yapabilir miyim?
bugüne kadar hiç bi şekilde yalnız başıma yaşamadım.. hiç bi işte çalışmadım. annem hiç bi eksiğim olmadan herşeyime evet dedi el bebek gül bebek yetiştirdi.. ben bugün bi markete kasiyer olarak bile girsem asgari ücretle maaşım 4 bin eder ama.. yapabilir miyim bilmiyorum. çok korkuyorum sadece.
Sana sarilmak istedim konunj okurken.Gerçekten yapabilir miyim?.. verdiğiniz bilgiyi bana SGK'da belirtti.. annen emekli sandığı olduğu için maaşın kesilmez dedi.
yapabilir miyim?
bugüne kadar hiç bi şekilde yalnız başıma yaşamadım.. hiç bi işte çalışmadım. annem hiç bi eksiğim olmadan herşeyime evet dedi el bebek gül bebek yetiştirdi.. ben bugün bi markete kasiyer olarak bile girsem asgari ücretle maaşım 4 bin eder ama.. yapabilir miyim bilmiyorum. çok korkuyorum sadece.
Bu noktada en büyük başarı devam etme isteği, bu açıdan seni çok ama çok takdir ettim. İyi kötü bi iş bulup çalışmakla başlayabilirsin. Asgari ücret zaten 2000 lerde yol yemeği de var. Annenden gelen parayla birlite gayet rahat yaşaabilirsin. Tek kalamam diyosan yanına okuldan çevrenden bi arkadaşını alabilirsin hem sana can yoldaşı olur, evde bi ses olur. 2 yıllık mezunuyum kaydadeğer bi bölüm değil demişssin, muhtemelen okula da devam etmek istiyosun. gündüz çalışıp 2. öğretimde eğitim hayatını devam ettirebilirsin.Annemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?
İlkokul değil ki yaşın büyük olsa ne olacak, 30 yaşında üniversite bitirip atanan, 32 yaşında üniversite son sınıf arkadaşlarım var, negatif düşünceleri bırakmalısın. Hedef belirle ve yürü.22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?