Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

Başın sağolsun kuzum. Sana tavsiyem kimseye acından bahsetme. Asla yalnız olduğunu düşünme. Süreç çok zor ama kalabalık bir ailende olsa yalnızda olsan sana yardım edebilecek sadece Allah.
Dayılara yakın bir ev tut.normal zamanda çok gidip gelmene g2rek olma sa da asla bir anlık öfke ile ilişkini falan kesme.

Ayda 700 800 arası bir rakam oluyor günde 2 paket sigara. Acilen bırakmalısın , güzelliğine gençliğine zarar veriyorsun.

Onu bırakarak kendine ne kadar güçlü olduğunu göster.

O sözleri duyma , biraz daha orada kal. Mümkün olduğunca çok para biriktir.

Ufak bir miktarda olsa kenarda paran olmazsa eve çıkmak zorlaşıyor.

Dayinlardayken işe başlamalısın, daha kolay ol ur her açıdan.

Sigortalı yatsa bile mi maaşın kesilmiyor ?

Şöyle düşünün anneniz babanızın vefatından sonra tek başına hem çalışmış hem sizi yetiştirmiş. Tabiki siz de kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz. Bu süreçte elinizde hiç birikmisiniz olmadı mı. Dayinizin yanında yaşarken biraz birikim yapabildiyseniz işiniz biraz daha kolaylaşır.

Inceleyin sigortalı bir işe girdiğinde kesilip kesilmediğine. 40.000 lira mı abartmayın lütfen. Geçen yaz aldım daha ben. Aldığım maaşın 12 ay veya 24 ay kadarını veriyorlar. Benim babam 2005 den sonra emekli olduğu için 12 ay verdiler bana toplamda 9.500 gibi bi rakam yani. 24 ay olursa da en fazla 20.000 olur. 40.000 imkansız

Iyi de her maaş oranı aynı değil ki ?

Allah yardimcin olsun kuzum. Akilli bir kizsin. Yazdıklarından belli. Amaa evvela o sigarayi birak. Paran ona gitmesin boşuna. Cevremde 20 yil icip de birakan var. Hemen hemen birakiyorsun. Sonra calisabilecegin bir is lazim. Aldigin maasla o ikisi yeter artar. Örgün univ okuyamasan da aciktan oku. 26 yaş gec degil mezun olunca. Ben 33 olacagim hala atanmaya vs çalışıyorum. Sen daha başındasın yaparsın.

Ve lütfen kimseye guvneme. Bu uzgun halini yansitma. İnsanlar cok acimasiz. Insaallah hayırlı temiz bir kişi ile karşılaşırsın Rabbim seni iyi insanlarla karşılaştırsın.

Annemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?
iş kur ile AVM ya da başka işlere başvurabilirsin,asgari alırsın olur sana 3.920 bu parayla da hem evini tutarsın hem de rahat geçinebilirsin. okul durumları nasıl onu yazarsan yine yazarım.
aklına takılan bi şey olursa özelden de burdan da yazabilirsin. :)

Bak canım iş hayatına ilk atildigimda sosyal olarak ben de çok korkmuştum. Yapabilir miyim, başarabilir miyim, insanlara uyum sağlayabilir miyim bu sorular beynimi kemirip durmuştu. Oysa ki suan seyyar esnaflık yapip festival festival geziyorum düşün. Insanlarla iletişimim de cok iyi. Her zaman o ilk adımı attığında bütün korkuların bütün endişelerin geçiyor. Önemli olan ilk adım korktuğun gibi hic birşey olmadığını göreceksin. Sadece biraz cesaret.

Kendini soyle rahatlabilirsin. Bu dünya da tek çalışan sen değilsin, yada yanlış bir davranışta mi bukundun hata yapan tek sen degilsin herkes yapıyor. En fazla bir iki gun konuşulur unutulur. Bu tarz şeyleri fazla kafana takmamak gerek. Sonra insan iletişimin nasil bilmiyorum ama mesafeni koruyarak insanlarla sohbet et kendine tanıdıklar yarat. Bak gecen gun hic bilmediğim bir köy düğününe satışa gittim. Dedim böyle böyle tanrı misafiriyim. Hemen insanlar kucak açtılar yemek ikram ettiler ilgilendiler. Sohbet muhabbet guzel bir gündü.

