Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

başın sağolsun. çok üzüldüm. yaş kaç olursa olsun annesi olmayanların bir yanı hep eksik bence.
lütfen öncelikle sigarayı bırak veya azalt. kendini öldürüyorsun.

ve iyi kötü demeden bir işe gir. bu sadece para kazanmak için değil, çevren ve arkadaşların, hayat gayen olması açısındna şart.

Sigorta istemeyip çalışması hemde annesinin maaşını alsın diye akıl vermek doğrumu sizce...hak yemeye girer bu... Verilen cvplara bak, asgari ücretle çoluk çocuk geçinen aileler var.. Bu kız tek zaten 3 bin 4 bin de kazanmasa birşeyi eksilmez. Zaten büyük şehirde değilmiş.

bu kendisine verilmiş bir hak ,yasa dışı yollarla bir iş yapmıyor devlet ona bu hakkı tanımıs o yüzden hak yemeye girmiyor .Memur olmadan herhangi bir sigortalı işte çalışsa bile annesinin maaşını alıyor.Annesi babası kimsesi olmayan kendi başına birşeyler yapmaya çalışan biri için başlarda 3 bin bile az gelir

Oncelikle basinnsagolsun. Annen devlet memuru ise vefat durumunda toplu bir para da alman gerekiyo onunla bi ilgilen bence. O parayla belki kucuk bi ev alirsin

Çok ama çok üzüldüm yaşadıklarınıza. 22 değil 222 yasında da olsan sen de bir annenin evladısın. İçim paramparça oldu.
Annenizle yasadığınız bir ev yok muydu kira bile olsa?

Hangi sehirdesiniz, bölümünüz ne?

Bu detayları bilirsek en azından daha rahat tavsiye verebiliriz. Keşke elimden baska sey gelse.

ileride Rabbim sana huzurlu mutlu bol çocuklu geniş bi aile nasip etsin inşallah :) Şuana gelince bi yerde çalışmaya başlamalısın iş ayırt etmeden. iş yerinde düzgün arkadaslıklar edinip çevreni genişletebilirsin..yaz zamanı şimdi part time iş olur vs. 1+1 Tarzında bi ev bulup kendin yaşamanı tavsiye ederim.emın ol temiz bi yalnızlık, kalabalık yalnızlıktan, kendını kambur gibi hissetmekten çok daha iyi..Evini kitaplarla donat. Bol bol oku. 2.elden evine yavas yavas esyya alabilirsin.

İyi kötü deme bir işe gir. Annenden kalan maaş memur olmadığın sürece kesilmeyecek. Nefes aldığın sürece yürümek zorundasın. Annenden kalan ve kendi kazandığınla gül gibi yaşarsın.
sgklı olsa da kesilmeyecek mi?

çok üzüldüm daha yasında genç halbuki ama hiçbir şey bitmiş değil senn için .. sadece suan üzüntün var deprosyandasn. Hayatının direksiyonunu eline alman gerek. Al ki başla ki bir an önce o akışta deprosyunuda unutursun .. durdukça düşünürsün kendne zarar.. Önce sgklı bir işe girersen annenin maaşınn kesilip kesilmeyeceğini öğren .. Alo170 vardı ara yada bi avukata sor emin oll.. sonra bi işe gir.. Asgari ücret 2020 zaten tek başınasın kesilse bile 2020 de yeter zaten.. sonra 1+1 ev bul lüx olmasın yani mahalle arasında. 2.elden her ay bi eşya alsan tamam yani. Önemliler var ya yatak buzdolabı çamaşır mk. bitti işte.. Kimse evi kendi evine benzemez..

yaparsın hemde öyle bi güzel yaparsın ki millet şaşırır.. sonuçta tek basına madem kesilmiyormş 1900+asgari ücret haliyle yeter artar sana üstüne para biriktirirsin. sen yeterki kendi doğrundan vazgecme. Kendine guven adım at..

magazalara gidip form vermen gerekiyor canım
h&m mango mavi zara buralarin imkanlari daha guzel ozellikle mango
maas arti prim alirsin sigortan maasin uzerinden yatar ticket ve yol.parasida alirsin
duzgun calisirsan cabuk yukselirsin rahat rahat gecinirsin
nerede yasiyorsun sitelerde falan 1+1 evler oluyor aslinda apartman gorevlisi icin yapiliyor ama genelde siteler orayi kiraya verirler oyle bir sey bulabilirsin belki hem uygun kirali oluyor

Okadar üzüldüm ki okurken gözlerim doldu yüreğim yandı.. Dgs ye girip lisans okusan...

ankarda yasiyorsan sana bir platform ismi vereyim evinin esyalarinida oradan temin etmeye calisirsin

Sana sarilmak istedim konunj okurken.
Bende bir kiz annesiyim.
Bana bisey olursa kizim ne yapar diye dusunuyorum.
Ayaklari uzerinde durabilmesi,kendini birakmamasi en buyuk temennim olurdu.
Sizinde anneniz eminimki bunu isterdi.
Kendinizi birakmaniz anneize azap olir iyle dusunun.
tabikide yapabilirsiniz.
hatta daha iyisini yaparsiniz siz taa burdan hissettim.
bir is bulun once.
sonra bi ev bulursunuz.
inssllah ilerde hayirli bir esde bulur yuvanizi kurarsiniz.
hayata olumlu bakin ne olur.
hersey iyi olacak insallah..

Yaşadıklarınız çok zor ama asla inancınızı kaybetmeyin,1900 tl var ki az bir para değil.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama daha küçük şehirlere veya ilçelere gidip kendinize 1+1 küçük bir ev tutun 700-800 tl kiraya gitsin.Zaten ne kadar gıda alısverisi veya fatura gelecek 400-500 de ona buna gitse yine elinizde bir miktar kalır.Tavsiyem simdilik gecici islerde calısıp 2 seneligi 4 senelige tamamlamanız iyi bir üniversitede.Sonra alanınızla ilgili isler bakabilirsiniz,bu sırada internetten ingilizce ile kaynakları kullanıp ingilizcenizi geliştirin hem oyalanırsınız hem iş için bir artı olur.Bulundugunuz cevreden uzaklasmanızı ve kafa dagıtmanızı tavsiye ederim.Calısmak iyi gelecektir

Bu noktada en büyük başarı devam etme isteği, bu açıdan seni çok ama çok takdir ettim. İyi kötü bi iş bulup çalışmakla başlayabilirsin. Asgari ücret zaten 2000 lerde yol yemeği de var. Annenden gelen parayla birlite gayet rahat yaşaabilirsin. Tek kalamam diyosan yanına okuldan çevrenden bi arkadaşını alabilirsin hem sana can yoldaşı olur, evde bi ses olur. 2 yıllık mezunuyum kaydadeğer bi bölüm değil demişssin, muhtemelen okula da devam etmek istiyosun. gündüz çalışıp 2. öğretimde eğitim hayatını devam ettirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…