Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

Maas evlenince kesilir emekli sandigi ile calisan ssk ayni deil iki maas aliniyor,evlenince zaten kesiliyor
Ben tartışmayı çok net noktalayayım. emekli sandığkm olduğum için, maaş memur olöadığım sürece kesilmiyor. ama evlwnirsem kesiliypr, eğer evlenirsem 40.000 tl çeyiz parası veriyor devlet toplu para. sonra kesiliyor.
ama istikamette evlilik planım yok.

Inceleyin sigortalı bir işe girdiğinde kesilip kesilmediğine. 40.000 lira mı abartmayın lütfen. Geçen yaz aldım daha ben. Aldığım maaşın 12 ay veya 24 ay kadarını veriyorlar. Benim babam 2005 den sonra emekli olduğu için 12 ay verdiler bana toplamda 9.500 gibi bi rakam yani. 24 ay olursa da en fazla 20.000 olur. 40.000 imkansız

Annen ile kaldığınız ev ne durumda? Oradaki eşyaları alıp tek başına 1+1 de olsa eve çıkabilirsin. Her türlü geçinebilirsin üzülme lütfen. Hangi şehirdesin?
Hangi şehirde olduğumu yazmak istemedim tanıdık korkusuyla, ama çok büyük bir şehir değil (şuan yaşadığım)
annemle olan eşyalar arkadaşımın deposunda ve herşeyim var..

Yalan söylemiyorum elbette.. sgk öyle dedi çalışan. daha 2 ay önce çalışandan aldım bilgiyi.

Başın sağolsun. Allah annenimi cennetine alsın inşallah.
Gerçekten üzücü durumun ama toparlanıp dimdik ayakta durma vakti. 22 yaş küçük bir yaş değil. Senin yaşında evlenmiş çoluk çocuğa karışmış yaşıtların var.
Hemen iş bavuruları yap. Asgarı ücret bile alsan annenden kalan ile çok rahat geçinirsin. Kendine bir ev ve düzen kurmakta ilk etpta zorlanırsın belki. Senin yaşlarında, ev arkadaşı arayan öğrenci veya çalışan kadınlar araştır. Bunun için üni den arkadaşlarınada sorabilisin. İlk zaman öyle birini bulursan hem yanlız kalmasın hem biranda büyük maddi yükün altına girmessin. Çalıştıkça para biriktirip kendine göre küçük bir daire çıkarsın. Böyle böyle hayat ilerler. Allah kalbine göre birini çıkarsın karşına. Yuva kurar mutlu olursun inşallah. Dayının evinde nereye kadar kalabilirsin, Allah razı olsun yine iyi ilk zor zamanlarında yanlız bırakmamışlar. Ama artık balkondan kalkıp hayata tutunma vakti, malesef annenin acısı çok tazede olsa böyle yas tutsanda birşey değişmeyecek

Yeniden sınava gir.
İyi bir okul kazan.
Yurtta kal.
Geleceğini bu şekilde inşa et.
Asgari ücretle bir işe girip maaşından olma.
katiliyorum asgari ucret zaten maasin kadar. Hem tartisma var kesilir mi kesilmez mi net değil galiba.
Ayrica asgari ucret varken okumak kolay olur. Benim ailem vardi sukur okurken ama bi asgari ucret kadar harcama yapamazdim bszen bir simit ayranla öğün gecirirdim. Bence siz bu parayla okursunuz. Okuyun daha iyi bi is ortaminiz olur

Peki sen deponun olduğu şehirde yaşasan? Eşyaları getirme masrafin olmaz. Eve çıkarken maddi olarak destek olacak bi akraban var mı
O şehirde yaşamam imkansıza yakın.. her yerde anı.. ve orası büyük bir şehir, akraba vs hiç yok. pahalı turistik bir yer. Annemin tayini çıktığı için yerleşmiştik.

Oncelikle basınız sağolsun Allah sabır versin size . Bu parayla ilk etapta zorda olsa geciniyor korkmayın kendinize küçük bir ev tutun dayınlara yakın tutmaya çalış bence yinede bir akraba olsun Çevrenizde . Sonrasında istersen düzgün bir iş ara ki işletmede düzgün çalışır cabalarsan bankaya falan girebilirsin. Evet yeri gelicek zor olucak cabalaman gerekicek ama sonu güzel olur inşallah. Bundan sonraki hayatın ferah ve sağlıklı geçer inşallah Allah sana sabır versin

Eşyalarının olduğu şehirde yaşaman mümkün değil mi? Eşyalarının fazlasını sat, eline para geçer. 1+0 ev sana yeter. Fazlasına gerek yok.

