• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne zaman evleneceğim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik dediğiniz şeye zaten " onunla birlikte yaşamak " da dahil olduğu için merakım bahsettiğiniz şeyleri içeriyor. Elbette sevdiğim kişiyle yaşamak istiyorum evliliği zaten asıl amacım da birini evlilik yapabileceğim kadar sevebilmek, güvenmek. Asıl aradığım şey bu aslına bakarsanız fakat sürekli ciddiyetsiz, olgun olmayan insanlarla karşılaşmak, seviyorum diyip sevgiye yakışmayan işlerle ağırlanmak beni böyle üzüyor.
Tanrım ne kadar mantıklı bir cevap, hayran kaldım. 23-25 yaşındaki postergenlerden nasıl bir olgunluk bekliyorsun mesela?

Ben 29 yaşında evlendim. İyi ki de o yaşta evlenmişim. Eşim karşıma çıkmasaydı da evliliği düşünmezdim. 21 yaş nedir ya?
Herkes 29 mu olmalı evlendiğinde ya hu :) bazısı 25 dir bazısı 35 :) Size göre 29 iyidir bana göre 23 :)

Tanrım ne kadar mantıklı bir cevap, hayran kaldım. 23-25 yaşındaki postergenlerden nasıl bir olgunluk bekliyorsun mesela?
Evet dediğiniz o olgunluğu bulamadığım için daha olgun bir insanla tanışıp sevmek ve sevilmek istiyorum.

Kk geleneksel evde kaldım konularından birini okuyoruz... Ya ben senden büyüğüm 24 yaşındayım ben de evli değilim ama her şey evlilik mi ya ? Burada okuyoruz ne kadar mutsuz evlilikleri olanlar var.Hayırlısı varsa olsun,karşıma çıksın de geç yoksa bu arayışlar seni yanlış insanlara itecek

Sizden 1 yaş büyüğüm ve bazen 10 yaşında gibi hissediyorum. Bu yaşta evliliğe nasıl hazır hissediyorsunuz? Gezmek tozmak varken neden evlenmek istiyorsunuz?
Gezmek tozmak herkes için keyifli bir şey olmayabilir :) Sorumluluk almaya hazır hissediyorsanız evlilik bir sorun olmaktan çıkıyor sanırım :)

Kk geleneksel evde kaldım konularından birini okuyoruz... Ya ben senden büyüğüm 24 yaşındayım ben de evli değilim ama her şey evlilik mi ya ? Burada okuyoruz ne kadar mutsuz evlilikleri olanlar var.Hayırlısı varsa olsun,karşıma çıksın de geç yoksa bu arayışlar seni yanlış insanlara itecek
Yok dediğim gibi zaten konuşmuş olmak için kimseyle konuşmuyorum içimi dökmek istedim sadece :)

Merhaba kk üyeleri. Çevremdeki herkes hakkında " evleniyor, nişanlanıyor, istemeye geliyorlarmış..." vs. şeyler duyuyorum. Ben eskiden beri evlilik kurumunu merak eden ve gerçekten evlenmek isteyen bir genç kızım. Keza ilişkilerimi de hep bu doğrultuda kurmaya çalıştım. Fakat kiminle görüşsem olmuyor. Bir süre sonra ayrılıyoruz. Yaşım çok büyük değil 21 hatta küçük diyenleriniz bile olur ancak bugün bile evlilik için yola çıksam anca iki sene sonra evleneceğimden 23 yaşında olacağım. İnsan davranışları çevresi içinde birey olarak incelendiğinden benim bu hevesimin çevremden kaynaklandığını belirtmek istiyorum. Benim arkadaşlarım teker teker nişanlanmaya başladı. Ben de artık ciddi adımlar atmak istiyorum biriyle ama o olgunlukta biriyle bir türlü karşılaşmak nasip olmadı. Sadece 8 ay önce bir kez 24 yaşında biriyle evlilik için görüştüm her şey tamamdı fakat fiziksel olarak çekim hissetmediğimden reddetmiş oldum. İkinci kez görüşelim sonra istemezsen yine olmaz demesine rağmen bunu bile kabul etmedim ve şimdilerde onun gibi biriyle bir daha karşılaşamazsam ya diye üzülüyorum çünkü her şeyiyle aradığım insan profiliydi ancak çekim olmadığından yapamadım. Artık bende nişanlanmak istiyorum. Biri beni sevsin ve bu çocukça olmasın ciddiyetli aklı başında biri olsun istiyorum. Kuzenlerimi isteyenler oluyor duyuyorum hatta bazen aralarını bile yapıyorum onların mutluluklarına şahit oluyorum. Asla kıskanmıyorum ama bende keşke böyle eşimi bulsam diyorum. Beni isteyenler olsa da annem ailelerinden dolayı hiç kimseyi beğenmiyor. Ciddiye bile almıyor onları. Bana sorsa belki tanışabiliriz diyeceğim ama bana sormuyor bile. Senin daha okulun var diyor. Bunun bende farkındayım ve asla okulumu bırakmayı düşünmüyorum ama okulun son senesinde nişanlananlarınız yok mu? 1,5 sene falan nişan çok mu uzun yani? Zaten hemen her şey pat diye olmaz zaman alır ve artık böyle güzel biriyle tanışsam tam zamanında evlenirim diye düşünüyorum. Şimdilerle kuzenim sevgilisine evlenme teklifiydi şuydu buydu hazırlıyor ve bende onunla beraber çok aktif rol alıp yardımcı oluyorum. Anlayacağınız çok fazla bu olayların içerisindeyim ve kendimi çok kötü, yalnız hissediyorum. Biriyle konuşmak için de konuşmuş olmak istemediğimden kimselerle iletişime geçmiyorum. Bana önerilerinizi ve yorumlarını merakla bekliyorum.
yaşını gördükten sonrasını okumadım.sana tek önerim oku, oku ve oku.kendini geliştir, dil öğren, iyi bi meslek edin ve çık dünyayı gez.farklı kültürler tanı

21 yasinda kendini kesfetmeyi bitirdiysen bu aceleni anlarim da. Ama bu yasta insan daha kendini tanimiyorken ve hayatini nasil sekillendirmek istedigini düsünürken evlenmek bence ön planda olmamali. Erken evlenmeye karsi degilim. Ama evleneyim diye genv evlenip sonra bosanani cok gördüm. Cünkü cogunluk 20 yaslarinda yaptigi tercihin hayat tecrübesizlikten yalnis kisi oldugunu görüyor.

Herkes 29 mu olmalı evlendiğinde ya hu :) bazısı 25 dir bazısı 35 :) Size göre 29 iyidir bana göre 23 :)
29 yaş kriter değil ama evet en azından 25 yaş geçilmeli. Senin yaşında hoşlandığım, sevgili olduğum adamların hiçbirisi ile evlenmezdim. İnsanın düşünceleri çok değişiyor. Neden bahsettiğimi ileride anlarsın.

G gunces Katibin Ruhu Katibin Ruhu dün açtığım konuda 2 yıl keyifle nişan sürecini düşünen cicişler bunlarmış demekki fdshfksdgh
neyse konu sahibi şekercim bence bu yaştan sonra evlenemezsin iyiler kundakta beşikle kertiliyor sana kötüler bu yaştan sonra zor yani evlilik

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde tamamen insan ilişkilerine dayalı bir bölüm okuyorum. Kaldı ki hayata dair birçok kaynak okurum. Bdv de buna dahil. :) okumamakla ilgisi yok yani.
Okuyan birinin ilk hedefi okulu bitirip kariyerini tayin etmektir. İlk defa evlilik hayali olan birini görüyorum. Bu yaşta normal değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back