Ben şimdi hayatımı napayım? elde var 0.

Maas evlenince kesilir emekli sandigi ile calisan ssk ayni deil iki maas aliniyor,evlenince zaten kesiliyor

Kesilir hanımefendi ben babamdan maaş alıyordum evlendim kesildi. Sigortan yattığı anda da kesiliyor. Babamda emekli sandığı idi
Oda mı değişmiş pes artık. Adamların ssk, bağkur açığını kapatmak için sandığımıza el koydukları yetmemiş çocuklarımızın haklarını da gaspetmişler. Önceden evlense bile kesilmiyordu kız çocukların maaşı.

Başın sağ olsun. Şimdi ayakta durma zamanı çok şanslısın ki 1900 lira gelirin var başının çaresine bakabilirsin. Önce bi ev bul bi çekyat al her ay ufak bi eşya alırsın letgoya filan bakarsın, bi işe girersin halledersin. O maaş hayat kurtarıcı senin için

850 lira aylık alan bağkur emeklisi öldüğünde kzıına ne kadar maaş bağlanır...aldığn maaş çokiyi yani sigaran olmasa gül gbi geçinirdsin

Başınız sağ olsun annenizin mekanı cennet olsun zor gerçekten zor ama silkelen vakti annenizden maaş kalmış şanslısın 22 yaş erken Bi yaş değil annesini daha küçük kaybedenler hiç tanımayanlar var bir işe gir kendi ayakların üzerinde dur şimdi ağlama vakti değil şimdi güçlü olma vakti 9 yaşında annem öldü o zaman yemin ettim güçlü olacağım diye ve yemin ettim herşeye inat ayakta olacağım diye çünkü annem beni görüyor ve benimle gurur duyuyor Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın Allah kulunu bırakmaz Allah bize şah damarından daha yakın ama sende ayakta ol güçlü ol hayata tutun yandım yıkıldım diye bırakma ne kadar çabuk çıkarsan bu kuyudan o kadar güçlenirsin annen hep yanında yanında hayal et öyle şeyler yap ki seninle gurur duysun

Annen ile kaldığınız ev ne durumda? Oradaki eşyaları alıp tek başına 1+1 de olsa eve çıkabilirsin. Her türlü geçinebilirsin üzülme lütfen. Hangi şehirdesin?

Ben olsam 1+1 ev bulup, oyle boyle bir ise girerdim. 2020de oyle de alsan mis gibi gecinirsin. Dayi da olsa insan yükü zordur ama epey erken baslanmis soylenmeler. Neyse canini sikma masallah kocamana kizsin kendine guven. Allah bir cikar yol bulur elbet🙏
eve girmeye calısmak bile zor. benim annemle olan ev eşyalarım çok uzak bir şehirde, depoda. ama heşeyim var.
onları buraya getirmek en az 1000 tl.. ve ev tuttun diyelim depozito il kira elektrik su bağlatma en az 3000 tl falan eder mi bilmiyorum da, tahmini o yönde.

Annen ile kaldığınız ev ne durumda? Oradaki eşyaları alıp tek başına 1+1 de olsa eve çıkabilirsin. Her türlü geçinebilirsin üzülme lütfen. Hangi şehirdesin?
Oradaki evi kapattık. tüm eşyalarımı güvendiğim bir arkadaşımın deposuna koydum, heşeyim var. o arkadaşım da bana 1 yıllığına kalabilir eşyalarım dedi zaten... o da ayrı bir mesele tabii.

Nerde yaşıyorsun keşke konuda yazsaydın küçük bi şehirse belki olabilir ama büyük şehirde o bütçeyle zor gibi hem neden çalışmıyorsun onuda anlamadım hmn kendine uygun bi iş bul ayaklarının üzerinde dur okumayı da bırakma kadın kafasına koyarsak yapamayacağı şey yoktur....ev tutamazsan eşyalı ev bul valilik kira yardımı gıda yardımı yapıyor bunlardan faydalanabilirsiniz..Allahta yardım etsin ..
nerede yaşadığımı söyleyemedim, tanıdık biri çıkar korkusuyla.

