- 11 Aralık 2018
- 40.671
- 252.740
- 598
Bir de çocuk yapmak vardır tabi yanında promosyon hayal olarak. Rica ederimTek hedefim ve hayalimin bu olduğunu düşünmeniz mantıklı değil. Evlilik de okumak, meslek edinmek, dünyayı gezmek vs gibi gayet doğal bir hayal ve hedef bence. Benim hedeflerimden biri evlilik diğer hedeflerimi açıklamadım. Teşekkürler yorumunuz için
O kadar çok rakam vermis ki şimdi birini bulsam 2 sene sonra evlensem kareköku ile çarpıp 5 koysam çocuk olsa falan derken kafam karıştı evet şimdi cevap veriyorum 8 yıl 8 ay 23 gün sonra daha mantıklıErken bence 9 yıl 11 ay 6 gün veriyorum ben. Anca evlilik olgunluğuna erişir.
Sankı su cumlelerı Nihal Zıyagıl kurmus.Tek hedefim ve hayalimin bu olduğunu düşünmeniz mantıklı değil. Evlilik de okumak, meslek edinmek, dünyayı gezmek vs gibi gayet doğal bir hayal ve hedef bence. Benim hedeflerimden biri evlilik diğer hedeflerimi açıklamadım. Teşekkürler yorumunuz için
Sankı su cumlelerı Nihal Zıyagıl kurmus.
Onca imkana ragmen okumakla kariyerle ilgili tek hayali yoktu.
Dogdugundan beri onca maddi imkana ragmen amacı, Behlulle evlenmektı.
Nıhal ziyahil olmayın kızlar, sonunda agaca bakarsınız bos bos.
Evlilik dediğiniz şeye zaten " onunla birlikte yaşamak " da dahil olduğu için merakım bahsettiğiniz şeyleri içeriyor. Elbette sevdiğim kişiyle yaşamak istiyorum evliliği zaten asıl amacım da birini evlilik yapabileceğim kadar sevebilmek, güvenmek. Asıl aradığım şey bu aslına bakarsanız fakat sürekli ciddiyetsiz, olgun olmayan insanlarla karşılaşmak, seviyorum diyip sevgiye yakışmayan işlerle ağırlanmak beni böyle üzüyor.Evlilik amaç değil sevdiğiniz insanla birlikte olmanızı sağlayan araçlardan biridir. Oysa siz odağınıza evlilik koymuşsunuz. Hani ilişkilerimi hep bu doğrultuda kurmaya çalıştım diyorsunuz ya, bu feci bir hata. İlişkiler sadece tanışma, zaman geçirme amacıyla kurulmalı, o ilişkinin uzun soluklu olup olmayacağını, evliliğe gidip gitmeyeceğini zaman belirler. Evlilik odaklı olmanız bazı karşı cinsler için çok bunaltıcı ve itici olabilir mesela.
Ve evliliğin nesini merak ediyorsunuz, ben de onu merak ettim? İnsan aşık olur, ilişkisi uzun soluklu olur, onunla birlikte yaşamanın nasıl olduğunu düşleyebilir, merak edebilir, evlilik düşünebilir de, tek başına "evlilik" merak edilecek bir şey mi? Aha etrafınızda milyon tane evlilik örneği vardır herhalde. Çok bilinmeyenli denklem değil.
Ve 21 yaşında bunları düşünen genç bir kadının ufkunun genişliğini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Dediğiniz gibi yaşımdan dolayı sanırım. Bir zaman oluyor beklemiyorum ama bir de bakıyorum kuzenim yarın beni istemeye geliyorlar diyor o zaman zorlanıyorumÇevrenden dolayı bu baskıyı hissediyorsun. Bence bu çok normal. Fanusta yaşamıyoruz ve bazılarımız çevrelerinden daha çabuk etkileniyor. Şimdilik okuluna odaklan. Zaten aradığın zaman gelmez bu tarz şeyler, vazgeçtiğinde gelir. Elbet sende vakti geldiğinde yuvanı kuracaksın. Senin kendi yaşın küçük olduğu için görüştüğün kişilerin de yaşı sana yakın ve dolayısıyla istediğin olgunlukta olmuyor. Zaman ver. Çabuk oluyor diye iyi olmuyor. Hem biriyle tanıştıktan sonra illa 2 sene sonra evleneceksin diye bir şey de yok.
21 yaşında evliliği düşünen bir insan olgun değil midir? Neden böyle düşünüyorsunuz?21 yaşında ne zaman evleneceğinizi mi dert ediyorsunuz? Önce biraz olgunlaşın.
Yani çok istekli hemen evlenmeliyim gibiNasıl davetkar görünüyorum?
Böyle bir hayalim yok. Ama bütün bu zorlukları sorumlulukları beraber atlattığınız bir insan olsa, sevdiğiniz bir insan olsa evlilik kötü mü gelir?Allah akıl fikir versin.
21 yaşındasın pembe gözlüklerini çıkar bence.
Evlilik öyle her gün gez toz, kocişinle fotoğraf çekip atma durumu değil.
Sana sayfalarca sorumluluğuyla ilgili maddeler yazarım.
Oku, çalış, kursa git, kendini geliştir ama bu yaşta evlenme.
Çok yazık gerçekten.
Haklısınız öyleyim :) ama çevreme bu şekilde yansıtmıyorumYani çok istekli hemen evlenmeliyim gibi
Böyle bir hayalim yok. Ama bütün bu zorlukları sorumlulukları beraber atlattığınız bir insan olsa, sevdiğiniz bir insan olsa evlilik kötü mü gelir?
Teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız biraz daha aktif olsam belki ilgi odağım dağılır belki de yeni insanlar tanırımBana göre de 21 yas erken. Evlilik öyle ahım sahim bir durum değil. Ancak konu sahibini neden bu yaşta evleniyorsun diye darlayamam. Evlenmek kişinin kendi tercihidir. Isıtıyorsa evlensin. Benim kuzenlerim de bu yaşlarda evlendi. Hayatlarından memnun görünüyorlar iç dünyalarını bilemem tabi.
Siz de çevrenizi genişletin. Illa ki biri çıkar karşına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?