Yasam konusuna gelince, hangi sehirdesin bilmiyorum ama bir ev arkadaşının yanina çıkabilirsin. Yada mutlaka ailenden eşya kalmıştır. Bir ev tut ve evini yerleştir. Yanına da bir kız öğrenci al masrafları bölüş. Bu senin icin daha da iyi olur. Sonra guzel bir işe gir oradan gelen para herturlu sana yeter. Minimal yaşar ve biraz tutumlu olursan kendine ev bile alabilirsin

Unutma sadece kendine güvenmem gerekiyor. Herşeyi yapabilirsin. Bak gecen yaz hic bilmediğim bir ada da tezgah kiralayıp 4 ay da tek başıma tezgah işlettim. 12 ay çalışsam kazanamayacağım parayi 4 ay da kazandım orada. Giderken korkmadım mi tabi ki korktum, ana ucunda ölüm yok ya ya bismillah deyip yola çıkınca gerisi geliyor. Şimdi o ada da oyle tanıdıklarım oyle arkadaşlarım var ki yol da iki adım da bir selam vermeden yürüyemiyorum.

Yani herşey senin elinde kardeşim, kendine güven herşeyi başarabilirsin.

Güzel arkadaşım öncelikle başın sağolsun.
Önünde güzel uzun bir gelecek var ve hergün bir sürü şey değişiyor hayatımızda.
Kendine gelip çok sorumluluğun olmıcak bir iş bulabilirsin kariyer.net üzerinden.
Satış danışmanı, kasiyer, veri giriş elemanı vs.
Sonra evini tutup savurmadan evden işe işten eve zaman zaman sosyalleşerek yaşayıp kendine dair bir birikimde de bulunabilirsin.
Ancak sigarayı bırakmanı öneririm hem sağlık hemde maddi kayıp.
Kendini yalnız hissetme annen ve baban seni görüyor duyuyor.
Herşey hakkında güzel olsun.

Ah be kuzum , basin sagolsun , mekani cennet olsun annenin

Avmde magazalara basvur , asgari ucret bile alsan eline ayda 4 bin lira gecer toplamda , tek kisi gayet guzel yasarsin , bir odali esyali bir ev kirala , herkes yapiyor sen niye yapamayacakmissin , hem avmde sosyallesmek kolay olur , arkadaslarin olur

Bak benim esim tek cocuk , ben ne annesini gordum ne babasini , biz tanismadan once vefat etmisler
Annesiyle babasi da tek cocukmus yani ne dayi ne amca ne teyze ne kuzen hickimsesi yok , sanirim dunyada tek bir akrabasi olmayan tek insan
Ama 3 cocuk babasi , bize oyle bir sarilmis durumda ki masallah diyim cok mutlu , cok huzurlu bir yuvamiz var
Kimsesiz olmak cok da korkulacak birsey degil , Allah da senin yuzunu esinden yana guldursun insallah

Annemi yeni kaybettim. 2.5 ay oluyor. 22 yaşındayım ve şuan dayımda kalıyorum.
Bu sene mezun oldum.
Baba desen yok, ben çok küçükken vefat etmiş.
Bu sene yeni mezun oldum fakat mezun olduğum bölüm 2 yıllık öyle ahım şahım değil, işletme. Annem devlet memuruydu, emekli sandığından yüksek kademe. Maaşının 4/3 unu alıyorum vefat ettiğinden beri. (kalp kriziydi çok ani ve beklenmedik oldu, sağlıklıydı.)
1900 tl.
Ev, araba hiç bir mal varlığımız yok. 0.
ve dayımlarda "okulun henüz bitmedi, mezun olana kadar bizde kal" demişlerdi.
mezun oldum, duygularım karmakarışık.
bir yandan ölüm acısı, bir yandan hayatta kalma düzgünce yaşayabilme derdi ne büyük acıymış..
hiç bişey konuşamıyorum, allak bullağım ve günde 2 paket sigara içiyorum balkona oturup kuş gibi.. tek başıma.
ben napacağım?
yavaştan laf sokmalar başladı.. başının çaresine bak gibisinden. erkek arkadaş evlenme durumu vs de yok, zaten bende o kafa değilim.
sizce 1900 tl ile kiradır vs dir geçinebilir miyim tek başına? bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri bekliyorum.. kalbim acıyor.
kimsem yok, ciddi anlamda bu bahsettiklerimden başka hiç bir yakın akrabam yok hayatımda.
lütfen bana akıl verin, sevgiler.
Düzenleme: Mesajımı tekrar okudum, o kadar robot gibi çaresiz bir anda yazmışım ki, sadece kaygılarıma yönelik.
bir kere bunun acısını gerçekten yaşamayan bilemez. Ailesi, kardeşi bile olmayan birinin anasını babasını kaybetmesini.
Çok zor. 2.5 ayda 9 kilo verdim, 57 den 48'e düştüm. sadece balkonda sigara içerek ve aynaya bakarak yaşıyorum.. herkesin imrenerek baktığı o sarışın güzel kız gitti sanki sadece uyumak istiyorum, aynalardan kaçıyorum.. 22 yasındayım ama sanki ben hala küçük bi' çocuğum. hiç çalışmamış, her günü günlük gülistanlık geçmiş.. şimdi ise büyük bir hayat oyunuyla sınanan.. tavsiye vermek isteyen akranlarıma ve ablalarıma bir not düşmek istiyorum; annem emekli sandığından emekli olduğu için bana düşen yetim aylığı 1900 tl ve ben devlet kapısında memur vs. olmadığım sürece maaşım kesilmeyecek bir işe girersem.. ancak memur olursam falan kesilirmiş.. tekrar herkese teşekkürler.. lütfen benim icin dua edin nolursunuz. ben çok kötüyüm, canıma kıymayı denedim bir çok kez, saçma sapan sonuçlandı.(kimsenin haberi olmadı bile kendi kendime yaşadım)
Çok güvendiğim 2 yıl beraber olduğum insan bile beni annem vefat ettikten 1 ay sonra terk etti. neyse bu zaten acımın yanında söz konusu olamaz... insanlara karşı çok derin sarsıldım.. bir de belirttiğim gibi daha önce hiç çalışma deneyimim olmadı, çalışmaktan da korkuyroum sosyal açıdan uyuö sağlayabilir miyim diye.. nerelere başvurabilirim bu iş nasıl oluyor? mesela etrafımda bana yakın 1~2 AVM var oradaki mağazalara nasıl başvuruluyor?