İntihar falan çözüm değil, silkelen kendine gel. Annenin seninle gurur duyacağını düşün ve ayakta dur.

eşyalarımın hepsi arkadaşımın deposunda, herieynde var aslında çok şükür..

uzun vadeli bir plan yapmaya bak.

işletmeyi açıköğretimden 4 yıllığa tamamla.

muhasebecilik kursları al, işkura bak.
mali müşavirlik vs nasıl olur bilmiyorum.
belki öyle bir kariyer planlaması yapabilirsin.

takılıp kalma kasiyerlik vs. hayatın boyunca kasiyer kalamazsın. bunlar geçici işler.

Anneciğin seni yetiştirmiş okutmus. İntihar fikrini lütfen aklınızdan çıkarın
arkadaşlara katılıyorum iyi kötü bir işe girin ama aynı zamanda da tekrar üniversite sınavına girin ya da KPSS imkanınız varsa onu deneyin.

Hem iş hem ders çalışma zor gelir diyorsanız. 1 artı 0 tutup ders çalışın. En azından bir sene tekrar üniversiteyi deneyin. Yaşınız küçük. İyi bir bölüm olur belki Allah yardımcınız olsun Allah işinizi rast getirsin

Çok genç olduğun için diyorum.Toparlamalısın bu elindeki tek gerçek.

Öncelikle o elindeki parayla dayınlara yakin uygun küçük bir ev tut..Dayinlar da destek olsun eşyalarını yerleştir.
Tabi hemen iş başvurularını yap. .Hayırlısıyla bir işte bulursan harika. ..

Hemen kalk toparlan sen kendin için ne kadar faydalı işler yaparsan annen -baban da yerlerinde o kadar rahat olurlar.

Basın sağolsun, mekanları cennet olsun.

22 yasından sonra okusam.. 26 yasında mezun olurum. zorluk yasamaz mıyım acaba yaş olarak üni. de?

Kuzum öncelikle başın sağ olsun.Bence fazla eşyaları elden çıkart ve nakite çevir.Aparta yerleş.Apartlar 700-800 civarı.Hem öğrenciler hem çalışanlar için oluyor.Kpssyi zorlamak istersen mağazalarda part time çalışabilirsin.Annenden kalan parayla birlikte rahat geçinirsin.Kpss istemiyorsan ön muhasebe tarzı tam zamanlı bir iş bulabilirsin.İnan başaramayacağın bir şey değil.

Annenize Allahtan rahmet,size de başsağlığı dilerim.Annenizle birlikteyken oturduğunuz ev ve eşyalarınız duruyorsa oraya geçebilirsiniz.Hiçbiri yoksa,bir işe yerleştikten sonra kendinize 1+1 gibi küçük bir ev tutabilirsiniz.Hatta başlangıçta bir yurt ya da misafirhane gibi bir yer bile olabilir.Bunlara durumunuzu değerlendirip, ona göre karar verirsiniz.Kendinizi toparlayıp,hayata karışmalısınız.Yalnız kalıp,düşündükçe atlatamaz,kendinizi iyice hasta edersiniz.Yas sürecinizi daha az hasarla atlatmanızı dilerim.Rabbim yardımcınız olsun.

Canm öncelikle başın sağolsun enim çk zor bi dönemden geçiyorsun
Bak maaşın var en azından ve kesilmiyormuş
Market gibi avm gibi bi işe gir hem kafan dağılır hem asgari ücret alırsın 3-4 bin tl ye de emin ol tek başına kral gibi yaşarsın
Eğer tek yaşamaktan çekiniyorsan benim bi arkadaşım vardı şu özel yurtlar varya üni öğrencilerine yönelik orda kaldı bi sene falan sonra da oda arkaşları ile eve çıkmıştı
Böyle bir şey yapabilirsin
Ama ilk önce bi işe gir kafan dağılır az da olsa kendine gelirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…