Öncelikle başın sağolsun. Allah rahmet eğlesin. İşe girdikten sonra alışırsın.kendine güvenin de gelicektir. bir yerden başlamadığın için korkuyorsun şuan. umutsuzluğa kapılma bir an önce çalışmaya bak. böylelikle acını daha hafif yaşarsın işine odaklanırsın sigarayı da az içmiş olursun meşguliyetin çok olduğundan. zaman geçtikçe korkuların da geçicek kendine güvenin gelicek başardıkça. Güçlü olmaya çalışmalısın.

Oradaki evi kapattık. tüm eşyalarımı güvendiğim bir arkadaşımın deposuna koydum, heşeyim var. o arkadaşım da bana 1 yıllığına kalabilir eşyalarım dedi zaten... o da ayrı bir mesele tabii.
Eşyalarının olması çok güzel büyük masraflar yapmayacaksın demek oluyor bu. Evde tek kalmaktan korkarsan falan ev arkadaşı da edinebilirsin. Dualarım seninle.

Memurluk dışında maaşın kesilmiyorsa istanbulda bile olsan geçinebilirsin. Asgari ücretle bir işe gir, sana yakın gelen bir sektörde. Uymazsa değiştirirsin. toplam 3900 tl maaşın olacak. İşsiz kaldığında bile en azından seni aç bıraktırmayacak bir para o. Üniversitenden birileriyle beraber eve çıkabilirsin kiraları yüksek bir yerde yaşıyorsan. Ben 2 arkadaşımla kalıyorum 2000 tlye rahat geçiniyorum istanbulun göbeğinde. Evimiz de bir öğrenci evi. İşi biten çıkıyor yerine başkası geliyor vs. Biriyle eve çıkmadan önce çok yakın arkadaş olmana gerek yok. Karşılıklı saygı ve güven yetiyor. Kendin ayaklarının üzerinde durmaya başlayınca bu halin azalacak diye düşünüyorum. Ama baktın olmuyor doktor desteği de almayı düşünebilirsin. Eşyalı ev en mantıklısı ilerde iş değiştirirsin yer değiştirirsin kafan rahat olur toplar bavulunu gidersin. Kendini boş yere eşya alayım şu lazım bu lazım diye yük altına sokma.

önce sigarayı bırak.
2 paket sigara dediğin 1 ayda neredeyse kira yapıyor zaten

gencecik bedenine, güzelliğine zararı da cabası...

işe girersin, 4000 lira gelirle geçinirsin.
ufaktan birikim bile yaparsın, merak etme.

şimdi hazır dayında kalıyorsun, 3-5 bir şey biriktir.
annenle yaşadığın evin eşyaları nerede?
ihtiyacın olanı al, fazlasını sat.
hayatına bir yerden başla.
eşyalarımın hepsi arkadaşımın deposunda, herieynde var aslında çok şükür..

Oda mı değişmiş pes artık. Adamların ssk, bağkur açığını kapatmak için sandığımıza el koydukları yetmemiş çocuklarımızın haklarını da gaspetmişler. Önceden evlense bile kesilmiyordu kız çocukların maaşı.
Ne kadar eskiden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bayadır bu şekilde kesiliyor

Bence bir düzen kurup ayaklarının üstünde durmaya çalış. Acın çok büyük, yaşamayan anlayamaz Allah sabır versin. Ama bir şekilde devam etmen şart ve böyle boş durarak kendine daha çok eziyet edersin. Annenin maaşı+asgari ücret bile olsa en az 4000 geçer eline. Bu seni gayet iyi geçindirir. Şimdilik öncelik amacın ayakların üzerinde durmak olsun ki kendini iyi hissedebilesin.

X