Yalnız sadece devlet memurluğu değil sigortalı bir işe girersen de o maaş kesilebilir. Bu konuyu bir araştır.
Eğer durum böyleyse, iş ararken sigorta istemediğini belirtebilirsin şimdilik. Hem maaşın hem de annenin maaşı sana yeterli olacaktır.

Öncelikle iş ararken herke çok güvenme, insanlarla özellikle erkeklerle arandaki ilişkiye dikkat et. Hep öyle aşırı samimi, gereksiz, laubali tipler olabilir onlara dikkat et. Sen arandaki mesafeyi korursan kimse sana bir zarar veremez.

İş başvuruna gittiğinde kendinden emin ol, sessiz, sakin, güçsüz bir tip imajı verme. Merak etme 3-5 ay içinde öğrenirsin her şeyi.

Annen, baban yanında değil ama sen güçlü bir kadın olabilir ve gelecekte çok mutlu olabilirsin merak etme. Yeterki kendine güven...

Ve sakın kim olursa olsun (bunlar akrabaların olabilir) borç vermek ya da kredi çekmek gibi bir duruma girme. Soranlara kredi kartlarının dolu olduğunu sürekli onları ödemekle uğraştığını belirt. Çalışmaya başladıktan sonra da maaşının en az çeyreğini bir kenara birikim olarak at ama kimse bilmesin senden başka. Banka da altın hesabı aç mesela..

Ayda 700 800 arası bir rakam oluyor günde 2 paket sigara. Acilen bırakmalısın , güzelliğine gençliğine zarar veriyorsun.

Onu bırakarak kendine ne kadar güçlü olduğunu göster.

O sözleri duyma , biraz daha orada kal. Mümkün olduğunca çok para biriktir.

Ufak bir miktarda olsa kenarda paran olmazsa eve çıkmak zorlaşıyor.

Dayinlardayken işe başlamalısın, daha kolay ol ur her açıdan.

Sigortalı yatsa bile mi maaşın kesilmiyor ?
evet yeter ki özel sektör olsun, devlet kspısı olmasın. sigortalı olmak o zaman farketmiyor...

Istanbuldaysan cok rahat avmede ıs bulursun canım... Magazalara basvuru yap ılla acık pozısyonlar oluyo

kardeşim öncelikle başın sağolun, Allah sabır versin, annenin mekanı Cennet olsun, çok erken yaşta zor şeyler yaşamışsın, yaşıyorsun, ama güçlü olup ayakta durman gerekiyor, annende böyle olsun isterdi.
1- öncelikle hemen iş güç bulmak zorunda değilsin, biraz kafanı dağıt kısa kısa tatillere, gezilere git, tebdili mekanda ferahlık vardır, maddi anlamda gelirin varmış ne güzel, yavaş yavaş birikim yapabilirsin, gezmek görmek istediğin yerler illaki vardır, turlara katılabilirsin sana çok iyi gelebilir,
2- ücretsiz kurslara etkinliklere katıl, dil kursu vs. gibi faklı sosyal etkinliklere katılmaya çalış, ne yapmaktan mutlu oluyorsan onu keşfet ve o alana yoğunlaş
3- bende önlisans mezunu olarak kpssyle atandım, eğer kpss düşünüyorsan ki bence düşünmelisin, özelde çalışıp alacağın maaş ve annenden kalan maaşın toplamı, kpssyle atanırsan alacağın maaşa yakın olur muhtemelen, o yüzden iş konusunda önceliğin kpss olsun derim, tecrübe etmiş biri olarak
4- akraba yanında kalmak zordur bilirim ama bir süre daha orda kalmayı dene eve ufak ufak katkı yapabilirsin market alışverişi, temizlik, yemek bulaşık vs. bu sayende sende kendini rahat hissedersin onların da gözüne fazla batmazsın
5- ve en önemlisi kardeşim lütfen saçma sapan insanları hayatına alma şuan düşünmüyor olabilirsin ama yaşın genç illaki olacak, ilk tanıştığın kimseye annenden kalan maaşı vs. anlatma, duygusal olarak yaşadığın boşluğu olur olmaz insanlarla doldurmaya çalışma, yani evlenmeyi filan hemen düşünme olur mu ablacım önce kendi hayatını kur, ekmeğini eline al, sonra zamanla herşey olacağına varır zaten
son olarak şuan sigarayı bırakmak zorunda değilsin, sağlık açısından biraz azaltmakla başlarsan daha iyi olur :KK66:
Allah yardımcın olsun cancağzım :KK200:

işe gir geçirnirsin en kötü ev arkadası alırsın .evde çamasır makinen ve yatak odan olsun git yerde otur her ay bi eşya al gerisi gelir 22 yaş küçük bir yaş değil o yaşta insanlar atanıp memur olup doguya tek başlarına gidiyor şuan aile acınızla biraz kırılgan ve güçsüz olabilrisiniz ama yaşadıgınız yere neresi bilmiyorum ama şuan güçlü olman gereken yaşlardasın herşeyi yapabilirim çağıdır 20/30 arası

Asla eve cikip birde faturaydi yemekti ugrasma. Apart tarzi biyer bul bir odasini kirala. Para biriktirnkendine bir araba al. Allah sana sabirlar versin

Kardeşim merhaba, başın sağolsun...Burdaki mesajlarla umarım kendini bi nebze olsun daha iyi hissetmişsindir...

Öncelikle kendine acımayı bırak...Anlıyorum yapayalnız hissediyorsun ama annesi babası kardeşleri hayatta olup ta yapayalnız olan insanlar da var...Tek başına da ayakta durabilirsin...Bak ben senden de küçüktüm ailemden başka bi şehirde okumaya başladığımda 17 yaşındaydım sonra o şehirde kaldım iş buldum kaldım yıllarca tek yaşadım ev tuttum vs...O yaşta bile ayakta durabildiysem sen de durabilirsin...

Öncelikle sana tavsiyem bu içinde bulunduğun durumdan çıkış yolu olarak acele bir evliliği düşünme...Gerçekten sevdiğinde ve sevildiğini hissettiğinde evlen...2 yıllık okumuşsun bunu 4 yıllığa tamamlamaya çalış, ya geçiş ile ya da açıköğretim ile...Asgari ücretli bi yer bulabilirsin kariyer.net te ilanlar var veya ilan asıyorlar cafede garsonluk markette kasiyer vs dayın da tanıdıklarından varsa yardımcı olmasını iste...Böylece toplam maaşın 1+1 ev tutmaya yeter de artar...Akşamları da ders çalışırsın dediğim gibi...Ondan sonra daha iyi işler de bulursun...Annen de eminim böyle dik durmanı isterdi...

Allah rahmet eylesin :KK43:

Ben 21 yaşımda memur olarak atanarak küçük bir ile yerleştim . tam 3 yıl olacak.. ailem vardı ama o dönemler çok zor şeyler yaşadık ailecek. babamdan kaynaklı,ağır geçti ama geçti bir şekilde.. sonrasında evlendim tekrar bir düzen kurdum derken eşimle beraber devam ediyoruz hayat mücadelesine.

sana tavsiyem, güveneceğin insanları iyi seç. kimseye en temiz duygularınla hemencecik bağlanma. ister sevgili, ister arkadaş kim olursa olsun kalbini açma insanlara.. çünkü herkes her şeyi kullanabilecek potansiyelde, yaralarını gösterme. kendine yatırım yap, inanıyorsan duanı et, anneciğinin seni görüp gururlandığın düşün, güçlü ol.. Ara ara buraya gel, derdini paylaş, içini dök.. Eminim iyi olacaksın.

Acını paylaşıyorum ve hayat yolculuğunda başarılar diliyorum sana canım benim..

Kardeşim benden sana tavsiye ama dinlersin ama dinlemezsin. Sakın ev kiralarken ucuzuna veya kötü bir muhite kaçma. Öncelik güvenlik. 1 artı 1 olsun iyi güvenlikle bir site olsun veya da işlek bir ana caddede ev olsun. Diğer tavsiyem 2 yıl daha okuyup lisans tamamlayıp nitelikli işler aramanız ancak bunu ancak çalışarak yapabilirsiniz. Hem çalışıp hem okuyun. Evlilik kurtuluş değil. Siz ayaklarınızı yere sağlam basmaya çalışın

X